Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023

Népszerűség

, Több településen és helyszínen

„Jövő! Menő! Múzeum!” jelmondattal szeptember 25-én indul a 18. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozat az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődik, amely egyben rangos szakmai elismerések ünnepélyes gálája is, ahol átadják a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat, a Múzeumpedagógiai Életműdíjat és a Családbarát Múzeum elismeréseket. Az országos fesztivál idei koncepciója a tudomány és a technológia témakörök mentén lett kialakítva, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára. Közel 130 múzeum részvételével közel másfél hónapon keresztül zajló rendezvénysorozat keretében országszerte közel 700 féle program csalogatja múzeumba a látogatókat.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

18. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2023. szeptember 25. - 2023. november 12.

A mai világot erősen meghatározó technológiai vívmányok dömpingje új perspektívákat nyitott a múzeumok számára is. Mivel a látogatók többségének fejében még mindig a múzeumok korábbi, hagyományos tárgyközvetítő szerepe él, fontos felhívni a figyelmet a mai, digitalizált tartalmakat is közvetítő, és a célcsoportokat interaktív módon bevonó múzeumra.

Ezért a közel másfél hónapos rendezvénysorozattal a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira, illetve a múzeumoknak a kompetencia–, és készségfejlesztésben betöltött szerepére kívánjuk ráirányítani a figyelmet.

A jelenkori tudományokra és a jövőre fektetjük a hangsúlyt, és rendezvényünkkel 2023-ban A készségek európai évéhez is kapcsolódunk, amely az egész életen át tartó tanulást szorgalmazza. A rendezvénysorozat egyik célja rávilágítani arra, hogy a múzeumok szerepet vállalhatnak az egyes szakmák továbbéltetésében, sőt akár újjáélesztésében, valamint támogathatják a szakképzést is. Arra kérjük a muzeális intézményeket, hogy élményt nyújtó fesztiválprogramjaikkal a múzeumok ezen oldalát is mutassák meg a látogatóknak.

Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja további célja a jelenkorunkat uraló információáradatban felhívni a figyelmet a múzeumra, mint hiteles helyre, hiteles információforrásra, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk a múzeumokban zajló tudománykommunikációra, a jelenkor kihívásaira is reagáló kutatások és tudományos eredmények fogyasztható és élményszerű múzeumi bemutatására.

A 2023-ban meghirdetett tíz programtematika közül egy a múzeumi szakmának és kilenc a nagyközönségnek szól. Az új témakör idén a Csak természetesen címet kapta, és elsősorban a természettudományokhoz, természetismerethez és a környezettudatossághoz kapcsolódó programokra fókuszál. A fiatalokat minden évben a 16+-os tematikával szólítjuk meg, amelynek ezúttal a Kerülj pályára! alcímet adtuk. A hátrányos helyzetű látogatók múzeumi hozzáférésének növelésére ösztönözzük a múzeumokat a Hozzáférhető múzeum tematikával, ennek keretében lehetőség nyílik utazó múzeumi programok megvalósítására is. Visszahoztuk idén a korábbi évek sikeres témakörét, a Múzeumi kulisszatitkokat, amelyen belül a Raktárlesen című programtípust is ajánljuk a múzeumok figyelmébe. A további tematikák, valamint a témakörök részletes leírása a rendezvény hivatalos honlapján olvasható, a Tematikák linkre kattintva is elérhető.

Forrás: sajtóanyag

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Pest megyei fesztiválok 2023
Pest megyei fesztiválok 2023
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Kapcsolat, elérhetőség
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok