Városközponthoz közeli szállás a győri programokhoz, fesztiválokhoz, rendezvényekhez!
Városközponthoz közeli szállás a győri programokhoz, fesztiválokhoz, rendezvényekhez!
Extrém sportok Győrben és a Mosoni-Dunán.
Extrém sportok Győrben és a Mosoni-Dunán.

2017-ben huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Tavaszi Fesztivál, melynek változatos kulturális és szórakoztató programjai az ország minden tájékáról vonzzák a látogatókat.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Események

Március 16. 17.00 óra
Győr Rióban, Rió Győrben – kiállításmegnyitó

Kiállítás Marcali Gábor a Győr + Média fotóriporterének képeiből
A kiállítás megtekinthető: 2017. március 16 - április 13. között
hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 10.00-17.00, kedd: 13.00-17.00
vasárnap: zárva
A kiállítás 17 óra után és szombaton előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

A kiállítás megtekintése ingyenes.
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)
Szervező: Győri Művészeti és Fesztiválközpont

A kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogramok:

2017. március 22. 17.00 óra
Beszélgetés Marcali Gáborral a Győr + Média fotóriporterével és Nagy Rolanddal a Győr + Média újságírójával, moderátor Orosz Sándor
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)

2017. március 29. 17.00 óra
Beszélgetés Jakabos Zsuzsanna úszónővel és Petrov Iván úszóedzővel
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)

2017. április 4. 17.00 óra
Pásztor Rudolf, EYOF önkéntes koordinátor előadása
A győri EYOF bemutatása-, jelentősége-, hatása Győr városára, önkéntes programok ismertetése.
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyisége / Győr az Olimpiákon – állandó sporttörténeti kiállítás (9023 Győr, Herman Ottó utca 22.)

A kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogramokon a részvétel ingyenes.

2017. március 17. péntek 17 és 19.00 órakor
Gerendás Péter est

Zichy-palota
Ezen a meghitt hangulatú esten a művész saját szerzeményei mellett híres nagy előadók dalait is életre kelti. Leonard Cohen, Frank Sinatra, Michael Bublé, John Lennon, Paul Mc Cartney és Bob Dylan néhány azok közül az előadók közül, akiknek a legszebb szerzeményei visszarepítenek az időben ezen a különleges koncerten.
Belépőjegy: 1500,- Ft

2017. március 23. 17.00 óra
BonBon Matiné - Ludas Matyi - hangszerbemutató zenés mesejáték 

Egyetemi Hangversenyterem (egykori zsinagóga)
Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen!
A Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Ludas Matyi történetét zenésítette meg. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát.
Helyszín: Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (egykori Zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth u. 5.)
Belépő: 1.000,- Ft

2017. március 25. 19.00 óra
Fabio Barbagallo gitárművész és Bojtár Imre oboaművész koncertje

Zichy-palota
Fabio Barbagallo a szicíliai 'Vincenzo Bellini' – Caltanissetta Zenei Líceumban szerzett diplomát. Tanulmányait folytatva a következő mesterektől tanult: Alirio Diaz, Alvaro Company, Vladimir Mikulka, Angelo Gilardino, Nuccio D’Angelo. Pályája során eddig különféle díjakkal jutalmazták Olaszországban. Kamaraegyüttesek szólógitárosaként a világ több mint 17 országában koncertezett. 2005-ben “Elektromos Zenei” diplomát kapott az “Istituto Musicale Vincenzo Bellini”-ben. Alessandro Cipriani és Emanuele Casale voltak mesterei. Rendszeresen zsűrizik különböző versenyeken, zeneszerzőként, szólógitárosként is aktív és hangszeres zenét oktat olasz zeneiskolákban.
Bojtár Imre oboaművész a Győri Nemzeti Színház zenekarának volt oboa-szólamvezetője, a színház Örökös Tagja, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott oboatanára, fafúvós tanszakvezetője. Jelenleg Pannonhalmán és Veszprémvarsányban tanít. Versenyművek szólistája itthon és külföldön. Különböző zenekarok tagjaként bejárta Európát, Kínát, járt Mexikóvárosban. Feleségével, Gál Anikóval oboa-zongora műveket ad elő koncerteken, háttérműsornak, konferenciák kiegészítő műsorszámának, kiállítás-megnyitókon, templomokban.
Helyszín: Zichy-palota
Belépő: 1.000,- Ft

2017. március 28. 19.00 óra
Betyárjáték - "Koncertfilmszínház

Vaskakas Művészeti Központ
Ferenczi György és a Rackajam, Kovács Norbert “Cimbi” és néptáncos barátai, Szomjas György rendezővel és Jantyik Csaba producerrel - Vidnyánszky Attila meghívására – a Nemzeti Színházban készítettek előadást “Betyárjáték” címmel.  Ferenczi György szerint olyan ez az előadás, „mint egy élő, videóklipszerű zenés film”. Szomjas György – aki egykor a Kopaszkutyát is rendezte, tehát igencsak benne van a rock and roll – összegyúrt egy dramaturgiát. A dalokat különböző színházi jelenetek, filmbejátszások kötik össze, hagyományos dialógusok azonban nincsenek, a korhű írásokat Olt Tamás a Nemzeti Színház színművésze tolmácsolásában hallhatjuk.
Az előadásban a táncnak meghatározó szerepe van: Kovács Norbert Cimbit és társait kérték fel, akik az autentikus népzene-néptánc világából érkezve hatalmas energiával elevenítik meg a betyárvilágot!
Narrátor: Olt Tamás – a Nemzeti Színház színművésze
Koreográfus: Kovács Norbert „Cimbi”
Producer: Jantyik Csaba
Rendező: Szomjas György – Kossuth-díjas filmrendező
Az előadás a Nemzeti Színház és a Híd Média Kft közös produkciója. 
Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ
Belépő: földszint: 3.200,- Ft , erkély: 2.500,- Ft

Március 30. 19.00 óra
Hindi Brooks: Romance.com - vígjáték

Vaskakas Művészeti Központ
Az amerikai írónő romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.
Szereplők:
Nora - MOLNÁR PIROSKA
Benny - JORDÁN TAMÁS
Terry - SIPOS VERA /ERDÉLYI TIMEA
Don - DOMOKOS ZSOLT
Jef - FORMÁN BÁLINT
Jelmez: CSELÉNYI NÓRA
Díszlet: ENYVVÁRI PÉTER
Fordító/dramaturg: RUTTKAY ZSÓFIA
Rendező: DICSŐ DÁNIEL
Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ
Belépő: földszint: 3.500,- Ft, erkély: 2.900,- Ft

2017. március 31. 17.00 óra
Zenehajó
Fiataloknak szóló interaktív előadás a Modern Art Orchestra előadásában, Fekete Kovács Kornél vezetésével és Hajós András moderátorral

Richter terem
Kedves szülő!
Tudja, hogy gyermeke képes-e jazz slágert hangszerelni? Ha kíváncsi a válaszra, tartsanak velünk zenehajónkon egy utazásra!
A ZeneHajó egy olyan rendhagyó „zeneóra”, ahol senkinek sem kell csöndben maradnia, sőt nem kell egyenesen ülve ijesztő kérdésekre válaszolni sem.
A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra.
Erre a másfél órára minden gyermek zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat, ha kedvet érez hozzá. Úgy ismerkedhet meg egy komplett jazz big band hangszereivel, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kötelező, de sok érdekes dologban részt lehet venni.
Ha gyermekével együtt zenész szórakozásra vágyik, tartson velünk a ZeneHajón, a Richter teremben!

2017. április 1. 19.00 óra
NőComment - rendhagyó talkshow

Vaskakas Művészteti Központ
A NőComment! egy rendhagyó talkshow-sorozat, a legnagyobb hazai sztárok részvételével! A hölgyek kibeszélik, átbeszélik, megbeszélik. Mindent, mindenkit olykor egymást sem kímélve. Pont úgy, ahogyan azt bármelyikünk tenné a saját baráti körében. Kötetlenül, tabuk nélkül. Érintik az aktuális pletykákat, helyretesznek csúsztatásokat, kibeszélik a nagyvilág bulvárhíreit, megvitatják mindazt, ami kitölti az életüket és minket is érdekel.
A második felvonásban következnek a nézők kérdései, és utána megérkezik a FÉRFI!
Akik beszélgetnek: Ábel Anita, Dobó Kata, Gryllus Dorka, Risztov Éva és Rákóczi Ferenc, valamint a meglepetés vendég
Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ
Belépő: földszint: 2.900,- Ft, erkély: 2.300,- Ft


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Kapcsolódó időpontok

2017.01.01. - 2017.12.31. 4 Évszak Fesztivál 2017