Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Nagykanizsa - látnivalók, programok, események, fesztiválok!
Nagykanizsa - látnivalók, programok, események, fesztiválok!

Nagykanizsán a MÁV-START Zrt. Pécsi Járműbiztosítási Igazgatóság, Nagykanizsa telephelye és Thúry György Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, így 2017. június 24-én változatos programokkal várják az érdeklődőket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Thúry György Múzeum

Időpont: 2017. június 24.

Az idén már négy helyszínen, sokszínű programokkal várjuk az érdeklődőket az év legfontosabb múzeumi eseményén, a Múzeumok Éjszakáján NAGYKANIZSÁN! Programjaink ingyenesek, minden helyszínre eljuthat városnéző kisbuszunkkal, melyre a regisztráció szintén ingyenes. A rendezvény központi helyszíne immár 10. alkalommal a Thúry György Múzeum, Fő út 5. szám alatti barokk épülete és udvara, ahol az est központi eseménye a GERMÁNOK című régészeti kiállítás ünnepélyes megnyitója és az ehhez kapcsolódó történelmi időutazás lesz. A tárlat a langobardok temetkezési szokásait, viseletét, ékszereit és a koponyatorzítás hátborzongató szokását mutatja be. A kiállításhoz germán harcászati bemutató, dog dancing is kapcsolódik. Eljönnek hozzánk gyönyörű kutyáikkal a Magyar Agarász Egyesület tagjai! Mindezek mellett tudományos és ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások (bőr- és a famegmunkálás, gyöngyfűzés, fibula készítés, agyagozás, csontfaragás), játékos feladatok is szórakoztatják a hozzánk látogatókat. A 16.00 órától hajnalig tartó rendezvényünkön két különleges koncerttel is kedveskedünk a látogatóknak: a Flexaton Ütőegyüttes interaktív gyerekkoncertje mellett az éjszaka csendjét a Kalungu Ütőegyüttes töri meg. Nem marad el a hagyományos Kincskereső Kalandtúra vetélkedő sem az Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei című állandó kiállításunkban. A Fő úti kiállítóhelyünk mellett színes és tartalmas családi programokkal várjuk Önöket a Kiskastély és a Magyar Plakát Ház épületeiben és udvarán is (Nagykanizsa, Erzsébet tér 14-15.). Az itt megtekinthető kiállítások (Múltbéli arcok című arcrekonstrukciós kiállítás, Utazások négy kontinensen – Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek kiállítása, Meseszerű látomások – Z. Soós István festőművész grafikái, a puchheimi és kanizsai képzőművészek különleges tárlata) mellett az Eraklin Táncklub Egyesület segíti a múzeumot tüzes programokkal. Rió-i hangulat, szamba oktatás: tánc – kiállítás – kultúra egészen hajnalig! A Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. (Nagykanizsa, Vár út 5.) telephelyén található Kanizsa vár kiállításra látogatók sem fognak csalódni. Interaktív családi programok, látogatóbarát kiállítás vár mindenkit, mert Kanizsa Vár!

16:00 - 17:00 
"Aki szereti a mackókat, rossz ember nem lehet” - Mackóbarátok Találkozója
Mindenki hozzon egy (több) mackót magával! Az előre meghirdetett találkozón mindenki kap ajándékot (mézes puszedli, méhecske-díszes kerámia medál stb.), aki egy játékmedvét magával hoz. A találkozó végén: felvonulás a színpadon, közös nagy fotó készítése a mackókról és tulajdonosaikról.
16:00 - 20:00 
Minden ami méz… - Folyamatos programok a múzeum udvarán
Folyamatos programok a múzeum udvarán 16.00-20.00 óra között: Mézes étkek és itókák – gasztronómiai bemutató
Mézes szépségek – illatszerek, gyertyák
Termékek és munkafolyamatok bemutatója: mézpergetés, mézeskalács díszítés, gyertya öntés.
Környékbeli méhész egyesületek bemutatkozása.
Büfé
Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak:
Gyöngyfűzés, vágás, varrás: méhecske készítése – gyöngyből, WC-papír gurigából, filcből.
Filc- és papír fejdíszek készítése – méhecske, virágok
Színezők
Ügyességi, szórakoztató játékok
Fogd be az elszökött méheket! - ügyességi játék
Méhecske- labirintus - Kövesd a méhecskék útját!
Segíts berendezni „Bábos Mariska néni mézeskalács standját”!
16:00 - 16:30
Múzeumok Éjszakája - Ünnepélyes megnyitó
2017. évi Múzeumok Éjszakájának megnyitása – Száraz Csilla múzeumigazgató köszönti a vendégeket, megnyitja a rendezvényt, ismerteti a programokat.
16:30 - 18:30 
Kincskereső kalandtúra – Keresd a bűvös (mézes)bödönt!
A kalandtúra egy kb. 1-1,5 óra időtartamú, szórakoztató, feladatlap állomásokkal, 3-4 fős csapatokban – évek óta ez a verseny a legnépszerűbb a fiatalok között, értékelése korcsoportonként zajlik (3 korcsoport). A feladatok a „Dél-Zala a méhek terített asztala” – Méhészkedés Nagykanizsa környékén című időszaki kiállításhoz és a múzeum állandó kiállításához (Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei) kapcsolódnak.
18:00 - 18:45
Méhészettel kapcsolatos tudományos-ismeretterjesztő előadás (Gyanó Szilvia néprajzkutató)
Méhészettel kapcsolatos tudományos-ismeretterjesztő előadás az épület emeleti folyosóján. Az előadást Gyanó Szilvia néprajzkutató tartja.
18:30 - 19:45
Bábszínház fellépése a múzeum udvarán.
19:15 - 19:45
Kincskereső kalandtúra - eredményhirdetés. Értékes ajándékok a nyertes csapatoknak. A vetélkedőn résztvevő csapatokat 3 korcsoportban díjazzuk.
20:00 - 22:00
Zalagyöngye Táncegyüttes – Néptánc bemutató és táncház a múzeum udvarán felállított színpadon.
22:00 - 23:30
Bojtár Népzenei Együttes koncertje táncházzal
Népzenei Együttes koncertje a színpadon, majd táncház; 23.00-kor tűzugrással.
23:00 - 23:30
Szent Iván éji tűzugrás.
23:30 - 01:00
Éjszaka a múzeumban, ahol a tárgyak, sírok, holtak életre kelnek… - barangolás a múzeum sötét zugaiban.

Állandó kiállítások:

 • Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei
 • KANIZSA VÁR
 • Kanizsa Vár állandó kiállítás a Netta Pannonia Környezetvédelmi Kft. telephelyén (Nagykanizsa, Vár u. 5.) A kiállítás a kanizsai vár történetét mutatja be régészeti leletek, korabeli metszetek, látogatóbarát, interaktív multimédiás háttér segítségével. A kiállítótérbe a cég ügyfélszolgálatának bejáratán keresztül juthatnak el.
 • Meseszerű látomások - Válogatás Z. Soós István grafikáiból.
 • Utazások négy kontinensen - Válogatás Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeiből.

Időszaki kiállítások:

 • A magyar vidéki táj és élet színei a 20. században. Válogatás a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből című időszaki kiállítás
 • Dél-Zala, a méhek terített asztala - Méhészkedés Nagykanizsa környékén. Kerecsényi Edit (1927-2006) 1964-ben A népi méhészkedés története, formái és gyakorlata Nagykanizsa környékén címmel írta doktori disszertációját, mely ma is fontos munkának számít  a néprajztudomány  számára. A disszertáció 1969-ben jelent meg a Néprajzi Közlemények 13. évfolyam 3-4. számaként. A nagykanizsai Thúry György Múzeum néprajzos-múzeológusa és egyben igazgatója 12 ezres néprajzi gyűjteményt hozott létre. Kerecsényi Edit összegyűjtötte Dél-Zala és a szomszédos somogyi területek népi méhtartására vonatkozó tárgyi és szellemi emlékeit, közben rengeteg fényképet készített/készíttetett. A néprajzkutató 2017-ben lenne 90 éves, az évfordulót a Thúry György Múzeum egy emlékkiállítás rendezésével tervezi megünnepelni, mely az 1964-es disszertáción alapul. A kiállításhoz Edit néni által gyűjtött tárgyi, adattári és fotótári anyagot mutatjuk be, valamint kiegészítjük azoknak a dolgozatoknak az eredményeivel, melyet munkássága inspirált. A bemutatás – főként a korabeli lehetőségekhez képest - színesen és életszerűen mutatja be a Dél-Dunántúl népi méhészetét, a középkortól napjainkig.

MÁV-START Zrt. Pécsi Járműbiztosítási Igazgatóság, Nagykanizsa telephely

2017. június 24. 18.30–23.00

Kezdési időpontok: 18.30, 20.00, 21.30

A programsor időtartama: 1,5 óra.

Ezen idő alatt a programsor háromszor ismétlődik meg.

• A nagykanizsai műhely általános történeti ismertetése a kezdetektől napjainkig
• A 20 méteres fordítókorong, a kapcsolódó sugárvágányok, a mozdonyjavító álláshelyek, a segédműhelyek és a gépészeti berendezések bemutatása
• A gőzmozdonyok kiszolgálásánál használt berendezések megtekintése
• A kitelepített gyékényesi kocsiműhely emlékhelyének bemutatása
• A 18 méteres fordítókorong, valamint a kapcsolódó mozdonyjavító körfűtőházban a mozdonyjavító álláshelyek, a segédműhelyek és a gépészeti berendezések ismertetése
• A telephely által üzemeltetett és vizsgált mozdonyok bemutatása
• A forgácsolóműhelyben kialakított múzeum megtekintése, a gőzmozdonyjavítás során használt gépek, berendezések, eszközök bemutatása
• A gőzmozdonyok kiszolgálásában alkalmazott és a múzeumban elhelyezett, egyhengeres Sulzer dízelmotor indítása, üzem közbeni bemutatása

A kezdési időpontoknál később érkező látogatók bármikor bekapcsolódhatnak a programba.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.04.21. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
MMTT20 – a Zalagyöngye Táncegyüttes jubileumi műsora
2018.04.22. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
SZKES GÁLA
2018.04.23. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Benedek Elek: Az egerek gyűlése – Színpadi meseelőadás
2018.04.23. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
SZÜLÉS UTÁNI HASIZOM REHABILITÁCIÓ – Pintér Andrea előadása
2018.04.24. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Acélmagnóliák – Színjáték
2018.04.25. 19:00 Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Dumaszínház, Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.26. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Filharmónia Fortissimo Bérlet - Savaria Szimfonikus Zenekar
2018.04.27. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kalapács koncert
2018.04.27. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Raklapfestő verseny
2018.04.27. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
P-Nap
2018.04.27. - 2018.04.28. Kanizsa Város Napja 2018 Nagykanizsa
2018.04.27. - 2018.04.28. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Nagykanizsa Város Napja
2018.04.28. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Thúry Apród Futam
2018.04.29. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Tánc Fesztivál az Erzsébet téren
2018.04.30. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
International Jazz Day - Ingyenes jazzkoncert
2018.05.02. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Gyalogolj az egészségedért! – Egészséges Nagykanizsát!
2018.05.03. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Hobbi-gyermekrajzelemző tréning
2018.05.08. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK – zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye alapján (Pannon Várszínház)
2018.05.11. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Rudán Joe koncert - VOKE
2018.05.11. 18:00 Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Vujity Tvrtko Nagykanizsán - Túl minden határon - Kanizsai Kulturális Központ, Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.13. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Aranymetszés Művészeti Napok - Tánc nap
2018.05.20. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kanizsai Pünkösdölő
2018.05.26. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Pinokkió című mesebalett a HSMK-ban
2018.05.28. - 2018.06.01. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kultúr Korzó
2018.05.31. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Nagykanizsai Idősek Majálisa a Csónakázó-tónál
2018.06.08. - 2018.06.09. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság 2018
2018.06.08. - 2018.06.09. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
X. Sárkányhajó Bajnokság
2018.06.09. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Utánpótlás és gyermek lovas verseny a Csónakázó-tónál
2018.06.09. 19:00 Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Magic Show - Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.06.15. - 2018.06.16. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó
2018.06.15. - 2018.06.16. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó 2018
2018.06.22. 19:00 Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Ray Cooney: A miniszter félrelép - Bánfalvy Stúdió, Hevesi Sándor Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.06.24. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Szent Iván éji vigasságok
2018.06.30. - 2018.07.01. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Hagyományok Napja - Kiskanizsai búcsú
2018.07.06. - 2018.07.08. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Nemzetközi és Nemzeti Lovastusa Verseny
2018.07.13. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Regionális Díjugrató Verseny a Csónakázó-tónál
2018.07.14. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Utánpótlás és gyermek lovas verseny a Csónakázó-tónál
2018.07.20. - 2018.07.22. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Ultrakönnyű Repülők Nemzeti Bajnoksága
2018.08.08. - 2018.08.18. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Ultrakönnyű Repülők Világbajnoksága - WMC 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Kanizsa Kártya
2018.08.25. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Zala megyei és regionális utánpótlás bajnokság a Csónakázó-tónál
2018.08.26. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Zala megyei és regionális díjugrató bajnokság a Csónakázó-tónál
2018.09.07. - 2018.09.08. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
2018.09.07. - 2018.09.08. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál 2018
2018.09.13. - 2018.09.14. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
V. Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság döntő
2018.10.03. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
IV. Gyalogló Világnap Nagykanizsa - 6 km az egészségért!
2018.10.13. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
VI. Országos hírű Vasutas Ulti Verseny - VOKE
2018.10.28. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Rákász Gergely - Lords of the Organ II. koncert
2018.11.04. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Éremkiállítás és országos börze - HSMK
2018.11.09. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Kárpátia koncert - VOKE
2018.11.09. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
JazzKanizsa
2018.11.16. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
XI. Országos Vasutas Népművészeti Kiállítás megnyitója - VOKE
2018.11.26. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
IV. Szeniorok Táncestje - Szenior Táncverseny a Honvéd Kaszinóban
2018.12.11. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Zeneiskola jótékonysági hangversenye a Református Templomban
2018.12.15. Nagykanizsai programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Nagykanizsán
Swans Balett és Tánciskola Karácsonyi Gálaműsora - HSMK
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Múzeumok Éjszakája Nagykanizsa 2017. június 24.

Programajánlat

Kanizsa Város Napja 2018 Nagykanizsa
Kanizsa Város Napja 2018 Nagykanizsa
 • Nagykanizsa
2018. április 27 - 28.
Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság 2018
Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság 2018
 • Nagykanizsa
2018. június 8 - 9.
Kanizsa Kártya
Kanizsa Kártya
 • Nagykanizsa
2018.01.01. - 12.31.
Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál 2018
Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál 2018
 • Nagykanizsa
2018. szeptember 7 - 8.

Szolgáltató