Hajdúszoboszló városnézés idegenvezetéssel, helytörténeti séta a város ikonikus műemlékeihez
Hajdúszoboszló - Nyaralj itthon! Találd meg a Neked való szállást, éttermet vagy programot!
Hajdúszoboszló - Nyaralj itthon! Találd meg a Neked való szállást, éttermet vagy programot!

Hajdúszoboszló városnézés idegenvezetéssel, helytörténeti séta a város ikonikus műemlékeihez


Ismerkedjen meg a város történelmével, kulturális értékeivel, fedezze fel Hajdúszoboszlót! Ismerje meg Hajdúszoboszló épített örökségeit, nevezetességeit idegenvezetéssel, helytörténeti sétával. Hajdúszoboszló turisztikai központjától indulva a város legfontosabb nevezetességeivel és műemlékeivel ismerkedhet meg. Utunk során a Szent István parkban található Tourinform Irodától a város központja felé haladva olyan kiemelkedő látnivalókat érintünk, mint a Görög-katolikus templom, a Református templom, a város ezen részén található jelentősebb köztéri szobrok és a Bocskai István Múzeum. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A túra kb. 2,5 óra alatt járható be, és ezalatt az idő alatt számos érdekes információval gazdagodhat.

Részletes program

10.00 Gyülekező a hajdúszoboszlói TOURINFORM iroda előtt (Szent István park 1-3.)
Tourinform Iroda
A Szent István parkban található a TOURINFORM – Turisztikai Információs Iroda – a strandfürdő főbejáratának szomszédságában a szökőkúttal szemben, amely a város turisztikai központja. Az iroda 2012 májusában átadott modern kupolás épülete illeszkedik a környezethez.

A Szerelem kútja
A Szerelem kútja a szerelmesek és a szerelemre vágyók kötelező megállóhelye. A legendák szerint, aki iszik a kút vízéből az biztosan szerelembe esik, aki pedig már szerelmes, az is biztos lehet abban, hogy szerelme tartósabbá válik ezáltal. A mészkő kutat Matl Péter szobrász 1995-ben készítette.

Zászló SZOBOR
A „Zászló” című szobor Kígyós Sándor alkotásának köztéri méretre felnagyított változata, melynek készítője a művész barátja, Ila Gyula volt. A dél-afrikai sötétszürke gránitból készült szobor a Szoboszlói Kulturális Közösség és a Városi Művelődési Központ kezdeményezése nyomán került a köztérre. A szobor kiválasztását a gazdag életműből a művész özvegye javasolta, aki hozzájárult, a mű felnagyításához is. A felnagyítást Kígyós Sándor barátja, Ila Gyula vállalta és végezte el pécsi műhelyében. A szoboravatásra 1994. október 15-én került sor. A szép számban megjelent vendégek között voltak a művész szoboszlói barátai, tanárai, rokonai, mivel Kígyós Sándor gyermekkorát Hajdúszoboszlón töltötte. Gyermekkori vágyai között nem szerepelt a szobrászmesterség, sőt az általános iskola elvégzése után a debreceni Vegyipari Technikumba került, s közben a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakiskolában klarinétozni tanult. Ezt követően a Tanítóképző könyvtár-népművelés szakát végezte el, végül a Kossuth Lajos Tudományegyetemen irodalomtanári diplomát szerzett. Mindeközben arra is jutott ideje, hogy művészetelméleteket tanulmányozzon. A képzőművészettel gyakorlatban igazán csak Pécsváradon kezdett el foglalkozni. A művész fiatal korában elhunyt, így a szoboravatást már nem élhette meg.

Görög Katolikus Templom
Hajdúszoboszló Görög Katolikus templomát érdemes megtekinteni, a város legkisebb és legfiatalabb isteni hajléka. A kis görög katolikus közösség 1994-ben építtette meg templomát. A tervező Lengyel István korszerű anyagokat ötvözött bizánci stílus jegyekkel. Az ikonokat Latorcainé Újházi Aranka készítette. A görög katolikus egyház 1596-ban jött létre, amikor a bizánci szertartású magyarországi ortodox hívek jelentős része elfogadta a pápát és csatlakozott a katolikus egyházhoz. A görög katolikus jelző azt jelenti, hogy a római pápát Szent Péter utódjának és az Egyház földi vezetőjének tartják – ezért “katolikus”; ugyanakkor kifejezi a keleti (általános szakkifejezéssel “ortodox”, saját terminológiában “bizánci”) szertartáshoz való ragaszkodást (pl. Szent Liturgia végzése), és bizonyos egyházfegyelmi szabályok megtartását is (pl. a nős emberek pappá szentelése) – ezért “görög”.

Piac
Hajdúszoboszlón bár minden nap van piac, a kedd, a csütörtök és a szombati napok az igazán piacos napok, ezek közül is kiemelkedik a szombat. A piacon a helyi őstermelők, kereskedők kínálják portékáikat. Pénteken Termelői Piac működik 14.00-órától 16.00-óráig. Érdemes ellátogatni, ha a helyi termelők, kézművesek által kínált egyedi termékeket szeretnénk megismerni.

Bocskai Rendezvényközpont
2012-ben Hajdúszoboszló Város Önkormányzata – Európai Uniós források felhasználásával – Hajdúszoboszló főterének és környezetének átfogó rehabilitációját kezdte meg, melynek során a Bocskai mozi épületének átalakítása is lezajlott. Az átalakított épület nagyterme alkalmassá vált házasságkötések és kisebb konferenciák lebonyolítására is. A felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése. Az épület előtti rendezett parkban érdemes kicsit megpihenni!

I. világháborús emlékmű
Az I. világháborús emlékmű Somogyi Sándor szobrászművész köztéri munkája, amelynek talapzatán 1051 hajdúszoboszlói hősi halottnak állít emléket. A pénzt az emlékműre közadakozásból gyűjtötték, az avatóünnepségre 1927. október 20-án került sor. Érdekesség, hogy az akkori meglehetősen rossz gazdasági helyzet ellenére hatalmas díszünnepség keretében ünnepelték a szobor avatását.

Református Templom
Hajdúszoboszló város legrégebbi műemlék épülete a helyi Református Templom és a mellette húzódó városi erődfal maradványai. Az épület együttes a város szimbolikus jelképe. A Református Templom barokk stílusban épült az 1700-as évek elején. Bővítése 1818-ban történt, mely során klasszicista stílusjegyeket használtak az építők. Az egyházi épületet 2000-ben teljesen felújították. Az épületben több régi múltidéző ereklye látható, mint a Mózes-szék 1816-ból, vagy a szószék terítője 1937-ből, melyre a város címere van hímezve. Az istentiszteletek mellett a templom többször otthont ad hangversenyeknek, énekkari esteknek. A templom egyik egyedi kezdeményezése az épületben található Nagy Magyarország térkép, melyen az istentiszteletek végeztével, kis gombostűvel jelöli minden távolról érkező testvér a szülővárosát. A gyülekezet és a hit nagyságát e térképen található sok-sok gombostű szimbolizálja. A templom nyitvatartási időben látogatható, azon kívül előzetes bejelentkezés szükséges. Március 15. és szeptember 30. között a templom 10 és 12 óra, illetve 15 és 17 óra között tart nyitva.

Városi Erődfal Maradványai
A városi erődfal megépülésének korát az újabb kutatások a XVI. század első felére teszik, ezek szerint már a hajdúk idetelepítése előtt itt állott. Jelentős katonai szerepet töltött be és évszázadokon át övezte a templomot. A város lakói e falak védelmében kerestek menedéket a Szejdi török basa hadjárata idején. A lerombolt erődöt a XVIII. században újjáépítették, de mára már csak egy húsz méter hosszú fal rész maradt meg belőle az északnyugati sarokbástyával.

Harsányi Bálint Emlékmű
Seregi József budapesti szobrászművészt kérték fel, hogy elkészítse Harsányi Bálint huszárkapitány emlékoszlopát, amelyet 1984. október 9-én állított fel a város. Harsányi Bálint 1820-ban született Hajdúszoboszlón. Élethivatásául a katonai pályát választotta. A Császári és Királyi Huszárezred 2. századában szolgált, Galíciában. Itt értesültek a készülő 1848-as forradalomról és kezdeményezésére 131 bajtársával elhagyták ezredüket, és hazaszöktek Magyarországra, a haza és a forradalom védelmére. Az 1849-es tavaszi hadjáratban, már huszárkapitányként vezette seregét. A rákosmezei csatában halt hősi halált.

Városháza
A klasszicista városháza alapjait már 1818-ban letették. Többször átépítették, a mai formáját 1896-ra érte el, majd 1935-ben díszkaput is kapott. Vízszintes tagolású, nyugodt hatású, méltóságteljes homlokzatával a város egyik meghatározó műemlék épületévé vált. A városháza templom felöli részén 1935-ben egy figyelemreméltó átalakítás történt. Az egykori strázsamesteri szoba feláldozásával itt nyitották meg a főbejáratot. Az átalakítást, és a díszkapu elkészítésének költségeit Stahler Dániel, egy helybéli gazdag és előkelő személy vállalta magára.

1956-os kopjafa
Az 1956-os kopjafa Császi Ferenc hajdúszoboszlói népi iparművész alkotása, amelyet 1994. október 23-án lepleztek le és, azóta is eredeti helyén áll. Minden év októberében megemlékezést tartanak a kopjafánál.

Szent László Római Katolikus Templom
A hajdúszoboszlói Szent László Római Katolikus Templom barokk stílusban épült 1777-1786 között és 1788-ban áldották meg. A templom belsejét díszítő freskók Takács István egyházi művész munkái, amelyek 1957-ben készültek. Az alkotás az egyházi témákat ötvözte a város életét meghatározó adottságokkal, mint a gyógyvíz megtalálása, vagy a Hortobágy közelsége. A Bocskai utcában található katolikus templom eme freskóival Hajdúszoboszló egyik egyedi műemlékének számít. A templom másik különlegessége, hogy II. János Pál, még krakkói érsekként járt itt. Nyitva tartás: Kedd: 17.00-17.30, Szerda/Csütörtök/Péntek/Szombat: 7.00-8.00, Vasárnap: 7.30-11.00. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is: +36 52 270 079 vagy +36 30 44 53 47.

Bocskai István Lovas szobra
Bocskai István, többek között Szoboszló területére is telepített hajdúkat, így a későbbi korok folyamán személye a táj jelképévé vált, így városunknak is. Az 1969-ben Marton László szobrászművész által elkészített szobrot csak három évvel később 1972-ben avatták fel. A Hadvezér áll előttünk, aki visszahorkanó, toporzékoló lován ülve a csata végeredményét szemléli. Kardját maga előtt nyugtatja, köpenye a szélben hátra lebben.

II. világháborús emlékmű
A II. világháborús emlékmű, amely 737 hősi halottnak állít emléket, Bene Miklós alkotása. A főoszlop hátoldalán a háború borzalmaira utalva lángnyelvek közt elvesző emberi fejek láthatóak. A művet 1990-ben avatták fel. A három tagból álló emlékoszlop közül az egyiken magyar hősi halottak nevei, egy másikon pedig a városból elhurcolt zsidó áldozatok nevei olvashatóak.

Bocskai István Múzeum/ OPCIONÁLIS EGYÉNILEG LÁTOGATHATÓ
A Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló óvárosi központjában található, a fejedelemről elnevezett utcában. A több épületből álló Bocskai Múzeum főépületében található a Szoboszló öröksége: föld – kard – víz c. helytörténeti állandó kiállítás. A múzeum legféltettebb műkincse a Bocskai-zászló, melyet a hagyomány szerint maga a fejedelem adományozott az itt letelepített lovashajdúinak. A zászlón látható címer fedezhető fel a szoboszlói hajdúk kiváltságlevelén, és ez ma is Hajdúszoboszló város címere. A Bocskai-kultusz egyik megnyilvánulása Szüts János 1816-os festménye a fejedelemről, melyet a város vezetői rendeltek meg és fizettek ki. A kiállítás sokszínűségét mutatja, hogy a hajdúmúlt mellett a mindennapi életről vagy a gyógyfürdő kiépüléséről is találhat érdekes információkat a látogató, de megtaláljuk itt a hévíz feltárójának, Pávai Vajna Ferencnek személyes tárgyait is. A múzeum udvarán a paraszti földművelés eszközei mellett körmös traktor, szánok, szekerek láthatók. Megszólaltathatóak Oborzil Edit és férje, Jeney Tibor által készített alumínium harangok. A város jelképévé vált harangház harangjai is ennek a gyűjteménynek a részei. A kiállítások hétfő kivételével a hét minden napján látogathatóak: április 1. – október 31. között 10-től 18 óráig, november 1. – március 31. között 10-től 16 óráig
Teljes árú jegy: 1200 Ft/fő
Kedvezményes jegy (6–26 év és 62–70 év között): 600 Ft/fő
A városnézésen való részvétel ingyenes, viszont előzetes jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken!

 

További ajánlataink

2021.08.04. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.04. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.02. - 2021.08.08. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Szoboszlói nyár programok
2021.08.02. - 2021.08.08. Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Szoboszlói nyár programok
2021.08.06. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.08.06. - 2021.08.08. Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Szoboszlói Dixieland Napok - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.06. - 2021.08.08. Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Szoboszló Dixieland Napok - koncertekek
2021.08.06. - 2021.08.08. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Szoboszlói Dixieland Napok - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.06. - 2021.08.08. Szoboszlói Dixieland Napok Hajdúszoboszló 2021
2021.08.07. Rock Café koncertek 2021 Hajdúszoboszló
B52 koncert
2021.08.07. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
B52 koncert | Rock Café
2021.08.07. Hajdúszoboszlói koncertek 2021
B52 koncert | Rock Café
2021.08.07. Hajdúszoboszló nyári programok 2021
B52 koncert
2021.08.07. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.07. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.08. 19:00 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Jazz Five koncert
2021.08.08. 19:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Jazz Five koncert
2021.08.08. 19:00 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Jazz Five koncert - Helyszín: Szent István Park
2021.08.09. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.09. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.10. 20:30 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
A medve nem játék – színjáték a Turay Ida Színház előadásában - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.10. 20:30 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
A medve nem játék – színjáték a Turay Ida Színház előadásában - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.10. 20:30 Hajdúszoboszló színházi előadások 2021-ben a Szabadtéri Színpadon
A medve nem játék – színjáték a Turay Ida Színház előadásában
2021.08.11. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.11. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.13. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.08.13. - 2021.08.15. Kamionos Találkozó Hajdúszoboszló 2021
2021.08.13. - 2021.08.15. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
X. Hajdúszoboszlói Kamionos találkozó
2021.08.13. 20:00 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Amíg az asszony alszik – vígjáték két felvonásban a Négy Arc Színház előadásában - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.14. Rock Café koncertek 2021 Hajdúszoboszló
Signal Moto-Rock
2021.08.14. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Signal Moto-Rock | Rock Café
2021.08.14. Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Signal Moto-Rock | Rock Café
2021.08.14. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.14. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.14. 20:00 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttesének koncertje - Helyszín: Szent István Park
2021.08.14. 20:00 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttesének koncertje
2021.08.14. 20:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttesének koncertje
2021.08.16. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.16. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.16. 20:00 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
„Élő Maksa Híradó” Maksa Zoltánnal, Aradi Tiborral és Varga Ferenc Józseffel - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.16. 20:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
„Élő Maksa Híradó” Maksa Zoltánnal, Aradi Tiborral és Varga Ferenc Józseffel
2021.08.17. 18:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
PÁRBESZÉD ÉNEKHANGRA ÉS ORGONÁRA - OrgonaPont koncert
2021.08.17. 18:00 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
PÁRBESZÉD ÉNEKHANGRA ÉS ORGONÁRA - OrgonaPont koncert
2021.08.18. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.18. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.19. Rock Café koncertek 2021 Hajdúszoboszló
Dánielfy Gergő és az utazók a Sörkertben
2021.08.19. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Dánielfy Gergő és az utazók a Sörkertben
2021.08.19. Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Dánielfy Gergő és az utazók a Sörkertben
2021.08.20. Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Államalapítás ünnepi műsor - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.20. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Államalapítás ünnepi műsor - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.20. Augusztus 20 Hajdúszoboszló 2021. Államalapítás ünnepi műsor a Szabadtéri Színpadon
2021.08.20. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.08.21. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.21. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.21. 19:00 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Kéklő esték… Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadása - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.21. 19:30 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Kéklő esték… Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadása - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.21. 19:30 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Kéklő esték… Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadása - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.21. 20:30 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Operett-musical parádé - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.21. 20:30 Hajdúszoboszló színházi előadások 2021-ben a Szabadtéri Színpadon
Operett-musical parádé
2021.08.21. 21:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Operett-musical parádé - Helyszín: Szabadtéri színpad
2021.08.23. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.23. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.25. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.25. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.26. 19:30 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Szabó Eszter és Drágán Lajos műsora
2021.08.26. 19:30 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Szabó Eszter és Drágán Lajos műsora - Helyszín: Szent István Park
2021.08.26. 19:30 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Szabó Eszter és Drágán Lajos műsora
2021.08.27. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.08.27. 20:30 Hajdúszoboszló nyári programok 2021
Wellhello koncert - Helyszín: Rendezvénytér
2021.08.27. 20:30 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Wellhello koncert - Helyszín: Rendezvénytér
2021.08.27. 20:30 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Wellhello koncert - Helyszín: Rendezvénytér
2021.08.28. Rock Café koncertek 2021 Hajdúszoboszló
Belmondo koncert
2021.08.28. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.28. - 2021.08.29. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa
2021.08.28. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.08.28. 20:00 Hajdúszoboszlói koncertek 2021
Belmondo koncert | Rock Café
2021.08.28. 20:00 Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Belmondo koncert | Rock Café
2021.08.30. Hajdúszoboszlói programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Babaúszás a Hungarospaban
2021.08.30. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.06.01. - 2021.08.31. Nyári akciók Hajdúszoboszlón, üdülési lehetőség apartmanban, vendégházban, panzióban és hotelben
2021.09.01. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.03. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.09.04. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.06. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.08. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.10. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.09.11. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.13. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.15. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.17. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.09.18. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.20. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.22. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.24. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.09.25. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.27. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.09.29. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
2021.03.01. - 2021.09.30. Gokart Hajdúszoboszló, gokartozás a reptéren
2021.10.01. Termelői piac Hajdúszoboszló 2021
2021.10.02. 10:30 Babaúszás Hajdúszoboszlón az Aqua Palace Élményfürdőben
Találatok száma: 103

Hotel Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló

Hotel Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló zöldövezetében, a szállodasétány szívében található a Hotel Barátság*** superior, mely a város legmagasabb épülete révén csodás panorámát nyújt. 117 db kétágyas szobával, 6 db junior apartmannal, 9 db superior apartmannal, 2 db manager apartmannal és 3 db akadálymentes szobával rendelkezünk. ... Bővebben

Kiemelt partner

Ada Apartman Hajdúszoboszló

Ada Apartman Hajdúszoboszló

Ha szeretne egy komfortos és igényesen berendezett kényelmes szálláshelyet, akkor az apartmanunk ideális választás Önnek. Bővebben


Ada Apartmanok Hajdúszoboszló

Ada Apartmanok Hajdúszoboszló

Az üdülőház a strandtól 400 méterre, körülbelül 5 perc sétára helyezkedik el. Négy külön bejáratú apartman került kialakításra az emeleten. Két kétszemélyes, egy négyszemélyes és egy ötszemélyes apartman várja vendégeit egész évben. Bővebben


Alice Apartman Hajdúszoboszló

Alice Apartman Hajdúszoboszló

Alice Apartman Hajdúszoboszló. A családias apartman ház 2010-ben nyitotta meg kapuit, csendes, nyugodt környezetben, közel a strandhoz, termál fürdőhöz és természetesen az Aqua-Palacéhez. Bővebben


Amulett Apartman Hajdúszoboszló

Amulett Apartman Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón a Kölcsey illetve a Major utcán találhatók szállásaink. Új építésű apartmanjaink 100 illetve 200 méterre találhatók a strand bejáratától. A közelben étterem, piac és különféle élelmiszerboltok találhatóak. Bővebben


Andrea Apartmanház Hajdúszoboszló

Andrea Apartmanház Hajdúszoboszló

Az Apartman ház az ország legnagyobb gyógy- és strandfürdőjét körülvevő üdülőközpontban, csendes nyugodt, kellemes környezetben található. 2009 Júniusában nyitotta meg kapuját, a strandtól 200 méterre. A szálláshely csendes, nyugodt környezetben az autóbusz pályaudvartól 150 méterre található. Bővebben


Anna Vendégház Hajdúszoboszló

Anna Vendégház Hajdúszoboszló

Vendégházunk csendes zsákutcában helyezkedik el, ahol még az átmenő forgalom sem zavarhat. Parkolás a szállás udvarán ingyenes. Vendégházban egy közös használatú reggelizőkonyha található. Egész évben várjuk vendégeinket. Bővebben


Anna Vendégház Hajdúszoboszló

Anna Vendégház Hajdúszoboszló

Szálláshelyünk Hajdúszoboszló szívében, a gyógyfürdőtől néhány perc sétára található. Bővebben


Apartman Evelin Hajdúszoboszló

Apartman Evelin Hajdúszoboszló

Apartman Evelin Hajdúszoboszló. Szeretettel várja vendégeit a kényelmes, minden igényt kielégítő luxus apartman. A szállás alig 200 méterre a fürdőtől helyezkedik el. Az udvaron saját medence várja az idelátogatókat. Bővebben


Apartman Imre Hajdúszoboszló

Apartman Imre Hajdúszoboszló

Az Imre Apartman egy rövid, 10 perces sétára helyezkedik el Hajdúszoboszlón a fürdőkomplexumtól. Bővebben


1 2 3 4 ... 11   


Találatok száma: 11

Karikás Étterem és Hotel Hajdúszoboszló

Karikás Étterem és Hotel Hajdúszoboszló

A Hotel és Éttermünk Kelet-Magyarország turisztikai háromszögében, Hajdúszoboszlón található. A város Európa-szerte ismert fürdő- és gyógyvizéről, mely fürdőkúra és ivókúra formájában segíti az ideérkező betegek gyógyulását. Hotelünk a Gyógyfürdő bejáratától mindössze 300 méterre, míg a város ... Bővebben


Kemencés Csárda Hajdúszoboszló

Kemencés Csárda Hajdúszoboszló

Kemencés Csárda Hajdúszoboszló - Tradíció, hagyomány, új mentében … továbbgondolva. A régi csárdák a falu szélén, utak mellett, a szeretett Alföldünk első vendéglátó egységei voltak. Mi mai csárdagazdák szeretnénk megőrizni, illetve bemutatni hazai és külföldi Vendégeinknek elődeink életének értékeit mai ... Bővebben


Lorena Étterem Hajdúszoboszló

Lorena Étterem Hajdúszoboszló

A Gyógyfürdők Paradicsomában – Hajdúszoboszlón, a Gyógyfürdővel szemben, romantikus és egyben elegáns stílusban épült népszerű vendéglátó komplexum: a Lorena Étterem. Bővebben


Major Panzió Apartman Étterem Hajdúszoboszló

Major Panzió Apartman Étterem Hajdúszoboszló

A Major Panzió és Étterem valamint az apartmanjai, az ismert fürdőváros, Hajdúszoboszló fürdőövezetében, mégis nyugodt részében a gyógyfürdő téli bejáratától 8 perc, nyári bejárattól 2 perc kényelmes sétára található. Bővebben


Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel***  Hajdúszoboszló

Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel*** Hajdúszoboszló

Szállodánk Hajdúszoboszló üdülőövezetében található. 107 szobás család és gyerekbarát szálláshely, saját gyógy- és wellness részleggel. Bővebben


Mátyás Király Gyógyszálloda Étterem Hajdúszoboszló

Mátyás Király Gyógyszálloda Étterem Hajdúszoboszló

Éttermi szolgáltatásaink nem csak szállóvendégek részére állnak rendelkezésre, hiszen sokan térnek be hozzánk csak egy gyors ebédre vagy látogatják meg szállodánkban tartózkodó rokonaikat, ismerőseiket és töltenek el együtt egy kellemes étkezést. Bővebben


Start Panzió Étterem Hajdúszoboszló

Start Panzió Étterem Hajdúszoboszló

A panzió a fürdőtől 50 m-re található, nyugodt, családias környezetben. Szolid árakkal, 2 db 2 ágyas és 8 db 4 ágyas egyedi berendezésű franciaágyas szobákkal várjuk az ideérkező, pihenni vágyó vendégeinket egész évben. Tágas erkélyes szobáink fürdőszobával, tv-vel és hűtőszekrénnyel felszereltek. ... Bővebben


Laci Betyár Fogadó Étterem Hajdúszoboszló

Laci Betyár Fogadó Étterem Hajdúszoboszló

A Laci Betyár Fogadó Étterme és terasza szeretettel várja vendégeit Hajdúszoboszlón. Vállaljuk családi és céges rendezvények teljeskörű lebonyolítását akár 60 főig. Kérje személyre szabott árajánlatunkat! Bővebben


Nelson Hotel****  Pub, Étterem és Cukrászda Hajdúszoboszló

Nelson Hotel**** Pub, Étterem és Cukrászda Hajdúszoboszló

A különleges életérzést próbáljuk felidézni hangulatos éttermünkkel és cukrászdánkkal. Az étel és sütemény kínálat bő italválasztékkal párosul. 13 darab különböző típusú szobával rendelkezünk, ahol az üzleti utazók, a szerelmesek, a gyermekes családok és az örökifjak is megtalálhatják az igényeiknek ... Bővebben


Nr.8. Étterem Hajdúszoboszló

Nr.8. Étterem Hajdúszoboszló

A Nr.8. egy kellemes vendéglő Hajdúszoboszló fürdőövezetében. Jöhet napközben, este is. Családdal, barátokkal is jó nálunk, válasszon akár klasszikus, akár különleges grill ételeink közül. Éttermünk kihagyhatatlan része, a nyári és téli terasz, mely áprilistól november végégig várja vendégeinket. A ... Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
4200 Hajdúszoboszló , Szent István park 1-3.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG