Liliomkert termelői piac Káptalantóti 2020

Liliomkert termelői piac Káptalantóti 2020


A Káli-medence szívében fellelhető termelői piacot Harmathy Ildikó biológus-mérnök álmodta meg és hozta létre. Jól teszi, aki a vasárnaponkénti káptalantóti piacra üres hassal érkezik, mert képtelenség megállni, hogy a helyi termelők asztalkái közt járva ne kóstolja végig a kínálatot. A kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat, a halomban illatozó köménymagos kifliket, a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost meg kell kóstolni! A piac célja a békebeli piacozási szokások életre keltése. Minden vasárnap várjuk a Káli-medencében, a Balaton-felvidéken, közel a tavasbarlangjáról híres Tapolcához, közel a Balatonhoz, közel a Badacsonyhoz, közel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nevezetességeihez.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Liliomkert piac a COVID 19 idején

Kedves Barátaink, Árusok, Vásárlók!

Véleményünk, hogy az egészséges termelői élelem mindig fontos, de különösen járvány idején, így továbbra is szeretettel várunk vasárnaponként, a szabályok azonban szigorodtak.

Elsősorban is szögezzük le, hogy piacon való megjelenés ÖNKÉNTES! Megértjük, ha inkább otthon maradtok! Mindenki maga eldönti, NE agitáljon senki se pro, se kontra!

Amennyiben mégis eljöttök, a szabályokat be kell tartani!

MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ A SZÁJMASZK HASZNÁLATA!

100 db-ot rendeltem arra az esetre, ha valakinek nem lenne, DE egyszerű sállal is megoldható az ORRÜREG és a SZÁJ eltakarása annak érdekében, hogy a lélegzettel távozó cseppek ne kerülhessenek másra, se emberre, se tárgyra!

FONTOS, hogy hazaérve a maszkot/sálat azonnal mossuk ki mosószerrel, jó meleg vízben. Ezért jó, ha mindenkinek legalább 2 maszkja van: egyik használatban, a másik szárad éppen. Feltéve persze, hogy naponta csak egyszer mozdul ki valaki, több ne is legyen!

A LILIOMKERT SAJÁT PARKOLÓJÁT HASZNÁLJÁTOK, ingyenes. A Gyulakeszi – Zánka útról lehet behajtani, tábla jelzi.

Reggel 7-től, és 12 után is nyitva vagyunk! Az életkor korlátozás nálunk is érvényes.

ÁRUSOKNAK:

Kérjük azokat az árusokat, akik a lakosság egészségének megóvására szolgáló árukat kínálnak, lehetőleg ne maradjanak távol: termelői élelem - különös tekintettel a friss zöldekre, csíráztatott növényekre, tartósított termékekre -; gyógynövény, és kivonatai; higiéniás cikkek, de nagyon fontos, hogy az otthonmaradásra kényszerített lakosság lelki egészségéről is gondoskodjunk: olvasnivaló, társasjátékok, stb. Gyertya is legyen, arra az esetre, ha kimarad az áramszolgáltatás

A nem kifejezetten a napi életvitelhez szükséges dolgok most maradjanak inkább otthon: régiség, szárazkötészet, ajándéktárgyak, stb., - fontosak vagytok nekünk, de a járvány azért járvány, a felesleges kockázatokat inkább kerüljük!

2 m távolságra pakoljatok, függetlenül attól, hogy hol van a saját standotok – segítek!

Szóljatok rá, ha valakin nincs szájmaszk – kedvesen, udvariasan! Adunk, ha kell!

Lehetőleg csomagolt árut hozzatok! A kenyeret, süteményt is lehet előre zacskózni, úgy, hogy azért látható legyen, és mást is! Nyilván nem mindent, azokat az árukat fóliával takarjátok!

Lehetőleg NE kóstoltassatok!

Kerüljük a helyben fogyasztást, a szájmaszkkal amúgy sem lehet enni! Csak a Bodega Büfé lesz nyitva, élelmet ott sem árulunk, csak kávét, hideg- és meleg italokat (pl.:gyömbérteát), legfőképpen az árusok kedvéért, akik azért mégiscsak dolgoznak!

Ne engedjétek az áru tapogatását!

Eldobós gumikesztyűben dolgozzatok, legfőképpen a pénzezéskor, azt is tudunk adni!

VEVŐKNEK:

A megközelítési- és parkolási rendet kérjük betartani! Minden irányból megközelíthető a Liliomkert parkolója anélkül, hogy Káptalantótiba, magába a faluba behajtanátok. Nagyon sok az idős ember, félnek a nagy forgalomtól, kíméljétek őket!

SZÁJMASZK NÉLKÜL NEM ENGEDÜNK BE SENKIT! Az eldobható kesztyű használata is ajánlatos!

Ne időzzetek feleslegesen a Liliomkertben, gyors bevásárlás – ennyi! Szívesen adjuk, amit tudunk, látjátok, de a felesleges kockázatot kerüljük!

Ne tapogassátok az árut, tartsatok távolságot egymástól!

Gyűjtsetek kapcsolatokat, akiktől rendelni tudtok otthonra, aki ezt vállalni tudja, de azt is jó tudni, hogy a termelőnek a termeléssel sok dolga van, otthoni egyéni kiszolgálást ne is kérjetek!

Amennyiben sikerül fegyelmet tartani, a járvány ideje alatt is minden vasárnap szeretettel várunk!

Harmathy Ildikó biológus-mérnök

A piac társulata Káptalantótiban egész évben, minden vasárnap szeretettel vár.

Találatok száma: 2

Sunset Resort Apartmanház

Sunset Resort Apartmanház

`Félautomatizált apartmanház a Balaton partján!` A Sunset Resort Apartmanház egy különleges megoldással várja a pihenni vágyó vendégeket Fonyódon, a Balaton egyik legszebb pontján! Bővebben

Kiemelt partner

Aliz Nyaralóház

Aliz Nyaralóház

Pihenjen a Balaton északi partján, a Hegyestű lábánál fekvő csendes kis községben, Zánkán az Aliz Nyaralóházban. Családok, párok részére egyaránt kényelmes pihenést biztosít. A nyaralóban található egy szoba (2 ágyas), nappali Sat-Tv-vel (2 ágyas), felszerelt konyha, tusoló WC-vel és terasz kerti ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Káptalantóti programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG