Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2020

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2020


Szeretettel várnak minden mesét szerető felnőttet és gyermeket a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon a hatvani Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben. Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék és néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek. A rendezvény célja a Kárpát medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása. A közreműködő mesemondók, népművészek, kézművesek, tudományos munkatársak és kutatók elkötelezett hívei mesei szöveg terjesztésének, amelyek létjogosultságot nyernek a különböző kulturális, társadalmi csoportokban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2020

Krajcáros vásár

2020. szeptember 10-13.

Jakab András faműves
2007 óta foglalkozik fafaragással. Mesterei (időrendi sorrendben): Szabó Béla, Ambrus Aladár, Bodacz Tibor és Huszarek Pál. Somogyi pásztorfaragással díszített használati tárgyakat készít, de Bodacz Tibor hatására a kisebb bútorok tervezése, illetve elóállítása is közel áll hozzá.
2011-től a Kosbor Kézműves Műhely tagjaként vesz részt a Budai várban megrendezésre kerülő Mesterségek Ünnepén. Az általa is készített pásztorfaragásokra jellemző a figurális ábrázolás mint például: betyárok, asszonyok, az állatok faragása, illetve a növényi ornamentika. Faragásaiban nagyon fontos szempont a népművészetben lévő hármas tagoltság: funkció - forma - díszítés. Jakab Andrással, illetve termékeivel a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon és a Budapest környéki hagyományőrző rendezvényeken találkozhatnak az érdeklődők.

Krizsák János - kézműves
János évek óta saját készítésű tarsolyokat, nyílvesszőket, íjakat, tegezeket, vesszőfogókat, süvegeket, öveket, és fa táblaképeket készít. Aprólékos, különleges munkáit szerte az országban megismerték, mivel egyedi termékeit rendelésekre is elkészíti. A fa táblaképeket feleségével, egy úgynevezett kézzel készített transzfer technikával készítik. A fesztiválon szemtanúi lehetünk a fonási technikájuknak, és az íjászat kedvelőknek a nyílvessző készítés egy-egy fokozatát is bemutatják.

Fodor Szabolcs a Teabazaar saját márka tulajdonosa.
Kézenfekvő volt számára egy szálas tea márka létrehozása, amely széles választékot kínál mindenkinek, mivel ő maga is lelkes teázó. A kezdeti választék összeállítását hosszú hónapok kóstolása és tesztelése előzte, meg amelybe bevonta a teakedvelő ismerőseit, barátait. Jelenlegi kínálata a világ legtöbb jelentős termővidékéről származó: fekete, zöld, fehér, oolong, rooibos, honeybush, natúr és ízesített teák. Szabolcs folyamatosan keresi az új teákat, benyomásokat és természetesen figyeli a vásárlói véleményeket. Ezek alapján a választékra egy dinamikusan változó, rugalmas dologként tekint. A Népmesefesztivál szombati napjára teljes termékpalettával és kóstolóval készül, hogy elnyerhesse az érdeklődők tetszését a szálas teák világa!

Kiss Géza-kézműves.
Immáron 20 éve tervezik és készítik különböző termékeiket! Fő portékájuk a plüssfigurák, amelyek színesebbnél-színesebb állatkák, egyedi kidolgozássál. Termékeik között megjelennek a vászontáskák, amelyeket a hulladékmentesség jegyében kezdtek el készíteni! A saját készítésű különleges díszpárnák között, pedig mindenki találhat tetszésének megfelelőt! Sok ezer kisgyermek számára okoztak már örömet termékeikkel, országszerte a kézműves vásárokon! Idén a Népmesefesztivál árusai között is büszkélkednek!


Népmesés Osztálykirándulás

2020. szeptember 10-11.

Kirándulj osztályoddal a Népmesefesztiválra!

Egy felejthetetlen nap teli izgalommal, mozgással és mesés előadásokkal!
• Az égigérő fa – A Paramisi társulat zenés táncszínháza
• Az aranyszőrű bárány – Az Álomzug társulás bábjátéka

Egyéb programok:
• Zenés, Dalos, Táncos foglalkozások -népi játékok, énekek, mondókák
• Kézműves foglalkozások
• Népi vetélkedő
• Hétpróba – népi ügyességi játékok


Ingyenes! Pedagógus továbbképzés az V. Népmesefesztiválon

2020. szeptember 11., péntek, 14:00–18:00

Az V.Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon szeretettel várjuk az érdeklődőket, az INGYENES Pedagógus továbbképzésre!

A képzés: MintaKINCStár – a népművészeti anyanyelv pedagógusoknak 5 óra időtartamban. A továbbképzés óvodapedagógusoknak, tanítóknak, rajztanároknak, művelődési házakban és könyvtárakban dolgozóknak ajánlott. A napról 5 kredites igazolást állítunk ki, mely beszámítható a 120 órás keretbe.

Regisztráció szükséges.


Népmesefesztivál - Ráhangolódás

2020. szeptember 11., péntek, 18:00–23:00

Nagy szeretettel várjuk Péntek esti fesztivál megnyitó programjainkra az érdeklődőket:

18:00 Erderádó - Csűrdöngölő pajtaszínház

19:00 Cimbaliband Gipsy Fushion koncert

A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként!

Horváth Alexandra Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb énekes kincseit. A TV2 Ének iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szereplő Szandra egy éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával Gipsy Fusion című műsorukon. A koncert anyagában a cimbalomszólók mellett nemcsak Szandra csillogtatja gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja, Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és a jazz csodálatos világába.

20:30 Sugalló Zenekar Moldvai táncház

A zenekar 2002-ben alakult a csángó kultúra iránt elhivatott zenészekből és táncosokból. Azóta is folyamatosan létezik, s bár összetételében többször átalakult, de profiljában és céljaiban tovább viszi az eredeti szándékait. Ezek pedig a csángó táncos és zenei kultúra megőrzése, népszerűsítése és minél szélesebb körű terjesztése.

„A csángó zene fülbemászó dallamvilágát, a körtáncok egyszerű szépségét, könnyen tanulhatóságát felhasználva szeretnénk az emberek életébe visszacsempészni a hagyományos magyar kultúraszórakozási formáit. Repertoárunkat (általában) a moldvai, gyimesi, és felcsíki táncos zenei anyagból merítjük” – nyilatkozta a Sugalló Zenekar.
Aki ismeri őket, egyetértően rábólinthat. Koncertjeiken autentikus csángó hangszerek szólaltat meg a zenekar: furulyák, kaval, tilinka, duda, doromb, hegedű, nyelvsíp, kobza, dob, kolomp, ritmushangszerek hangja száll a levegőben, s persze az éneké.

A zenekar a fesztiválunkon moldvai népzenét játszik ezáltal megteremtve egy táncházat, ahol kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülhetnek!


Családi Nap 2020

2020. szeptember 12., szombat, 10:00–17:00

Mesés programok az egész családnak…

10:00 Hetedhét Hatvan Néptáncgála
11:00 Eltáncolt cipellők Kuttyomfitty társulat táncos meséje
13:00 A király nyulai - a Szépenszóló Társulat mesés játéka
14:00 ÖRÖKSÉG Néptáncgála - a Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület
15:00 Szomorú királykisasszony -a Bábakalács bábszínház báb játéka
16:00 A fán lakó gyermek -   DANNY BAIN interaktív zenés mese afrikai ritmusokra
17:00 Fenevadak -  Bab társulat óriásbábos zenés színház
18:00 Mesekocsma a Meseszó Mentor Program előadásában - Meseszó Egyesület
19:00 Népzenei koncert - Zagyva Banda
20:00 Táncház
21:00 Aranyfészek, aranymadár - pajzán táncszínház
Kuttyomfitty társulat

Egész napos programok
• Mesemondó jurta, mesemondás egész nap a Meseszó Egyesület tagjaival
• Íjászat, történelmi élõkép, mesterségbemutatók – Szent László Haditorna Egyesület
• Népi játéktér - Tarisznyás Műhely
• Meseösvény – Tekergõ Meseösvény Egyesület
• Kézműves bemutató
• Kacagtató
• Kiállítások
• Foglalkoztatók
• Krajcáros Vásár – Kézmûves és gasztronómiai termékek

Várjuk a kicsiket és nagyokat nagy-nagy szeretettel!

„Anuska és Mariska”, a rest és a szorgos lány meséjét a nap folyamán 7 alkalommal hallhatjátok, 7 mesemondótól a Tekergő jurtában a következő időpontokban:
10:30, 12:00, 12:30, 13:30, 14:00, 14:30, 15:30.

A Meseösvényen 7 próbát kell mindenkinek kiállni, egy-egy helyszínen akár több próbatétel is vár, jól figyelj, hogy ki ne maradjon egy sem, mert ha mindet kiállod, a lakodalomban kis ajándék is vár.

A fesztivál területén több helyszínen is elrejtettünk próbatételeket, keresd a tekergő karkötős segítőket, és álld ki a 7 próbát: a figyelem, tisztaság, szorgosság, türelem, ügyesség, ravaszság, tudás próbáját.

Mézeskalács műhely - Egész napos program

10:00-10:30 Mézes alaptészta készítés - mesterségbemutató receptekkel
10:30-11:00 Mézeskalács sütés hagyományos formákkal
11:00-11:30 Mézeskalács felrakásos technikával
11:30-12:00 A mézeskalács története az ókortól napjainkig
12:00-13:00 Ütőfás mézeskalács készítés - mesterségbemutató
13:00-13:30 Ütőfás mézeskalács díszítés
13:30-14:00 Mézeskalács ferakásos technikával
14:00-14:30 Mézes -mázsa mesék a Meseszó Egyesület mesemondóival
14:30-15:00 Mézeskalács sütés modern formákkal
15:00-15:30 Ütőfás mézeskalács díszítés
15:30-16:00 Mézeskalács sütés hagyományos formákkal

Mesés mézes pillanatokból sem lesz hiány! Várunk minden érdeklődőt szeretettel a Dominó Gyermekcentrum programjaira!

A Családi Napra CSAK elővételes jegyeket lehet majd vásárolni REGISZTRÁLJ

A Kuttyomfitty Társulat műsoraiban a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttatják a közönséget.
A Társulat 2011-es megalakulása óta tizenkét műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek.

A Kuttyomfitty Társulat állandó tagjai:

Dobsa Fodor Mónika: néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos.
Dobsa Tamás: néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas és Martin György-díjas táncos.

Az eltáncolt cipellők:
A gyermekeknek szóló mesés utazásból megtudhatjuk, hogy
Hová jár minden éjjel a királylány?,
Ki vív táncpárbajt az ördöggel?
Sőt egy suszterlegénnyel végigutazhatjuk a tánc birodalmát!
A történetnek még nincs vége..... 
Légy részese Velünk!

Az utazás alatt kalotaszegi, kalocsai, mezőpaniti, és vág-garam közi táncok világába kalauzoljuk el a nagyérdeműt.

Szépenszóló Társulat – A király nyulai – interaktív mese, zenével, dallla, tánccal

„Vidám vándorútra hívjuk a gyerekeket, ahol a mesehős bőrébe bújva, a közös játék során a népmese megelevenedik a gyerekek segítségével, hangszerek és a népdalok kísérik az utunkat. Ha kiálljuk a próbákat és nem csüggedünk el, megszerezhetjük a fele királyságot és a királylány kezét. Minden gyermek hőssé válhat!S mint majd minden mese vége, ez is, heted hét országra szóló lakodalommal zárul, ahol addig táncolunk közösen a gyerekekkel, míg a lábunk térdig le nem járjuk.”

A király nem elégedett az eladó sorban lévő lánya kérőjével, egy jöttment fiúhoz nem adja a világszép lányát. A király elhatározza, hogy olyan próba elé állítja, aminek segítségével megszabadulhat tőle, megteszi nyúlpásztornak. Ha kíváncsiak vagytok a mese végére, gyertek velünk erre a mesés útra!

Szépenszóló Társulat tagjai:
~Barnóczki Beáta: népzene pedagógus, citerázik, ének hangja a fülekbe mászik
~Fáy Ádám: népzenész, kezei és ajka nyomán megszámlálhatatlan hangszer kel életre
~Zámborszky Eszter: mesemondó, kinyitja a mesehalló füleket, meselátó szemeket, meseértő szíveket

Bábakalács Bábszínház, A szomorú királykisasszony

A SZOMORÚ KIRÁLYKISASSZONY - a BÁBAKALÁCS BÁBSZÍNHÁZ könyvjátéka.
Az aranyszőrű táncos bárány s a hozzáragadott falu népe, valamint a szomorú királykisasszony megvigasztalására összegyűlt királyfik, grófok, és más atyafiak vidám története élő meseszóval és énekszóval Arany László meséje nyomán. A “Papírszínház”egy nagy lapozgatható képeskönyv, melynek nyitható-csukható oldalain a szereplők meg-megmozdulnak, sőt a síkbábok olykor el is hagyják saját mesés territóriumukat, hogy a közönség soraiban tett kedélyes látogatás után visszatérjenek a könyv lapjaira, s ottan vidítsák föl. Az előadás megtekintését a tanulságok soha el nem évülő, a derű és vidámság soha ki nem apadó forrásaként ajánljuk kedves közönségünknek, minden nyitott szívű bájos hölgynek és úrfinak!

Grafika és mechanika: Makhult Gabriella
Mesélő: Tóth Anita

A fán lakó gyermekek – interaktív mesék afrikai ritmusokra

DANNY MESÉL- A fán lakó gyermekek - interaktív mesék afrikai ritmusokra.
Danny Bain Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt fel. Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal „gyil” (afrikai balafon) kíséretében. Zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult.

A „Danny mesél” program átfogó módon nyújt a gyerekeknek lehetőséget arra, hogy fejleszthessék nyelvi készségeiket, zenét és táncot tanulhassanak, és új kultúrákat és hangszereket fedezhessenek fel. Előadásai magyar és angol nyelven hallgathatók. Az előadásokat 3 és 10 év közötti gyerekeknek ajánljuk, de kicsiknek és felnőtteknek egyaránt érdekesek lehetnek.

A fán lakó gyerekek: Kitendzsi, Tenten és Kokó története, könnyedén elröppentik a hallgatót a szavannák világába, ahol mindenki megtanulhatja, hogy óvakodni kell a gonosz boszorkány fortélyaitól, és hogyan kelthető életre minden, amit addig valaha megevett.

Bab  Társulat – Fenevadak előadás

A Bab Társulat óriásbábos utcaszínház 1995 óta rója az országot, s annak különböző rendezvényeit. A műértő közönség felnéz a társulatra, hisz a bábok 2-3 méter magasak. Kiváló zenészeik hangszereiből kiáramló dallamok a kikiáltó szavával fűszerezve méltán keltik fel a nagyérdemű sokadalom figyelmét.

A FENEVADAK előadás állat figurás produkciójában a farkas megvívja több évezredes harcát a malaccal. 
Medvetáncoltatás? Acroszkander? Lovas magasiskola? Szemet kápráztató lesz!

Várjuk a kicsiket és nagyokat nagy-nagy szeretettel!

A fesztiválra CSAK elővételes jegyek érhetők majd el, regisztrálj.

MESEKOCSMA a Meseszó Egyesület Mentor program előadásában

Szeptember 12. 18 óra Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkert  

A mentorprogram tagjai az ország különböző pontjairól gyűlnek össze. “Változatos programot terveztünk, mindenki a kedvencei közül hoz egy mesét és mégis, összefűzhetőek lesznek egy szálra a történetek. Nehezítés a feladatban a tíz perc amit egy - egy mesemondó kap. Nagy kihívás ez olyan embereknek, akik sokkal nehezebben fejezik be a beszédet mint ahogy elkezdik. Majd kivesszük valahogy egymás szájából a szót!”

Várunk mindenkit szeretettel a Meseszó Egyesület előadására!

FIGYELEM! A jegyértékesítés elkezdődött!  Jegyek CSAK korlátozott számban, ELŐVÉTELBEN elérhetőek.

Népmesefesztivál Gála 2020

2020. szeptember 12., szombat, 18:00–20:30

Minden érdeklődőt nagy-nagy szeretettel várunk a Népmesefesztivál szombati megnyitó műsorára!

18:00 Mesekocsma - Meseszó Egyesület Mentor Program tagjaival
19:00 Zagyva Banda Népzenei koncert
20:00 Táncház
21:00 Aranyfészek, aranymadár - Kuttyomfitty Társulat - pajzán táncszínház

ZAGYVA BANDA Népzenei koncert 

A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció meghatározó zenekara. Tagjai olyan barátok és zenésztársak, akik az elmúlt másfél évtizedes közös muzsikálásuk során egységes és egyedi hangzásvilággal megjelenő, igazi előadókká váltak. Erejük, szakmai alázatukból, fiatalos lendületükből és újszerű, friss zenei gondolkodásmódjukból ered. Emellett rendületlenül hisznek a népi kultúra közösségformáló és közösségmegtartó erejében.

Összeállításaikkal bizonyítani szeretnék, hogy a népzene nem csak páratlan kincs, amire kötelességünk vigyázni, hanem egy, a ma embere számára is megélhető szórakozási forma, amit vétek nem használni.

Repertoárjukban a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségek – köztük a románság, szlovákság és a cigányság – népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek. A hagyományos vonószenekari felállás – hegedű, brácsa, nagybőgő – mellett gyakran szólaltatnak meg más tradicionális hangszereket is, például cimbalmot, klarinétot, különböző pásztorfurulyákat, kobozt, ütőgardont, dudát, harmonikát és dobot.

Az elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet meghatározó képviselőjévé vált a Zagyva Banda.

Kuttyomfitty Társulat: Aranyfészek, aranymadár – Pajzán táncszínház

A Kuttyomfitty Társulat műsoraiban a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttatják a közönséget. A Társulat 2011-es megalakulása óta tizenkét műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek.

A Kuttyomfitty Társulat állandó tagjai:
Dobsa Fodor Mónika: néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos.
Dobsa Tamás: néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas és Martin György-díjas táncos.

Az Aranyfészek, aranymadár felnőtteknek szóló műsorukban történeteket hallhatnak teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről. A pajzán történetben vőfélyversek, nóták, és táncok (Zoboraljáról, Mezzőségrőll, Bodrogközből, Csallóközből) keltik majd fel az érdeklődők figyelmét.

Romhányi Balu levendula farm – Őszi palánta vásár

Öltöztesd te is lilába a kerted! Ha nem csak Nálunk szeretnél gyönyörködni a pompás levendula illatában és látványában, gyere és vásárold meg a palántákat, melyek már idén is megszépítik udvarod vagy épp balkonod.

CSALÁDI PROGRAMAJÁNLÓ A PALÁNTAVÁSÁRRA avagy amivel várunk.

FELNŐTTEK SZÁMÁRA:
Szakmai tanácsok
- A helyszínen személyre szabott tanácsokkal látunk el Téged, és minden felmerülő kérdésedre örömmel válaszolunk. Segítünk, hogyan ültesd el és gondozd levendulád, hogy mindig ékes dísze legyen a kertednek.
Kézműves bolt
- Természetes alapanyagokból készített, natúr kézműves termékeink közül válogathatsz. Vásárolj magad és szeretteid részére megbízható forrásból származó gyógyhatású kozmetikumokat.
Családi manufaktúránkban készült alkotásokról bővebben itt olvashatsz: https://rblmanufaktura.com/aruhaz/
GYERMEKEKNEK

Népi játszótér és lila kistraktor
- Ahol kicsi és nagy is egyaránt jól szórakozhat.

Legyünk környezettudatosak az őszi palántavásáron is! A műanyag szatyrok és zacskók környezetre gyakorolt hatása letaglózó, mellőzzük hát őket Szeptember 12-én a levendula palánták vásárláskor. Ha körülnézel otthon biztosan megbújik valahol egy használaton kívüli doboz vagy láda amely tökéletes lesz arra, hogy segítségével hazajuttasd a növénykéket. Mit hozz magaddal a levendula farmra, hogy elkerülhessük a műanyag szatyrok használatát? Üres karton doboz, műanyag doboz, zöldséges rekesz, fa láda. Tegyünk együtt egy kis apróságot a Földünkért, hiszen ismeritek a mondást: sok kicsi sokra megy.

Néptáncgála

Hetedhét Hatvan Néptáncgála - Virtus Kamara Táncegyüttes, Bagi Muharay Elemér Népi Együttes, Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: Szélhalom és Szinkópa csoport.

FIGYELEM! A jegyértékesítés elkezdődött! Jegyek CSAK korlátozott számban, ELŐVÉTELBEN elérhetőek.

A Virtus Kamara Táncegyüttes 2010 szeptemberében alakult. Az együttes fő feladata a Kárpát-medence néphagyományainak bemutatása és megőrzése. Műsoraik célja, hogy letűnőben lévő hagyományainkról, jeles napi szokásainkról teljesebb, élőbb képet mutasson. A néző egy utazáson vesz részt, amiben megtekintheti egyedülálló kultúránk hagyományos táncait, dalait és öltözetét.

A társulat nyitott a táncszínházi oldal felé is, így modern elemekkel fűszerezve, de mégis autentikus néptáncot alapul véve, még közelebb tudják hozni a nézőket kultúránkhoz, mesedarab vagy táncszínházi előadások segítségével.

Produkciók:
- Ahogy a Gyöngyösbokrtétások mulattak- Nagyrédei táncok
- Gacsaj Pista története- Tyukodi táncok
Bálványoscsabai táncok
Rimóci táncok

Bagi Muharay Elemér Népi Együttes gyermekcsoportja
A bagi Muharay Elemér Népi Együttes alsós csoport játékos- táncos foglalkozásaik célja, a magyar nép táncos hagyományainak feltérképezése mellett, szűkebb hazájuk, a Galga mente és Bag tánchagyományainak megismerése.

Produkció: Moldvai táncok
Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Szélhalom és Szinkópa csoportjai
A Szélhalom és Szinkópa Csoportok a magyar nemzeti opera megteremtőjének és a Himnusz zeneszerzőjének szülővárosából, Gyuláról érkeznek, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. Rendszeres résztvevői és díjazottjai a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének rendezvényeinek, regionális találkozóknak, tanulmányi versenyeknek.

Produkciók:

  • Szatmári pásztorbotoló és frisse
  • Tyukodi verbunk, csárdás és friss
  • Méhkeréki táncrend
  • Lőrincrévi pontozó, csárdás és szapora (hategana)
  • Kalotaszegi legényes
  • Mezőségi (palatkai) ritka szökős és sűrű csárdás
  • Felcsíki játékok és táncok

Minden érdeklődőt nagy-nagy szeretettel várunk a Népmesefesztivál szombati megnyitó műsorára!

Mesemondó jurta, Élőszavas mesemondás- Meseszó Egyesület tagjaival

A mese egyik legfontosabb tulajdonsága és az erejének a titka tulajdonképpen az, hogy lélektől lélekig tud szállni. Akkor tud belenézni a mesélő a mesét hallgató szemébe, akkor tud megteremteni egy olyan burkot, amelyben a mesehallgató és a mesemondó egyaránt biztonságosan barangolhat, ha élőszóval mesélnek. Ahhoz, hogy valaki szívből, emlékezetből, fejből meséljen, ahhoz idő kell, arra időt kell szánni, azzal a mesével a mesélőnek foglalkoznia kell. Ettől a mesélő és a mese is értékesebbé válik, csakúgy, mint a saját kezűleg, sok munkával készített ajándék.

A mese.. MINDENKINEK jár! Légy részese te is a meséknek!
Mindenkit várunk nagy-nagy szeretettel!

FIGYELEM! A jegyértékesítés elkezdődött!

Fűz népi játéktér – Tarisznyás Műhely

Egész napos program: Fűz népi játéktér - Tarisznyás Műhely
Saját készítésű, fonott, népi ihletésű játékok.
Hagyományos, viszont újragondolt elképzelések alapján jött létre a Tarisznyás műhely.

Egyensúlyozós, lépegetős, labirintusos játékok.
Karikaelkapó, karika célbadobó, hordólovagló, gólyaláb, kukoricamorzsoló, és még sok más.
Természetesen mindent ki lehet majd próbálni, ha eljöttök!
Garantáljuk a rengeteg játék lehetőséget és a különleges élményt!
Várjuk szeretettel a kicsiket és nagyokat egyaránt

Kacagtató Fekete Anitával

Fél órában höcögtetős, sétáltatós, érintgetős, csiklandozós, hintáztatós, labdázós ölbeli játékok 0-tól 3 éves korig a gyermekeknek az anyukájukkal. Mondókázni, énekelni szerető ovis korú gyerekek is részt vehetnek ezen a közös játékon. Sok sok szappanbuborék és furulyaszó is lesz! A Népmesefesztivál mindenki számára ajánl programot!


Népmese Konferencia

2020. szeptember 13., vasárnap, 10:00–14:00

A Népmesefesztivál záró eseménye a Népmese Konferencia lesz, ahol külhoni mesemondók, szakmai előadók és kötetlen beszélgetések várják az érdeklődőket.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Találatok száma: 1

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

Budapesttől 55 km-re, egy 13 hektáros őspark hatalmas fáinak ölelésében található a klasszicista stílusban, 1805-ben épült, Podmaniczky Kastély. A műemlék jelleget megőrizve újjávarázsolt háromcsillagos kastélyszálló, a mai kor igényeit 23 korhűen berendezett légkondicionált szobájával és 3 külső apartmanjával ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
3000 Hatvan , Kossuth tér 24., Grassalkovich Művelődési Ház
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hatvani programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG