7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok - ez mind egy helyen, Sopronban!
Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok - ez mind egy helyen, Sopronban!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Kispesti Városünnep 2019


Ismét megrendezésre kerül a Kispesti Városünnep a Templom téren! Számos színpadi programmal és sok érdekességgel várunk mindenkit. Június 1-én szombaton és 2-án vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton. Kispest önálló településsé válásának 148. évfordulóján a Városünnep 2019-ben immár a 12. lesz.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kispesti Városünnep 2019

Június 1-jén szombaton délután és 2-án vasárnap egész nap nagyszabású fesztivállal - koncertekkel, kirakodóvásárral, játékokkal - ünnepeljük a település születésnapját. Sztárfellépők, sok-sok családi játék és játéktér, kulturált vendéglátás várja a családok apraját-nagyját. Kispest önálló településsé válásának 148. évfordulóján a Városünnep szlogenje: Tucatnyi vidámság. 

Az eddigi hagyományokat követve úgy állítottuk össze a városünnep programját, hogy a két nap minden pillanatára legyen jellemző a vidámság, az ünnep és a közösségi együttlét öröme, hiszen mi kispestiek ezen a napon a város születésnapját ünnepeljük.

Június 1-jén szombaton főként a fiataloknak és a a rock szerelmeseinek próbálunk a kedvében járni a színpadi fellépőkkel. Délután 14 órakor a Weinkillers együttes kezd, majd a Kései Kitérő áll színpadra, ezt követően, fél 5-kor két tribute zenekar lesz a vendégünk, a Stoned, akik a Rolling Stones, a Reckless Roses, akik pedig a Gun's and Roses dalait játsszák. Este két – a fiatal rockrajongók körében – igen népszerű zenekar koncertje zárja a napot. Először a Lóci Játszik, majd az igen népszerű Hiperkarma együttes várja a rajongóit. Ezen a napon Vágó Piros ismert radiós lesz a műsorvezetőnk.

Június 2-án vasárnap 11 órakor kezdődnek a színpadi programok. Indul a nap a Kifli zenekar gyermekkoncertjével, majd ezt követi a KMO-ban működő mozgásos csoportok bemutatkozása: lesz argentin tangó, akrobatikus rock & roll a Mustang SE-től, modern tánc az Art's OK Táncszínháztól, valamint a Shaolin Kungfu Oroszlántánca. A délutánt a Kispesti Obsitos Fúvószenekar indítja népszerű filmzenékkel, majd kezdetét veszi a késő estig tartó zenei kavalkád.

Vasárnap azonban találkozhatnak Szabó Gabi újságíróval is, A Szóvivők című könyv szerzőjével. Bemutatóján a kötet megvásárlására és dediklására is lehetőség nyílik majd. Sőt, 14 órától Sipos Jenőt (az MLSZ szóvivőjét), dr. Borbély Zoltánt (Legfőbb ügyészség korábbi szóvivőjét) és dr. Sógor Zsoltot (a BRFK korábbi szóvivőjét) is Templom térre várjuk. A labdával jó barátságban lévő vendégeik, a szóvivőkkel közös dekezásban mérettethetik meg magukat, értékes ajándékokért cserébe.

Délután színpadra érkezik a régi-új Shygys, Dér Heni, Kuti Róbert, aki remélhetőleg nem hagyja otthon hegedűjét sem, aztán jön a Bon-Bon Együttes és Bereczki Zoltán. Az esti órákban pedig három nagy koncertre kerül sor. Hallhatjuk-láthatjuk Zoltán Erikát, Király Viktort és Király Lindát, majd az est zárásaként a 40 éves Karthago együttes születésnapi koncertjével kedveskedünk a Városünnepre látogatóknak.

Ezen a napon a műsorvezető szintén egy népszerű rádiós: Abaházi Csaba lesz!

Az idén is egy különleges kiállítást rendezünk a Városünnep alkalmából a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal a tárlat a Kispesti Gránitgyár történetébe és egyedi termékskálájába enged betekintést.

A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven sok érdekesség, játék várja a látogatókat. Itt lesz közkívánatra ismét a helikopterszimulátor, egy mobil kalandpark, de kipróbálhatunk virtuális játékokat is, láthatunk majd veterán járműveket, a vállalkozó szellemű focirajongók - ahogy korábban már említettük -  dekázhatnak az ország híres szóvivőivel, de találkozhatnak a Kispest Honvéd focistáival is. Soha vissza nem térő alkalom, hogy akár evezhetünk is egy kenuban az Ady Endre úton, vagy játszhatunk a tűzzel, s kereshetünk kincseket. Még felsorolni is nehéz, mi minden vár ránk ezen a két napon! Mindezek mellett válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a vendéglátók finom étkei közül.

A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, látványos tűzijátékkal ér véget.

2019. június 1.

Szombati színpadi fellépők 

14.00     Weinkillers 
15.15     Kései kitérő 
16.30     Stoned (Rolling Stones Tribute) 
17.50     Reckless Roses (Gun's and Roses Tribute ) 
19.15     Lóci játszik 
20:50     Hiperkarma 

2019. június 2.        

Vasárnapi színpadi fellépők

12.20      a KMO csoportjainak fellépése
13.35     Obsitos Fúvószenekar
14.30      Shygys
15.00     Dér Heni
15.30     Kuti Róbert
16.00     Bon-Bon együttes
16.50     Bereczki Zoltán
17.25     Zoltán Erika
18.25     Király Linda és Király Viktor
20.15     Karthago

2019. június 2-án, 14 órától, várjuk azokat a vállalkozó szellemű focirajongókat a Templom térre, akik szívesen megmérettetnék magukat dekázásban, közösen a híres szóvivőkkel. És hogy kik is lesznek a dekázó partnerek? Sipos Jenő (az MLSZ szóvivője), dr. Borbély Zoltán (a Legfőbb ügyészség és az MLSZ korábbi szóvivője) és dr. Sógor Zsolt (a BRFK korábbi szóvivője) biztosan velünk lesznek. A három legtöbbet dekázó versenyző, értékes ajándékokban részesül. Előregisztrációt is elfogadunk, de a dekázásra a helyszínen is lehet majd jelentkezni (az előregisztráltak számától függően). A részletekről a helyszínen, az információs pultban kaphatnak felvilágosítást.
Az interjúkötetről pedig itt olvashat bővebben.

Időpontja: 2019. június 2. vasárnap 14.00-15.30
Helyszín: XIX.ker., Templom tér (a Szóvivők sátránál)
Maximális versenyzőszám: 50 fő
Dekázás ideje: 1 perc/fő

Miért jó előre regisztrálni?
A résztvevők létszáma limitált, ezért azok,
akik 2019. május 28-ig online regisztrációs felületünkön
jelzik részvételi szándékukat, biztosan részt vehetnek a versenyen.

Kísérő programok

A színpadi fellépők mellett számtalan kísérő programmal kedveskedünk az érdeklődőknek. Az idei Városünnepet színesítik majd az önkormányzati- , a rendőrségi-, és a Kispest Futball Ház (Kispesti Labdarúgást Támogató Egyesület) sátrai. Meglepetéssel is készülünk vendégeink számára, hiszen Honvéd labdarúgók fognak dedikálni vasárnap 14 órától a Kispest Futball Ház sátránál. Sőt, itt lesz velünk a Honvéd korábbi játékos-legendája és edzője, Szurgent Lajos is. Érdemes ellátogatni a Templom térre kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Továbbá, különlegesebbnél különlegesebb kísérő programmal is várjuk az érdeklődőket szombaton és vasárnap a 12. Kispesti Városünnepen. Többek között lesz mobil kalandpark, virtuális játékok, kenuverseny, ügyességi játékok. Kipróbálhatják a rekeszmászást vagy a falmászást, de találkozhatnak az érdeklődők veterán autókkal, öreg motorokkal, régi tűzoltóautóval és tüzes játékokkal, helikopter szimulátorral, party-játékokkal és fotószínházzal is. Pihenésre és lazításra is lehetőség nyílik a babzsákos pihenőparkban,  de a kicsik is jól érezhetik magukat a babasátorban.

Kiállítás a Nagy Balogh János Kiállítóteremben

Ipar, forma, háztartás címmel a kispesti Gránit Gyár konyhai készleteivel és reklámáruival (1924-1948) is megismerkedhetnek a Városünnepre kilátogató érdeklődők. A Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény ebben az évben a kispesti Gránit Gyár mindennapokra tervezett edényeit, használati cikkeit mutatja be a Nagy Balogh János Kiállítóteremben.

Kiállítók: Barna Gábor, Beleznay Ibolya, Braxátor Laura, Emődi Attila, Kis Gábor Iván, Oláh Csilla, Patay Ildikó, Sebők Judit, Sisákné Weeber Orsolya, Tóth Bernadett, Záhonyi Barbara és a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény.
A kiállítás helyszíne: Nagy Balogh János Kiállítóterem, XIX., Ady Endre út 57.

Forrás: az esemény honlapja

Találatok száma: 4

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

Kincses Sziget - Kispesti Gyerek Bolhapiac 2019
Kincses Sziget - Kispesti Gyerek Bolhapiac 2019
 • Budapest
 • XIX. kerület
2019. szeptember 1.
Mihály napi Búcsú Kispest 2019
Mihály napi Búcsú Kispest 2019
 • Budapest
 • XIX. kerület
2019. szeptember 28.
Autómodell börze 2019 Budapest
Autómodell börze 2019 Budapest
 • Budapest
 • XIX. kerület
2019. szeptember 8.

Érdemes felkeresni!

Tárt Kapu Színház
Tárt Kapu Színház
 • Budapest
 • XIX. kerület
Fodrász Múzeum
Fodrász Múzeum
 • Budapest
 • XIX. kerület
Kispesti Halásztanya Étterem
Kispesti Halásztanya Étterem
 • Budapest
 • XIX. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

7. FINA Junior Úszó Világbajnokság 2019. Szurkoljunk együtt a fiatal magyar úszótehetségeknek!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Várkert Bazár, a főváros különleges ékszerdoboza.
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket