Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!

A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum az idei évben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, 2018. június 23-án számos egyéb program mellett jelmezversennyel is várják a látogatókat. A múzeum kert ezúttal a régi kunszentmártoni sörház világába röpíti vissza vendégeinket! Ez sör című időszaki kiállításunk középpontjában a magyar sörkészítés története áll, amelyben előkelő helyet kapott a kunszentmártoni sörház története. Ezen a különleges éjszakán bármi megtörténhet. Senki ne csodálkozzon, ha a hajdani kunszentmártoni serfőző mesterrel Jäger Sebestyénnel találkozik a kiállításban, aki épp heves vitában próbálja meggyőzni a város bíráját a sör árának emeléséről. Korcsmárosnénk a 19. századi korcsmai életről tudósítja a tisztelt publikumot, nem rejtve véka alá a pikáns részleteket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Mint minden évben most is színes programokkal várjuk a tartalmas szórakozásra vágyókat 18 órakor kezdődő rendezvényünkre, amelynek nyitánya a Ludas Matyi című vásári komédia lesz a legkisebbek legnagyobb örömére. Számukra a további szórakozást az egész éjszaka működő népi játszótér és kosaras körhinta biztosítja.

Érdekes és izgalmas feladatokban mérhetik össze tudásukat a családi vetélkedő résztvevői, és természetesen az értékes nyeremények sem maradhatnak el. Az apukák sörtani tudásukat bővíthetik Molnár Róbert sörszakértő közreműködésével a múzeum kápolnájában. Sörturistáknak a részvétel erősen ajánlott, de előzetes jelentkezés szükséges.

Aki azt gondolná, hogy ezen az éjszakán csak a kulturális hatások érhetik, az téved. A rekeszmászás hajmeresztő tudománya még az erős idegzetűeknek is megemeli az adrenalin szintjét. Csak a legbátrabbaknak ajánlott. 

Az éjszaka folyamán keresni fogjuk a legszebb korabeli ruhában megjelenő kocsmárost és kocsmárosnét. A ruházatukon kívül az ügyességüket is próbára tesszük literes korsók cipelésével.

21 órától az INFUSION TRIÓ együttesé a színpad. Az élő koncert varázsát a különleges hangszerek és hangzás teszi felejthetetlenné, amelynek a kétszáz éves épületek adják a díszletet.

A tűz, mint ősi elem szervesen kapcsolódik Szent Iván napjához. Ezt az élményt ezúttal tűzzsonglőr hozza az éjszakába, megidézve az év legrövidebb éjszakájához fűződő hagyományokat.

Varázslat ide vagy oda, egyszer ez az éjszaka is véget ér. 24 óráig a Tanárock zenekar szórakoztatja a publikumot közismert és közkedvelt slágerekkel.

Óránként tárlatvezetések az időszaki és állandó kiállításokban.

Egész este darts, VB meccsek, meleg ételek, büfé, fagylalt, hűsítő italok, limonádé és természetesen kézműves sörök.

Rendezvényünk ingyenesen látogatható!

(A sörkóstolóra előzetes jelentkezés szükséges.)

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Múzeumok Éjszakája Kunszentmárton 2018

Programajánlat

Augusztus 20 Kunszentmárton 2018. Szent István Napja
Augusztus 20 Kunszentmárton 2018. Szent István Napja
  • Kunszentmárton
2018. augusztus 18.
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket