Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2020. Online jegyvásárlás
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2020. Online jegyvásárlás


Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. Online jegyvásárlás! A táncművészet elismert és fontos fesztiválja, a professzionális együttesek bemutatkozási és szakmai találkozási lehetősége.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

XIV. PÉCSI NEMZETKÖZI TÁNCTALÁLKOZÓ 2020

Szeptember 12.
19:00 - Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház
RECIRQUEL
My Land

A világhírű újcirkusz társulat először látható Pécsett!

A nemzetközi hírű, hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel 2018 augusztusában a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, az Edinburgh Festival Fringe keretében mutatta be My Land című produkcióját, ahol a kritikusok véleménye alapján több ezer produkció közül a legjobbnak bizonyult. A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató, a kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. A cirkuszt, a kortárs és klasszikus táncot, a mozgásművészettel és a színházzal ötvöző alkotás egy új előadóművészeti műfaj, a ’cirque danse’ kiteljesedése. De nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak a produkció, ugyanis ez a Recirquel első darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. Vági Bence rendező hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket – hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót.

A My Land hazai bemutatója 2018 októberében volt a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában, a Müpa Budapest Fesztivál Színházában.

Előadók:
Artisták: Rodion Drahun, Roman Khafizov, Sergii Materynskyi, Yevheniia Obolonina, Andrii Pysiura, Mykola Pysiura, Andrii Spatar

Alkotók:
Zene: Szirtes Edina Mókus, Terjék Gábor
Népzenei szakértő: Both Miklós
Cirkuszszakértő: Kristóf Krisztián
Művészeti tanácsadó: Illés Renátó, Zsíros Gábor
Tervezőmérnök: Tárnok Zsolt
Technikai vezető: Vladár Tamás
Jelmez: Kasza Emese
Fény: Lenzsér Attila, Pető József
Hang: Terjék Gábor
A koreográfus munkatársa: Maday Tímea Kinga
A rendező munkatársa: Schlecht Aliz
Rendező, koreográfus, látvány: Vági Bence


Szeptember 13.
19:00 - Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház
MARATONI
Táncgála

Maratoni táncgála közel húsz jelentős hazai táncegyüttes részvételével.

Meghívottak:
Bozsik Yvette Társulat - Budapest Táncszínház - Duda Éva Társulat - Duna Művészegyüttes - Fehérvári Balett Színház - Feledi Project - Frenák Pál Társulat - GG Tánc Eger - Inversedance - Fodor Zoltán Társulat - Kecskemét City Balett - Közép-Európa Táncszínház - Magyar Állami Népi Együttes - Magyar Nemzeti Balett - Miskolci Balett - PR-Evolution - Sopron Balett - Szegedi Kortárs Balett

További részletek hamarosan...


Szeptember 14.

17:30 | Cella Septichora
FLAMENCO SOPIANAE
Flamenco Est

Ingyenes program!

A flamenco az európai és a keleti kultúrák keveredéseként létrejött ma is élő, folyton megújuló műfaj. Együtt él benne békében a tradíció és a 21. század, az andalúzok, a cigányok, a mórok és a zsidók különböző temperamentuma. Elemi ereje a közösségben rejlik, azoknak az összhangjában és közös nyelvezetében akik művelik...

Itt és most... együtt!

Alex Torres – gitár

Jazhyan Terézia – ének

Pilári Áron – cajón

Markó Éva és Nagy Eszter – tánc

20:00 | Széchenyi tér
BOZSIK YVETTE TÁRSULAT
Magyar népmesék

Ingyenes program!
A Bozsik Yvette Társulat utóbbi években létrehozott gyerekdarabjai, Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi, a Csillagokkal táncoló Kojot, a Csizmás kandúr, a Pinokkió és a Bogarak a világ különböző kultúrköreit ismertette és szerettette meg a gyerekekkel. Ezek az előadások alkalmasak voltak arra is, hogy a fiatalabb korosztályhoz is eljuthasson a klasszikus zene és táncművészet.

Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak, és szinte észrevétlenül segítenek alapvető erkölcsi kérdésekben, a hétköznapi események, problémák feldolgozásában – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A meséket – A papucsszaggató királykisasszonyok, A kicsi dió, Az aranyszőrű bárány, A székely asszony és az ördög, A só – látványos, játékos jelmezekkel és népzenei aláfestéssel állították színpadra. A koreográfiákat a táncművészek és az előadás rendezője, Bozsik Yvette készítették.

Táncolják:
Bujdosó Anna, Fülöp Tímea, Hasznos Dóra, Hortobágyi Brigitta, SamanthaKettle, Krausz Alíz, Sebestyén Tímea, Csere Zoltán, Feledi János, Gombai Szabolcs, Iványi Mirkó, Kalmár Attila, Krizsán Dániel, Nagy Levente, Vati Tamás, Zambrzycki Ádám

Alkotók:
Zene: Philippe Heritier, Szarka Tamás és a Kurul Dobosok szerzeményeinek felhasználásával
Hangfelvételen közreműködik: Nagy Mari
Jelmez: Bati Nikoletta
Díszlet: Vati Tamás
Fény: Pető József
Kreatív producer: Iványi Marcell
Koreográfusok: Bozsik Yvette, Gombai Szabolcs, Krizsán Dániel, Sebestyén Tímea és Zambrzycki Ádám
Rendező: Bozsik Yvette Kossuth-díjas Érdemes művész


Szeptember 15.

15:00 - Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház
PÉCSI BALETT
Piroska és a farkas - bemutató előadás

- mesebalett egy részben -
Az előadás időtartama: 50 perc | Az előadást 5-13 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

Alkotók:
Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Rendező: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Előadják:
Piroska: Frank Edina / Karin Iwata
Farkas: Koncz Péter / Varga Máté
Nagymama: Kócsy Mónika
Vadász: Tuboly Szilárd
Anyuka: Szécsi Theodóra / Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Piroska barátja:  Balogh Csongor / Matola Dávid
Béka: Erdélyi Zsombor / José Blasco Pastor
Szitakötő: Kis Jana Luca
Balettmester: Molnár Zsolt Harangozó-díjas/ Vincze Balázs Harangozó- Imre Zoltán- és Seregi-díjas

2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálja táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Molnár Zsolt, a Pécsi Balett Harangozó-díjas szólistája már több ízben megmutatta alkotói tehetségét: a Rómeó és Júlia társkoreográfusaként, a Belső vonzás, a Tűzmadár-szvit és a Táncszvit című egyfelvonásos balettek önálló koreográfusaként. Alkotói tapasztalata, kiváló tánctechnikai tudása, különleges testtudata és sajátos, jól felismerhető táncnyelve alkalmassá teszik a feladatra. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására. A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellet egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.

„A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!
Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!”

19:00 - Cella Septichora
SZÉKESFEHÉRVÁRI BALETT SZÍNHÁZ
Naplemente

Ingyenes program!

Elmúlás, elengedés, búcsú – egy nap, egy korszak, vagy egy kapcsolat vége. Sok mindent eszünkbe juttat a lenyugvó sugarak, és azok meleg színjátékának a látványa. Bár az elmúlás, a búcsú fájó, mégis a jelenség esztétikuma oly felemelő és csodás, oly elragadó, hogy feledteti azt az érzést, amit az elmúlás magában hordoz. A balett címe hűen fejezi ki a mű tartalmát: az idő múlásának mintegy metaforája, az életben született és megtestesült dolgok, jelenségek és az emberi élet elmúlásának költői képe, amelyben a lenyugvó nap sugarai megszépítik az emberi arcvonásokat és a múltat.

A táncjáték megalkotásában alapvetően két nagyszerű, gazdag életutat és művészi pályát bejárt, valamint művészi pályájuk, hivatásuk tekintetében jelenleg is aktív táncművész, mellettük egy egyedülálló tehetségű, kreatív zeneművész inspirálta a rendező-koreográfust, Egerházi Attilát. A darabban az említett művészek mellett szerepel két, ugyancsak rendkívüli tehetséggel és művészi érzékenységgel megáldott, fiatal koruk ellenére igen tapasztalt táncművész, akik a balettbéli idősödő pár alteregóit személyesítik meg.

„Lőrinc Katalin és Krámer György a magyar táncélet két ikonikus, ma is aktív táncművészei, akikkel a koreográfusként való együttműködés nagy kihívást, egyúttal élményt és újabb tapasztalatszerzést jelent számomra. Lőrinszky Attila pedig olyan sokoldalú zenész, aki mestere hangszerének. Mindemellett egyedülálló kreatív virtuóz, aki régóta, rendkívüli érzékenységgel és mesterien ’zenél’ együtt a ’néma hangszereiken’, a testükön játszó táncművészekkel” – mondja a produkció létrejöttében közreműködő alkotótársakról a rendező.

Egerházi Attila már több éve dolgozik együtt a Székesfehérvári Balett Színház két kiváló szólistájával, Cristina Porres Mormeneóval és Fernando Gabriel Luis Luis-szal. Cristina már számtalan balettjének volt múzsája, egyúttal koreográfus asszisztensként alkotótársa is. A Naplemente lényegében egy táncköltemény, az újonnan megalakult Székesfehérvári Balett Színház és a nagy hagyományokkal rendelkező Nemzeti Táncszínház koprodukciójában létrehozott táncjáték, amely a Nemzeti Táncszínház nemrég épített, csodálatos színházának kamaraszínpadára készült és ott is mutatják be.

A Naplemente dramaturgiai szerkezetéhez hasonlóan – amely egy idősebb és egy fiatal pár viszonyát tárgyalja – a bemutatóban együttműködő két partner, egy idősebb és egy fiatal intézmény együttműködésének eredményeként jön létre a produkció.

Alkotók:
Koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Lőrinszky Attila | Beethoven: Moonlight sonata | Nat King Cole: L.O.V.E.
Színpadkép- és fényterv: Egerházi Attila
Jelmeztervező: Szelei Mónika
Szcenikus: Bajkó György

Táncolják:
Egy nő: Lőrinc Katalin m.v.
Egy férfi: Krámer György m.v.
Egy zenész: Lőrinszky Attila m.v.
Egy lány: Cristina Porres Mormeneo
Egy fiú: Fernando Gabriel Luis Luis

20:00 - Széchenyi tér
MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES
Magyar hősök, csaták és szerelmek

Ingyenes program!

Az előadás látványos táncképekkel, lírai pillanatokkal, s az eredeti népzene mellett színes zenei kísérettel idézi meg a magyarság híres történelmi eseményeit, kiemelkedő személyiségeit, dicső küzdelmeit.

Akár egy „képeskönyvet” végiglapozzuk közös történelmi emlékeinket, hogy a néptánc műfajának segítségével büszkén emlékezzünk meg a magyar nemzet kivételes hőseiről, halhatatlan példaképeiről.

Közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara
Díszlet: Iványi Árpád
Díszlet kivitelező: Tóth Kázmér
Háttér animáció: Fabók Szilvia
Jelmeztervező: Zs. Vincze Zsuzsa
Szcenika: Pető József
Koreográfusok: Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán
Zene: Rossa László, Kerényi Róbert, Makó Péter, Sebő Ferenc, Szarka Tamás, Koltay Gergely, Szabó Dániel, Kiss Ferenc
A rendező munkatársa: Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó-díjas Érdemes művész

Rendező: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Kiváló művész

Forrás: A találkozó honlapja

További ajánlataink

2020.09.26. - 2020.09.27. Pécsi balett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.09.26. - 2020.09.27. Zsolnay Negyed idegenvezetés 2020. Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben
2020.09.28. - 2020.09.30. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.09.29. Dumaszínház Pécs 2020. Előadások és online jegyvásárlás
2020.10.02. - 2020.10.05. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.10.03. - 2020.10.05. Pécs operett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.10.04. Pécsi balett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.10.08. - 2020.10.11. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.09.14. - 2020.10.11. Pécsi kiállítások 2020
2020.10.11. - 2020.10.13. Pécsi balett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.10.13. - 2020.10.16. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.10.15. Pécsi koncertek 2020
2020.10.15. 20:00 Jazz Pécs 2020. Metronóm Jazz Klub koncertek
2020.10.18. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.10.19. Pécsi koncertek 2020
2020.10.21. - 2020.10.22. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.10.25. - 2020.10.27. Pécs operett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.10.25. - 2020.10.31. Pécsi Nemzeti Színház előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
2020.08.29. - 2020.12.31. Pécs Bóbita Bábszínház programok 2020
2020.10.29. Dumaszínház Pécs 2020. Előadások és online jegyvásárlás
2020.11.27. Pécsi koncertek 2020
2020.12.20. Pécsi koncertek 2020
2020.12.28. Pécsi koncertek 2020
2020.12.29. Pécsi balett előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.01.01. - 2020.12.31. Pécsi programajánló, kedvezményes programok Irány Pécs! kártyával
2021.01.09. Pécsi fesztiválok 2020
Made In Pécs Fesztivál
2021.09.25. Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál 2021
Találatok száma: 1

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba klímával, ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Makár Óbester Étterem

Makár Óbester Étterem

Modern klímás éttermünk Pécs zöldövezetében, az egyetemi klinikák szomszédságában 4* -os wellness szálloda részeként működik. Kétszekciós kupolaterem, kapcsolódó árnyékos grillterasz és téglaboltozatú egykori püspöki borospince – ma taverna – áll vendégeink rendelkezésére. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Pécsi fesztiválok 2020
Pécsi fesztiválok 2020
  • Pécs
2021. január 9.

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
7621 Pécs , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás