Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2021

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2021

Kiemelt ajánlat
2021. szeptember 9 - 12.

Szeretettel várnak minden mesét szerető felnőttet és gyermeket a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon. A rendezvény célja a Kárpát medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása. A közreműködő mesemondók, népművészek, kézművesek, tudományos munkatársak és kutatók elkötelezett hívei mesei szöveg terjesztésének, amelyek létjogosultságot nyernek a különböző kulturális, társadalmi csoportokban.

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2021
2021. szeptember 9-12.

Écsi Gyöngyi Angyalbárányok című bábjátéka
2021. szeptember 9-10.

Az osztálykirándulás programján Écsi Gyöngyi Angyalbárányok című bábjátéka lesz látható a színpadon.

De ki is Écsi Gyöngyi? Aki esetleg még nem ismeri...
A felvidéki Mátyusföldről származik. Ifjú kora óta énekel, táncol, színházat játszott.
A Rozsnyói Meseszínház alapító tagja volt, majd később saját színházat alapított Árgyélus színház néven, ahol sokoldalú művészi képességeit „bábos” előadóművészként is kamatoztatja.

Népi bábjátékaival, mesefeldolgozásaival a legkisebbeket és a felnőtteket egyaránt elbűvöli. A felvidék legnagyobb mesemondóinak egyike, a felvidéki népmesék és népi énekek gyűjtője, életben tartója. Meséi nemcsak a legkisebbekhez szólnak, hanem nagyon a felnőtt társadalom részére is üzenetet hordoznak, ahogy az a meséknek eredetileg szerepük volt.

Közösségek szervezésével foglalkozik, felnőtt- és gyermekénekkart, gyermek bábcsoportot vezet, tanít a Hetényi Alapiskolában. Munkáját számos díjjal értékelték. Énekeit és meséit számos saját lemezein hallhatják.

Az Angyalbárányok bábjáték alig észrevehető oktató-nevelő jellegű, ízes nyelven szóló és fantáziát tornáztató gömöri népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak.

Légy részese Te is ennek a kalandnak!

Az osztálykirándulás regisztrációhoz kötött!

BALOGH KÁLMÁN & GIPSY CIMBALOM BAND feat. BRANKA
2021.09.10. péntek este 19 órától

A fesztivál színpadán BALOGH KÁLMÁN & GIPSY CIMBALOM BAND feat. BRANKA

A '93-ban alakult Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a jazz, a flamenco, a swing, a klezmer és a ragtime ötvözésére. A végeredmény: páratlanul változatos és univerzális, minden pillanatban újabb és újabb meglepetést rejtegető zene. A zenekarnak sajátos és különleges világa van, melybe belefér számos európai ország, amelyben cigányok játszanak népzenét, jazzt, vagy bármiféle szórakoztató zenét: belefér az instrumentális és a vokális muzsika, s bár a hangszerelés Balogh Kálmán cimbalma köré rendeződik, a bőgőre, hegedűre, gitárra vagy trombitára sem kevesebb fény vetül.

A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka és Barity Zorán harmonikás csatlakoznak. Branka jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes és egyedi előadásmódja révén pedig azonnal magával ragadja a közönséget. Zorán autentikus balkáni harmonikajátéka egészíti ki a zenekar megújult repertoárját.

A jó hangulat tehát garantált, legyél részese te is ennek a fergeteges koncertnek!

Sugalló Zenekar és Moldvai táncház
2021. szeptember 10.-“Ráhangolódás”

A zenekar 2002-ben alakult a csángó kultúra iránt elhivatott zenészekből és táncosokból. Azóta is folyamatosan létezik, s bár összetételében többször átalakult, de profiljában és céljaiban tovább viszi az eredeti szándékait. Ezek pedig a csángó táncos és zenei kultúra megőrzése, népszerűsítése és minél szélesebb körű terjesztése.

"A csángó zene fülbemászó dallamvilágát, a körtáncok egyszerű szépségét, könnyen tanulhatóságát felhasználva szeretnénk az emberek életébe visszacsempészni a hagyományos magyar kultúraszórakozási formáit. Repertoárunkat (általában) a moldvai, gyimesi, és felcsíki táncos zenei anyagból merítjük” – nyilatkozta a Sugalló Zenekar.

Aki ismeri őket, egyetértően rábólinthat. Koncertjeiken autentikus csángó hangszerek szólaltat meg a zenekar: furulyák, kaval, doromb, hegedű, kobza, dob, kolomp, ritmushangszerek hangja száll a levegőben, s persze az éneké.

A zenekar az este folyamán moldvai népzenét játszik ezáltal megteremtve egy táncházat, ahol kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülhetnek!"

MERENDE MŰHELY
2021. szeptember 11. – Családi Nap

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK

A MERENDE MŰHELY kínálatából:
- 30 féle ügyességi, együttműködésre épülő, illetve stratégiai típusú, fából készült játékkal várják a kicsiket és nagyokat játszani. Vár mindenkit pl. a Tulipános tapintóláda, a Napszurkáló, a Páros labirintus, a Kakasos húzogató, a Betyárfoci, a Sítalpak, a Boszorkányfolyosó és még folytathatnám a listát. De nézzétek meg majd szeptemberben a saját szemetekkel és persze próbáljátok is ki mindet!
- A Merende Műhely egy komplex mosodát is elhoz a fesztiválra, mely csupa olyan egyszerű és hétköznapi tevékenységet kínál, melyeket ma helyettünk gépek végeznek el:
- a vászon mosása kézzel és mosószappannal teknőben,
- mosás kézzel hajtható, forgó lapátos mosódézsában,
- vászonruha sulykolása sulykoló fával,
- teregetés,
- a tiszta ruha vasalása parazsas vasalókkal.

Egyszóval szuper programnak ígérkezik a Merende Műhely.

Az idén INGYENESEN látogathatók a programjaik, de a részvétel regisztrációhoz kötött!

PARAMISI TÁRSULAT - Betyár Jóska táncszínház
2021. szeptember 11. szombat 11:00 óra

A CSALÁDI NAPON a színpadon a PARAMISI TÁRSULAT táncszínházát láthatják majd a nézők.

A Paramisi Társulat 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a magyar és cigány népmesék minél több gyermekközönséghez eljussanak. Műsoraikban kizárólag a magyar és cigány népmese, néphagyomány, jeles napok, naptári ünnepek, szokások feldolgozásával foglalkoznak.

Oláh József és Oláhné Csercsics Ivett: Fülöp Ferenc díjas táncosok, Muharay díjas alkotók, Kisebbségi és pedagógiai díjas néptáncoktatók és az Iglice Táncegyüttest is ők vezetik.

De ki is Betyár Jóska? Tarts velünk és a Társulattal és megtudod.

Az idén INGYENESEN látogathatók a programjaik, de a részvétel regisztrációhoz kötött!


2021.09.09. - 2021.09.12.
Találatok száma: 9

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

A Fenyőharaszt Kastélyszálló egy 13 hektáros őspark hatalmas fáinak ölelésében található a Budapesthez közeli Versegen. a klasszicista stílusban Podmaniczky Kastély. A klassicista stílusban épült kastély a felújtásítás követően a műemlék jellegét megőríve háromcsillagos hotelként várja a látogatóit. ... Bővebben

Kiemelt partner

Akadémiai Üdülő MTA Kastélyhotel Erdőtarcsa

Akadémiai Üdülő MTA Kastélyhotel Erdőtarcsa

Budapesttől 50 km-re, a Cserhát-alján, 3 hektáros, szépen gondozott zárt parkban helyezkedik el, a barokk stílusban épült, egykori Szentmiklóssy-Kubinyi kastély. A 3 hektáros kastélyparkban hangulatos, rózsalugassal, szökőkúttal, kerti tóval övezett sétautak, várják vendégeinket. Az igényes környezetet, ... Bővebben


Botaniq Turai Kastély

Botaniq Turai Kastély

Magas színvonalú rendezvényhelyszín és elegáns szálloda kapott helyet a Loire-völgyi kastélyokat idéző felújított és restaurált épületben. Magyarországon egyedülálló stílusának köszönhetően, a kastély mesebeli környezetet biztosít majd esküvők és más rendezvények számára. Bővebben


Fácános Tanyaház Atkár

Fácános Tanyaház Atkár

Ha szeretnél elszakadni a nagyváros zajától, kellemes élményekre vágysz, szereted a természetet, akkor fedezd fel ezt a zavartalanul csendes, nyugalmat árasztó és békés helyet. Bővebben


Nandi Vendégház

Nandi Vendégház

A vidéki, ízes, szeretet-teljes vendéglátás bástyájaként szeretnénk, ha mások emlékeznének ránk. Műemlék pincénkbe nem inni, hanem a bort élvezni, értékelni hívjuk vendégeinket, ahol a helyi ízekkel is megismertetjük a hozzánk betérőket. Bővebben


Patavár Panzió

Patavár Panzió

Családias hangulatú panziónkban várjuk kedves vendégeinket, ha pihenni, feltöltődni szeretnének. Bővebben


Rózsa Vendégház Rózsaszentmárton

Rózsa Vendégház Rózsaszentmárton

Kiváló helyszíne ifjúsági és felnőtt csoportoknak, szállóvendégeknek, munkás- és egyéb csoportoknak. Szálláshelyet biztosítunk egyéni szállóvendégeknek, munkás- és egyéb csoportoknak valamint programokat biztosítunk táboroknak, erdei iskola programoknak, kézműves hétvégéknek. Bővebben


Galgafarm Ökofalu Galgahévíz

Galgafarm Ökofalu Galgahévíz

Galgahévíz egy kicsit eltér a többi magyarországi Ökofalutól, mert itt nem egy kihalt falut élesztünk újjá, hanem egy teljesen új települést hoztunk létre. Bővebben


T.bor Pince és Vendégház

T.bor Pince és Vendégház

Borozó és vendégház a vidék boraival. Bővebben
Találatok száma: 15

Bormúzeum Nagyréde

Bormúzeum Nagyréde

A Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. a Mátrai borvidék egyik meghatározó pincészete. A gondosan művelt szőlőknek és a több évtizedes borászati gyakorlatnak köszönhetően termékeinket bel- és külföldön egyaránt elismerik és jóízűen fogyasztják! A borvidéken páratlan kialakítású bormúzeum gondos ... Bővebben


Bárdos és Fia Pincészet

Bárdos és Fia Pincészet

Borászatunk a mátrai borvidéken, Nagyrédén található családi vállalkozás, mely 10 ha-on gazdálkodik. A farkasmályi pincesor 22. Pince és borháza a látogatók számára nyitott, ahol a valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek a borok és a kiválasztott fajták. Ugyanitt, az évjáratok kóstolási lehetősége ... Bővebben


Laczkó Borház

Laczkó Borház

Szeretettel várjuk a Kedves borkedvelőket Gyöngyöspatán a Havas-hegy lábánál lévő borházunkban és pincészetünkben, ahol több mint 20 fajta kézműves borból választhatnak ízlésük és igényük szerint. A kóstolás során bepillantást nyújtunk Önöknek szőlészetünk és borászatunk életébe. Borkorcsolyaként friss házi ... Bővebben


Mátrai Borok Mintabolt

Mátrai Borok Mintabolt

Magyarország legnagyobb történelmi borvidéke a Mátrai. A földtörténet és a klíma egyedülálló bortermő vidéket varázsolt ide. A Mátra északi vonulatától védett napsütötte domboldalakon hétszáz éve gondozzák a különleges szőlőtőkéket. Ritkaság, hogy egy táj éghajlata - amely más és más a lejtők, lankák fekvése ... Bővebben


Mészáros Családi Borászat

Mészáros Családi Borászat

A Mészáros Családi Borászat több évtizedes múltra tekint vissza. A család a szőlőtelepítéstől a kész bor előállításáig a tökéletességre törekszik. Bővebben


Nagyrédei Pincészet

Nagyrédei Pincészet

Pincészetünk a Mátrai történelmi borvidék egyik legjelentősebb borászati központja maradt. Boraink döntő többsége a szőlő kíméletes feldolgozásából nyert, és flotációs eljárással tisztított mustból, szabályozott hűtött erjesztési technológiával előállított, ún. elsődleges illat, zamattal rendelkező gyümölcsös ... Bővebben


Nandi Vendégház

Nandi Vendégház

A vidéki, ízes, szeretet-teljes vendéglátás bástyájaként szeretnénk, ha mások emlékeznének ránk. Műemlék pincénkbe nem inni, hanem a bort élvezni, értékelni hívjuk vendégeinket, ahol a helyi ízekkel is megismertetjük a hozzánk betérőket. Bővebben


Karner Gábor Kézműves Borászata

Karner Gábor Kézműves Borászata

Aprócska borászat a Mátra nyugati csücskében lévő Szűcsiben. Birtokfilozófiánk: TERMŐHELY, TERMÉSKORLÁTOZÁS, TERMÉSZETESSÉG, TISZTASÁG, TISZTESSÉG. Bővebben


Losonci Pince

Losonci Pince

A Losonci pince egy 6,2 hektáros kis családi birtok. Szőlőfajták: rajnai rizling, olaszrizling, zöldveltelini, furmint, hárslevelű, müller thurgau, szürkebarát, pinot noir, kékfrankos, magyar frankos, turán, cabernet franc. Boraink kizárólag palackos kiszerelésben kerülnek forgalomba. Előzetes ... Bővebben


Régi Kaszinó étterem és kávézó Jászfényszaru

Régi Kaszinó étterem és kávézó Jászfényszaru

Családias hangulatú étterem és kávézó Jászfényszaru szívében megújult környezetben várja vendégeit! Az étterem alkalmas családi, baráti, és céges rendezvények (konferenciák) lebonyolítására. Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
3000 Hatvan , Kossuth tér 24., Grassalkovich Művelődési Ház
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG