Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!

Mozaik Múzeumtúra programok 2018

2018. augusztus 23. , Országszerte több helyszínen

A Mozaik Múzeumtúra egy, a Néprajzi Múzeum által megvalósított, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott nagyszabású múzeumnépszerűsítő program, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát, növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: , Országszerte több helyszínen

A program elsődleges célcsoportja a 8–16 év közötti fiatal korosztály, de bízunk benne, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítanunk.

Kunszállási nyári Múzeumtúra

2018. augusztus 23.

Program:

Séta a kiskunsági falu látnivalói között (Kármelhegyi Boldogasszony templom, parkosított utcák, kovácsműhely stb.), majd a Dr. Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjtemény megtekintése és ünnepélyesen bélyegzőhelyünkké avatása. Felkeressük Hatvani Béla úr magángyűjteményét, az Órák Házát, mely év eleje óta már pecsételőhelyünk. Hétszáznál több fali-, bútor-, asztali, ébresztő, úti, zseb- és karórát tekinthetünk meg. Igen sok művészi, különleges darab van köztük. Egy toronyóra szerkezetét is megszemlélhetjük közelről.

Békéscsabai nyári Múzeumtúra

2018. augusztus 28.

Program:

Körséta a viharsarki megyeszékhely belvárosi látnivalói között (evangélikus nagy- és kistemplom, Fiume Szálló, Réthy Béla patikája, Szent Antal plébániatemplom, az AEGV –Első Alföldi Gazdasági Vasút – volt állomásépülete, Élővíz-csatorna menti szoborpark, egykori Árpád malom, Jókai Színház, sétálóutca stb.). A XX. század eleji szatócsüzletek hangulatát felidéző, közel 30 éve először megnyílt Boltmúzeum felkeresése a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola épületében, ahol Bagyinka Erzsébet tanárnő fogad és kalauzol bennünket. Ismerkedés az Élővíz-csatorna gátján létesült Turisztikai Főpályaudvarral. A vasúti és utasellátó relikviákon kívül időszaki kiállítás megtekintése, helybéli frissítő és mellé a magunkkal hozott szendvics fogyasztása, pihenő. Látogatás a most felújított Szlovák Tájházban. Megtekintjük a Schéner Mihály festőművész, bábtervező munkáit is őrző Meseházat. Ellátogatunk a nevével egyezően valóban Mesés Babaház különleges magángyűjteménybe. Megtekintjük bájos kincseit, majd ünnepélyesen bélyegzőhelyünkké avatjuk.

Forrás: az esemény honlapja


2018.08.23.
2018.08.28.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Mozaik Múzeumtúra programok 2018
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket