7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója 2019


A Kárpát- medencében működő magyar környezet- és természetvédők az idén már 29. alkalommal gyűlnek össze, hogy tanuljanak egymástól, barátkozzanak, megfogalmazzák a közös elvárásaikat a környezetpolitikával kapcsolatban.Szakmai beszélgetések, fórumok, tanulmányi kirándulások, közösségi- és kulturális programok várják az érdeklődőket.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

2019. május 31. (péntek)

Részletes program

10:00-17:00 – Nyitott irodák – Szakmai rendezvények és szekciók a fővárosi szervezetek irodáiban.
(Szekció idősávok: 10:30 – 12:00, 13:00 – 14:30, 15:30 – 17:00)
18:00-22:00 – Közösségi program a HUMUSZ Szövetség irodájában és kertjében.

Greenpeace Magyarország (1143 Budapest, Zászlós utca 54.)

10:30 – 12:00
Fiatalok a klímavédelemben (szervező: Greenpeace Magyarország Egyesület)
Hogyan lett egy 16 éves klímavédő lány kiállásából egy nemzetközi mozgalom? Mi a viszonya ehhez a zöld civil szervezeteknek?

15:30 – 17:00
Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia Alapvetés (szervező: MKNE)
Az MKNE megújítja a környezeti nevelési stratégiát.Röviden bemutatjuk az elkészült fejezeteket és átbeszéljük, hogyan hasznosulhat legjobban a gyakorlatban.

15:30 – 17:00
Ökoturizmus (szervező: Nimfea Természetvédelmi Egyesület)
A fenntartható turizmus a környezeti terhek csökkentése mellett a helyi közösségek bevonásával megvalósuló, olyan helyi érdekeltségű turisztikai szolgáltatás, ami eszköz lehet vidékfejlesztési célokhoz éppúgy, mint a természetvédelemhez.

HUMUSZ (1111 Budapest, Saru u. 11.)

10:30-12:00
Tagok és támogatók: hogyan erősítsük a zöld civil szervezetek tagi bázisát (szervező: Tudatos Vásárlók Egyesülete)
Régóta szeretnénk erős tagságot építeni egyesületünk köré. Sok mindent kipróbáltunk és nagyon kíváncsiak lennénk a ti tapasztalatotokra is.Mi az, ami jól működik a zöld civileknél? Mit kapnak a tagok? Miért csatlakoznak és maradnak egy civil szervezet mellett? Hol találjuk meg az ideális tagokat? Egyáltalán működő rendszer ez Magyarországon? Közös gondolkodás és ötletelés a tagságépítésről.

13:00 – 14:30
Mennyire tekinthetőek környezetbarát alternatívának a biológiailag lebomló műanyagok? (szervező: HUMUSZ)
A biológiai úton lebomló műanyagokból készült termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, azonban ezeket a körforgásos gazdaság rendszerében megfelelő helyen kell kezelni. A szekció keretében körbejárjuk az EU-s műanyag stratégia hazai megvalósításának lehetőségeit, kiemelten a betétdíjas rendszerek helyzetét.

15:30 – 17:00
Népesség-nemnövekedés (szervező: BOCS Alapítvány)
A fogamzásgátlás emberi jogának támogatása, mint a leghatékonyabb segélyezési forma, és a leghatásosabb klímavédelmi stratégia – a tudományos kutatások alapján.

Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhely (1088 Budapest, Reviczky u. 4. [300 és 304-es termek])

13:00 – 14:30
Teremtésvédelem I. A környezetvédő zöld mozgalom és az egyházak egy közös ügyért. (Szervező: Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Műhelye)
Szinergiák a környezetvédő mozgalom és a hitélet metszetében, amivel mindannyian jól járunk, ember és természet egyaránt. 1. terem: Dr. Victor András előadása: ökológia vs. ökoteológia; 2. terem: Holnaphimnusz kiállítás játékokkal.

15:30 – 17:00
Teremtésvédelem II. A környezetvédő zöld mozgalom és az egyházak egy közös ügyért. (Szervező: Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Műhelye)
Teremtésvédelem a mindennapokban. Isten volt az első dietetikus? – Bibliai ételkóstoló. Felelősségünk egészségünkért és élelmiszereink környezeti hatásaiért. Menőmenza játék.

MTVSZ (1091 Budapest, Üllői út 91/b. III. emelet)

13:00 – 14:30
Helyi védett területek (szervező: MTVSZ, MME)
A helyi védett területek magyarországi helyzete: kormányzati célok, tervek velük kapcsolatban, vidéki és fővárosi jó példák, gyakorlatok bemutatása, népszerűsítésük, a helyi laposság bevonásának lehetőségei.

15:30 – 17:00
Tervezett elavulás (szervező: Fenntarthatóság Felé Egyesület, MTVSZ, Védegylet)
A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Fenntarthatóság Felé Egyesület november végén kezdte meg a tervezett elavulás elleni kampányát. Ennek keretében lesz kiállítás, utcai akciónap, iskolai program és kidolgozunk egy jogszabály javaslatot is a tervezett elavulás betiltására, megnehezítésére. Beszélgetés a kampány folytatásának és kiszélesítésének, az ebbe való bekapcsolódás lehetőségeiről, a jogszabály javaslat tartalmáról.

Ökotárs (1056 Budapest, Szerb utca 17–19. V. emelet)

13:00 – 14:30
Városi zöldfelületek (szervező: Ökotárs)
Az Ökotárs több mint egy évtizede támogat a helyi közösség bevonásával történő zöldfelület-fejlesztő civil kezdeményezéseket. Ennek népszerűsítését, a fák és az emberek kapcsolatának erősítését szolgálja Év Fája versenyünk is. Tapasztalatainkra alapozva arról beszélgetnénk a szekció résztvevőivel, hogy mitől lesz jó a közösségi tervezés, hogyan működik az emberek bevonása, és milyen következményekkel jár ennek elmulasztása – jó és rossz példákon keresztül. Emellett bemutatjuk LIFE TreeCheck nevű új projektünket, melyben cseh testvér-alapítványunk partereiként veszünk részt, és amelynek célja a városi hősziget-hatás csökkentése a zöld infrastruktúra fejlesztésével és kiaknázásával.

13:00 – 14:30
Energia szekció (szervező: Energiaklub)

Védegylet

10:30 – 12:00 Helyszín: Védegylet (1137 Budapest, Pozsonyi út 14. II/9. az Autonómia Alapítvány irodájában)
A szabad kereskedelmi egyezményektől a szolidáris gazdaságig (szervező: MTVSZ, Védegylet, HAND)
Az elmúlt hónapokban újra támadásba lendültek a gazdasági globalizáció mögött álló erők. Az Európai Bizottság egy globális befektetési bírósági rendszert akar tető alá hozni, amely az országokat teljesen alávetné az óriáscégeknek. Ezen felül napirenden van az USA-val való kereskedelmi tárgyalások újraindítása (TTIPlite) és több haszonló “szabad kereskedelmi” egyezmény is. Hogyan állíthatjuk meg a multinacionális vállalatok további térhódítását? Miként vethetünk véget az óriáscégek büntetlenségének? Milyen helyi alternatíváink lehetnek a gazdasági globalizációval szemben? Szivárványgazdaság, szívesség bankok, helyi pénzek, szolidáris gazdaság.

13:00 – 14:30 Helyszín: Urban Food (1013 Budapest, Attila út 27.)
Agroökológia, élelmiszer-önrendelkezés (szervező: Védegylet)
Társadalmi mozgalomként az agroökológia a mezőgazdaság sokféleségéért, a társadalmi és környezeti igazságosságért, az élelmiszer-önrendelkezésért, a vidéki megélhetés javításáért küzd.

WWF Magyarország (1141 Budapest, Álmos vezér útja 69/A.)

10:30 – 12:00
Szelídvízország 2.0, avagy hogyan oldható a konfliktus a mezőgazdaság és a felszíni vizek visszatartása között? (szervező: WWF)
A kerekasztal beszélgetés középpontjában a felszíni vizek visszatartása és a mezőgazdaság közötti konfliktus és annak megoldási lehetőségei állnak. Az agrárium jelenleg akadálya a belvizek, árvizek visszatartásának, miközben legnagyobb haszonélvezője is lehetne. Az idén indul meg a Közös Agrárpolitika nemzeti stratégia tervezése, a szekcióülésen ehhez is gyűjtünk véleményeket, javaslatokat.

13:00 – 14:30
Csarna-völgy és más örökerdők – a társadalmi érdekérvényesítés frontvonalain egy fenntarthatóbb erdőgazdálkodásért (szervező: WWF)
A folyamatos erdőkép, az örökerdők térnyerése mind természetvédelmi, mind klímavédelmi szempontból fontos, de ma még az állami erdőknek is csak elenyészően kis részén van jelen. A beszélgetés az elmúlt év nagyobb esettanulmányainak (erdőtörvény alkotmányossági panasz, Csarna-völgyi kampány) elemzésével indul és a jövő lehetséges érdekérvényesítési eszközei felé tart.

Forrás: a szervező honlapja

Találatok száma: 4

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
Budapest Több kerületben, több helyszínen(lásd a programoknál)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

7. FINA Junior Úszó Világbajnokság 2019. Szurkoljunk együtt a fiatal magyar úszótehetségeknek!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Várkert Bazár, a főváros különleges ékszerdoboza.
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket