Könyvtári programok Szegeden a Somogyi Könyvtárban 2021

Könyvtári programok Szegeden a Somogyi Könyvtárban 2021

Kiemelt ajánlat
2021. október

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai egész évben várják a felnőtteket és gyerekeket programjaikon. A Somogyi Könyvtár a több mint 160 000 lakosú város különböző pontjain a jobb információellátás érdekében fiókkönyvtárakat is működtet. Az együttes dokumentumállomány ma mintegy 900 000 darabra tehető. A könyvtár és a fiókkönyvtárak egész évben várják a könyvbarát és kultúrakedvelő látogatóikat rendezvényeikre.

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. október

JÁTÉKRA HÍVÁS

A Szegedi Nemzeti Színház színházi bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a bemutatott előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzteti Színház közös játékában a helyes megfejtők között 2 db páros jegyet sorsolunk ki az előadásokra.

2021. szeptember 24-től október 30-ig
Presser Gábor – Sztevanovity Dusán A padlás című musicaljéhez kapcsolódó könyvtári kvízjáték.
2021. október 15-től november 19-ig
Martin McDonagh Nagyon, nagyon, nagyon sötét dolog című fekete komédiájához kapcsolódó könyvtári kvízjáték.
2021. október 10-től november 12-ig
Giacomo Puccini Bohémélet című operájához kapcsolódó könyvtári kvízjáték.
2021. október 1-től november 3-ig
Peter Shaffer Black Comedy című vígjátékához kapcsolódó könyvtári kvízjáték.
2021. november 5-től november 30-ig
John Buchan – Alfred Hitchcock – Patrick Barlow 39 lépcsőfok című krimi-vígjátékához kapcsolódó könyvtári kvízjáték.

PROGRAMOK FELNŐTTEKNEK

2021. október 18. (hétfő) 17.30 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti közösségi tér
Páros Mágia – találkozás Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval
Egy pár, jó harminc év. Együtt közel harminc könyv, a legutóbbi kettő szinte egyszerre jelent meg: Szabó T. Anna novelláskötete Szabadulógyakorlat címmel látott napvilágot, Dragomán György pedig a Főzőskönyvvel jelentkezett. Azóta mindkettőjük új kötete nagy siker lett.

Ezúttal egymással beszélgetnek Szegeden, ahol műhelytitkokra is fény derülhet. Utazások ketten és külön, fejben és a nagyvilágban. Két dudás, egy csárda. Vajon hogy férnek meg együtt, hogy osztják el, meg, be, ki, szét? Vannak-e trükkjeik? Tippjeik? Na és receptjeik?

2021. október 19. (kedd) 17.00 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti közösségi tér
A mese, mint belső erőforrás – a szegedi meseterapeuták mese-estje, 5 szegedi meseterapeuta, 5 történet, 5 mesemondói hang.
A Boldizsár Ildikó nevéhez fűződő Metamorphoses Mesesterápiás Módszer szakértői szeretettel várják a családokat élő meseszóval október 19-én 17-19 óráig a Somogyi-könyvtár 1. emeleti közösségi terében.
Hogyan segíthetnek a mesék abban, hogy könnyebben megküzdhessünk a nehézségeinkkel, és újra megtaláljuk belső erőforrásainkat? Mi az a régi, de nagyon hasznos tudás, melyet a népmesék magukban rejtenek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ: Novák Mária, Dr. Papp Melinda, Sólyom Andrea, Dr. Tandari-Kovács Mariann, Tóth Johanna
„A mesék párbeszédre invitálnak, méghozzá az Élettel való párbeszédre. …akár önmagunkon kívül, akár önmagunkon belül kerül sor az efféle párbeszédekre, abban biztosak lehetünk, hogy mindig találunk valamit, amiben már alig pislákol az élet, és olyasmit is, ami még meg sem született. A mesék elsősorban ezeket a területeket szólítják meg, és teszik élővé: mindazt, ami még és már élni akar.” (Boldizsár Ildikó)

2021. október 20. (szerda) 17.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emeleti Zeneszoba
„Zászló a szélben” – emlékműsor Reményik Sándor halálának 80. évfordulójára
A megemlékezés során végig kísérjük Reményik Sándor küldetéstudatának fontosságát, életművének szerepét Erdély és az anyaország irodalmában.
A műsor moderátora: Rózsa Teodóra, színész
Beszélgetőtárs: Csontos Márta költő, irodalomtörténész.
Gitáron játszik: Szalkai Sándor gitárművész és Diószegi Szabó Pál a Szegedi Írók Társaságának elnöke

2021. október 29. 16.30 – helyszín: Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
Apró Ferenc Festők, szobrászok a régi Szegeden című kötetének bemutatója
A szerzővel beszélget: Csimadia Edit helyismereti könyvtáros

A szerző a régebbi írásaiból válogatott (Szöri József, Heller Ödön, Dinnyés Ferenc, Nyilasy Sándor, Erdélyi Mihály stb.), de nem kevés fehér folt eltüntetésére is vállalkozott. Újdonság – többek között – Arleth Ferenc, Bellér Péter, Berényi Margit, Börcsök piktor, Chevalier Antónia, Heksch Nándor, Lipovszky Henrik és József, Nagy Ferenc Witkovszky Lőrinc életének és munkásságának a földolgozása. A szerző – szándéka szerint – kis szegedi művészettörténetet szeretne az érdeklődő olvasók kezébe adni.

PROGRAMOK GYEREKEKNEK

2021. október 22-november 5-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára
Bohóckodó, avagy (B)irodalmi Lépegető 2! Könyves társasjáték fejtörőkkel, talányokkal, ügyességi próbákkal, kreatív feladatokkal óvodásoknak és iskolásoknak a könyvtár nyitvatartási idejében.

2021. október 22. 11.00 és 16.30 – helyszín: Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára
Meseláda. Milyen mesét rejt a láda? Elmesélik a könyvtárosok. Szeretettel várjuk a mesét szerető kicsiket és nagyokat. A részvétel ingyenes.

2021. október 26. 16.00-18.00 óra – helyszín: gyermekkönyvtár
Olvass fel Sziszi kutyának! Figyelmes hallgatóságot szeretnél? Gyakorolnád a hangos olvasást? Akkor Sziszi kutya Téged vár a Gyermekkönyvtárban! Gyere el a megadott időpontban, vagy jelentkezz előre a 425-525-ös telefonszámon!

2021. október 29. 11.00 és 16.30 – helyszín: Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára
Meseláda. Milyen mesét rejt a láda? Elmesélik a könyvtárosok. Szeretettel várjuk a mesét szerető kicsiket és nagyokat. A részvétel ingyenes.

2021. október 29. 19.15 órától 20 óráig – helyszín: Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára
Zseblámpás nyomozás. Sötétség, szellemek, lidércek a könyvtárban! Rendkívüli kaland vár rád. Előzetes jelentkezés szükséges: személyesen, telefonon (425-525/4), e-mailben (gyermek@sk-szeged.hu)

KIÁLLÍTÁSOK

2021. október 1-től október 22-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
Rippl-Rónai József (1861-1927) – kamarakiállítás
Az élet édes tarkasága vesz körül, ha Rippl-Rónai József képei közé lépünk.
Minden érdekes benyomással új kép született, ezzel létrehozva egy páratlan életművet. Gazdag színvilág, stilizáló vonalak. A századforduló legeredetibb, legnagyobb hatású művésze, a modern magyar festészet vezéralakja 160 éve született. Alkotásait a könyvtári dokumentumokon keresztül csodálhatjuk meg.

2021. október 7-től december 1-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, földszinti kiállítótér
Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
Szeged városának több évtizedes régi vágya teljesült 1921. október 9-én. A Kolozsvárról átmenekült Ferenc József Tudományegyetem ekkor kezdte meg első „szegedi tanévét”. A Somogyi-könyvtár dokumentumtárlattal idézi meg a város egyetemalapítási terveit és az egyetem százéves történetét.

2021. október 8-tól november 10-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, földszinti kiállítótér
Restaurált ritkaságok – kiállítás
A tárlaton a Somogyi-könyvtár Emlékkönyvtárának olyan féltve őrzött kincsei kerülnek bemutatásra, amelyeket az utóbbi időben restauráltak. A látogatók betekintést nyerhetnek a régi könyvek restaurálásának folyamatába olyan könyvritkaságok példáin keresztül, mint a hungarikumnak számító Vizsolyi Biblia.

2021. október 26-tól november 9-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
110 éve született Kopasz Márta festő-és grafikusművész, művésztanár, Szeged első női díszpolgára, a Kisgrafika Barátok Köre szegedi csoport alapítója
A kamara tárlatban a művésznő fa- és linómetszeteiből láthatnak az érdeklődők válogatást.

75 éves lenne László Anna grafikusművész
Kopasz Márta egyik kiemelkedő tanítványa. Mester és tanítványa egy kiállításban. A kamara kiállításban László Anna rézmetszetei és tűzzománc alkotásaiból látható válogatás.

A kiállítás létrejötte a szegedi Kisgrafika Barátok Körének támogatásával valósul meg.

KIÁLLÍTÁSOK, AMELYEK MÉG OKTÓBERBEN IS MEGTEKINTHETŐK

2021. szeptember 16-tól október 30-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
Nemezmese – ’szösszenetek’ a magyar népmesék világából – Deákné Palásti Ágnes nemezalkotásai
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élmény Deákné Palásti Ágnes nemezalkotásaiban gyönyörködni. A Nemezmese című kiállítás csodálatos világba kalauzolja a látogatókat.

„Több mint 20 éve cseppentem ebbe a világba. A nemezelés az utóbbi évben fő tevékenységemmé vált. ’Égi nesz nemez’ név mögé rejtőztem, sugallva, hogy szívet-lelket emelő tartalmak szöszölődnek egy puha, kézzelfogható, ősi, de egyben mai életünkbe is illeszthető világba. A nagy nemezszőnyegekkel kezdődött – és tart –, a 'szerelem', de gyermekjátékok világában is kalandozok.
A régmúlt időkből merítek, mikor még a szent és a világi nem különült el egymástól. A minden nap használt tárgyak motívumai nem csupán dekoratív díszítések voltak, hanem a világ működéséről, emberi tulajdonságokról megfogalmazott képírások, formákba öltött óvó-védő imák. A természetben élő, azzal együttműködő ember a környezetében lévő tárgyakkal, népszokásokkal, énekekkel, népmesékkel visszahelyeződött az isteni rendbe. Alkotásimmal ezt a világot szeretném megeleveníteni
A népmesék bölcsességére felnőttként rácsodálkozom. Keresem üzenetüket, próbálom a mögöttes tartalmakat megfejteni, megérteni, a saját életemben ráismerni.
A nemezelés attól is varázslatos, hogy a puha súlytalan szösz átalakul egy erős tárggyá. Mindez a két kezünk munkája által, gépek és nagy befektetések nélkül, a bárány ajándékából úgy, ahogy őseink is készítették. Múlt a jelenben, égi nesz a földi szöszben.”

Fiókhálózat - Kiállítások

Agóra Gyermekkuckó
2021. szeptember 1– 2021. október 31. Mesterségek
Szegedi hagyományőrző mesterek és munkáik – válogatás a Szegedi Napfény Fotókör tagjainak munkáiból

Csillag téri fiókkönyvtár
2021. október 1-30. Lábnyomok a Földön – ismeretterjesztő kiállítás

Dorozsmai Fiókkönyvtár
2021. október 7 -november 4. Mit láttunk télen? – fotókiállítás
Válogatás a Nap-Fény Fotókör nyilvános fotópályázatára érkezett képekből.

Francia utcai Fiókkönyvtár
2021. szeptember 1- október 29. Festmények melyeket az előadások ihlettek.  Némethné Nagy Mária amatőr alkotó, ny. fényképész festménykiállítása

Klebelsberg-telepi fiókkönyvtár
2021. október 1-30. Örömfotók – Bobkó Anna fotókiállítása

Móra utcai fiókkönyvtár
2021. október 4-november 30. Állathű szeretet – Németh Andrea képzőművészeti kiállítása

Odesszai Fiókkönyvtár
2021. szeptember 1-október 29. A Füvészkert arcai – fotókiállítás

Rókusi Fiókkönyvtár
2021. szeptember 14- november 15.  Szeged szecessziós épületei címmel Illés Tibor fotókiállítása

Stefánia Fiókkönyvtár -klub
2021. augusztus 27- október 29. Legjobb képeink – A PERFEKT Zrt. III. Szegedi Fotográfus képzésen végzett szakemberek kiállítása.

Szőregi fiókkönyvtár
2021. október 4-29. A borítók világa – válogatás a Szőregi fiókkönyvtár tulajdonában lévő könyvek borítóiból

Tápai Fiókkönyvtár
2021. szeptember 1-november 15. Szeged Főutcája a Tisza – a Nap-Fény Fotókör tagjainak közös kiállítása

Fiókhálózat - Programok

Agóra Gyermekkuckó
2021. október 22. 16.30 órakor Mese, mese mátka… Papírszínházas mese
Címe: A méhkirálynő
2021. október 22. 10.00 órakor Huncutkodó baba-mama klub
Pilates torna az anyukáknak és a babáknak
Foglalkozást vezeti: Kalmár Ildikó, Pilates oktató
2021. október 25. 16.00 órakor „Megjött az Ősz, s ecsetét elővette, / Tarka színeket festett a falevelekre. „
Őszi levélkompozíció készítése
2021. október 27. 16.00 órakor „Ez aztán a ribillió, / lepottyant egy rakás dió.”
Interaktív fejlesztő játékok őszi termésekből óvodásoknak és kisiskolásoknak

Dorozsmai fiókkönyvtár
2021. október 25. 17.00 órakor Mesélő Dorozsma fotófal avatása
A rendezvény kapcsolódik az Országos Könyvtári Napok programsorozatához – A könyvtárak múltidéző szerepe
A könyvtár helytörténeti kiállítása új fotófallal bővül. Dorozsma múlt századi történetéről mesélnek a képek. Régi utcarészletek, események, arcok, emberek villannak fel a múltból.
A kiállítást megnyitja Mihálffy Béla, képviselő.
Kerekasztal beszélgetés dorozsmai lokálpatriótákkal. A beszélgetést moderálja Vass József.
A rendezvény a járványügyi helyzet függvényében kerül megrendezésre, a változtatás jogát fenntartjuk!

Északvárosi fiókkönyvtár
2021. október 20. 16.30 órakor a ‘Tinikuckó’ klub keretében kortársak – közösség – drámajátékok. Tiniklubunkba a 9 – 13 éves kiskamasz korosztályt várjuk!
2021. október 28. 16.30 órakor a ‘Mesekuckó’ gyerekklubba játékos, interaktív mesefoglalkozásra várjuk az óvodás és kisiskolás gyerekeket családjukkal együtt.

Francia Utcai Fiókkönyvtár
2021. október 21. 10.00 órakor Állatbarátok a könyvtárban – óvodásoknak ismeretterjesztő "érzékenyítő bemutató"
Előadók: Balogh Ernő a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke és Kovács Péter az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora, az Európa rádió szerkesztő-riportere.
A rendezvény a járványügyi helyzet függvényében kerül megrendezésre, a változtatás jogát fenntartjuk!

Klebelsberg fiókkönyvtár
2021. október 4 – 29. Állományból kivont használt könyvek, folyóiratok vására a fiókkönyvtár teljes nyitvatartási idejében.

Móra utcai fiókkönyvtár
2021. október 21. 16.30 órakor Diafilm premier a Tekerős moziban – újdonságok vetítése

Odesszai Fiókkönyvtár
2021. október 22. 16.30 órakor Scrabble Klub – játékos kedvű olvasóinknak
2021. október 27.  16.30 órakor Tematikus könyvklub – a hónap témája a szegedi írók
Egy jó könyv után sokszor szeretnénk tapasztalatainkat, gondolatainkat másokkal is megosztani, kifejteni véleményünket és meghallgatni másokét is.
2021. október 29.16.30 órakor a Mesetarisznyában M. Kácsor Zoltán: A kísértet lepedője című mese, valamint Halloween-i készülődés kicsikkel és nagyokkal.

Rókusi Fiókkönyvtár
2021. október 21. 16.30 órakor Társasjáték délután – Ismerkedj a Scrabble-lel!
A rendezvény a járványügyi helyzet függvényében kerül megrendezésre, a változtatás jogát fenntartjuk!
2021. október 29. 16.30 órakor Boszorkányos mesék címmel meseolvasás és Halloween-i készülődés
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.
A rendezvény a járványügyi helyzet függvényében kerül megrendezésre, a változtatás jogát fenntartjuk!

Stefánia Fiókkönyvtár -klub
2021. október 18. 16.30 órakor Sakk-klub
2021. október 20. 17.00 órakor Attila hun király fővárosa: Zsadány! – Dudás Árpád, Zsadány polgármesterének előadása. Házigazda: Kiss Ernő ny. népművelő
A program a Szegedi Közéleti Kávéház szervezésében valósul meg.
2021. október 21. 16.30 órakor Genshiken – anime klub
A Stefánia Fiókkönyvtár-klub új klubja az anime szerelmeseit várja.
Az anime tulajdonképpen a Japán Animációt jelenti. Az angol "animated" kifejezésből vették át a japánok, és nagyjából megfelel a hazai rajzfilm fogalmának. Azonban a kettő teljesen különböző! Azaz az anime nem az itthoni rajzfilmek keleti megfelelője, hanem egy kategória, ami az élőszereplős filmek és rajzfilmek mellett teljesen különálló stílust képvisel.
2021. október 22. 16.00 órakor Tükörjárók fan klub – A Stefánia Fiókkönyvtár-klub új klubja Christelle Dabos A tükörjáró sorozatának rajongóit várja kötetlen beszélgetésre.
2021. október 28. 16.30 órakor Szegedi Képregény Klub (9-es klub) – Képregény kedvelők klubja a Stefánia Fiókkönyvtár-klubban. Kötetlen beszélgetés képregényekkel kapcsolatban.
Téma: Halloween – Sandman, Spawn és még sokan mások
2021. október 29. 10.00 órakor Harry Potter nap – egész napos játékokkal, vetélkedőkkel várjuk a Harry Potter rajongókat a Stefánia Fiókkönyvtár-klubban

Szőregi fiókkönyvtár
2021. október 26. 9.00-12.00 óráig TÖK KEDD – Halloween-i kézműves foglalkozás kisiskolásoknak a Tömörkény István Művelődési Ház programjához csatlakozva

Tápai Fiókkönyvtár
2021. október 20. 14.00 A mesék gyógyító hatásai – meseterápiás foglalkozás Takács Katalin vezetésével a Bálint Sándor Általános Iskola tanulóinak
2021. október 4-29. Használt könyvek és folyóiratok vására a könyvtár nyitvatartási idejében


2021.10.01. - 2021.10.31.
Találatok száma: 58

Alfa Hotel Szeged

Alfa Hotel Szeged

A szálloda pár perc sétára található a belvárostól, csendes városrészen, közel az Árkád Szeged Bevásárlóközponthoz. A szegedi hotelnek egy modern épület ad otthont, és kínál kényelmes szálláslehetőséget az üzleti céllal Szegedre érkező, illetve a kikapcsolódni, üdülni vágyó vendégeink számára. Bővebben


Anna Panzió

Anna Panzió

A szálláshely biztosítja a munkához és a pihenéshez egyaránt elengedhetetlenül fontos nyugalmas környezetet. A gondtalan, kellemes kikapcsolódást szolgálja a gyönyörűen parkosított udvarunk. Bővebben


Apáthy István Kollégium

Apáthy István Kollégium

A kollégium Szeged történelmi belvárosában, a Dóm tér belváros felé nyúló sarkánál fekszik, mely Apáthy István zoológus egyetemi tanár nevét viseli. Az Apáthy István Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 234 férőhelyes, ... Bővebben


Aquarius Vendégház Szeged

Aquarius Vendégház Szeged

Vendégházunkban 7 darab elegáns belső kialakítású, füstmentes szoba található, amelyek összesen 16 férőhelyet biztosítanak. Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik, melyekben az önálló zuhanyzó és toalett egyaránt megtalálható. A szálláshely szobái meglehetősen tágasak, a legkisebb szoba mérete 18 m2. Az ... Bővebben


Art Hotel Szeged****

Art Hotel Szeged****

Az Art Hotel Szeged a belvárosban, közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a színházrajongó, városlátogató, művészeteket, vízi sportokat kedvelő és üzleti utazó vendégeket. Négycsillagos szobáink, modern éttermünk, rendezvénytermeink és wellness részlegünk szolgáltatásai együttesen teszik ... Bővebben


BL Luxusapartman Ház Szeged

BL Luxusapartman Ház Szeged

Családias apartmanházunk nyugodt, csendes környezetben, Szeged város szívében található. Egész évben várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó családokat, párokat. Minden vendégünk számára díjtalanul igénybevehető a nyitható/fedhető úszómedencénk. Bővebben


Bella Hotel*** Szeged

Bella Hotel*** Szeged

A szálloda 500 méterre fekszik Szeged központjától, a Rókus-templom és a Mars téri buszpályaudvar közvetlen közelében. Bővebben


Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Az egységes stílusban épített, illetve felújított épületek, az egy hektáros, nyárfa, platán- és fűzfaligettel körülölelt horgásztó ideális pihenést és kikapcsolódást nyújtanak az idelátogatóknak. A 20 holdas területen található a férőhelyes Étterem , melynek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a ... Bővebben


Brindza Vendégház

Brindza Vendégház

Barátságos,tiszta, fiatalos, olcsó szállás Szeged legjobb helyén. Bővebben


City Hotel Szeged

City Hotel Szeged

Központi elhelyezkedésének köszönhetően a város főbb nevezetességei, számos éttermei gyalogosan is könnyen és gyorsan megközelíthetők. A Tisza-folyó alig 200 méterre található, a fogadalmi templomot már 5 perces sétával elérheti. Tágas szobáinkból panorámás kilátás nyílik a városra, az esti fényekben úszó ... Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


Találatok száma: 50

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé reggeliző és brunch étterem Szegeden. A brunch a mindennapok része, ahol az egyszerűség, a hagyományok, a minőség és az elegancia találkozik. Bővebben


Barcraft Szeged

Barcraft Szeged

Magyarország első eSport bárja végre megérkezett Szegedre! Nálunk megtalálhatsz mindent ami geek. Bővebben


Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

A Bistorant kiváló minőségű ételeket kínál fiatalos, kötetlen környezetben, így tökéletes helyszín családi és baráti összejövetelekhez vagy beszélgetéshez egy finom koktél, vagy egy jó bor mellett. Bővebben


Classic Grill szerb étterem és pince

Classic Grill szerb étterem és pince

Ha szereted a grill ételeket, a családias hangulatot, a barátságos kiszolgálást, szeretettel invitálunk, hogy tedd próbára délvidék egyedülálló Parázskonyháját! Bővebben


Cukkini Gyorsétterem

Cukkini Gyorsétterem

Éttermünk gyorsétteremként üzemel ahol a magyaros ízek kedvelői, illetve a vegetáriánus vendégeink is megtalálhatják számításukat. Naponta kétfajta levesből és 8 féle főételből választhatnak vendégeink ideértve a vegetáriánus ételeket, főzelékeket,pörkölteket, rostonsülteket, frissensülteket és a salátákat. ... Bővebben


Fasor Vendéglő és Semiramis  Kávézó

Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor vendéglő, a hagyományos értékek étterme. Úgy hisszük, hogy ahonnan a vendég jóllakottan távozik és később örömmel tér vissza, az egy jó étterem. Bővebben


Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Az étterem fő kínálata - nevéből adódóan elsősorban magyar termelőktől vásárolt zöldségekből és gyümölcsökből készült - főzelék, amely mellé különböző húsos és húsmentes feltétek választhatók. Napi menü kínálatunkból vegetáriánusok is kedvükre választhatnak, egyrészt a vegetáriánus menü minden nap ... Bővebben


Garden Bistro & Beach Szeged

Garden Bistro & Beach Szeged

Garden hangulattal, megújuló ízekkel, ital akciókkal, óriás kivetítővel várunk benneteket hangulatos kerthelyiségünkben. Reggeli, ebéd, vacsora, lazulás.. Bővebben


Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Helló Szeged! Bárkit kérdezel róla, hogy szereti-e a túrógombócot, tízből kilenc esetben a válasz: PERSZE! Amikor a kifinomult modern gasztrológia találkozik egy évszázados múlttal büszkélkedő népi étellel, egy olyan különleges fogás születik, ami egyszerre gyönyörködteti a szemet, kényezteti az ... Bővebben


Görög Pizzéria

Görög Pizzéria

Családi vállalkozásként üzemelő kertvárosi éttermünkben nem csak pizzákat készítünk. A görög ízeket is ide varázsoljuk sültjeinkben és salátáinkban. Az étterem földszinti része minden nyáron hangulatos terasszal bővül. Az emeleten 40 fő részére különterem és hozzá kapcsolódó terasz várja vendégeinket. ... Bővebben


1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG