Pihenjen pár napot Pápán! Szeretettel várjuk.
Pihenjen pár napot Pápán! Szeretettel várjuk.

Pápa kulturális intézményei is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Idén az értékőrzés mellett a rejtély kapja a legnagyobb szerepet a pápai Kékfestő Múzeumban. Bemutatkozik egy újfajta nyomozós csapatjáték a Detektika és a nagyközönség is kiderítheti, hogy mi lett az Éjkék medalion sorsa. Mindemellett bohócok, stand up comedy, zene, játszóházak, rendhagyó tárlatvezetések várják az ide látogatókat. De az eseményben főszerepet játszik majd a múzeum kemencéje is.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Éjszakája a Kékfestő Múzeumban

Kék fény - Érték, élmény, rejtély a múzeumban

18:30 - 23:45 
Éjkék medalion rejtélye
Legújabb családi programunkon Kluge Matild elveszett nyakékét kell megtalálni, amit az esküvője után veszített el. Az utolsó nyom, az esküvői fotó, amikor még megvolt a medál. A nyomozás végigvezet az egész múzeumon, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.
18:30 - 18:45 
Szemnek szép kelmék III - Asszonyok hímzett álmai
Időszaki kiállítás nyílik a Győry-gyűjtemény anyagából a múzeum szárító padlásán.
19:00 - 23:00
Fekete királynő - Detektika a Múzeumok éjszakáján
A Múzeumok Éjszakáján Pápára jön a Detektika, egy interakítv nyomozós játék, a XXI. századi krimiélmény! Az eddigi legizgalmasabb, legbonyolultabb, legmélyebb rejtély csak rád vár! Fedd fel te a Fekete királynő titkát!
Almásy Gergelyt meggyilkolták! Valaki megfojtotta a konyhában. A fején lévő sérülés a halottkém szerint a halála előtt keletkezett, egy üveggel üthették le. Az áldozat dulakodott valakivel. A halál ideje 22:00-23:00 közé tehető. 11 gyanúsított van.
Imádod a CSI-t, a Gyilkos elméket, a Dr. Csontot vagy a Sherlockot? Szereted a kihívásokat és az izgalmas rejtvényeket? Most mindezt átélheted élőben június 24-én a Kékfestő Múzeumban! Mészáros Dorka, az Én vagy senki szerzője megint kieszelt egy fondorlatos bűntényt, amit akár te is megoldhatsz! Vegyél részt az interakítv nyomozós játékban, legyél tagja a helyszínelő csapatnak, válj profi kihallgatóvá!
Kezdődhet a nyomozás...
20:15 - 20:45 
Kormos Anett stand up műsora

A pápai Kékfestő Múzeum Magyarország és Közép-Európa egyik legszebb, legérdekesebb ipartörténeti műemléke. Az egykori Kluge műhely - jelenleg hazánk egyetlen kékfestő múzeuma - több mint 200 éves múlttal rendelkezik.

A Kluge család az 1783-as alapítástól kezdődően hét generáción át működtette a gyárat, mely 1962-től működik múzeumként.

Egyedülálló élmény végigsétálni az ódon üzem több száz éves helységein, és közben megismerni azt az összetett munkafolyamatot, ami a kékfestést jellemezte. A múzeum önállóan és tárlatvezetéssel is megtekinthető.

Forrás: Múzeumok Éjszakájának honlapja


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Forrás: Pápa honlapja

Találatok száma: 3

Hotel Villa Classica****

Hotel Villa Classica****

Hotel Villa Classica szállodánk Pápa első négycsillagos szállodája. Szobáink kényelme, valódi otthonossága, különleges hangulata, a reggelik bőséges választéka és a vacsorák minden igényt kielégítő ...


Apartman lakások Pápa

Apartman lakások Pápa

A Hotel Villa Classica főépületének szomszédságában elkészült apartman házunk, melyben 2 szoba és 3 apartman található. Ezekhez egy hangulatos mediterrán udvar is tartozik, melyet kizárólag az itt ...


Pápai Apartmanház

Pápai Apartmanház

Az apartmanház mediterrán udvaráról nyílnak a Moulin Rouge és a Hacienda Mexicana tematikus szobák. Az apartmanház első részében, a földszinten kapott helyet az Esterházy apartman, míg Provence ...
Találatok száma: 1

Villa Classica Étterem & Pub

Villa Classica Étterem & Pub

Éttermünk az 50-es évek amerikáját idézi fel, ahol garantáltan minden korosztály jól fogja érezni magát. A mediterrán teraszunkra nyíló éttermünkben az ötvenes évek hangulatában találkozhat James ...
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Múzeumok Éjszakája Pápa 2017. június 24.

Szállás Pápán

Étkezés Pápán