7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 2019


A város kultúrával foglakozó, és a kultúrát közkinccsé tevő intézményei, közösségei idén is összefogva, együttműködve állították össze a nagyközönség számára a 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programajánlatát. A tavasz színeihez hasonlóan gazdag palettával pompázó rendezvény több héten keresztül élményt, feltöltődést ígér, minden egyes résztvevőnek, szellemet és lelket gazdagítva. Jazz, világzene, könnyűzene, kiállítás, népzene, irodalom, komolyzene, színház, show, gyermek és ifjúsági programok az idei Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon. A cél, hogy minden egyes esemény, program utat mutasson a boldogabb élethez és hirdesse: Jó itt élni Kecskeméten!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál - Szecesszió = Megújulás, új utakon

2019. március 11. – április 1.

A rendezvények helyszínei és a fesztivál partnerei: Hírös Agóra Kulturális Központ, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kápolna Galéria, Kecskeméti Református Újkollégium, Ciróka Bábszínház, Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely, Bozsó Gyűjtemény, Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kecskeméti Katona József Színház, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Piarista Gimnázium, Kodály Iskola, Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Aranyhomok Wellness Hotel.

Élet, egészen élet a tavasz.”- írja a 100 éve elhunyt költő géniusz Ady Endre. A jókedv, a szabadság érzése, az élet szeretete, egy sajátos hangulat uralkodik el ilyenkor az emberen. A város kulturális élete is friss erővel, megannyi színnel virágzik ki újra a tavaszi fesztiválon.

A rendezvénysorozat mottója: szecesszió=megújulás, új utakon. A 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon új találkozások, új élmények, új utak nyílnak meg előttünk. A programok közül kitüntető figyelmet érdemel, hogy a világhírű angol King’s Singers énekegyüttes egyedül Kecskeméten ad magyarországi látogatása alkalmával koncertet a fesztivál nyitó napján. Kiállítások, színházi előadások, zenés, táncos produkciók varázsolják el majd újra a közönséget ezekben a napokban. A teljesség igénye nélkül szemezgetve a programokból, igazi kuriózuma lesz a fesztiválnak a már említett King’s Singers együttes koncertje, a Semmelweis a Bartók Plusz Operafesztivál, a Budapesti Operettszínház közös produkciója - magyarországi ősbemutatója, a Bogányi Gergely és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje, a „Száz titok kavarog” zenés, irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából, a Rippl-Rónai József művészetét bemutató válogatás az Antal – Lusztig Gyűjteményből, a Forrás 50 a  folyóirat jubileumi estje és kiállítása, a Best of 40 Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje, a Színművészeti Egyetemek Találkozója, a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, és még sorolhatnánk.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részletes programjáról a kedves közönség programfüzetből tájékozódhat. Bízunk benne, hogy minél több rendezvényen együtt ünnepelhetjük a művészetek, a kultúra közvetítésével a tavaszt, a megújulást, az életet.

PROGRAMOK

„MŰVÉSZET ÚJ UTAKON”
március 11 – április 1.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

110 éve, hogy Iványi Grünwald Béla és Kada Elek polgármester aláírta a Kecskeméti Művésztelep  alapításáról szóló szerződést. Ennek értelmében az ezt követő évben fiatal nagybányai művészek (Neósok) érkeztek Kecskemétre és megkezdődött a Kecskeméti Művésztelep első, és művészettörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű korszaka.
Kecskeméti Képzőművészek Közössége a jeles évfordulóra nagybányai és kecskeméti képzőművészek közös tárlatával emlékezünk, erősítve a két város jól működő kortárs képzőművészeti kapcsolatát, kiemelt figyelmet szentelve a Nagybányán élő magyar képzőművészek munkásságának.
Megnyitó: 2019. március 11., hétfő 17.00
A kiállítást megnyitja: Kriskó János nyugalmazott főiskolai docens
Látogatható: április 1-ig naponta 10-18 óra között

március 11. hétfő 19 óra
KING'S SINGERS EGYÜTTES NYITÓKONCERTJE

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

MAGYARORSZÁGON CSAK KECSKEMÉTEN!

A világ egyik legnépszerűbb és legünnepeltebb énekegyütteseinek egyike az angol KING'S SINGERS együttes, amelyik éppen tavaly ünnepelte alapításának 50. évfordulóját. 1968-ban a cambridge-i King's Singers 6 hallgatója véletlenszerűen összeállt egy kis műsorral az év végi, egyetemi ünnepségre és a produkciójuk olyan frenetikus sikert aratott, hogy úgy döntöttek együtt maradnak és folytatják. És íme, már 50 éve töretlen lelkesedéssel, és sikerrel járják az egész világot, olyan vezető koncerttermek megbecsült vendégei mint pl. a New-York-i Carnegie Hall, a londoni Royal Albert Hall, a párizsi Salle Gaveau, vagy a Sydney Operaház.
Sikerük titka a tökéletes hangi és zenei felkészültség, a fantasztikus zenei változatosság és a tökéletes előadásmód, nem beszélve az egyedülálló brit humorral és sármmal előadott műsoraikról.
Repertoárjuk a kora középkortól egészen napjaink zenéjéig terjed, korunk olyan világhírű mesterei is komponáltak számukra műveket, mint Luciano Berio, Ligeti György, Sir John Travener, Toru Takemitsu, vagy Eric Whitacre.
Az 50 év alatt a tagok ugyan cserélődtek, de a színvonal és a népszerűség töretlen maradt.
Belépődíj: 7.500 Ft

március 18., hétfő 19 óra
SEMMELWEIS - Oratorikus kórkép
A Bartók Plusz Operafesztivál, a Budapesti Operettszínház közös produkciója.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Nyáry Krisztián Igazi hősök – 33 magyar című könyve Semmelweis Ignácról szóló fejezetének felhasználásával.
A Semmelweis című opera ősbemutatójának amerikai zeneszerzője, Raymond J. Lustig és szövegírója, Matthew Doherty A szólistákkal kiegészült kórus, valamint kortárstáncosok jelenítik meg a gyermekágyi lázban elhunyt nőket és Semmelweis életének szereplőit, akik lidércekként kísértik Semmelweist.
A darab címszerepét Szabó P. Szilveszter játssza, szövegét pedig Szabó T. Anna költő ülteti át magyar nyelvre.
A produkciót különleges vizuális világgal, számos vendégalkotó bevonásával a fiatal rendező, Boross Martin állítja színpadra.
Belépődíj: 1.500 Ft, Kecskemét kártyával és diák-, nyugdíjas jegy 750 Ftű
Zeneszerző: Raymond J. Lustig
Dalszerző: Matthew Doherty
Vezényel: Dinnyés Dániel

március 19., kedd 19 óra
„Száz titok kavarog” zenés, irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

„Úgy érzem s bátran vallom, hogy az európai magyar lelkének a szószólója vagyok.”  (Budapesti Napló 1906)
Ady Endre új személyiség-felfogást, nemzeti önismeretet, s ezek talaján egy merőben új, modern és merész költői nyelvet hozott a XX. század eleji magyar szellembe. Mindezt oly módon, hogy eközben mély gyökerekkel kapcsolódott hazája történelmébe, kultúrájába.

Ez a műsor a népzene és a klasszikus zene sajátos ízeivel kíván segíteni a hallgatóságnak elmélyedni Ady Endre költészetében úgy, hogy az útkereső, vívódó, gyarló ember gondolatait, igazságait felidézve élményt és hitet adjon. Reményt, sőt meggyőződést ahhoz, hogy globalizálódó világunkban van még a kultúra értékeit őrző, továbbadó és szerető ember, aki nyilvánvalóan európai, egyszerre keleti és nyugati, ezzel együtt magyar.
Közreműködik:
Csík János - népzenész és előadóművész
Őze Áron - színművész
Balogh Kálmán - cimbalomművész
Dresch Mihály - szaxofon művész
Auksz Éva - színművész és énekesnő
Bognár András - népzenész
Vizeli Máté - népzenész
Budapesti Kamarazenei Műhely
Gellén Péter - néptáncos

Belépődíj: 3.500 Ft,
Kecskemét kártyával 3.000 Ft

március 19-20.        
KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR KULTURÁLIS CIVIL SZERVEZETEK VII. KONFERENCIÁJA

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

A rendezvény célja, hogy a Magyarországon és szomszédos országokban működő közművelődési szakmai szervezetek megismerjék egymás tevékenységét, erősödjenek a szakmai – együttműködési kapcsolatok, növekedjen az egymás iránti tolerancia, az együtt gondolkodás szándéka. A résztvevők megismerjék a magyar kulturális ágazat fejlesztési, támogatási és szakmi koordinációs tevékenységét, ennek kihatásait a nemzetiségi kulturális ágazatra. A rendezvény célja az is, hogy közösen kidolgozásra kerüljön a szervezetek közötti rendszeres és folyamatos hosszú távú együttműködés rendje és formája.
A résztvevők a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjai során ízelítőt kapnak a hazai közművelődés és Kecskemét reprezentatív értékeiből.
Rendező: Magyar Népművelők Egyesülete, Hírös Agóra Nonprofit Kft., Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

március 21-24.
XIII. Kecskemét Fringe - művészeti fesztivál alkotó fiataloknak

Programhelyszínek: Ifjúsági Otthon, Köztér/10 perc, Otthon mozi, TEKA

Kultúrában utazunk!
Fiatal alkotók, előadók bemutatkozása színjátszás, zene, film, képzőművészet, irodalom, tánc és egyéb művészeti területeken, kreatív megvalósításokban.
A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tizenharmadik alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti fesztiválját, a Kecskemét Fringe-et. A Fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan a XXX. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója. 
A rendezvény szervezője és információs központja: a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon
A programok minden helyszínen díjtalanul látogathatók.
A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap, Fodor Dávid, a Hírös Gasztroszínház színésze, Fornetti Kft.

március 23., szombat 18 óra
CINDERELLA - MESE AZ ELVESZETT CIPELLŐRŐL ÉS A MEGTALÁLT BOLDOGSÁGRÓL

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

A Cinderella gyermekekhez szóló örökmese, egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is. Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is maradandó élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója.
Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel.
Történetünkben, a saját otthonában cselédként tartott lánynak a könyveiből varázslattal életre kelő legkülönfélébb mesefigurák az egyetlen vigaszai. Ők segítenek megtalálni Hamupipőkének a méltó életet és boldogságát, a feleséget kereső Herceg oldalán. Ehhez azonban még sok izgalmas kalandot kell átélniük, mert a boldogságot bizony nem adják oly könnyedén.
Az előadásban látványos táncegységek, gyönyörű dalok és zenék hallhatók, ezúttal prózai jelenetekkel tarkítva népszerű színészek előadásában.
Belépődíj: 7.500 Ft


március 29-31.
XXVIII. BOHÉM RAGTIME & JAZZ FESZTIVÁL

VENDÉG: OLASZORSZÁG
Helyszín március 29-30.: Hírös Agóra Kulturális Központ, Kecskemét, Deák tér 1.
Helyszín március 31.: Aranyhomok Wellness Hotel****, Kecskemét, Kossuth tér 3. 

március 29. péntek 19.00-22.30 óra
Péntek esti gála: dob és ének nélkül
19.10-20.30: Mauro L. Porro Quartet (I)
21.10-22.30: Szalóky Classic Jazz Sunday (H)
Belépőjegy: 3500 Ft

március 29. péntek 22.30-01.00 óra
örömzene (jam session)
A belépés díjtalan.

március 30. szombat 10.30-13.00 óra
III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntője

A belépés díjtalan.

március 30. szombat 15.00-16.45 óra
Zongorashow

Mauro L. Porro (I) & Luca Filastro (I) & mások
Belépőjegy: 2500 Ft

március 30. szombat 19.00-22.30 óra
Szombat esti gála: dobbal és énekkel

19.10-20.30: Bohém Ragtime Jazz Band (H) & Luca Filastro (I)
21.10-22.30: Vintage Dolls (H)
Belépőjegy: 3500 Ft

március 30. szombat 22.30-01.00 óra
Örömzene (jam session)
A belépés díjtalan.

március 31. vasárnap 11.00-14.00 óra (már nyári időszámítás szerint!)
Zenés brunch, zárókoncert, jam session 
Helyszín: Aranyhomok Wellness Hotel
Mauro L. Porro Quartet (I), Luca Filastro (I), Bohém Ragtime Jazz Band (H)
Belépőjegy ebéddel: 6000 Ft

A három színháztermi koncertre bérlet váltható 9.000 Ft-ért.
Belépők a Hírös Agóra jegypénztárában és a Bohém Webáruházban 


április 1., hétfő 19 óra
BOGÁNYI GERGELY ÉS A KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Bogányi Gergely zenésznek született, magyar zenész családba. Briliáns technikája mély érzésű, művészi interpretációjával párosulva kiemelkedő nemzetközi előadóvá tette. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Zeneakadémia) a különleges tehetségek osztályában Baranyay László keze alatt tanult. Emellett a helsinki Sibelius Akadémia Matti Raekallio, az Egyesül Államok-beli Bloomingtonban, az Indiana Egyetemen Sebők György professzor irányította munkáját. Fischer Annie és Rados Ferenc több mesterkurzusán is részt vett. Bogányi Gergely fiatalkorától kezdve számos országos és nemzetközi versenyen jeleskedett. Bogányi Gergely 2000-ben a magyar Kulturális Örökség Minisztériumától megkapta a Liszt-díjat, 2002-ben pedig a „Fehér Rózsalovagrend érdemkeresztje” kitűntetést adományozta neki a finn köztársasági elnök. 2004-ben Magyarország Köztársasági Elnöke Kossuth-díjjal, szülőföldjének legrangosabb művészeti elismerésével tüntette ki. 2010 novemberében a lengyel kormány egyedi „művész állampolgársággal”, Chopin útlevéllel jutalmazta Bogányi Gergely zongoraművészt.
Vezényel: Gerhát László
Belépődíj: 3.500 Ft,
Kecskemét kártyával és diák-, nyugdíjas jegy 2.000 Ft

KÍSÉRŐ PROGRAMOK:

március 13., szerda 18.00 / Hírös Agóra Otthon Mozi

GETTÓ BALBOA
filmvetítés és közönségtalálkozó
színes, magyar dokumentumfilm
Rendező: Bogdán Árpád
Meghívott vendég: Bogdán Árpád rendező
Jegyár: 800 Ft

március 15., péntek 11.00-13.00 / Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

„Jól van dolga a mostani huszárnak”
Ünnepi kézműves játszóház családoknak a Nemzeti Ünnepünk alkalmából
11.15 és 12.15: Hóc, hóc katona
Ünnepi és tavaszi dalok, mondókák, dalos játékok a legkisebbeknek a Bóbita családi zenés játszóházban.
Zenehallgatás, ritmushangszerek, közös éneklés, fejlesztő mozgásos játékok és baba-mama játszó szoba
11.30: Kossuth Lajos táborában
A Kiskun Huszár és Hagyományőr Egyesület viselet- és fegyverbemutatója

Folyamatos programok:

Kézműves foglalkozások: huszár báb és különleges nemez tulipán készítése, huszársíp készítése agyagból
Szivárvány játéktár játékaival vitézi próbák
Belépődíj: 1.000 Ft (egy gyermek és egy felnőtt részére)
Jegyek elővételben válthatók az Otthon pénztárában

március 15., péntek 17.00-02.00
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterme

TOBORZÓ TÁNCHÁZ
16.30-17.30 Csimota topogtató
(2-4 éveseknek): ölbéli játékok, topogtatók
Közreműködik: Böde-Harkai Csilla
17.00-19.00 Aprók tánca
Tánctanítás: kalocsai és kiskunsági táncok, népi játékok, népszokások felelevenítése
Táncmesterek: Böde István és Márkli Zsuzsanna
Kézműves foglalkozás: nemzeti színű zsinór készítése
Vezeti: Barcsikné Tercsi Ibolya népi játszóházvezető
19.00-21.00 Ifjúsági Táncház
Tánctanítás: gömöri, bonchidai, moldvai, kalotaszegi, mezőségi, stb. táncrendek
Nemzeti ünnepünk tiszteletére táncházban verbunkokkal és énekes lánykörtáncokkal ismerkedhetnek meg vendégink.
Táncmesterek: Lukácsné-Haránt Eszter, Böde István, Márkli Zsuzsanna, Molnár Máté
Közreműködik: a Hírös Zenekar
Házigazda: a Kecskemét Táncegyüttes valamint a Tűzön-Vízen Át Egyesület és Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszak
Belépődíj: 400 Ft

március 18., hétfő 18.00 / Hírös Agóra Otthon Mozi

Apró mesék
filmvetítés és közönségtalálkozó
színes, magyar történelmi film, 112’
Rendező: Szász Attila
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Gyabronka József
Meghívott vendégek: a film alkotói
Jegyár: 1.000 Ft

március 24., vasárnap 10.00-12.00 / Hírös Agóra Otthon Mozi
A víz világnapja alkalmából filmvetítés és családi délelőtt

VIZIPÓK-CSODAPÓK (felújított változat)
színes magyar rajzfilm, 73’
Rendező: Szombati Szabó Csaba, Haui József
Együttműködő partner a Kiskunsági Nemzeti Park

március 25-31. / Hírös Agóra Otthon Mozi

Frankofón Filmnapok

 Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Hadházi Káposztás Napok 2019
Hadházi Káposztás Napok 2019
  • Hajdúhadház
2019. szeptember 13 - 15.
Balatonfüredi Művészeti Fesztivál 2019
Balatonfüredi Művészeti Fesztivál 2019
  • Balatonfüred
2019.08.24. - 09.01.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Várkert Bazár koncertek 2019
Nyári szabadtéri koncertek 2019. Zenélő Budapest a Várkert Bazárban
Kövi Szabolcs koncertek 2019. Spirituális világzene, meditatív koncertek
Hangverseny Budapesten, nyáresti koncertek a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával a Várkertben
Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
Budapesti Nyári Fesztivál: kulturális fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban
Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Műsor és online jegyvásárlás!
Dumaszínház előadások jegyvásárlási lehetőséggel!
Csányi Sándor fellépései jegyvásárlási lehetőséggel!
TELE-KA-LAND Mesepark Nagyrécse
Gödöllői Királyi Kastély
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Katica Tanya, egy élményparadicsom a kisgyermekes családok számára
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket