Ezerjó hotel a Móri Ezerjó fővárosában.
Ezerjó hotel a Móri Ezerjó fővárosában.
Várjuk romantikus fogadónkban Mór belvárosában.
Várjuk romantikus fogadónkban Mór belvárosában.
Lamberg Kastély programok 2018 Mór

Intézményünk székhelye a későbarokk Lamberg-kastély, amely Fellner Jakab tervei alapján épült 1762. és 1766. között. A kastélyban a Lamberg-kastély Kulturális Központ működik. A műemléképületben működő könyvtár, múzeum és közművelődési iroda szeretettel várja látogatóit színes szolgáltatásaival és rendezvényeivel! Az emeleten található a városi könyvtár, a földszinti tereken működnek a művelődésszervező irodák, valamint a szakkörök, műhelyek, tanfolyamok és civil szervezetek tartják foglalkozásaikat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Kontakt személy: Budai Edit
Cím: 8060 Mór , Szent István tér 5.

Programok

2018. június 23.
Múzeumok Éjszakája 2018

19 óra CSOPORTOS KIÁLLÍTÁS
fiatal alkotók műveiből, akik a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola móri szobrászműhelyében tanultak
Kereszty Soma, Topos Beáta, Lucai Lilla, Galló Tamás, Mágócsi-Tóth Adrienn, Körei Sándor, Kovács Alina, Kaviczki Vanda, Kelemen Anna, Horváth Hella, Horák Debóra, Grell Boglárka, Horváth Nikoletta és Pintér Balázs

A kiállítást megnyitja Legéndy Péter művészeti író.
Köszöntőt mond: Fenyves Péter, Mór város polgármestere
Közreműködik: Nagy Sára
Megtekinthető: 2018. július 15-ig

19 órától ÖTBEN MÓR
Hartmann Tamás fotókiállítása
Megtekinthető: 2018. augusztus 12-ig

19.30-23.30 óráig EGY MESÉS ÉJSZAKA - menetleveles barangolás a kastélyban

20 órától BORTOTÓ a Móri Borbarát Hölgyekkel

20 óra ESSZENCIA, avagy a zene öt árnyalata - Horváth Elemér Emi, Horváth Péter és Buch Tibor előadása

21.30 óra KOCCINTÁS a Magyar Bor Napja alkalmából
Támogató: Móri Borvidék TDM Iroda

22 óra GENESIS SHOW - Tűzzsonglőr bemutató

22.30 óra PÉLY BARNA szólókoncert

24 óra TŰZGYÚJTÁS

A Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás állandó tárlatai - Sváb tájház, Helytörténeti Gyűjtemény, Barokk szoba, Vasarely szoba, Wekerle Sándor kiállítás - a programok ideje alatt ingyenesen megtekinthetőek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A programok ingyenesek!

Közreműködő szervezetek: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Brigád Pince, Lincz Pince, Molnár Borház, Tárlat Étterem

Rossz idő esetén a koncerteket az Erzsébet téri Művelődési Házban (Erzsébet tér 14.) tartjuk meg.

  • KisUdvarKoncertek Móron

2018. június 8. – augusztus 24.
Helyszín: Lamberg-kastély, Kisudvar
Rossz idő esetén: Erzsébet téri Művelődési Ház
Kitelepült büfé: Fekete Gyémánt Söröző
Belépődíj: 500.- Ft/fő

Június 22. 21 óra ESTELLE - KÓNYAI TIBOR DUÓ
Estelle - Kónyai Tibor duó, a hazai jazz klubokban, fesztiválokon is rendszeresen koncertező, egyedi formáció. Jelenleg Berlinben élő különleges hangú, érzékeny énekesnő (Estelle) a francia sanzonok mellett több különböző műfaj (jazz, pop, latin) előadója. Ezzel egyedülálló zenei élményt ígér a hallgatóságnak. A Sopronban elő zongorista/zeneszerző, Kónyai Tibor hét éves kora óta játszik hangszerén és 7 saját lemezt jelentetett meg. A hazai jazz számtalan jeles képviselőivel játszott már együtt. Pl. Micheller Myrtill, Malek Andrea, Váczi Eszter, Fábián Juli.

Július 6. 21 óra STRIKERS
A Strikers zenekar 2002-óta gerjeszti a bulihangulatot a legnépszerűbb rock, pop, funk slágerekkel a hazai klubok, egyetemi partyk vagy éppen a fesztiválok zenerajongói között. A Strikers erőssége, hogy szinte bármilyen stílus kedvelői találnak olyan számot a repertoárban amire önfeledten bulizhatnak. Pl. Muse, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Maroon 5, Billy Idol, vagy akár a Cool And The Gang, a The Beatles, netán Falco.

Július 20. 21 óra ELEVEN HOLD
A móri Eleven Hold zenekar 2017 őszén elkészítette az 5. albumát, mely a „Magasról” címet kapta, és az elmúlt pár évben született dalok gyűjteménye. A lemez anyaga szövegközpontú, személyes megélés alapján születtek a dalok. A zenekar egyre nyitottabb, rengeteg zenei hatás érte őket, ami érezhető az új lemezen is. Garantálják, hogy az új album stresszmentesít, és ha sokszor meghallgatják, akkor sem káros az egészségre!

Augusztus 3. 21 óra JÓNÁS VERA EXPERIEMENT
Jónás Vera, Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző finom dalaival elringat, tigris-vadságával pedig táncba hív. Idén folyamatosan jelennek meg magyar és angol nyelvű dalai, a nyáron pedig fesztivál turnéra indul zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel. A körút érinti a lengyelországi Tauron Life Fesztivált, itthon pedig móri koncert mellett a VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus, Örvényeshegy Piknik, Woodstock az Ugaron és Tiszavirág fesztiválokat.

Augusztus 24. 21 óra PEET PROJECT
Feszes ritmusok, pop és funky némi jazzes ízzel élő hangszereken a dallamos és energikus zene kedvelőinek, korhatár nélkül! A Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját. 2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. A hazai tévénézők 2015-ben a Hungary's Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatták őket. Ötödik nagylemezük dalai kiemelt rotációban hallhatók az amerikai és európai smooth jazz rádióadók műsorán.

  • Nyári Zenei Estek - 2018.

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon.
Rossz idő estén az Erzsébet téri Művelődési Ház.
A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

A Nyári Zenei Estek huszonnégy éve megrendezésre kerülő népszerű rendezvénye intézményünknek. Kellemes környezetben, sokszínű zenei kavalkáddal várjuk a zenekedvelőket.

Június 17. 18 óra Móri Vegyeskar és a pápai Éneklő Szülők Kara
A Móri Vegyeskar 45 éve van jelen a város kulturális életében.
Mint amatőr művészeti együttes a kóruséneklés értékes hagyományainak továbbvitelét, bemutatását, a közös éneklésben rejlő közösségi, emberi értékek és érzések megőrzését különösen fontosnak tartják. A kórus tevékenységét nem kizárólag Móron, hanem a hozzátartozó járás és a különböző zenei és kóruskapcsolatok kapcsán országosan is végzi.
A kórus a Nyári Zenei Estek rendszeres szereplője. Ezekre a fellépésekre szívesen hív meg baráti kórusokat. Az idén a pápai Éneklő Szülők Karát látja vendégül.

Az Éneklő Szülők Kara 2000 szeptemberében jött létre a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába járó gyerekek szüleiből. Hazai színtéren különleges énekkarnak számítanak, mivel Magyarországon rajtuk kívül csak egy hasonló felállású kórus működik Budapesten.
Az énekkar vezetője Szatmári F. Péterné Rédei Margitta, aki kórusának rajongásig szeretett vezetője és kiváló szakember.
Az énekkar repertoárja egyházi és világi művekből áll. Minden fellépésük alkalmával igazi örömzenélésben lehet része a közönségnek.
Kiterjedt belföldi és külföldi kóruskapcsolatokkal rendelkeznek. A Móri Vegyeskarral több éve szoros baráti viszonyt ápolnak, több közös fellépésük is volt már.

Június 24. 18 óra Móri Ifjúsági Fúvószenekar és a Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport
Helyszín: Lamberg-kastély udvara
A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. A repertoár több száz műből áll, melyben megtalálhatók a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is.
Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor

A Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport 2015 novemberében alakult táncolni vágyó fiatalokból. Mára már 23 fős létszámmal táncolnak, amely 3 mazsorett csoportból áll. Haladó kadet és junior mazsorett csoportjuk az idei versenyszezonban megméretette tudását, ahol nemzetközi szinten bronz minősítést értek el. A táncosok előszeretettel dolgoznak együtt a Móri Ifjúsági Fúvószenekarral.

Július 1. 18 óra Budapest Champagne Trió
- Örökzöld hazai és nemzetközi slágerek -
A trió szeretné a közönséget Eisemann Mihály, Horváth Jenő, Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveivel szórakoztatni, hiszen a magyar fülnek mindig is a magyar dallamok lesznek a legkedvesebbek.

Július 8. 18 óra Szécsi Viktória és Vízi Viktor duett műsora
Szécsi Viktória az Unisex és Akvarell zenekarokban énekelt, Vízi Viktor pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar énekese. Körülbelül 2 éve énekelnek közös duetteket, amelynek jelentős része híres musical-részletekből áll, de vannak filmsláger és híres magyar dal feldolgozásaik is.

Július 15. 18 óra Intermezzo Latin Club
A 2009-ben alakult együttes stílusában a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözi.
A csapat megalapítását a latin zene és kultúra iránti vonzalom inspirálta. Fellépéseiken igazi temperamentumos örömzenével találkozhat a közönség. Lélek és szenvedély táplálta határok nélküli zene ez, mely feltölt energiával. Koncertjeiken lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élhetik át azt a bizonyos latinos életérzést, melyet előadásmódjuk is hűen tükröz igazi fiesta hangulatot varázsolva a színpadra és a közönség soraiba. Fellépésük kettő az egyben élmény - koncert és buli.
Hitvallásuk „Átadni a latin zenéből eredő életörömöt és energiát mindenkinek, aki megtisztel minket és ellátogat a koncertjeinkre.”

Július 22. 18 óra Ruff Niki és a Márkosi testvérek (jazz trió)
A trió énekből, zongorából és  ritmus szekcióból áll.
Duóban már 2015 óta játszik együtt Niki és József. A két főiskolás idén végez a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz tanszakán. Tavaly csatlakozott hozzájuk Andris, aki a Liszt Ferenc Zene Akadémia Jazz-dob szakos hallgatója és a Budapest Jazz Club rendszeres fellépője.
A tagok számos sikert értek már el: Niki lett a 2015-ös Fehérvár hangja különdíjasa. Márkosi József pedig 2017-ben megnyerte a Jazz in the Park nemzetközi verseny legjobb hangszeres zenészének járó díjat.
Szívhez szóló jazz standardeket, valamint fülbemászó dallamokat dolgoznak fel, de a blues, a soul és a pop ötvözete is szerves része dalaiknak.
Mindannyian tanult zenészek és többféle stílust kedvelnek, folyamatosan bővítik repertoárjukat és szeretik, amit csinálnak.

Július 29. 18 óra  Zongorista találkozó
A különleges alkalmi formációként is aposztrofálható Zongorista Találkozót Nagy Szabolcs és Bacsa Gyula zongoraművészek keltették életre a boogie-woogie, valamint a barellhouse és a blues műfaj nyomdokain haladva.
Néhány évvel később egészült ki a csapat Nemes Zoltán zongorista-énekes és - a mindhárom billentyűssel hosszú évek óta folyamatosan együtt dolgozó dobos - Mezőfi István személyével. Az utóbbi években gyakorta csatlakozik a rockabilly és ragtime zongorista, Kertész Bence és az ifjú virtuóz boogie-woogie tehetség, Dániel Balázs is. Az így kialakult produkció - három zongora és dob - quartett felállásban időről-időre elérhető a nagyközönség számára. A már látványában is izgalmas színpadkép különleges koncertélménnyel párosul egy lendületes élő show keretin belül.

Augusztus 5. 18 óra Crazy Little Queen Tribute Band
A Crazy Little Queen Tribute Band zenekar nem kisebb céllal alakult meg 2017 nyarán, mint hogy a legendás Queen együttes dalaival örvendeztessék meg a zeneszerető közönséget. Koncertjeiken felcsendülnek a legnagyobb Queen slágerek, mint a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love, a We Are The Champions és természetesen a banda nevét ihlető dal, a Crazy Little Thing Called Love. A koncerteken a zenekar lelkes előadása hamar a hatalmába keríti a közönséget is, így végül nem maradhat el, hogy közösen tapsolunk és táncolunk, valamint együtt énekeljük kedvenc Queen slágrereinket.
A zenekar tagjai: Giorgio - ének, Balikó Tamás - billentyűs hangszerek, vokál, Jurisits Miklós - gitár, vokál, Kajtár Tamás - basszusgitár, Kovács Gergely - dob.

Augusztus 12. 18 óra Estelle és Kónyai Tibor duó
Csodás francia sanzonok, olyan nagyszerű előadóktól, mint
Edit Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand.
Estelle és Kónyai Tibor 2008-ban alapították meg duójukat Sopronban. A jelenleg Berlinben dolgozó és élő, különleges hangú, érzékeny énekesnő, az autentikus népdaléneklés mellett több, különböző műfajban is (jazz, pop, francia sanzon) megmutatja tehetségét, magával ragadó zenei élményt ígérve a hallgatóságnak.

Augusztus 26. 18 óra Donautaler Buam
A zenekar története 2013-ig nyúlik vissza, igaz más néven és más felállásban. A Donautaler Buam zenei formáció 2017 júliusában alakult azzal a céllal, hogy ápolja és népszerűsítse a német nemzetiség zenei kultúráját, valamint a népzenének egy különleges műfaját az Oberkrainer stílust.
A tagok lakhelye ugyan távol esik egymástól, de zenei ízlésviláguk egy irányba mutat. Repertoárjukban szerepelnek Dunamenti-sváb polkák, keringők, illetve a német nyelvterületről származó népszerű dallamok. Szívesen játszanak méltán nagy elődök szerzeményeiből, mint a szlovén Slavko Avseniktől, akit az "Oberkrainer" műfaj atyjának is nevez a szakma. Különös ismertetőjegyük, hogy hangszerelésükkel megpróbálják ötvözni az osztrák és a szlovén Oberkrainer, valamint a magyarországi német népzene sajátos vonásait.
A zenekar tagjai: Szabó Ferenc – gitár, Fülöp Gábor – trombita, Fülöp Lajos – basszus, Dósa Attila – harmonika, Mergl Róbert - klarinét.

  • Nyári színház 2018

Kedves Érdeklődők!

Nyáresti színházat szervezünk június végén!

Botrány az operában – Pesti Művész Színház
Helyszín: Lamberg-kastély udvara
Időpont: 2018. 06. 27. (szerda) 19:30
Belépődíj: 2800,- Ft
Jegyek elővételben kaphatók a Radó Antal Könyvtárban május 15-től
(Esőhelyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház, Mór, Erzsébet tér 14.)

2018. június 30. 09.00-18.00
Múltidéző Móri Vásári Forgatag

Helyszín: Mór, Szent István Park

Hagyományos vásár az egykori Piactéren

09.00-18.00 Múltidézőkézműves vásár és piac

09.00-17.00 Kackiás verklis

10.00-17.00 Bakonyi nép fajátékok

16.00 Vaga Banda gólyalábasok Vásári Forgatag c. műsora

Idézzük fel együtt a régi vásárok hangulatát!

  • NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK 2018.

„Lovagok között” (8-12 éves gyerekeknek)
Időpont: 2018. június 18-22. (Jelentkezés: 22/407-138)
Ismerkedés a lovagi élettel, kézművesség, játékok, kirándulás

Mi kerül a kosárba? (8-12 éves gyerekeknek)
Időpont: 2018. június 25-29. (Jelentkezés: 22/407-138)
Fakanalas varázslatok, kézművesség

Környezetvédő tábor (8-12 éves gyerekeknek)
Időpont: 2018. július 16-20. (Jelentkezés: 22/407-255)
Helyi vizek védelme, kirándulás, kísérletek, kézműves foglalkozás

Tánctábor (7-12 éves gyerekeknek)
Időpont: 2018. július 23-27. (Jelentkezés: 22/407-255)
Karibi táncok, sok játék, kézműves foglalkozás

A táborok ára egységesen: 10.000 Ft/fő
Jelentkezés: április 10-től
a maximális létszám (25 fő) betöltéséig

Találatok száma: 2

Hétkúti Wellness Hotel

Hétkúti Wellness Hotel

Mór egyik történelmi borvidékünk fővárosa a Közép-Dunántúlon, a Vértes és Bakony hegység találkozásánál. Hangulatos, élhető kisváros. Wellness szállodája saját lovasparkjával, fedeles lovardájával a ...


Fogadó az Öreg Préshez

Fogadó az Öreg Préshez

Mór város központjában, egy csendes, nyugalmas közel 300 éves kis utcában található tájjellegű fogadónk. Öreg Prés Éttermünkben kiváló hazai és nemzetközi ételekből választhatnak. A 25 szoba és 5 ...
Találatok száma: 2

Lovas Vendéglő

Lovas Vendéglő

Tradicionális sváb specialitások, házias, ízletes ételek, helyi termelői borok széles választékából választhat kedves vendégünk. A Lovasparkhoz tartozó Lovas Vendéglőnk különleges hangulatot áraszt. A ...


Öreg Prés Étterem

Öreg Prés Étterem

Öreg Prés Éttermünkben finom, házias ételekkel, móri specialitásokkal várjuk Vendégeinket. Magyarországon először, éttermünkben találkozhatnak hazánkban eddig ismeretlen szarvasmarha-fajta húsából ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Lamberg Kastély programok 2018 Mór

Programajánlat

Nyári Zenei Estek 2018 Mór
Nyári Zenei Estek 2018 Mór
  • Mór
2018. június 24.
Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2018 Mór
Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2018 Mór
  • Mór
2018. augusztus 17 - 20.
Móri Bornapok 2018
Móri Bornapok 2018
  • Mór
2018. október 5 - 8.