Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Könyvtári programok Szegeden, a Somogyi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban

2017.06.26. - 07.01. 6720 Szeged, Dóm tér 1-4.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai egész évben várják a felnőtteket és gyerekeket programjaikon. A Somogyi Könyvtár a több mint 160 000 lakosú város különböző pontjain a jobb információellátás érdekében fiókkönyvtárakat is működtet. Az együttes dokumentumállomány ma mintegy 900 000 darabra tehető. A könyvtár és a fiókkönyvtárak egész évben várják a könyvbarát és kultúrakedvelő látogatóikat rendezvényeikre.

További információk


A SOMOGYI-KÖNYVTÁR 2017.  JÚNIUSI RENDEZVÉNYEI

  • JÁTÉKRA HÍVÁS

2017. június 1-jétől augusztus 31-ig
80 nap alatt 12 könyv körül
A 14–20 éves fiatalokat hívja 12 fordulós játékra a nyári szünet ideje alatt a Somogyi-könyvtár.
Kortárs szépirodalommal, fantasyvel, sci-fivel, csajos könyvekkel kapcsolatos játékok sokaságát kínáljuk.
A lényeg: minél több fordulóban vegyél részt, mert annál nagyobb eséllyel indulsz a nyereményekért!
A pályázat jeligés, minden játékos csak egy jeligével indulhat.
Jelentkezés: lezárt borítékban írd meg a neved, telefonszámod, és e-mail címed. A borítékra írd rá a választott jeligét!
A versenybe menet közben is bekapcsolódhatsz. A Somogyi-könyvtár
Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/somogyikonyvtar/) megtalálod a korábbi fordulók feladatlapjait is, amelyeket visszamenőleg is megoldhatsz és beküldhetsz.
A megoldásokat személyesen is leadhatod a könyvtár 2. emeleti kölcsönzőjében, a  KAMASZ-O-DOKK-ban   kihelyezett dobozban, vagy online, a Facebook-oldalunkon található űrlapokon.
Sorsolás: 2017. szeptember 14-én.
Figyeld Facebook-oldalunkat, és a KAMASZ-O-DOKK hirdetőtábláján a vetélkedőben szereplő könyvek listáját!

  • 2017. június 30-ig – Somogyi-könyvtár, fiókkönyvtárak

Vakációs programok a fiókkönyvtárakban
A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai már a nyári iskolaszünet első hetétől programok sokaságát kínálják a gyerekeknek. Júniusban az Északvárosi, Móra utcai, Petőfitelepi és Szőregi fiókok várják hetente több alkalommal mesékkel, kézműves foglalkozásokkal a vakációzó diákokat.

Kollázs, kavicsfestés, papírszínház Északvárosban
Mesematiné-sorozatot indít június 21-én az Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.). A négy alkalomból álló programban papírszínház és kollázskészítés, meseolvasás, kavicsfestés, agyagozás és gyöngyfűzés szerepel.

A Mesevár kézművesei (Móra utcai fiókkönyvtár)
Mesés-kézműves délelőttök a Mesevárban a címe a Móra utcai fiókkönyvtár (Szeged, Móra u. 21.) vakációs kínálatának. A június 19-én kezdődő sorozat programjain meseolvasás, tésztafestés, gyöngyfűzés, fakanálbáb-készítés, papírhajtogatás és kollázskészítés várja a gyerekeket.

Kaszinó, játék, makramézás Petőfitelepen
Könyvtári Kaszinóval indul június 19-én a Petőfitelepi fiókkönyvtár (Szeged, Szántó Kovács János u. 28.) szünidei programsorozata. „Dráma” a könyvtárban címmel játékos könyvtárhasználati foglalkozást rendeznek. A kézműveskedés kedvelői a makramézás és só-lisztgyurmázás terén próbálhatják ki magukat.

Rózsás mesék, diavetítés, cserebere Szőregen
Rózsás mesékkel kezdődik június 27-én a Szőregi fiókkönyvtár (Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.) gyerekeknek szóló, nyári programja. A palettán papírszínházi meseelőadás, diafilmvetítés is szerepel, a sort cserebere délelőtt zárja.

*
A Somogyi-könyvtár vakációs programjairól részletesen a Szegedi vakáció 2017 programfüzetben olvashatnak az érdeklődők. A füzetek a város számos kulturális intézményében, valamint – természetesen – a könyvtárakban is megtalálhatók.

  • PROGRAMOK

2017. június 22. 16.30 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár, gyermekkönyvtár
Papírszínház: Elhangzik A csodapalást című mese

2017. június 23. 10.00-11.00 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó
BabaKuckó
A mosható pelusokról, a környezettudatos anyaságról
Előadó: Zsemberyné Mucs Katalin babahordozási tanácsadó, dúla, kétgyermekes anya, Babba Mia tulajdonos-ügyvezető

2017. június 24. (szombat)18-24 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár
Múzeumok (Könyvtári) Éjszakája – rendhagyó programok, rendhagyó időpontban

Nevetés, szegedikumok, KincsTÁRogató a Somogyiban

Stand-up comedy-vel fogadja Hajdú Balázs a Somogyi-könyvtárba látogatókat a Múzeumok Könyvtári Éjszakáján, június 24-én, szombaton. A műfaj történetét népszerű komikusok portréiból rendezett kiállítás tükrében ismerheti meg a közönség. Ugyancsak a mosoly jegyében tárja az érdeklődők elé a művészettörténet groteszk, vagy éppen szatirikus alkotásait a Humor a művészetben című kiállítás, valamint a „Nevess, magyar!” – Borsszem Jankó, Hüvelyk Matyi és társaik című sajtótörténeti bemutató.
Tárlatvezetéssel tekinthető meg „A magyar Gaudí” – 140 éve született Magyar Ede, valamint az Anno 1917 című kiállítás.
A gyerekeket a Mesebeli lábbeli játékkal várják, a kötészeti műhely látogatói névre szóló ajándékot is kapnak.
A Szegedikumok – Életre kelt értékek című éjszakai kiállítás a szegedi papucs, fűszerpaprika, napsugaras házak, halászlé, valamint a hajdan igen népszerű Suhajda-féle édesség világába hívogatja az érdeklődőket.
A „Szeretettel ajánlom...” című alkalmi tárlat látogatói híres magyar írók és költők dedikációit olvasgathatják, a gyorsírászati gyűjtemény kuriózumai mellett a Magyar-Amerika írásban és képben kiállítás az Újvilágba szakadt hazánkfiai életéből villant föl pillanatképeket.
KincsTÁRogató címmel ezen a múzeumi éjszakán is megnyitja kapuját a bibliotéka legértékesebb kincseit őrző Emlékkönyvtár.

Részletes program a http://www.sk-szeged.hu/rendezveny/-/content/muzeumok-konyvtari-ejszakaja-2017-909896 internetes oldalon.

2017. június 26. (hétfő) 17.00 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár, Alagsori Klub
Fiatal tehetségek Szegeden
Dr. Szondi Ildikó ötlete alapján hónapról-hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány 18 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 16 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.
Vendég: Gehér-Herczegh Tünde, Sófi-ösztöndíjas vegyész
(SZTE, Természettudományi és Informatikai Kar)

Házigazda és beszélgetőtárs: Prof. Dr. Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumi Elnöke

Gehér-Herczegh Tünde 1991-ben született Budapesten, 2011-ben szerezte meg Nemzetközi Érettségi bizonyítványát a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban, 2016-ban pedig vegyész mesterszakos diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen. Alapképzése során csatlakozott Dr. Horváth Dezső és Dr. Tóth Ágota kutatócsoportjához a Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszéken, ahol ionok diffúzióját tanulmányozta egy kombinált méréstechnika segítségével különböző hidrogél közegekben. Eredményeit több magyarországi konferencián is bemutatta, valamint 2015-ben második helyet szerzett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Egyetemi tanulmányai során számos alkalommal részesült Köztársasági Ösztöndíjban és Szeged Városi Ösztöndíjban, 2016-ban végzős hallgatóként pedig elnyerte az SZTE Sófi-alapítvány fődíját, valamint az SZTE TTIK Kiváló Hallgatója címet. 2016 ősze óta az Egyesült Királyságban, Reading városában él, ahol jelenleg tudományos vevőszolgálati tanácsadó pozícióban dolgozik egy kémiai és élelmiszer-tudományi mérésekkel foglalkozó cégnél. Szabadidejében különböző kézműves tevékenységekkel foglalkozik a legszívesebben, különösképpen vert csipke készítésével, további hobbijai közé tartozik a színház és az olvasás.

2017. június 29. 16.30 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár, gyermekkönyvtár
Papírszínház: Elhangzik a Jao, a kaméleon című mese

  • KIÁLLÍTÁSOK:

2017. május 3-tól június 26-ig – helyszín: 1. emelet folyóirat-olvasóterem
A fontmunkások a könyvtárba mentek - Kóthay Gábor Munkácsy-díjas grafikusművész, tipográfus kiállítása
Kóthay Gábor főként Szegeden dolgozik és tanít a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban.
A tervezőgrafika különböző műfajaiban, többek között betűtervezéssel, tipográfiával foglalkozik. Nagyobb arculattervezési projektekben is részt vett, belsőépítészeti installációs gyakorlattal is rendelkezik.
Mintegy félszáz betűcsaláddal gazdagította a teljes ábécét magában foglaló betűtípusok százezres táborát.

2017. május 18-tól július 1-ig – helyszín: földszinti kiállítótér
Anno 1917
A kiállítás 100 évvel ezelőtti történéseket elevenít fel: hogy élt 1917-ben a világ, mi tartotta izgalomban Magyarországot, milyen hírektől volt hangos a szegedi utca? A fronton zajló események mellett békés pillanatokat is igyekszünk felidézni: a tudomány és technika eredményeit, irodalmi és képzőművészeti alkotások születését.
A tárlaton 100 éves újságok, könyvek, plakátok, fotók és kéziratok vetítik elénk az év eseményeit és szereplőit – kiegészítve könyvtárunk gyűjteményének néhány újabb, a korszakot idéző kötetével.

2017. május 18-től – július 2-ig – helyszín: földszinti kiállítótér
„A magyar Gaudí” – 140 éve született Magyar Ede, a szegedi szecesszió építésze - kiállítás
„..De míg Gaudí lenyűgöz, Magyar gyönyörködtet.” (Bakonyi Tibor)
A kiállítás korabeli dokumentumok segítségével idézi fel a századforduló idején alkotó zseniális művész tragikusan rövid életútját. A látogatók megismerhetik szecessziós épületeinek egyedülálló formanyelvét, mely ma is meghatározza Szeged belvárosának hangulatát.

2017. június 1. - július 28. – helyszín: Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó
Adria virágai – fotókiállítás

2017. június 1- július 1-ig– helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet folyóirat-olvasóterem
Humor a művészetben: A komédiától az iróniáig
A humor számos formában és sokféle céllal megjelenhet a művészetekben. Kiállításunkban – a könyvtár dokumentumaiból válogatva - több évszázad képzőművészeti alkotásain keresztül mutatjuk be a humor megjelenési formáit, mint például a komikum, a groteszk vagy a szatíra. Festmények, grafikák, szobrok és metszetek tanúskodnak arról, hogy a humor mindig is jelen volt a művészetekben – talán csak a megjelenési formája és a célja változott az idők során... vagy lehet, hogy még az sem? Számos ismert és kevésbé ismert alkotás bemutatásán keresztül keressük a választ a kérdésre.

2017. június 1. - július 1. – helyszín: Somogyi-könyvtár, 2.emeleti folyóiratolvasó
Vaszary Gábor író, újságíró, forgatókönyvíróra emlékező kiállítás
A 120 éve született alkotó több művészeti műfajban mutatott tehetséget. Eleinte a képzőművészet vonzotta:
a gimnázium elvégzése után 1915–1918-ig a díszítő-festészetet majd a grafikát tanult az Országos Magyar Iparművészeti Iskolában. Ezt követően a Szépművészeti Akadémiára iratkozott be. Tanulmányait kihagyásokkal tarkítva folytatta, így 1921 januárjában újra kellett kezdeni az iskolát.
1924-ben tanulmányútra indult Párizsba öccsével, Jánossal, és egészen 1932-ig élt a francia fővárosban. Eleinte karikatúrarajzolásból élt, de rákényszerült írói tehetségének kibontakoztatására is. rendszeresen küldött Magyarországra a Nemzeti Újságnak tárcákat és karcolatokat, és „Párizsi pletyka” címen az Est-lapokban riport-sorozatot vezetett.
1932-ben tért vissza Magyarországra: pályafutásának legsikeresebb évei ezután következtek. Budapesten eleinte újságíróként dolgozott, majd 1934-től kezdve sorra jelentek meg könnyed, vidám regényei is, amelyek rendkívül népszerűek voltak a polgári olvasóközönség körében s több kiadást is megértek. Műveit több mint harminc nyelvre fordították le.

2017. június 1. - szeptember 1. – helyszín: Somogyi-könyvtár, 2.emeleti folyóiratolvasó
Nyári olvasmányok – könyvkiemelés
A nyár és a kánikula közeledtével kölcsönözhető könyveket ajánlunk baráti grillezéshez, családi fagyi készítéshez, szabadtéri és vizes programokhoz.

2017. június 1. - szeptember 1. – helyszín: Somogyi-könyvtár, földszinti Internet-tér
Manóságok – kiállítás a Manó Könyvek Kiadó illusztrátorainak rajzaiból
A Kiadó célja, hogy minden korosztály számára szerethető könyveket álmodjon meg, és adjon ki. Ez elképzelhetetlen lenne kiváló illusztrációk nélkül. A kiadó könyveihez készült rajzokból látható néhány a kiállításon.


A Somogyi-könyvtár Fiókhálózat 2017.  júniusi rendezvényei

  • Kiállítások

Csillag téri fiókkönyvtár
- A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Csillag téri fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2016-2017-es évadban.
június 1-30.
- A Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak Erdélyi kirándulás című közös kiállítása.

Dorozsmai fiókkönyvtár
május 10 - június 20.
-Szegedi Hagyományőrző mesterek - a Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak közös kiállítása
- június 23- július 31.
Csipkecsodák – Joó Antalné nyugdíjas tanítónő csodálatos kötött csipkéiből rendezett tárlat

Északvárosi fiókkönyvtár
május 2-június 30.
- ‘Iránytű az olvasáshoz’ - kiállítás a Könyvtári kincskeresés játék illusztrált könyvajánlóiból

Francia utcai fiókkönyvtár

Hangoskönyvtár
június 1-30.
-A Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak Tájak, városok című közös kiállítása a Hangoskönyvtárban.

Klebelsberg-telepi fiókkönyvtár
május 2-június 30.
-Kis Sára : Vonások és mozdulatok - grafikai kiállítás

Móra utcai fiókkönyvtár 
május 2-június 30.
-Schmidt Andrea: Könyv és olvasója - fotókiállítás

Odesszai fiókkönyvtár
- A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül az Odesszai fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2016-2017-es évadban
június 6-30.
-Jánosi Eszter és Hájer Viktor Arcok című fotókiállítása

Petőfi-telepi fiókkönyvtár
- A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Petőfi-telepi fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2016-2017-es évadban.
június 1-30
-Pocsai Sándor: Erdély – fotókiállítás

Rókusi fiókkönyvtár
június 5-30.
- Nézd, milyen ügyes vagyok! címmel a könyvtári foglalkozásokon készített kézműves alkotásokból állítjuk ki a legjobban sikerült munkákat.
- A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Rókusi fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2016-2017-es évadban

Szőregi fiókkönyvtár
- június 1-20.
Versek és rajzok – kisiskolások versillusztrációi
- június 23- július 31.
Rózsaünnepi könyvkiállítás

Tápé
május 2-június 30.
-A Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak “Emberek, életképek, elkapott pillanatok” című közös kiállítása

  • Programok

Csillag téri fiókkönyvtár
- június 21. 10.00-12.00 órakor Társasjáték délelőttök a könyvtárban
- június 21. 10.00 órakor Mesés lottósorsolás – a helyes megfejtők közül a nyertesek kisorsolása
- június 21. 10.00 órakor 35 kérdés, 35 válasz – Játék nyerteseinek kisorsolása

Szegedi Vakációs programok:
A foglalkozások délelőttönként 10-12 óráig, június 20- án (csütrötökön) 13-15 óráig tartanak, vezetik: Sipka Árpád és Terhes Katalin könyvtárosok.

Érdeklődni lehet: a 469-838-as telefonszámon, vagy a helyszínen. (6723 Szeged, Kereszttöltés utca 29.)
A foglalkozások anyagköltségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.

A programsorozat címe: Könyvtári bütykölő
Ideje: 2017. július 17. – július 21. (5 alkalom)
július 17. (hétfő) 10-12 óra – Agyagozás
július 18. (kedd) 10-12 óra – Gyöngyfűzés
július 19. (szerda) 10-12 óra – Só-lisztgyurmázás
július 20. (csütörtök) 13-15 óra – Aszfaltrajzolás
július 21. (péntek) 10-12 óra – Játék a papírral

Dorozsmai fiókkönyvtár
- június 23. 16,30 órakor Csipkecsodák című kiállítás megnyitója.

Északvárosi fiókkönyvtár

Szegedi Vakációs gyermekprogramok a Somogyi-könyvtár Északvárosi-fiókkönyvtárában:
A foglalkozások szerda délelőttönként 10-12 óráig tartanak, vezetik: Árendás Gabriella és Kiss Kata könyvtárosok.
Érdeklődni lehet: a 635-357-es telefonszámon, vagy a helyszínen. (6723 Szeged, Gáspár Z. utca 6.)
A foglalkozások anyagköltségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.
A programsorozat címe: „Mesematiné a könyvtárban”

Ideje: 2017. június 21. – július 12. (4 alkalom)

- június 21. (szerda) 10.00-12.00 Mesematiné – Papírszínház és kollázs készítése az Északvárosi fiókkönyvtárban (6723 Szeged, Gáspár Z. utca 6.) Kiss Katalin, Árendás Gabriella és Csenki Laura könyvtárosok vezetésével. (A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.) Érdeklődni lehet: a 635-357-es telefonszámon vagy a helyszínen.
- június 28. (szerda) 10.00-12.00 Mesematiné – Meseolvasás és kavicsfestés az Északvárosi fiókkönyvtárban (6723 Szeged, Gáspár Z. utca 6.) Kiss Katalin, Árendás Gabriella és Csenki Laura könyvtárosok vezetésével. (A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.) Érdeklődni lehet: a 635-357-es telefonszámon vagy a helyszínen.
- július 5. (szerda) 10-12 óra Mesematiné – Meseolvasás és agyagozás
- július 12. (szerda) 10-12 óra Mesematiné – Papírszínház és gyöngyfűzés

Francia utcai fiókkönyvtár

Hangoskönyvtár
június 22. csütörtök 10.00 óra “Szépkorúak közlekedésbiztonsága” Nap-Fény Fotókör és a Hóvirág népdalkör tagjai számára (kb. 15-18 fő)
előadó: Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőr százados
június 26. hétfő 16.30 óra Babits Mihály és Radnóti miklós újklasszicizmusa - Rokonértelmű jelenségek – dr. Bogoly József Ágoston irodalomtörténész és kultúrakutató előadása
Az előadó Babits Mihály új klasszicizmus–felfogását a Radnóti Miklós költészetében megnyilvánuló újklasszicizmussal veti össze, a két költő rokon értelmű szemléletét szembesíti. Bogoly József Ágoston Radnóti Miklós ecloga-költészetének újklasszicizmusát a theokritosi-vergiliusi örökség megújításának bemutatásával tárja fel.
A rendezvény a Szegedi Közéleti Kávéház szervezésében valósul meg.

Klebelsberg fiókkönyvtár
június 1-30. Könyvtári totó – Tippeld meg! Guinness-rekordok

Móra utcai fiókkönyvtár
június 21. (szerda) 10–12 óra Meseolvasás (tekerős mozi) és fakanálbáb készítés
(A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 Ft hozzájárulást kérünk.)
június 22. (csütörtök) 13–15 óra Meseolvasás (papírszínház) és papírhajtogatás
június 23. (péntek) 10–12 óra Meseolvasás és kollázs
június 28. (szerda) 10.30 órakor Papírszínház délelőtt a Mesevárban: A Méhkirálynő

Szegedi Vakációs programok:
A foglalkozások délelőttönként 10-12 óráig, június 22-én (csütörtökön) 13-15 óráig tartanak. A foglalkozásokat vezeti: Móricz Nikoletta könyvtáros.

Érdeklődni lehet: a 635-396-es telefonszámon, a mora@sk-szeged.hu e-mail címen vagy személyesen a helyszínen. (6725 Szeged, Móra utca 21.)

A programsorozat címe: Mesés-kézműves délelőttök a Mesevárban
Ideje: 2017. június 19. – június 23. (5 alkalom)
június 21. (szerda) 10-12 óra – Meseolvasás és fakanálbáb készítés
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.
június 22. (csütörtök) 13-15 óra – Meseolvasás és papírhajtogatás
június 23. (péntek) 10-12 óra – Meseolvasás és kollázs

Odesszai fiókkönyvtár

Pályázatok:
„ Szabó Magdára emlékezünk!” címmel családi képregény pályázatot hirdetünk!

Témája egy szabadon választott Szabó Magda mű feldolgozása.
A képregények bármilyen technikával elkészíthetőek (fotó, rajzmontázs...), a lényeg csupán a közös alkotás öröme.
A névvel, elérhetőséggel és jeligével ellátott alkotások benyújthatóak:
- Személyesen: Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtár, Székely sor 11.
- Elektronikusan: odessza@sk-szeged.hu e-mail címen.
Az elkészült pályaművek leadási határideje: 2017. szeptember 30.
A legjobbnak ítélt képregény alkotója könyvjutalomban részesül. A sikeres pályamunkákból kiállítást szervez a könyvtár október és november hónapban.

Írjon egy levelet Szabó Magdának!
A pályázattal célunk az, hogy személyes gondolatokat, véleményeket gyűjtsünk össze, melynek köszönhetően láthatóvá válik a kép, amely erről a nem mindennapi művészről az emberek fejében él.
Az írónőnek megfogalmazott leveleiket az alábbiak szerint várjuk:
Melyik a kedvenc műve Szabó Magdától?
Mit kérdezne meg tőle, ha lehetősége nyílna rá?
Hogyan fejezné ki gondolatait hozzá fűződő olvasmányélményeiről?
A pályázatokat kézzel vagy géppel írva, illusztrációval díszítve is elkészíthetik.
A leveleket 2017. szeptember 30-ig várjuk a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárban személyesen leadva, vagy az  odessza@sk-szeged.hu e-mail címre elküldve.
A beérkezett munkákból októberben és novemberben az Odesszai fiókkönyvtárban kiállítást rendezünk az írónő születésének századik, halálának tizedik évfordulója tiszteletére.
június 1-30-ig Használt könyvek szabadtéri vására fiókkönyvtárunk teljes nyitvatartási idejében
2017. június 22. (csütörtök), 16 óra - Ékszerbarkács az SM-műhellyel

Sclerosis multiplexes (SM) betegek alkotó közössége tart ékszerkészítő workshopot a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában június 22-én, csütörtökön, 16 órától. Az Ékszerbarkács című bemutató különlegessége, hogy az ékszerek maradék anyagok, fölöslegessé vált tárgyak újrahasznosításával készülnek.
Ezen a délutánon 16.30-kor adják át az idén 40 éves Odesszai fiókkönyvtár két új számítógépét. A fejlesztés Kormos Tibor szegedi önkormányzati képviselő támogatásával valósul meg.

Az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének jelenleg közel 100 tagja van. Az Egyesület az SM-mel küzdő Csongrád megyei betegekért jött létre. Nem csak hatékony érdekképviseletre, társadalmi megismerésre és elfogadásra törekszünk, hanem szeretnénk hozzájárulni a betegek életminőségének javításához is a közösség erejével, programokkal és a rehabilitáció lehetőségével.

június 30. 16.30 óra a Mesetarisznyában Schmidt, Annie: Janó és Janka nyári meséi című történet és ahhoz kapcsolódó játékos foglalkozás

Szegedi Vakációs programok:
A foglalkozások délelőttönként 10-12 óráig, június 27-én, csütörtökön 15-17 óráig tartanak. A foglalkozásokat vezeti: Hegedűs Réka, Novkovné Hevesi Andrea és Szabó Nelli könyvtárosok. Érdeklődni lehet: a 950-055-ös telefonszámon, vagy személyesen a helyszínen. (6726 Szeged, Székely sor 11.)

A programsorozat címe: Mesevarázs újrahasznosított anyagokból
Ideje: 2017. július 24. – július 28. (5 alkalom)

július 24. (hétfő) 10-12 óra – Meseolvasás és palackfigurák készítése
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

július 25. (kedd) 10-12 óra – Meseolvasás és kupakfigurák készítése
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

július 26. (szerda) 10-12 óra – Meseolvasás és tojástartófigurák készítése
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

július 27. (csütörtök) 15-17 óra – Meseolvasás és Kézműves délután az SM-műhellyel
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

július 28. (péntek) 10-12 óra – Meseolvasás és wc-papír guriga figurák készítése
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

Petőfi-telepi fiókkönyvtár

Szegedi Vakáció 2017. Petőfi-telepi fiókkönyvtárban:
A foglalkozások délelőttönként 10-12 óráig, június 25-én 13-15 óráig tartanak, vezeti: Kiss Brigitta könyvtáros.
Érdeklődni lehet: a 634-052-es telefonszámon, vagy a helyszínen. (6727 Szeged, Szántó Kovács J. utca 28.)

A programsorozat címe: Vakáció a könyvtárban
Ideje: 2017. június 19. – június 23. (5 alkalom)

- június 21. 10-12 óráig Ismerkedés a makraméval - A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.
- június 22. 13-15 óráig Só-liszt gyurmázás - A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.
- június 23. 10-12 óráig Könyvtári Kaszinó

Rókusi fiókkönyvtár
június 19-23. Használt könyvek félárú vására fiókkönyvtárunk teljes nyitvatartási idejében.
június 23. 16.30 órakor Cserebere Klub – Itt mindenki elcserélheti felesleges matricáit, kártyáit, figuráit.

Szegedi Vakációs programok:
A foglalkozások kedden délelőttönként 10-12 óráig tartanak.

A foglalkozásokat Manqariousné Miskolczi Beatrix, Mihalecz Györgyi és Palástiné Annabring Szilvia könyvtárosok tartják.
Érdeklődni lehet: a 635-398-as telefonszámon, vagy a helyszínen. (6724 Szeged, Vértói út 5.)

A programsorozat címe: A kakas éve
Ideje: 2017. július 4. – július 25. (4 alkalom)

július 4. (kedd) 10-12 óra – Szegedi Vakáció – Meseolvasás és agyagozás
A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.
július 11. (kedd) 10-12 óra – Szegedi Vakáció – Meseolvasás és activity
július 18. (kedd) 10-12 óra – Szegedi Vakáció – Meseolvasás és totó a madarakról
július 25. (kedd) 10-12 óra – Szegedi Vakáció – Meseolvasás és papírkakas készítés

A kézműves anyagok költségéhez gyermekenként 100 ft hozzájárulást kérünk.

Szőregi fiókkönyvtár
június 23. 17.00 óra Rózsaünnepi könyvkiállítás ünnepélyes megnyitója

Rózsacsodák – középkori legendák a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből címmel kiállítás nyílik a Szőregi fiókkönyvtárban. A hétvégi rózsafesztiválhoz kapcsolódó tárlat anyagát június 23-án, pénteken 17 órai kezdettel Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Retek Erika.
A kiállítás július 28-ig tekinthető meg.
Az ünnepségen veszi át a könyvtár azt az új számítógépet, amely Berkesi Ottó szegedi önkormányzati képviselő támogatásának köszönhetően segíti a jövőben a könyvtár munkáját.

Szegedi Vakáció a Szőregi fiókkönyvtárban:
A foglalkozások délelőttönként 10-12 óráig tartanak, június 29-én 14-16 óráig, vezetik: Péliné Lévay Henrietta könyvtáros.
Érdeklődni lehet: a 648-889-es telefonszámon, vagy a helyszínen. (6771 Szeged, Magyar utca 14.)

Ideje: 2017. június 27. – június 30. (4 alkalom)

- június 27. 10.00 óra Rózsamesék
- június 28. 10.00 óra Papírszínházas meseelőadás
- június 29. 14.00 óra Diafilmvetítés
- június 30. 10.00 óra Cserebere délelőtt

Tápai fiókkönytár
június 1-30-ig Használt könyvek vására a könyvtár nyitvatartási idejében


2017.06.26. - 2017.07.01.
2017.07.03. - 2017.07.08.
2017.07.10. - 2017.07.15.
2017.07.17. - 2017.07.22.
2017.07.24. - 2017.07.29.
2017.07.31. - 2017.08.05.
2017.08.07. - 2017.08.12.
2017.08.14. - 2017.08.19.
2017.08.21. - 2017.08.26.
2017.08.28. - 2017.09.02.
2017.09.04. - 2017.09.09.
2017.09.11. - 2017.09.16.
2017.09.18. - 2017.09.23.
2017.09.25. - 2017.09.30.
2017.10.02. - 2017.10.07.
2017.10.09. - 2017.10.14.
2017.10.16. - 2017.10.21.
2017.10.23. - 2017.10.28.
2017.10.30. - 2017.11.04.
2017.11.06. - 2017.11.11.
2017.11.13. - 2017.11.18.
2017.11.20. - 2017.11.25.
2017.11.27. - 2017.12.02.
2017.12.04. - 2017.12.09.
2017.12.11. - 2017.12.16.
2017.12.18. - 2017.12.23.

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer