Múzeumok Éjszakája Szeged 2023
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Múzeumok Éjszakája Szeged 2023

Népszerűség

Múzeumok Éjszakája programok Szeged intézményeiben 2023. június 24-én.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Éjszakája Szeged 2023

2023. június 24.

Fekete Ház
6720 Szeged, Somogyi u. 13.

Hetedhét Hungarikon
Időszakos kiállítás

A tárlaton legendás színészek, zenészek, sportolók, történelmi személyiségek tárgyait láthatják az érdeklődők: megjelenik Nagy Imre órája, a 6-3-as mérkőzés bírói sípja vagy John Lennon nyakkendője. A tárgyakat kortárs képzőművészek öntötték új formába. A kiállítás a Múzeumok Éjszakája programja alatt 18.00-01.00 között óránkénti tárlatvezetéssel megtekinthető.

Másodkézből – Válogatás a Fortepan gyűjteményéből
Időszakos kiállítás

A kiállításon azon híres magyar személyiségek fotóiból válogattak az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatók, akiknek a személyes tárgyait műalkotásként láthatják az érdeklődők a Hetedhét Hungarikon című tárlaton, a Fekete ház emeletén. A hallgatók a múzeum munkatársaival együtt hozták létre a fotókiállítást, így betekintést nyerhettek egy tárlat megtervezésének és kivitelezésének folyamataiba.

MÁV Zrt. Szegedi Pályavasúti Területi Igazgatóság MÁV székház a Vasúttörténeti Alapítvány székhelye
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 28-30.

Interaktív kiállítás a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteményében
2023. június 24. 18:00 – 23:00


Programok:
• Az 1894-ben épült, Pfaff Ferenc által tervezett MÁV-palota ismertetése a látogatókkal a pincétől az emeletekig;
• Vonatos utazásokkal kapcsolatos filmek non-stop vetítése, gyermeksarok, vasúti
menetrendek, menetjegyek interaktív kezelése,
utazási kedvezmények ismertetése;
• Kivilágított gőzmozdony megtekintése;
• A bombabiztos óvóhelyként kialakított pince rejtelmeinek bemutatása.
• Az épület alagsorában a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteménye interaktívan, különleges megvilágításban lesz bemutatva. Az érdeklődők
beöltözhetnek a vasutas egyenruhákba.

Móra Ferenc Múzeum
6720 Szeged, Roosevelt tér 1-3.

Folyónk és földje
Állandó kiállítás

Természettudományi állandó kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban Máté Bence fotóival. Az új állandó természettudományi kiállításunk alapgondolata városunk „főutcájához,” a Tiszához és ehhez kapcsolódóan az Alföldhöz, annak élővilágához kötődik.

MÓRA RENGETEG – A zöld Móra
Állandó kiállítás

Állandó kiállítás Móra Ferenc íróról, múzeumunk egykori igazgatójáról.

Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei
Időszakos kiállítás

A nemzetközi tárlat az ókori Kína világát mutatja be izgalmas tárgyakon és történeteken keresztül. A kiállításon közel félszáz anyag- és mérethű agyagkatonát mutatunk be. Emellett a látogatók megismerhetik a kínai császárság korát, az agyagkatona hadsereg történetét. A kiállítás a Múzeumok Éjszakája programja alatt 18.00-01.00 között óránkénti tárlatvezetéssel megtekinthető.

Az ókori Kína kincsei - a Jáde Császárok kora
Időszakos kiállítás

Egy egyedülállóan gazdag, több mint száz darabos ókori kollekció érkezik majd Kína egyik legnagyobb és legjelentősebb múzeumából, a Shanghai Múzeumból. A kínai tárgylistában szereplő jáde tárgyak és egy teljes halotti jádepáncél igazi szenzáció: a Nyugati Han-korra (Kr. e. 206- Kr. u. 8) datálható és a Chu fejedelmi sírok egyikéből származik. A páncél aranyszállal összevarrt jádelapokból áll, hiszen a kínaiak hite szerint a jáde biztosíthatta a test és a lélek halhatatlanságát. Ilyen kínai régészeti ritkaság még sohasem jár Magyarországon, de még Közép- és Kelet-Európában sem!

Kézműves Játszóház- Az ókori Kína kincsei című kiállításhoz kapcsolódóan
2023. június 24. 18:00 – 21:00

A Móra Ferenc Múzeum a kézműveskedni vágyókat a Móra parkba várja, ahol a nyugati Han dinasztia idejében létrejött színes kínai lapionokat készíthetnek, melyek az újraegyesülés szimbolizálták. Ezenkívül a kínai legendákban, mítoszokban felbukkanó sárkányokat, festett és kalligrafikus legyezőket is barkácsolhatnak az érdeklődők.

Az ókori Kína kincsei- színpadi programok
2023. június 24. 19:00 – 22:30

 • 19.00: Kínai táncosok fellépése: Az autentikus kínai táncokat előadó csoport 15 fővel érkezik a Múzeumok Éjszakája színpadára.
 • 19.30:Zhang Yu Carolyn énekművész hangszerbemutatója, valamint ének-produkciója
 • 19.50: A Szegeden kínai nyelvet tanuló iskolások kórusprodukciója kínai nyelven
 • 20.00: Kaligráfia bemutató – Horváth Janisz grafikusművész
 • 20.30: Tradicionális oroszlántánc dobkísérettel
 • 20.40: Kung Fu bemutató – WU DE Harcművészeti Egyesület – Szeged
 • 21.20: Bianlian - tradicionális arcváltó tánc bemutató
 • 21.40: Kínai viseletbemutató Szegeden élő kínai tanárok és diákok közreműködésével
 • 22.10: Kínai táncosok fellépése
 • 22.30: Szent Iván éji tűztánc

Felvonulás
2023. június 24. 20:00 – 21:00

Felvonulás kínai viseletben, oroszlántánccal, dobokkal a Dugonics térről a múzeum elé Klauzál téri és Széchenyi téri megállókkal.

Artur zenekar koncertje
2023. június 24. 23:00 – 2023. június 25. 00:00

„Artur a messzi dél pusztasága felől érkezik. A vibráló délibábtól széttorzult horizonton első pillantásra organikus egységnek tűnő formáról közeledve kiderül, hogy valójában négy emberi alak. Négy csendes srác, azt mondják, hangokat keresnek. A szikes talaj roppanásának csendtörését. A Tiszavirágzás sistergését. A Belvárosi híd acélszerkezetének ritmikus, mély rezgését. Az ízig-vérig szegedi zenekar jelenlegi formájában 2015 óta létezik, tagjai Czene Bálint (dob), Török Dénes (ének, basszusgitár), Vőneki Ádám (gitár, billentyűk) és Zelei Zoltán (gitár, vokál, billentyűk).”

Neumann Társaság – Informatika Történeti Kiállítás
6722 Szeged, Szent-Györgyi Albert Agora, Kálvária sgt. 23.

Múzeumok éjszakája az ITK-ban, a Neumann 120 jubileum jegyében
2023. június 24. 15:00 – 23:00

A cél a N120 és az ITK10 jegyében: Neumann János munkásságának és életének bemutatása a jubiláló 10 éves Informatika Történeti Kiállítás eseményeinek, történetének ismertetése keretében.

Program:

ITK tárlatvezetés: a bemutatók, előadások előtt és után is: kiemelkedően: Ördöglakatok csodálatos világa, Telefónia 1980-1980, korabeli számítógépek és a játékteremben készségfejlesztő applikációk, videojátékok a gyakorlatban.

Kiemelt szakmai program 17 órától 19 óráig, témák:

A matematikus és a globális történelem (Vágfalvi Zoltán Csaba, SZTE Jelenkortörténeti és Összehasonlító Doktori Program hallgatója, gimnáziumi tanár).Kísérletet tehetünk arra, hogy meghatározzuk, milyen történetíró lett volna Neumann, ha nem a matematika tudományát választja. Szinte bizonyos, hogy nem simul bele kora megszokott irányzataiba, hanem új utakat keres, maradandót alkot.

Neumann és a játékelmélet (Tóth I. János, SZTE, BTK, Filozófia Tanszék). Az előadás bemutatja a játékelmélet előzményeit, Neumann János meghatározó szerepét az elmélet kialakulásában és későbbi fejlődésében, s a játékelmélet használatát társadalmi problémák elemzésére.

ITK10 éve: Informatika Történeti Kiállítás története (Kónya Orsolya ITK múzeumpedagógus, tárlatvezető és Megyery Károly a Neumann Társaság Múlt örökség gondozója, mentora). Az ITK események, rendezvények bemutatása 2012-2023-ig, visszaemlékezés, események sztorik, képek, videók, média hivatkozások.

Specifikus, kiemelkedő tárlatvezetések:
Kézzelfogható logika, az ördöglakatok csodálatos világa - Neumann: játékelmélet (Vigh Viktor, SZTE Geometria Tanszék docens)

 • Telefónia - Neumann és kommunikáció (Korom Dezső, villamosmérnök, telekommunikációs szakértő)
 • Korabeli számítógépek - Neumann: számítógép elve (Kónya Orsolya)

20 órától 22 óráig: igény és szükség esetén ismétlése a 17-19 órai témáknak

Minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várunk korhatár nélkül: iskolásokat, egyetemistákat felnőtteket és nosztalgia tekintetében az egy kicsit idősebbeket is. 

Forrás: az esemény honlapja

Találatok száma: 61

Vén Diófa De Lux Panzió**** Szeged

Vén Diófa De Lux Panzió**** Szeged

A modern stílusban megálmodott, családias Vén Diófa De Lux Panzió**** a szegedi belváros szívében, a Petőfi Sándor sugárúton található, csupán néhány percre a szegedi élet lüktető központjától, a Dugonics tértől. Szeged jelképének számító, és a 80 éves Szabadtéri játékok helyszínét jelentő Dóm tértől ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Aréna Deluxe & Spa Szeged

Aréna Deluxe & Spa Szeged

Aréna Deluxe & Spa szálláshelyünk Szeged egyik jól frekventált helyén a Tisza partján található a Tiszavirág Sportuszoda és a Pick Aréna szomszédságában, mely létesítmények számos országos és nemzetközi sporteseménynek adnak helyet. Szobáinkat mindent igényt kielégítően alakítottuk ki. Minden ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Anna Panzió

Anna Panzió

A szálláshely biztosítja a munkához és a pihenéshez egyaránt elengedhetetlenül fontos nyugalmas környezetet. A gondtalan, kellemes kikapcsolódást szolgálja a gyönyörűen parkosított udvarunk. Bővebben


Apáthy István Kollégium

Apáthy István Kollégium

A kollégium Szeged történelmi belvárosában, a Dóm tér belváros felé nyúló sarkánál fekszik, mely Apáthy István zoológus egyetemi tanár nevét viseli. Az Apáthy István Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 234 férőhelyes, ... Bővebben


Aquarius Vendégház Szeged

Aquarius Vendégház Szeged

Vendégházunkban 7 darab elegáns belső kialakítású, füstmentes szoba található, amelyek összesen 16 férőhelyet biztosítanak. Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik, melyekben az önálló zuhanyzó és toalett egyaránt megtalálható. A szálláshely szobái meglehetősen tágasak, a legkisebb szoba mérete 18 m2. Az ... Bővebben


Art Hotel Szeged****

Art Hotel Szeged****

Az Art Hotel Szeged a belvárosban, közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a színházrajongó, városlátogató, művészeteket, vízi sportokat kedvelő és üzleti utazó vendégeket. Négycsillagos szobáink, modern éttermünk, rendezvénytermeink szolgáltatásai együttesen teszik hotelünket Szeged ... Bővebben


BL Luxusapartman Ház Szeged

BL Luxusapartman Ház Szeged

Családias apartmanházunk nyugodt, csendes környezetben, Szeged város szívében található. Egész évben várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó családokat, párokat. Minden vendégünk számára díjtalanul igénybevehető a nyitható/fedhető úszómedencénk. Bővebben


Bella Hotel*** Szeged

Bella Hotel*** Szeged

A szálloda 500 méterre fekszik Szeged központjától, a Rókus-templom és a Mars téri buszpályaudvar közvetlen közelében. Bővebben


Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Az egységes stílusban épített, illetve felújított épületek, az egy hektáros, nyárfa, platán- és fűzfaligettel körülölelt horgásztó ideális pihenést és kikapcsolódást nyújtanak az idelátogatóknak. A 20 holdas területen található a férőhelyes Étterem , melynek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a ... Bővebben


Brindza Vendégház

Brindza Vendégház

Barátságos,tiszta, fiatalos, olcsó szállás Szeged legjobb helyén. Bővebben


1 2 3 4 ... 7   
Találatok száma: 73

Barcraft Szeged

Barcraft Szeged

Magyarország első eSport bárja végre megérkezett Szegedre! Nálunk megtalálhatsz mindent ami geek. Bővebben


Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

A Bistorant kiváló minőségű ételeket kínál fiatalos, kötetlen környezetben, így tökéletes helyszín családi és baráti összejövetelekhez vagy beszélgetéshez egy finom koktél, vagy egy jó bor mellett. Bővebben


Classic Grill szerb étterem és pince

Classic Grill szerb étterem és pince

Ha szereted a grill ételeket, a családias hangulatot, a barátságos kiszolgálást, szeretettel invitálunk, hogy tedd próbára délvidék egyedülálló Parázskonyháját! Bővebben


Cukkini Gyorsétterem

Cukkini Gyorsétterem

Éttermünk gyorsétteremként üzemel ahol a magyaros ízek kedvelői, illetve a vegetáriánus vendégeink is megtalálhatják számításukat. Naponta kétfajta levesből és 8 féle főételből választhatnak vendégeink ideértve a vegetáriánus ételeket, főzelékeket,pörkölteket, rostonsülteket, frissensülteket és a salátákat. ... Bővebben


Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor vendéglő, a hagyományos értékek étterme. Úgy hisszük, hogy ahonnan a vendég jóllakottan távozik és később örömmel tér vissza, az egy jó étterem. Bővebben


Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Az étterem fő kínálata - nevéből adódóan elsősorban magyar termelőktől vásárolt zöldségekből és gyümölcsökből készült - főzelék, amely mellé különböző húsos és húsmentes feltétek választhatók. Napi menü kínálatunkból vegetáriánusok is kedvükre választhatnak, egyrészt a vegetáriánus menü minden nap ... Bővebben


Garden Bistro & Beach Szeged

Garden Bistro & Beach Szeged

Garden hangulattal, megújuló ízekkel, ital akciókkal, óriás kivetítővel várunk benneteket hangulatos kerthelyiségünkben. Reggeli, ebéd, vacsora, lazulás.. Bővebben


Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Helló Szeged! Bárkit kérdezel róla, hogy szereti-e a túrógombócot, tízből kilenc esetben a válasz: PERSZE! Amikor a kifinomult modern gasztrológia találkozik egy évszázados múlttal büszkélkedő népi étellel, egy olyan különleges fogás születik, ami egyszerre gyönyörködteti a szemet, kényezteti az ... Bővebben


Görög Pizzéria

Görög Pizzéria

Családi vállalkozásként üzemelő kertvárosi éttermünkben nem csak pizzákat készítünk. A görög ízeket is ide varázsoljuk sültjeinkben és salátáinkban. Az étterem földszinti része minden nyáron hangulatos terasszal bővül. Az emeleten 40 fő részére különterem és hozzá kapcsolódó terasz várja vendégeinket. ... Bővebben


Gőry Pince & Terasz

Gőry Pince & Terasz

„Szeged legvirágosabb étterme” címet viselő mediterrán kertes étterem. Ősszel kerti teraszunkat fűtött télikertté varázsoljuk. Bővebben


1 2 3 4 ... 8   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Múzeumok Éjszakája Hajdúszoboszló Bocskai Múzeum 2024
Múzeumok Éjszakája Hajdúszoboszló Bocskai Múzeum 2024
 • Hajdúszoboszló
2024. június 22. (Szombat)
Szent László Látogatóközpont programok Győr 2023
Szent László Látogatóközpont programok Győr 2023
 • Győr
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Kapcsolat, elérhetőség
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok