Eto Park Hotel - szálloda győri programokhoz és rendezvényekhez
Eto Park Hotel - szálloda győri programokhoz és rendezvényekhez

Győri Tavaszi Fesztivál 2018


2018-ban huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Tavaszi Fesztivál. Változatos programokkal, köztük koncertekkel, kiállítással, színházi produkciókkal, városi sétával és versfelolvasással is várja a közönséget idén a Győri Tavaszi Fesztivál, amelyet március 15. és április 3. között rendeznek meg.

Győri Tavaszi Fesztivál 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Részletes program:

Március 16. 19:00

Metszéspontok

Közreműködnek:
Szirtes Edina Mókus – hegedűművész
Fassang László - orgonaművész
Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek

Három zenei világ találkozása, különböző zenei műfajokból érkező szólistákkal, akik hol dallammal, hol kísérettel, hol közös improvizációkkal lépnek be egymás terébe, és hoznak létre valami eredetit, valami soha nem tapasztaltat, műfaji korlátok nélküli, szabad együtt zenélésben.
Fassang László orgonaművész, Szirtes Edina Mókus hegedűművész, énekes és Szokolay Dongó Balázs népzenész közös muzsikálásában a legfontosabb: megérteni a másik zenei látásmódját és megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek által egy új, közös világ jöhet létre. Ezt a különleges hangulatot tapasztalhatja meg a zenerajongó a három művész közös koncertjén.

Helyszín: Evangélikus Öregtemplom (Győr, Petőfi tér 2.)

Március 17. 10:30

Győr 7 csodája – tematikus városnéző séta

A séta során a vendégek képet kapnak Győr múltjáról és jelenéről, ahol a város legkülönlegesebb történeteit, csodáit mesélik el, a legszebb látnivalókat mutatják meg.
A program részvételi díja: 2.500,- Ft/fő

A program időtartama: 2 óra

Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva

Március 19. 17:00

Áramlás

Keleti Éva fotókiállítása

A művészi alkotás akkor válik eleven élménnyé, ha megindítja a csodálatos áramlást, amelyik az alkotó és a közönség között mindkét irányban képes hatni. Keleti Éva fotográfiái nemcsak erre képesek. Hanem a múlt és jelen között, sőt a különféle művészeti ágak között is kapcsolatot teremtenek, így a mindenkori közönség átélheti azt a bizonyos „flow” élményt. Képeit nézve belekerülünk egykori csodálatos mandarinok, balerinák világába vagy a legendás színészházaspár, Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán életének legbelsőbb áramába.

Keleti Éva művészete elmélyülést, kalandot és igazi élmény-áramlást indít el a kiállító terem falai között.

A kiállítás megtekinthető: 2017. március 20. - április 6.

hétfő- péntek: 13:00-16:00

Ettől eltérő időpontban való megtekintéshez előzetes időpontegyeztetés szükséges.

A kiállítás megtekintése ingyenes.

Helyszín: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)

2018. március 19. 19:00

A Momento Vonósnégyes koncertje

W.A. Mozart: A–dúr klarinét kvintett K.581

Beethoven: f-moll ''serioso'' kvartett Op. 95

Puccini: Krizantémok

A Momento vonósnégyes 2016 nyarán alakult a Győri Filharmonikus zenekar művészeiből. Tagjait nem csak a közös munkahely köti össze, hanem a barátság, valamint a vonósnégyes műfaj iránti tisztelet és érdeklődés. Megalakulásuk óta sikerült megismerkedniük Boccherini, Haydn, Mozart, Beethoven, Dvorak, Weiner, Sosztakovics, és Tedesco műveivel, főleg a győri hallgatóságnak örömöt szerezvén ezzel. Névválasztásuk mélyen tükrözi hitvallásukat, mely a pillanatteremtés közvetítésére fekteti a hangsúlyt. Játékukat leginkább a közös zenélés őszinte öröme jellemzi.

A Momento vonósnégyes tagjai:

Bónitz Márton,
Dombi Rajmund – hegedű
G. Horváth Barnabás – brácsa
Juhász Viktor - cselló

Helyszín: Zichy-palota (Győr, Liszt Ferenc utca 20.)

Március 22. 19:00

Pierre Sauvil: Napfény kettőnknek
A Rózsavölgyi Szalon előadása

Hogyan lehet elviselni valakit, akivel muszáj együtt élni, akivel semmiben nem lehet egyetérteni, mert mindenben épp ellenkező véleményen van, és semmi sem érdekli, ami a másik számára fontos? Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány szegény. Semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük, ám – ahogy az ilyenkor lenni szokott – mire a darab véget ér, biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről…

Szervét Tibor: „Nagyszerű kis tanulságok vannak ebben a színdarabban. Ilyen például, hogy mire az ember igazából elfogad egy helyzetet, az a helyzet többnyire már nincs is ott. Van a mi történetünkben egy-egy ilyen fordulat, és ezeket nagyon szeretem. Hogy mennyire észnél kell lenni ahhoz, hogy valójában megéljük azt, ami történik. Hogy azt éljük meg. Kétszereplősben játszani egészen más élmény. Nagyon közeli, nagyon egymásra utalt. És ha jól sikerül, akkor ez csudálatosan örömteli és fontos lesz. Mint például most, Sipos Verával ez ilyen lett.”

Szereplők:
Szervét Tibor
Sipos Vera
Jelmez: Velich Rita
Fordította: Nemlaha György
Rendező: Réthly Attila

Helyszín: Generációk Háza Művelődési Központ, Színházterem (Győr, Aradi Vértanúk útja 23.)

Március 23. 19:00

„Kérem, én még nem játszottam”
A Rózsavölgyi Szalon előadása

A második világháború vége felé járunk, Az egykor sikeres, közkedvelt író gyakran betér egy színházba, hogy újabb és újabb előadások ötletével meggyőzze a direktort, adjon neki munkát és persze: előleget. De azok az idők már elmúltak, amikor az írónak színpadi sikere lehetett. Miután az igazgatói irodából újra elkergetik, az író az üres színpadra menekül, ahol egy korhadt, régi székre ülve elmereng. Gyönyörű képek és történetek jelennek meg a szeme előtt: az igazgató úr fiatal feleségéről; a nem szép, de nem is tehetséges színésznőről; a teniszrajongó férjes asszonyról; az öngyilkost megmentő ligeti kisasszonyról és megannyi más elbűvölő nőről.

Szép Ernő ragyogó költő és író, a magyar irodalom egyik legcsodálatosabb zsenije. Az ő szerelmes történetein keresztül megismerjük hatalmas szívét és az emberiségbe vetett elképesztő hitét.

Szereplők:
Ernő, a színháztól eltanácsolt drámaíró: Trill Zsolt
A szerelmek: Bíró Eszter
Sanyi, depressziós komponista: Födő Sándor „Fodo"
Dramaturg: Németh Nikolett
Zeneszerző: Födő Sándor „Fodo"
Rendező: Seres Tamás

Helyszín: Generációk Háza Művelődési Központ, Színházterem (Győr, Aradi Vértanúk útja 23.)

Március 24. 10 órától

Spontárlat

Kötetlen, alkotós, beszélgetős kiállítás, Debreczeny Zoltán és Papp Norbert festőművészek, Baumann Béla fotóművész, Klesitz Piroska illusztrátor,fotográfus és P. Kovács Péter vasszobrász részvételével

Helyszín: Arany János utcai Képkeretező Művészgaléria

Ingyenes

Március 24. 17:00

Műhely-estek a Zichy-palotában

Fiatal magyar költők estje

Az irodalmi esten három fiatal tehetséges költő mutatkozik be, Áfra János, Bende Tamás és Horváth Veronika, akik a kortárs költészet aktív szereplőiként tevékenykednek.

Az est moderátora: Szarvas Melinda kritikus.

A zenei aláfestést a 2016 tavaszán alakult ToSoDa Projekt nevezetű zenekar adja, Kácser Tamás-gitár (Toma=TO), Szombathelyi Patrik-handpan, hangdrum (SO) és Dankowsky Áron-cajon (DA) közreműködésével. Stílusuk meghatározása: sprituális drum'n bass - többnyire lágy, ellazulós meditatív dallamokkal, néhol kicsit felpörgetve, egy kis latinos vagy drum'n bass-es lüktetéssel megspékelve.

Helyszín: Zichy-palota

A belépés ingyenes.

Március 24. 19:00

Gerendás Péter - Bob Dylan magyarul
Vendég: Malek Andrea

Nemrégiben Bob Dylan munkásságáért irodalmi Nobel-díjat kapott. Dalszövegei irodalmi értékű költemények, melyek most magyarul kelnek életre. Gerendás Péter Liszt-díjas művész nem kis feladatra vállalkozott, mikor ezekre a dalokra magyar szöveget írt. Ezen az esten a legismertebb Dylan dalok csendülnek fel: Blowin in the wind (Megsúgja a szél), Just like a woman (Úgy, mint a nagyok), Like a rolling stone (Messze dobott kő), Knocking on Heavens door (Ha kopogok, az nagyot szól).A művész egy nagyszerű zenekarral áll színpadra, az est vendégszereplője Malek Andrea.

Helyszín: SZE Egyetemi Hangversenyterem (egykori zsinagóga) (Győr, Kossuth Lajos utca 5.)

Március 25. 10:00-16:00

A hímes tojás napja

Hímes tojás kiállítás és vásár

A Generációk Háza Művelődési Központ szervezésében.

A Győri Tavaszi Fesztivál keretében újra megrendezzük a Hímes tojás kiállítást és vásárt.

Az ország különböző vidékeiről érkeznek a Népművészet Ifjú Mesterei, Népi Iparművészek és bemutatják nekünk tájegységük jellegzetes motívumaival díszített tojásait. Megcsodálhatjuk a sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal megírt tojásokat, de lesz itt patkolt, áttört, levélrátétes és különféle növényi színezőanyaggal festett tojás is. A látogatók hasznos ötleteket kaphatnak a tojásfestéshez, a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják a különféle technikákat.

A játszóházban elkészülhetnek a húsvéti ünnep díszei, az érdeklődők Bakó Ildikó tojásfestő népi iparművész segítségével festhetnek tojásokat.

10:00-16:00                            Hímes tojás kiállítás és vásár

Kirakodóvásár kézművesek portékáiból az udvaron

(szalma, levendula, kékfestő, mézeskalács, textília, kerámia)

10:00-15:00                            Húsvéti játszóházak

                                               (tojásfestés, mézeskalácssütés, húsvéti dekorációk készítése)

15:00-16:00                            A nyulacska házikója és más mesék

                                               Diafilmvetítés                                               

Kiállítók:

 •     Kóczánné Ács Szilvia, Győr
 •     Huszákné Czencz Marietta, Báta
 •     Csizy Istvánné, Balatongyörök
 •     Gyulai Orsolya, Budapest
 •     Szelesné Kása Ilona, Lakitelek
 •     Bakó Ildikó, Takácsi
 •     Csordás Csabáné, Szombathely
 •     Pillerné Marton Emőke, Budapest
 •     Kiss Kálmán, Kaposvár
 •     Lőrincz Edit, Győr
 •     Kovács Zoltánné, Keszthely
 •     Máramarosi Mária, Zalaszentgrót
 •     Kerling Alajos, Komárom
 •     Eszenyi Magdolna, Révkomárom
 • Helyszín: Generációk Háza Művelődési Központ (Győr, Aradi Vértanúk útja 23.)

Ingyenes

Március 25. 15:00

Várkerülő körséta – tematikus városnéző séta

Városnéző séta indul a Csónakos szobortól, ahol visszaemlékezünk a győri vár 420 évvel ezelőtti visszafoglalására a törököktől és bejárjuk az egykori erődvár várfalainak nyomát, hősök emlékét idézzük fel.

A program részvételi díja: 2.500,- Ft/fő

A program időtartama: 2 óra

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Március 26. 18:00

Csillagok nyomában – Kepes András estje

Kepes András az első volt, aki a Magyar Televízió képernyőjén, a nyolcvanas években sztárinterjúkat készített Cannes-ban, Berlinben, Tokióban, Hollywoodban, New Yorkban, Latin-Amerikában és a Nobel-díj átadásokon. Pénz és összeköttetések híján akkoriban ez még sok furfangot követelt.

Mikrofonja előtt megszólaltak világhírű színészek, a filmtörténet jelentős rendezői, filmesei, valamint Nobel-díjas írók – Woody Allen, Gina Lollobrigida, Donald Sutherland, Jean Marais, Denis Hopper, Fernando Rey, Alexander Trauner, Elia Kazan, Federico Fellini, Martin Scorsese, Billy Wilder, Lindsey Anderson, Bernardo Bertolucci, Garcia Márquez, Alejo Carpentier, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa és mások –, de eljutott a Dalai Láma udvarába és Amazónia őserdejébe is.

Kepes kalandos útjáról, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról mesél a műsorban.

Helyszín: Zichy-palota (Győr, Liszt Ferenc utca 20.)

Március 27. 19:00

A Náray - Irodalmi est és divatbemutató
Zenés irodalmi est és divatbemutató

Könnyed és tartalmas beszélgetés Náray Tamással életről, divatról, irodalomról.
Az est háziasszonya: Rangos Katalin
Közreműködnek: Farkasházi Réka színművésznő

Közben...
Náray Tamás Zarah című regényének bemutatója
Divatbemutató - Exkluzív válogatás a Snow Ballerinas 2017/18 F/W kollekcióból
Dedikálás és könyvvásárlási lehetőség
Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)

Március 29. 19:00

Boldogság
vígjáték – szerelmi kaland hat képben

Louise meséket ír, Alexandre éttermet vezet. Louise hat éve elvált, egyedül él, Alexandre válófélben van, és három gyermek édesapja. Louise szeret olvasni, és rengeteg hobbija van, Alexandre csak a munkának él, semmi más nem köti le a figyelmét. Nagyon különbözőek, mégis nagyon egymáshoz valók. Kapcsolatuk viharosan indul és viharosan is folytatódik: az egyik az elköteleződéstől, a másik a magánytól fél, mégis közösen próbálnak gyógyírt találni korábbi sérelmeikre és fájdalmaikra. Mindketten vágynak egy jobb, nyugodtabb, biztonságosabb életre, ám nemcsak a várakozásaik, az igényeik is eltérnek egymástól.

Keserédes történet a szerelemről és az összetartozás vágyáról.

Szereplők:

Louise: Pikali Gerda
Alexandre: Rékasi Károly
Díszlet: Tompai Zsuzsa
Jelmez: Pikali Gerda
Rendező: Verebes István

Az előadás Eric Assous engedélyével, az SADC és a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével jött létre.

Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)

Április 3. 17:00

A Négyszögletű Kerek Erdő
Avagy a játéknak soha nincs vége mesejáték két részben

A Madách Színház előadása

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A bájos történet akárhol játszódhat, ahogy a cím is jelzi egy megfoghatatlan, vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy meghatározatlan helyen. Szereplői Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl, vagy Vacskamati, a nemtörődöm macska, Mikkamakka, a "bandavezér", vagy Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa, esetleg Ló Szerafin, a kéksörényű csoda, csupa kedélyes lények, akik együtt töltik idejüket, barátok, a szó legnemesebb értelmében. Hiszen ez a történet nem szól másról, mint a szeretetről, a barátságról, a segítőkészségről, azaz csupa közhelyről, amit azonban mégsem lelünk hétköznapjainkban. Teli humorral, bájos jelenettel és zenével, mely odavarázsol minket a nem létező birodalomba, a Négyszögletű Kerek Erdőbe. Ami, reméljük, nemcsak a színpadon létezik!
Szerző: Lázár Ervin
Színpadra alkalmazta: Balatoni Mónika

Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)

A műsorváltoztatás jogát a rendezők fenntartják.

Szállásfoglalás

Kapcsolódó időpontok

2019.01.01. - 2019.12.31. Győri fesztiválok 2018
2019.01.01. - 2019.12.31. 4 Évszak Fesztivál 2019
2019.03.01. - 2019.05.31. Tavaszi fesztiválok 2019
Találatok száma: 2

ETO Park Hotel**** Superior

ETO Park Hotel**** Superior

A győri városközponttól néhány percre elhelyezkedő ETO Park Hotel**** Superior szálloda mind a Győrbe látogató kikacsolódni vágyó vendégek és az üzleti élet szereplői számára is tökéletes választás. A hotel az ETO Park multifunkciós központ részeként közvetlenül az ETO Park Élményközpont ... Bővebben


Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben
Találatok száma: 2

Narrabo Étterem

Narrabo Étterem

Az Eto Park Hotel NARRABO A’ la Carte étterme lenyűgöző stadionpanorámával a találkozások helye! 100 fő befogadására alkalmas tere belsőépítészeti kialakításával egyben meghitt és diszkrét is. Folyamatosan, az évszaknak megfelelő friss nyersanyagból összeállított és a séfünk által megálmodott ... Bővebben


Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Programajánlat

Győri fesztiválok 2018
Győri fesztiválok 2018
 • Győr
2019.01.01. - 12.31.
4 Évszak Fesztivál 2019
4 Évszak Fesztivál 2019
 • Győr
2019.01.01. - 12.31.
Tavaszi fesztiválok 2019
Tavaszi fesztiválok 2019
2019.03.01. - 05.31.

Győr


Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket