Csobbanjon velünk a STRANDOK éjszakáján!
Minőségi és különleges élmény a klasszikus zene kedvelőinek.
Egykori és mai zenék újrakeretezése a Kaposfest programjában.
A Kaposfest kísérőrendezvénye az Első Kaposvári Kézműves Sörünnep.

Hírös Hét Fesztivál Kecskemét 2017 - XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

2017. augusztus 19 - 27. 6000 Kecskemét, Főtér

Kecskemét és az ország egyik legrégebbi és leghíresebb fesztiváljának a 83. éve megrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztivál programjaként kerül megrendezésre Kecskemét Város főterén a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Az Egyesületünk által 20. alkalommal megrendezendő kiállítás minden évben a legnagyobb, leggazdagabb térségi seregszemle. Ezen a nagyszabású rendezvényen a térség 22 településéről több mint 200 kiállító terményeit ismerhetik meg, 45 kézműves munkájába tehetnek betekintést vendégeink.


A kiállítás ideje alatt minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait, megtekinthetik kulturális programjait.

A kiállítás megrendezésével legfőbb szándékunk, hogy a látogatók megismerjék azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

A települések kiállításait szakmai zsűri járja körbe, már több éve rangos díjakkal jutalmazza a települések legszebben, legjobban reprezentáló bemutatóit, melyeket közönségszavazás (melyből több ezer érkezik be) alapján is rangsorolunk.

A rendezvény egyedi érdekességét, értékét az adja, hogy a települések igazi arcukat mutatják meg a saját szervezésű bemutatkozásaik, kiállításaik, kóstolóik, delegált csoportjaik által, amelynek köszönhetően a több mint egy hetes programsorozat alatt a látogatók meggyőződhetnek a térség sokszínű kulturális hagyományai, ízei, turisztikai kínálata felől. A lakosság aktivitásának növelése érdekében lekvárfőző versenyt szervezünk.

A Kiállítás részeként 2017-ben is megrendezésre kerül a 18. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum, amelyen neves előadók, szakemberek tartanak előadást a vidékfejlesztési programról, pályázati lehetőségekről, gazdákat érintő aktuális kérdésekről.


2017.08.19. - 2017.08.27.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Hírös Hét Fesztivál Kecskemét 2017 - XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Programajánlat

Szolgáltató

Kapcsolódó hírek

Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban

2017 április 8-án a VINTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. Ezen a hétvégén közel húsz pincegazda várja kóstolóra a ...

Álomautók és Varázsszavak Kowalsky meg a Vega-val Álomautók és Varázsszavak Kowalsky meg a Vega-val

A 15. jubileumi Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál programjai a szemet gyönyörködtető csodajárgányok és lélegzetelállító mutatványok mellett zenei fronton is hozzátesznek egy nagy adaggal a rock & ...

Kezd a nyári party szezont az Open Road Fest-tel! Kezd a nyári party szezont az Open Road Fest-tel!

Vérpezsdítő hazai és külföldi koncertek a nyár legszínesebb fesztiválján, ahol a rocktól a bluesig dögös szólamok és égen-földön programok várnak. Sőt, ha sietsz május 25-ig még az elővételes jegyekre ...