Múzeumok Őszi Fesztiválja Aquincumban 2020

Múzeumok Őszi Fesztiválja Aquincumban 2020

Kiemelt ajánlat
2020.09.08. - 11.10.

Az Aquincumi Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozva számos programmal készül az őszi időszakra Budapesten. A programok között megtalálhatóak az koronavírus járvány miatt elmaradt események nagy része is.

AnticCafé
2020. szeptember 8, október 13, november 10.

Az Aquincum Baráti Kör 2012 decemberében útjára indította AnticCafé néven ismeretterjesztő klubdélutánját. A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Mindezt kötetlen stílusban és kellemes környezetben, minden alkalommal más-más témát körüljárva.
Témák és időpontok: szeptember 8: „Zseniális találmányok - Innovatív ötletek” – az Aquincumi Múzeum technikatörténeti időszaki kiállítása; október 13: „Hajnóczi 100” – időszaki kiállítás Dr. Hajnóczi Gyula születésének 100. évfordulója emlékére; november 10: Saturnalia – A karácsonyi ünnepkör gyökerei az antikvitásban.
A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz és nyugdíjas belépőjegy megváltásához kötött. További információ és jelentkezés: Kővágó Dániel E-mail: kovago@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
http://www.aquincum.hu/aktprogram/anticcafe/

Római fesztivál
2020. szeptember 12-13, 10.00-18.00

Sajnos a koronavírus miatt kénytelenek voltunk májusban elhalasztani hagyományos tavaszi ünnepségünket, a Floraliát. Jó hír viszont, hogy nem kell egy teljes évet várni a következő ízig-vérig római fesztiválra. Szeptember 12-én és 13-án színes programkavalkáddal várunk mindenkit Aquincumban. Látogatóink visszarepülhetnek az időben, látványos legiós bemutatóknak és gladiátor összecsapásoknak lehetnem szem- és fültanúi, felfedezőútra indulhatnak az ókori Óbudán, Hercules-erőpróbán mérhetik össze ügyességüket, illetve számos kézműves foglalkozáson, interaktív tárlatvezetésen és egyéb izgalmas programon vehetnek részt őszi Római fesztiválunkon!
Felnőtt jegy: 1900 Ft/fő; Felnőtt csoportjegy 20 fő felett: 1500 Ft/fő; Diák és nyugdíjas jegy: 950 Ft/fő; 10 fő feletti diák/nyugdíjas csoportjegy: 750 Ft/fő
A rendezvény során a hagyományos kedvezmények nem érvényesek. Újságírók, fogyatékkal élők és kísérőik, 6 évnél fiatalabb valamint 70 évnél idősebb látogatók, illetve iskolás csoportot kísérő pedagógusok a rendezvényt ingyenesen látogathatják.
A belépés minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenes!
http://www.aquincum.hu/aktprogram/romai-fesztival-2020/

Hol is lakunk mi? - Helytörténeti előadások Aquincumban
2020. szeptember 19, október 10, október 17, október 24.

Aki kíváncsi arra, mi rejlik háza alatt, milyen ókori és őskori településeket, építményeket és leleteket találtak múzeumunk régészei otthona környékén, válaszokat kaphat az Aquincumi Múzeum rendhagyó helytörténeti előadássorozatán. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, tősgyökeres óbudaiakat és újonnan a III. kerületbe költözőket egyaránt. Témák és időpontok: szeptember 19: belső Óbuda – Flórián tértől délre; október 10: Hegyvidék – Bécsi út és környéke; október 17: belső Óbuda – Flórián tértől északra; október 24: Aquincum, Rómaifürdő, Csillaghegy, Békásmegyer. További információ és jelentkezés: E-mail: aquincum@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
A helytörténeti előadások minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenesek.
http://www.aquincum.hu/aktprogram/aquincumi-helytorteneti-eloadasok-2020/

Helytörténeti órák az Aquincumi Múzeummal
2020/2021. tanév. Tanítási időszakban.

Az Aquincumi Múzeum munkatársai igény szerint kihelyezett helytörténeti órákat tartanak harmadik kerületi általános iskolákban és gimnáziumokban. Az órák során a diákok megismerhetik közvetlen környezetük római kori örökségét. A legújabb régészeti eredményeken alapuló helytörténeti foglalkozáson bemutatjuk, hogyan nézett ki az adott oktatási intézmény környéke majd’ kétezer évvel ezelőtt, milyen épületek jellemezték és kik lakták e területet, illetve hogy zajlott ott az élet időszámításunk első évszázadaiban.
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: Email: aquincum@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
A helytörténeti órák III. kerületi iskolák diákjai számára ingyenesek.
További információ: http://www.aquincum.hu/aktprogram/helytorteneti-orak/

Aquincumi Nyitott műhely
2020. szeptember 19. és 2020. október 17.

Az Aquincumi Múzeum nyitott műhelye szeretettel várja azokat az alkotni vágyó felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni olyan ókori kézműves technikákkal, amelyeket a XXI. század rohanó mindennapjaiban is kamatoztathatnak. 2020-ban az alábbi témákkal várjuk az érdeklődőket: szeptember 19: kenőcskészítés; október 17: nemezelés. A program 10.00-től 15.00-ig tart.
A workshop díja: 6 000 Ft/alkalom. Az ár az alapanyagköltséget és a múzeumi belépő díjat is tartalmazza. A foglalkozásokon egyszerre 15 főt tudunk fogadni. Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges: Ódor Bernadett E-mail: odor.b@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
http://www.aquincum.hu/foglalkozasok/aquincumi-nyitott-muhely/

Aquincum útra kel!
2020. szeptember 21. – 2020. november 6.

Az utazó múzeum célja, hogy budapesti és főváros környéki hátrányos helyzetű általános iskolás és gimnazista diákok is, akik nem, vagy csak nehezen jutnak el a múzeumba, megismerjék Budapest római kori örökségét. A résztvevők a kihelyezett múzeumpedagógiai órák megismerhetik a főváros római kori örökségét: a szépségápolástól, a gasztronómián át, a katonai és vallási életig. Az utazó múzeum során felmerülő témák nem az iskolai tananyag helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére szolgálnak, emellett segítenek a római korban való hatékonyabb elmélyülésre. A történelemkönyvek „száraz” tényei mellett ez alkalommal kézbe vehető tárgyak segítségével elevenítjük meg az Ókor számunkra legfontosabb időszakait.
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: E-mail: aquincum@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
http://www.aquincum.hu/aktprogram/aquincum-utra-kel-2020/

Rendhagyó történelemórák az Aquincumi Múzeumban
2020. szeptember 21-25.

Az Aquincumi Múzeum szeptember 21-25-én ismét rendhagyó programsorozatot szervez a történelem iránt érdeklődő felső tagozatos és középiskolás diákok számára. Múzeumunk régészei előadásai során a diákok bepillantást nyerhetnek az ókori Római Birodalom és Aquincum kevésbé ismert titkaiba és történeteibe, továbbá ízelítőt kaphatnak a rómaiak előtti Európáról is.
A választott előadás részvételi díja 600 Ft/fő, amely tartalmazza a múzeumi belépőt is. A belépés és az előadásokon való részvétel III. kerületi diákcsoportok számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: E-mail: abonyi.zsanett@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650
http://www.aquincum.hu/aktprogram/rendhagyo-tortenelemorak-2020/

XXIII. Aquincumi Költőverseny döntője:
2020. szeptember 26.

Idén 23. alkalommal hirdeti meg az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány az Aquincumi Költőversenyt! A szeptemberi döntő során a közönség a szakmai zsűri által kiválasztott, klasszikus formában írt (alkaioszi, szapphói, anakreóni, aszklepiádészi, hexameter, disztichon, leoninus, stb.) pályaműveket színészek tolmácsolásában hallgathatja meg. A felolvasások után eredményhirdetés, illetve a közönségdíjról szóló cserépszavazás következik. A döntő napján, a helyszínen megadott témában epigrammaíró versenyt tartunk.
http://www.aquincum.hu/aktprogram/xxiii-aquincumi-koltoverseny/http://www.aquincum.hu/aktprogram/xxiii-aquincumi-koltoverseny/

Barbár Családi Nap
2020. október 4., 10.00-18.00

Október 4-én vasárnap 10.00 és 18.00 mindenkit várunk szeretettel a Barbár Családi Napra az Aquincumi Múzeumba! A múzeum romkertjét barbár kézművesek és harcosok népesítik be, akik bepillantást engednek a Róma által leigázott, illetve a birodalmi határokon túl élő népek mindennapjaiba. A hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során a romkertbe látogatók megismerkedhetnek a kelták és germánok kultúrájával és szokásaival, továbbá részt vehetnek különleges vezetéseken, előadásokon és játékokon.
Felnőtt jegy: 1900 Ft/fő; Felnőtt csoportjegy 20 fő felett: 1500 Ft/fő; Diák és nyugdíjas jegy: 950 Ft/fő; 10 fő feletti diák/nyugdíjas csoportjegy: 750 Ft/fő
A rendezvény során a hagyományos kedvezmények nem érvényesek. Újságírók, fogyatékkal élők és kísérőik, 6 évnél fiatalabb valamint 70 évnél idősebb látogatók, illetve iskolás csoportot kísérő pedagógusok a rendezvényt ingyenesen látogathatják.
A belépés minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenes!
http://www.aquincum.hu/aktprogram/barbar-csaladi-nap-2020/

Samhain – Kelta Halloween
2020. október 31., 17.00-22.00

A Halloween kelta őse, a Samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Az este során a látogatók megismerkedhetnek a kelták életmódjával és kultúrájával, valamint többek között ügyességi játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az eseményt tűzszertartás és kelta táncház zárja.
Felnőtt jegy: 1300 Ft/fő; Felnőtt csoportjegy 20 fő felett: 1000 Ft/fő; Diák és nyugdíjas jegy: 650 Ft/fő; 10 fő feletti diák/nyugdíjas csoportjegy: 600 Ft/fő
A rendezvény során a hagyományos kedvezmények nem érvényesek. Újságírók, fogyatékkal élők és kísérőik, 6 évnél fiatalabb valamint 70 évnél idősebb látogatók, illetve iskolás csoportot kísérő pedagógusok a rendezvényt ingyenesen látogathatják.
A belépés minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenes!
http://www.aquincum.hu/aktprogram/samhain-2020/


2020.09.08. - 2020.11.10.
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG