ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Újra Húsvéti Nyuladalom Siófokon! 4 napon át szuper programok sora vár minden korosztályt.
Újra Húsvéti Nyuladalom Siófokon! 4 napon át szuper programok sora vár minden korosztályt.
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Húsvéti wellness Hévízen a Bonvital felnőttbarát szállodában sztárfellépővel
Húsvéti wellness Hévízen a Bonvital felnőttbarát szállodában sztárfellépővel
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Hadikultúra és Military Fesztivál 2023 Táborfalva

2023-ban a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület szeptember 15-16-17. között, egy igazán autentikus, ikonikus új helyszínen Táborfalván ( Örkénytábor ) a volt Magyar Királyi Lovaglótanár-képző és Hajtóiskola Honvéd utca végén található lovaspóló pályáján, egy közel 10 hektáros területen immár 8. alkalommal rendezi meg a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára a június elején elmaradt látványos hagyományőrző katonai parádéját.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

VIII. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál

2023. szeptember 16-17.

Ébresztő! Fel vigyázz! Katonaromantika és élő történelem újra 2 teljes napon át az ország közepén Táborfalván.

A 2 napos rendezvény látogatói részére az idei military fesztivál számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehetnek a nomád hadviseléstől a II. világháborúig. Az újra gondolt járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómiai kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Közel száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg az ország különböző részéből. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, eü. sürgősségi, híradós és haszongépjárművek, amelyek között akadnak majd igazán páratlan kuriózumok is.

A kereskedelmi standok, sátrak telis-tele lesznek majd mindenféle militária kincsekkel, beleértve katonai régiségeket, járműalkatrészeket, könyveket, emléktárgyakat, viseleteket és egyenruhákat a vállaptól az ételes csanakig!

A „csata helyszín" mellett az alakuló tér körüli árnyas fák között kapnak helyet az idén az élő történelmet bemutató egyesületi és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet távol a laktanyákban, front vonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei és egyéb békebeli tevékenységek is, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet.

Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek és ismét felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze a már tőlük megszokott profizmussal látványos bemutatókon keresztül osztják meg velünk tudásukat és tapasztalataikat, szórakoztatva ezzel a fesztivál apraját nagyját. Akik pedig kedvelik a valódi repülőgépeket , azoknak is szolgál majd meglepetéssel a rendezvény, hiszen nem marad majd el 1-1 gépmadár feltűnése sem a Parádé égboltján, valamint 2023-ban újra kialakításra kerül az úgynevezett „air zona" is, ahol minden a katonai repülés körül forog majd.

A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, lőtérrel várja majd a kilátogatókat. Újdonság a vendéglátásban: Állandó fedett gasztro sátor és étterem panorámás kilátással a parádéra, de nem utolsó sorban több kisebb bár bőséges választékban hideg frissítőkkel, teával / kávéval a nap folyamán, felüdülést nyújtva azok számára, akik egy kis szünetet szeretnének tartani a nagy izgalmak közepette!

Természetesen az idén sem lesz hiány a katona élet érdekes előadásaiból, bemutatóiból ( pl. az Örkénytábor kialakulásáról, pillanatképek a néhai tábor életéből, korabeli tudósításokból. ) Akik pedig úgy döntenek, hogy az estét is velünk töltik, azokat nomád sátorváros és esti RETRÓ club zene várja a vendéglátók gasztro-sátrában, a tábortűz mellett pedig a rég elfeledett közös katonanótázásé lesz a főszerep szájharmónika, tangóharmonika kísérettel és a dalszövegek kivetítésével. A látogatók és a kiállítók online naprakész információkhoz juthatnak majd az élő „livestream" segítségével. Keressék a fesztivál idején web oldalunkon. Az utazás nem is lehetne egyszerűbb az ország közepén megrendezésre kerülő VIII. Hadikultúra Fesztiválra , hiszen az ikonikus Táborfalvi helyszín a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasúti szárnyvonal közepén helyezkedik el.

A szomszédos városokból 15-20 perces kényelmes autóúttal érhető el a rendezvény helyszíne, ahol tágas ingyenes parkolási lehetőség biztosított a gépkocsival érkezők számára.

A tengeren túlon és Nyugat-Európában évtizedek óta rendeznek fesztiválunkhoz hasonló nagysikerű rendezvényeket, ahol mára már kialakult egy sajátos „military hipster" életérzés is. ( pl. a dél-angliai War and Peace Show ) A sikeres példákat követve, a témát kedvelő népes tábor segítségével immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a térség legnagyobb szabadidős military, sport témájú országos rendezvénye, tematikus fesztiválja. A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók, és a gyermekeknek szóló vidám játékok 2 napon keresztül kápráztatják majd el a VIII. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat, fűszerezve azt színvonalas military show és interaktív katona programokkal. Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét" melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 2 napra Te is „katonának"!

A folyamatosan frissülő web oldalunkra látogatva és ott a korábbi évek fotógalériáit böngészve, betekintést nyerhetnek e nem mindennapi tematikus fesztivál hangulatába.

Részletes program (még bővülni fog)

szeptember 15. péntek:

(Zárt szakmai nap baráti társaságok, hagyományőrző egyesületek számára)
Belépés kizárólag a web oldalunk lap tetején /szeptember 10-ig/  elérhető regisztrációt követően történik a "B" jelű kapun.

15.00 - Regisztráció hagyományőrzőknek, gyűjtőknek, jármű és technika tulajdonosoknak
16.00 - Háborús diorámák építése, a csatajelenetek összehangolása, főpróbája...
19.00 - Közös vacsora a "tiszti kaszinóban" ( lásd fesztiváltérkép )

szeptember 16. szombat:

10.30 - Ünnepélyes zászlófelvonás 
       / fúvós térzene, köszöntők, bemutató /
11.30 - Történelmi korok szerinti gyalogos és gépesített felvonulás

20.00 - Tábortűz katonanótákkal a Gastro I. udvarban
22.00 - Zenés takarodó      

szeptember 17. vasárnap:

09.00 - zenés tábori ébresztő, " diorámák körletszemléje "
10.00 - Zászlófelvonás
11.00 - Történelmi korok szerinti gyalogos és gépesített felvonulás

13.30 - MEGLEPETÉS "SZTÁROK" a Tankodrom pályán

16.00 - Oklevelek, tárgyjutalmak átadása, rendezői előléptetések
       ( helyszín: Fesztivál iroda )

17.00 - Zászlólevonás, elköszön a HMFEST 2023

Állandó kísérő programok:

- Háborús film vetítések, többek között a
  postumus védnökeinkről szóló veterán film is.

- különleges fegyver és viselet bemutatók a magyar honvédelem különböző korszakaiból
- 1000 év magyar hadviselése, élőképek, diorámák (hagyományőrzők, gyűjtők, ... )
- Játékos katona programok gyermekeknek: íjászat, fémkereső, lövészet, fajátékok, kifestő, stb...
- Airsoft, Laserharc, lövészet
- Veterán harci jármű utazások a kialakított biztonságos TANKODROM pályán
- Veterán military bemutatók (fegyverzetek, járművek, egyéb technikák )
- Zászlófelvonás, díszszemle
- Történelmi korok szerinti gyalogos és gépesített felvonulás
  a rendezvény mindkét fő napján
  (kivéve a lánctalpas járműveket, melyeket a tankodrom pályán tekinthetnek majd meg)
- military tank modell-makett show
- military gyűjtemények, börze
  (vállap, rangjelzés gyűjtemény, kitüntetések, háborús sisak gyűjtemény, ... stb.)
- AIR zóna ... itt minden újra a repülés körül forog
- Csatajelenetek

Kapcsolódó rendezvények:
- Veterán military jármű bemutatók ( magángyűjtők jóvoltából )
- Military RC repülő és tank modell kiállítás

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk !

Találatok száma: 4

Hotel Botanica Dánszentmiklós

Hotel Botanica Dánszentmiklós

Stílusos vidéki szálláshely, esküvői helyszín és céges tréning helyszín Pest megye déli részén. Mind a 13 szoba elegáns bútorokkal, különleges kiegészítőkkel és berendezéssel megálmodott. Vendégeinknek bőséges reggelit biztosítunk. Éttermünkben helyi alapanyagok felhasználásával és házias ízekkel kínálunk ...

Pusztavacsi Vendégház

Pusztavacsi Vendégház

Budapesttől 55 kilométerre az M5-ös autópálya mellett, az ország közepén, Pusztavacs határában, erdei csendes és tiszta levegőjű környezetben épült vendégházunk várja a természetkedvelő vendégeit.

Sarlóspuszta Club Hotel*** superior Tatárszentgyörgy

Sarlóspuszta Club Hotel*** superior Tatárszentgyörgy

A Sarlóspuszta Club Hotel hazánk egyik legszebb táján, a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában, Pest megye déli részén található. Természeti adottságai, illetve különleges szállodai szolgáltatásai révén ideális környezetet nyújt mind a vállalati, mind a családi rendezvények résztvevőinek, illetve az ...

Gidrán Major Újlengyel

Gidrán Major Újlengyel

A Gidrán Majorban, szinte csatakiáltásként hallatszó kijelentéssel várjuk érdeklődő túrázni, kilovaglásra vágyó lovasokat télen és nyáron is. A bungallóink 12 fő számára nyújtanak szállást.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

ErődFeszt 2024 Komárom ErődFeszt 2024 Komárom
  • Komárom
2024. május 3. (péntek) - 2024. május 5. (vasárnap)
Pest megyei fesztiválok 2024 Pest megyei fesztiválok 2024
2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Táborfalvi programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program