Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai egész évben várják a felnőtteket és gyerekeket programjaikon. A Somogyi Könyvtár a több mint 160 000 lakosú város különböző pontjain a jobb információellátás érdekében fiókkönyvtárakat is működtet. Az együttes dokumentumállomány ma mintegy 900 000 darabra tehető. A könyvtár és a fiókkönyvtárak egész évben várják a könyvbarát és kultúrakedvelő látogatóikat rendezvényeikre.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR 2018. OKTÓBERI RENDEZVÉNYEI

Megújul a Hangoskönyvtár

A szegedi városi önkormányzat támogatásával fölújítják a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárát (Stefánia 2.) A munkavégzés ideje alatt, augusztus 21-től október 31-ig a fiókkönyvtár zárva tart. A 14 millió forint értékű korszerűsítés során kicserélik a fűtést, a világítást és a padlóburkolatot, valamint a berendezés is megfiatalodik.
Az olvasók a zárás ideje alatt a kikölcsönzött dokumentumokat visszahozhatják központi könyvtárba (Dóm tér 1-4.), vagy nyitás után a Hangoskönyvtárba.

JÁTÉKRA HÍVÁS

A Szegedi Nemzeti Színház színházi bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a bemutatott előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A könyvtár és a színház közös kvízjátékának megfejtői kedvezményes színházjegyet nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház előadásaira. Az évad valamennyi bemutatójához kapcsolódóan 2-2 nyertes sorsolunk ki, akik a kedvezményt biztosító kupont a Somogyi-könyvtárban vehetik át.

2018. szeptember 18-tól október 31-ig
Örkény István Tóték című színművéhez kapcsolódó könyvtári kvízjáték

2018. szeptember 25-től október 31-ig
William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékához kapcsolódó könyvtári kvízjáték

2018. szeptember-október – helyszín: Somogyi-könyvtár, Gyermekkönyvtár
Varázsdoboz - Papírszínház készítése meseszövegek feldolgozásával, képek alkotásával. Egyénileg és csoportosan nevezhetnek be gyermekek, családok.
Beadási határidő: 2018. október 10.
Eredményhirdetés: 2018. október 11. 16.30
Érdeklődni lehet a Gyermekkönyvtárban.

  • PROGRAMOK

2018. október 17. (szerda) 17.00– helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
Lanczkor-Kocsis Krisztina A partita művészete című könyvének bemutatója
Beszélgetőpartner: Újváriné dr. Illés Mária zenetörténész, az SZTE zeneművészeti kar docense.

A partita művészete címmel megjelent könyv a fuvolairodalom egyik legismertebb remekművét járja körül. A szerző nyomozói alapossággal tárja fel Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait, a mű egykorú kéziratát korabeli darabokkal és Bach más munkáival is összevetve. Elmélet és gyakorlat szétválaszthatatlanságát demonstrálva a művésznő az esten a darabot fuvolán is bemutatja.

A kötet írója Lanczkor-Kocsis Krisztina 2014-ben "summa cum laude" minősítéssel doktorált a budapesti Zeneakadémián. A Szegedi Szimfonikusok fuvolaművésze, a SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. Több hazai és nemzetközi verseny győztese, díjazottja.

2018. október 24. (szerda), 17.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
Zöldellő – Baczkó Andrea keramikustanár kiállításának megnyitója
A tárlatot megnyitja: Tóth Zoltán, a Vedres István Építőipari Szakgimnázium tagintézményvezető-helyettes

„Minden természeti képződmény, minden falevél, termés, rovar, ember vagy emberi ujjlenyomat egyedi, megismételhetetlenül egyszeri. A természetben található változatos formák lenyűgöznek. Ezek belső szerkezetének harmóniájából építkezem. A kerámia az őselemekből épül fel: föld-darabból alakítom, víz által válik formálhatóvá, majd a tűz teszi véglegessé. A természethez ennél közelebb már nem is kerülhetnék.” (Baczkó Andrea)

A kiállítás 2018. november 21-ig tekinthető meg.

2018. október 25. (csütörtök) 17.00– helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
Bátyi Zoltán Csókolj meg, Júdás! című novelláskötetének bemutatója
A szerzővel Bene Zoltán és Szekeres Sándor Gábor beszélgetnek
Bátyi Zoltán 1956-ban született Szegeden. A középiskolában építészetet tanult, majd a Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 1980- és 2003 között újságíróként dolgozott a Csongrád Megyei Hírlap (később Reggeli Délvilág) és a Délmagyarország szerkesztőségében. 2003 szeptembere óta a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára. Eddig nyolc önálló kötete jelent meg és közel tíz könyv társszerzője. Munkásságát Szeged városa Kölcsey-díjjal ismerte, 2017-ben pedig az Év jogász írója elismerést vehette át. A Szegedi Írók Társaságának tagja. Legújabb kötete az elmúlt években született novellának gyűjteménye, változatos témákkal, tele élettel, a Bátyitól megszokott keserédes hangvételben, humorral és mély empátiával fűszerezve.
Az Areión Kulturális Egyesület és a Somogyi-könyvtár közös rendezvénye

2018. október 30. (kedd) 17.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emeleti folyóirat-olvasóterem
Bene Zoltán Áramszünet című, a Kortárs kiadó gondozásában megjelent regényének bemutatója
A szerzővel és Horváth Bencével, a Kortárs kiadó szerkesztőjével Molnár Dávid (SZTE BTK) beszélget
A történet 2030 márciusában kezdődik – az Áramszünettel, amikor minden elektromossággal működő eszköz végérvényesen tönkremegy. Szinte egyik napról a másikra eluralkodik az anarchia. Czeredi Hunor Gábor, az elbeszélő felismeri, hogy a túlélés mind egyedül, mind kisebb csoportokban bizonytalan, mivel azonban a valódi közösségek régen megszűntek, úgy tűnik, a káosz még sokáig fog tartani. A disztópia apokaliptikus világával párhuzamosan kibomlanak Czeredi életének korábbi eseményei, megelevenedik az ezredforduló körüli évtizedek Magyarországa, s mindenekelőtt Szeged. Kallódó értelmiségiek, sorsbeli patthelyzetek, lázadás és beletörődés kényes határvidéke egy sokban megrekedt, vergődő társadalomban, amelyet egy hanyatló civilizáció szorongat. Az Áramszünet felgyorsítja az elkerülhetetlent, de vajon mi következik azután?

2018. november 10. (szombat) 13.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár, 3. emelet Emlékkönyvtár
Emlékkönyvtár-látogatás
A Dóm téri központi épület  3. emeletén található Emlékkönyvtárban a 43.701 kötetes alapítványi gyűjteményből látható egy közel 10.000 kötetes reprezentatív válogatás. A gyűjtemény sokszínűségét, tudományos értékét jól példázza, hogy Somogyi-könyvtár birtokában van 36 ősnyomtatvány, amelyek közül 8 hazánkban egyedi példány. Különösen figyelemre méltóak még a 16. századi európai nyomdák fa- illetve rézmetszetekkel illusztrált remekei s a kutatók által is használt Régi Magyarországi Nyomtatványok kötetei.

Találkozás: a Somogyi-könyvtár adminisztrációs pontjánál
A bemutató időtartama: 1 óra
Ára: egységesen 500 Ft
A könyvek védelme miatt fokozottan ügyelünk a megfelelő hőmérsékletre és páratartalomra. Kérjük, a látogatás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a várható hőmérséklet 17°C.

A Somogyi Károly Emlékkönyvtár zárt különgyűjtemény. Turisztikai célú látogatása a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tourinform közös programjai keretében lehetséges.
Fotózásra nincs lehetőség.

  • KIÁLLÍTÁSOK

2018. szeptember 3-tól október 31-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, Agóra Gyermekkuckó
Ősz – fotókiállítás a Nap-Fény-Senior Fotókör Egyesület tagjainak képeiből

2018. szeptember 13-tól – október 20-ig – helyszín: 1. emelet folyóirat-olvasóterem
LÉT-ELEMEK - Fekete Miklós festőművész kiállítása
"Festészetemben egy elvont világ képzeletbeli tájait járom be, melyben a gesztuális, dinamikus elemek gyakran találkoznak mértanias-statikus alakzatokkal. E két pólus közti feszültséget igyekszem kiaknázni képeimen, akár úgy is mondhatnám, hogy ez festői világom lételeme."

2018. október 1-től október 31-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, földszinti Internet-tér
Ugra-bugra 2017 – tematikus kiállítás a Deák Gimnáziumért Alapítvány támogatásával
„A fotózás egyre népszerűbb szabadidős tevékenység a Deák Ferenc Gimnázium diákjai körében. A média tagozat tanulói rendszeresen kapnak olyan kreatív feladatot, amely során bizonyos szempontoknak megfelelve kell adott számú fényképet elkészíteniük úgy, hogy közben törekedjenek a tanult képalkotási szabályok figyelembe vételére. Az itt látható kiállítás is egy ilyen iskolai feladat nyomán állt össze. A diákok rengeteg színvonalas és/vagy mókás képet nyújtottak be. Az ő munkáik kiegészültek a gimnázium más osztályaiban tanuló tehetséges fiatalok képeivel, valamint egy volt deákos diák, Kondor Csaba operatőr munkáival is.
A pályázati kiíráshoz Philippe Halsman, JUMPOLOGY című sorozata adta az ihletet. Halsman az 50-es években egy megbízás kapcsán fényképezett le számos hírességet - természetesen ugrálás közben. Azt vallotta, hogy a modell ilyenkor magára az ugrásra koncentrál, és lehullik róla a gondosan felépített és megszokott maszk - és a fotográfusnak pont erre az őszinte pillanatra van szüksége.
A tárlaton látható alkotásokat több száz közül válogatták ki a mentortanárok, és az iskola alapítványának köszönhetően tekintheti meg most a nagyközönség is. Jó szórakozást, és senki ne fogja vissza magát, ha a képek láttán örömében ugra-bugrálni támad kedve! Még valami! Ha valaki szeretne részt venni a későbbi deákos fotóprojektekben, lépjen be a "Ifjú fotóművészek DFG" FB csoportba. Ott mindig értesülhet a legújabb feladatokról, lehetőségekről!” (Magyar Csaba és Andóczi-Balog József )

2018. október 4-től december 5-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, földszinti kiállítótér
Anno 1918 – kiállítás
A kiállítás 100 évvel ezelőtti történéseket elevenít fel: hogy élt 1918-ban a világ, mi tartotta izgalomban Magyarországot, milyen hírektől volt hangos a szegedi utca? A fronton zajló események mellett békés pillanatokat is igyekszünk felidézni: a tudomány és technika eredményeit, irodalmi és képzőművészeti alkotások születését.
A tárlaton 100 éves újságok, könyvek, plakátok, fotók és kéziratok vetítik elénk az év eseményeit és szereplőit – kiegészítve könyvtárunk gyűjteményének néhány újabb, a korszakot idéző kötetével.

2018. október 4-től október 31-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, Gyermekkönyvtár
Szabó Magda emlékkiállítás
A tablók az írónő életútját, műveit mutatják be gyermekek számára. A Móra Kiadó vándorkiállítása a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg, csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

2018. október 8-tól november 10-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
175 éve született Edvard Grieg zeneszerző – kamarakiállítás
Edvard Grieg 1843. június 15-én született Bergenben. A hegedűvirtuóz Ole Bull javaslatára a lipcsei konzervatórium növendéke lett, ahol Mendelssohn és Schumann zenéjének hatása alá került. Többször megfordult Rómában, itt találkozott Ibsennel és Liszt Ferenccel. 1885-ben Bergen mellett építette fel otthonát, a Troldhaugent, ahová ma is sűrűn zarándokolnak el emlékének tisztelői. 1897-ben a berlini akadémia tagja lett. Legnépszerűbb darabja az Ibsen művéhez írt Peer Gynt-szvit, e téma irodalmi és zenei téren a legismertebb norvég műalkotások egyike. Az 1880-as évek végétől Európa-szerte ünnepelték. 1907. szeptember 4-én halt meg Bergenben.

2018. október 24-től november 21-ig – helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
Zöldellő – Baczkó Andrea keramikustanár kiállítása
„Minden természeti képződmény, minden falevél, termés, rovar, ember vagy emberi ujjlenyomat egyedi, megismételhetetlenül egyszeri. A természetben található változatos formák lenyűgöznek. Ezek belső szerkezetének harmóniájából építkezem. A kerámia az őselemekből épül fel: föld-darabból alakítom, víz által válik formálhatóvá, majd a tűz teszi véglegessé. A természethez ennél közelebb már nem is kerülhetnék.” (Baczkó Andrea)

  • Somogyi-könyvtár Fiókhálózatának 2018. októberi rendezvényei

Kiállítások

Odesszai fiókkönyvtár
október 1-31.
Indiai barangolás címmel Szepesi Kati fotókiállítása

Petőfi-telepi fiókkönyvtár
október 1-31.
A víz érintése – kiállítás 2018 Oscar-díjas alkotásaiból.

Móra utcai fiókkönyvtár 
október 1-31.
Manóságok – kiállítás a Manó Könyvek Kiadó illusztrátorainak rajzaiból
A Manó Könyvek Kiadó célja minden korosztály számára szerethető könyveket álmodjon meg, és adjon ki. Ez elképzelhetetlen lenne kiváló illusztrációk nélkül. Néhány kedves illusztrátor, a kiadó könyveihez készült rajzaiból mutat meg néhányat ezen a kiállításon.
Ha tetszett, keressétek meg őket a könyvekben is!

Csillag téri fiókkönyvtár
október 1-31.
​Kortárs költők portréi – fotóválogatás azokról a kortárs költőkről, akik a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Szép versek köteteiben szerepelnek

Rókusi fiókkönyvtár
szeptember 3-október 31.
A Nemzet Színészei címmel "Kovzsi" Kovács Zsigmond portrékarikatúráiból rendezett kiállítás
A karikaturista így vall eddigi munkásságáról:

Gyermekkoromban kezdtem arcokról karikatúrákat rajzolni. Szeretem az arc jellegzetességeit papíron megjeleníteni, eltúlozni. 2005 óta folyamatos megbízásoknak eleget téve magánszemélyekről is készítem a műveimet. Fotók alapján, vagy élő modellekről dolgozom.
Rendezvényeken, vásárokban, fesztiválokon is részt veszek, ahol bárki kérhet magáról enyhén eltúlzott, kedves rajzot. Reklámtábláimon olyan ismert személyek rajzait mutatom be, akiket vélhetően sokan felismernek.
ARCvonások" címmel portrékarikatúra-füzetsorozatot indítottam 2012-ben. Egy-egy füzet más témával, más tartalommal bír. Ami közös mindben, hogy közismert személyekről készült, címhez kapcsolódó témában megalkotott portrékarikatúrák gyűjteményei. Célom, hogy az élet több területéről ismert arcokról, méltán elismert személyekről rajzsorozatokat készítsek, mint színészek, híres szegediek, olimpiai aranyérmes sportolóink, humoristák, zenész-énekesek, Nobel-díjasok.

Francia utcai fiókkönyvtár

Szőregi fiókkönyvtár
szeptember 3-október 31-ig
Dél-Alföld madarász szemmel címmel Ampovics Zsolt fotókiállítása tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.
A páratlan szépségű, mozaikos és állatfajokban gazdag Dél-alföldi régió néhány gyöngyszemét ismerheti meg a kedves látogató, melyek minden nap körülvesznek bennünket, de rohanó világunkban sokszor elmegyünk mellettük. Reméljük a kiállított fotók alkalmat teremtenek arra, hogy picit kiszakadjunk az ember által létrehozott mesterséges környezetből és rácsodálkozhassunk ezekre az értékekre.
A képek alkotója, Ampovics Zsolt így vall a természethez és a fotózáshoz fűződő viszonyáról:
„1978-ban születtem Szegeden. A természethez való szorosabb kötödésem tíz éves korom körül kezdődött, amikor szüleimtől két csízt kaptam karácsonyra. Figyelmem ekkor a madarak fele fordult, majd rajtuk keresztül kiteljesedett az egész körülöttünk levő csodálatos természeti környezetre. A fotózást már igen korán elkezdtem egy Zenit típusú géppel , de az igazi áttörést a digitális gépek megjelenése hozta – 2010 óta fotózom DSLR kamerával – elsősorban természeti témákat."

Dorozsmai fiókkönyvtár
október 1-31.
Deákos naptárképek 2017/2018
Nyolc éve hagyomány már a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban, hogy a fotózás iránt érdeklődő tanulók egy tanév eleji verseny keretében benyújtják az elmúlt év során készült legjobb fotóikat, és a legeslegérdekesebb alkotások az azévi deákos kártyanaptárakon jelennek meg az alkotó nevével és osztályával együtt. A kiválasztottak így az egész iskola előtt büszkélkedhetnek a tehetségükkel. 2017 szeptemberében különösen sok pályamunka érkezett be, több mint félezer, és ezekből emelte ki a médiatanárokból álló zsűri a kiállításon látható 100 alkotást. Aki végignézi ezt a gyűjteményt, megpillanthatja, hogy a deákos diákok (és két tanáruk) a múlt év és a nyár során mit ítéltek a világból megörökítésre és bemutatásra érdemesnek, és hogy a zsebekben, táskákban lapuló okostelefont vagy éppen a tükörreflexes fényképezőgépet micsoda bravúrral tudja már használni a tizenéves nemzedék. Kellemes szemlélődést kívánnak a kiállítás összeállítói és gondozói, vagyis az iskola médiatanárai: Andóczi József, Erdélyi Eszter, Magyar Csaba és Novotny Katalin!

Északvárosi fiókkönyvtár
szeptember 5-október 31.
Füvészkert arcai – az SZTE Füvészkert fotókiállítása
Közel száz év nem múlik el nyomtalanul a természet felett. Talán még nagyobb változást idéz elő egy minden szegletében élő, mégis emberi kéz által kialakított és folyamatosan formált környezetben, mint egy botanikus kert. Időről időre új növényfajok jelennek meg a gonddal kialakított kertben, némelyek pedig eltűnnek, hogy átadják másoknak helyüket. Színek és formák versengnek egymással, hogy mutassák a természet és a növényvilág sokszínűségét, változékonyságát.
A szegedi Füvészkertben sétáló látogatót a képeken megjelenő formák és hangulatok, a kert főszereplői, a növények látják vendégül. Mindenkit szeretettel várunk egy földrészeken átívelő utazásra, hisz a csodát élőben kell látni!

Tápai fiókkönyvtár
szeptember 10-október 31-ig
Az ősz színei - a Nap-Fény Fotókör kiállítása

Programok

október 15. (hétfő) 16.30 
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Játékos Felnőtt Kör, ahol társasjátékoké és a felhőtlen jókedvé a főszerep

október 16. (kedd) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Szőregi fiókkönyvtár (6771 Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.)
Életreform klub – Kerékpáros teadélután – Mucsiné Szabolcski Ágnes r.szds előadása

október 17. (szerda) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Északvárosi fiókkönyvtár (6723 Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)
‘Olvasni menő! könyvklub kamaszoknak’ – Gyertek a könyvtárba, és beszélgessünk kedvenc könyveitekről!  Új könyvklubunkba a 12-14 éves korosztályt várjuk!

október 17. (szerda) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Rókusi fiókkönyvtár (6724 Szeged, Vértói út 5.)
Az Év-Kör következő összejövetelére, jeles napokról, jelképekről és az irodalom kiemelkedő alakjairól szóló beszélgetésre hívunk minden érdeklődőt. E havi témánk a szüret és a hónap írója, Balassi Bálint.

október 18. (csütörtök) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Móra utcai fiókkönyvtár (6725 Szeged, Móra u. 21.)
Játékos nevelés címmel beszélgetés Balogh Fruzsinával, a Kapcsolódó Nevelés oktatójával
“Két ember között a legrövidebb út a nevetés.” A játék a gyerekek anyanyelve. Nekünk, felnőtteknek viszont annyi feladatunk és kötelességünk van, hogy gyakran, ha a gyerekünk játszani szeretne, úgy érezzük, “csak ezt ne! ne most!”. Ez a beszélgetés abban segít, hogy megértsük, miért és hogyan tudjuk a játékot és a játékosságot tudatos gyereknevelési eszközként használni.”

október 18. (csütörtök) 17.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Indiai barangolás – kiállításmegnyitó és beszélgetés Szepesi Katalinnal 

október 19. (péntek) 16.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Északvárosi fiókkönyvtár (6723 Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)
A Könyvkirály-képző gyerekklubba várjuk játékos mesefoglalkozásra az iskolás gyerekeket.

október 19. (péntek) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Északvárosi fiókkönyvtár (6723 Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)
Tanulásra hangoló szülőknek' klubban – Egyedül nem megy?! előadássorozat 2. Mit tehetek, hogy jól segítsem? címmel beszélgetés Csikósné Monostori Erzsébet fejlesztő pedagógus, nevelési tanácsadó vezetésével.

október 19. (péntek) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Rókusi fiókkönyvtár (6724 Szeged, Vértói út 5.)
Találd ki, hol vagyok! címmel családi könyves nyomkereső játékra  várjuk legkisebb olvasóinkat és családjukat a Babaklubba.

október 19. (péntek) 17.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Az Odesszai Könyv-Fa-Ló gyerekklubban Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet című regényére épülő játékos foglalkozásra, könyvajánlóra várjuk az iskolás gyerekeket

2018. október 24. (szerda) 17.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Szőregi fiókkönyvtár (6771 Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.)
Itt van az ősz, itt van újra...verses zenés összeállítás. Verset mondanak: Fabulya Andrea és Antal Anikó, muzsikál: Páli Tibor
A program a Tömörkény István Művelődési Ház és a Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárának közös szervezésében valósul meg

október 25. (csütörtök) 16.30
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Móra utcai fiókkönyvtár (6725 Szeged, Móra u. 21.)
Mesevár - Papírszínház: Bertalan és Barnabás – családi kézműves délután

október 25. (csütörtök) 17.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Nyitottan a világra – Odesszától Odesszáig címmel Szincsok György élménybeszámolója

október 26. (péntek) 16.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Északvárosi fiókkönyvtár (6723 Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)
A ‘Mesekuckó’ gyerekklubba mese- és kézműves foglalkozásra várjuk az óvodás és iskolás gyerekeket családjukkal együtt.
(A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.)

október 29.  (hétfő) 17.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Múltpergető Jelen –  város- és kultúrtörténeti előadássorozat
A polihisztor Dugonics – Horniczky Anikó előadása 

október 31. (szerda) 16.00
Helyszín: Somogyi-könyvtár, Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.)
Halloween-i készülődés kicsikkel és nagyokkal  a Családi Kézművesműhelyben


2018.10.15. - 2018.10.20.
2018.10.22. - 2018.10.27.
2018.10.29. - 2018.11.03.
2018.11.05. - 2018.11.10.
2018.11.12. - 2018.11.17.
2018.11.19. - 2018.11.24.
2018.11.26. - 2018.12.01.
2018.12.03. - 2018.12.08.
2018.12.10. - 2018.12.15.
2018.12.17. - 2018.12.22.
2018.12.24. - 2018.12.29.
Találatok száma: 3

Tisza Hotel*** Szeged

Tisza Hotel*** Szeged

A Tisza Hotel egy elegáns belvárosi szálloda, mely a régi romantikus filmek díszletét idéző különleges miliőben kínál kényelmes szállást a belváros szívében. Az elegáns szegedi szálloda, a város és a ...


Science Hotel**** Szeged

Science Hotel**** Szeged

A Science**** Hotel Szeged a város központjában, 43 design szobával, extravagáns belső terekkel és négycsillagos szolgáltatásokkal várja a város pezsgő kulturális és üzleti élete után érdeklődő ...


Szivárvány Panzió

Szivárvány Panzió

Szeged központjától 1 km-re csendes, nyugodt környezetben található a Szivárvány Panzió. Hét darab szobával rendelkezik, melyekben összesen 19 főt tud elszállásolni. A szobák mindegyike fürdőszobával, ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban

Könyvtár

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Vigyázz, mert jövök és lövök. Próbáld ki milyen!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
11468
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket