Ladikos Fesztivál 2019 Mecsér
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!

Ladikos Fesztivál 2019 Mecsér


Zenei csemegékkel várják a közönséget a Mosoni-Duna parton - a szigetközi Mecséren. A Szigetköz szívében idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő Ladikos Fesztivál az ország egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvénye: évről évre mintegy száz fellépőt és több ezer látogatót vonz magához. Az igazi „ladikos hangulatot” a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, bor- és pálinkakóstolók teremtik meg. Idén Sebestyén Márta is fellép Mecséren - Fergeteges hangulat várható a Ladikos Fesztiválon!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Ladikos fesztivál 2019

2019. június 8.

Mecsér, Dunapart

Az idei húzónevünk Sebestyén Márta és Andrejszki Judit lesz, a duó pünkösdi koncertjét a Nagyboldogasszony Templomban nézhetik meg az érdeklődők. Nagyon régóta szerettük volna megnyerni Sebestyén Mártát a fesztiválnak, most végre sikerült. Nagy öröm, hogy itt lesznek köztünk - mondta el Henics Tamás, a fesztivál főszervezője, aki azt is elárulta, hogy idén két nagyszerű - idén jubiláló - együttesnek adják át a Ladikos Emlékplakettet. A Kossuth-díjas Vujicsics Együttes, a magyarországi dél-szláv népzene, az egyetemes szerb-horvát zenei örökség talán leghitelesebb képviselője 45 éves. A Dűvő Együttes, a magyarországi felvidék, a palóc zenei hagyományok egyik legautentikusabb képviselője pedig 40 éves. A salgótarjáni formáció Kubinyi Júlia énekessel érkezik Mecsérre.

A program idén is bővelkedik nagy nevekben, értékes fellépőkben. Varga István „Kiscsipás” és kalotaszegi bandája Erdélyből érkezik, a győri Cserók Táncegyüttessel, a Muszka házaspárral, illetve Lengyel László „Türei” kalotaszegi énekessel lépnek fel. A fesztivál fellépője lesz a mára a világot meghódító fergeteges Söndörgő együttes, valamint a Dobroda Zenekar is a Szigetköz Táncegyüttessel. A szervezők a fiatalabb generációnak is tartogatnak zenei csemegét, Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs duója csodás blues zenével érkezik.

Az egész napos rendezvény jó hangulatáról a zenekarok mellett szokás szerint több kiegészítő program is gondoskodik. A már megszokott Koccintó Galériában egy ígéretes mecséri fotós, Csapó Noémi mecséri képei kerülnek kiállításra, a Mosoni-Duna parton pedig Kovács Péter biológus mutatja be a különleges mecséri orchidea fauna szépségeit.

Újabb helyszínekkel is kibővül idén a fesztivál. Mecsér legrégibb gazdasági épülete, a Kovács-Simon Pajta ad otthont gyermek kézműves foglalkozásoknak, előadásoknak, gyermek táncháznak és mesemondásnak. A nagyszínpadon kívül két szatellit színpad is működni fog, ahol akusztikus előadásokat, a Boka Színházat és más ad-hoc zenekari produkciókat hallgathat meg a közönség a nap folyamán.

A fesztivált megelőző nap, péntek este falujáró lovas zenés szekerezéssel harangozzák be. A szokásos gasztronómiai, kézműves kirakodó vásáros, pálinka- (Szigetköz Lelke Pálinkaház) és borkóstolós (Vetési Alex villányi borászata) forgatagra idén is számíthatnak a fesztiválozók. A fesztivál napján végig jelen lesz a Dankó Rádió stábja, akik élő kívánságműsorral emelik a rendezvény hangulatát.

Forrás: Szervezők

További ajánlataink

2020.01.01. - 2020.12.31. Szigetközi programok 2020

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás

Kiemelt ajánlatok

Szigetközi programok 2020
Szigetközi programok 2020
2020.01.01. - 12.31.

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
9176 Mecsér , Mosoni Dunapart és más helyszínek
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Mecséri programturizmus

SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás