Múzeumok Őszi Fesztiválja Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2022
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Téli programajánló
Téli programajánló

Múzeumok Őszi Fesztiválja Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2022

Népszerűség

„Ezt mind fenntartjuk!” – Múzeumok Őszi Fesztiválja a Vajdahunyadvárban. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozathoz. 2022-ben megmutatjuk, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum milyen sokféle szerepet vállalhat a társadalmi, gazdasági és természeti szempontból fenntartható fejlődés megvalósításában. A programokra előzetes regisztráció szükséges!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Őszi Fesztiválja programok

Tanárok és óvodapedagógusok napja
2022. október 4. 16.00

A résztvevő tanárok, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok a szakmai programon ingyenesen tekinthetik meg a múzeum állandó kiállításait és részletes tájékoztatást kapnak a különféle korosztályoknak kínált múzeumpedagógiai programokról.
A tájékoztatás mellett lehetőségük lesz egy-egy foglalkozás bemutatásán személyesen is részt venni.
A délután második felében egy kötetlen beszélgetésre hívjuk a résztvevőket, hogy tapasztalatot cseréljünk egymással. Örömmel fogadunk minden olyan szakmai észrevételt, ami munkákat elősegíti a tananyag élményszerű feldolgozásában.

Időutazó tárgyak
2022. október 4. 14.00, október 11. 10.00, október 13. 10.00, október 18. 10.00, november 8. 10.00

A foglalkozás tematikája lehetővé teszi, hogy az utazó programként is működjön, azaz (elsősorban) a XIV. kerületben működő idősek otthonában, vagy szociális intézményekben tartsuk meg.

Nézz körül otthonodban! Nem is sejted, mennyi olyan tárgy vesz körül, aminek köze van a mezőgazdasághoz. Vegyük most sorra az alapvető helyiségeket: szoba, konyha, fürdőszoba, kert… Útmutatásainkat követve magad is érdekes összefüggéseket fedezhetsz fel a múlt és a jelen használati tárgyai között. Foglalkozásunk során rámutatunk arra, hogy egy régen készült, múzeumban őrzött eszköz és annak ma használt példányai szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és a köztük felfedezhető különbségek megmutatják, hogy az adott eszköz hogyan változott az idők folyamán. E gondolatmenet segítségével könnyen felismerhetjük, hogy mit jelent és miért fontos mindannyiunk számára a fenntarthatóság.
A program kézműveskedéssel egészül ki, mert megpróbálunk elkészíteni egy, a témához kapcsolódó tárgyat az otthonunkban is könnyen elérhető alapanyagokból.

Ajánlott korosztály: felső tagozatosoknak, középiskolásoknak múzeumpedagógiai foglalkozás formájában

A foglalkozás díja: 1200 Ft/fő
A foglalkozás időtartamán kívül a múzeum további kiállításainak megtekintése 600 Ft/fő kiegészítő belépőjegy megváltásával lehetséges.

Belvárosi séta Alpár Ignác nyomában
2022. október 8. 11.00, október 22. 11.00

Találkozó: a Kossuth téri metró kijáratnál található Vértanúk terén. A túra időtartama 90-120 perc.

A programot legalább 6 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Tudtad, hogy Alpár Ignác korának egyik legelismertebb, legfoglalkoztatottabb építésze volt? Sétánkon középiskolások személyes történetein keresztül ismerkedhetnek a vállalkozó kedvű látogatók a városligeti történelmi épületegyüttes tervezőjének további remekműveivel.

Ajánlott korosztály: 12+
A program ingyenes.

„Szállj pipám árva füstje…”
2022. október 25. 17.30, október 28. 17.30, november 3. 17.30, november 11. 17.30

Programunkon a szellemi kulturális örökségvédelem, a hagyományőrzés, a szokások felelevenítése, nagyjaink hagyatékának őrzése kerül előtérbe.
Modern világunkban alig van időnk megállni, megpihenni, holott a régi idők emberei pontosan tudták, mennyire fontos a merengés, s tűnődésükhöz kedves kellékül a pipát választották. A pipázás komoly műfaj, tekintélyt parancsoló, nyugodt kedvtelés.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt a Mezőgazdasági Múzeum filiáléja, a Tápiószelei Blaskovich Múzeum pipagyűjteményének darabjaiból rendezett minikiállításon mutatjuk be a különleges gyűjteményt.
Esti programunkon visszarepülünk az időben sorra vesszük, milyen pipák léteznek világszerte és milyen anyagokból készítenek napjainkban pipát.

Archív képek, múzeumi tárgyak segítségével nyerhetünk betekintést a különböző pipázási módok, kellékek világába. A pipázásból fakadó békesség és harmónia sok költőnket, írónkat is megihlette. Petőfi Sándor, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, Sinka István, vagy épp Krúdy Gyula olyan szenvedéllyel, érzékletesen írt a pipafüst élvezetéről, hogy ha nem is gyújt rá az ember, megérzi a pipázás különleges atmoszféráját.

Ajánlott korosztály: 18+
A program belépődíja: 1200 Ft/fő

Növényi festés
Családoknak: (A programot legalább 6 fő jelentkezése esetén indítjuk. )
2022. október 29. 11.00, november 12. 11.00

Hétközben múzeumpedagógiai foglalkozás előre bejelentkezett csoportoknak.

A foglalkozás során a növényi alapanyagú textilekhez (len, kender, pamut, modern cellulóz alapú anyagok), valamint a hazai körülmények között vadon termő, illetve termeszthető, – de nem az étkezésben használatos – festőanyagokról nyújtunk anyagismeretet.
A programot kézműveskedéssel egészítjük ki: a gyerekek akvarell papírra festhetnek saját fantáziájukat használva, vagy sablon segítségével a növényi festékekkel.

Ajánlott korosztály: minden korosztálynak hétközben, családoknak az előre meghirdetett időpontokban

A program díja: 1200 Ft/fő

Lápvilág – szemléletformáló múzeumpedagógiai foglalkozás a vizes élőhelyekről
2022. november 3. 10.00, november 4. 10.00, november 10. 10.00, november 11. 10.00

A foglalkozáson részt vevő gyerekekkel Hany Istók történetén keresztül nyerünk betekintést a folyószabályozások és a mocsárlecsapolások előtti gazdag vízi világba. 1749-ben a hansági mocsarakban a halászok egy elvadult gyermekre találtak. A kapuvári várkapitány vette oltalma alá, taníttatta, megkereszteltette. Próbálták tanítani, de nem jártak sikerrel, így visszatért szeretett lápvilágába. A legenda a mai napig meghökkentő és elgondolkodtató hatással bír. Hogy tudott egy magára hagyott gyermek túlélni a természetben? Nevelés, példamutatás és segítség nélkül miként nőtt föl? Milyen tudással rendelkezett az őt körülvevő környezetről? Gyapjúsáson bukdácsolva, a lápon járva-kelve gyűjtögetünk, csíkot fogunk, halászhálót kötünk, megismerjük a vizes élőhelyek eltűnőben lévő és védendő világát.

Ajánlott korosztály: általános iskola alsó tagozat
A foglalkozás díja: 1200 Ft/fő
A foglalkozás időtartamán kívül a múzeum további kiállításainak megtekintése 600 Ft/fő kiegészítő belépőjegy megváltásával lehetséges.

Nemesedő nemezelő
2022. október 12. 10.00, október 14. 10.00, október 19. 10.00, október 26. 10.00

Kézműves vásárokon, népművészeti rendezvényeken gyakran találkozhatunk nemeztárgyakkal. De mi is pontosan a nemez? Miben különbözik a posztótól vagy a filctől? Mi minden készült nemezből? Mik a jellemző technikák, motívumok egyes népeknél? A hétköznapi tárgyak elkészítése során nem csupán a praktikum, hanem az esztétikum is fontos szerepet játszott. A gyapjúmunka és a nemezkészítés elsősorban a nők feladata volt.
Programunkon megismerjük annak folyamatát, hogy a juh gyapjából miként lesz nemezelésre alkalmas gyapjú, valamint, hogy mivel festették régi korokban a gyapjút, a gyapjúfonalat.
A foglalkozás során megtekintjük a múzeum állandó kiállításában látható jurtát, a benne lévő nemeztárgyakat. Végezetül mi is nemezelünk.

Ajánlott korosztály: általános iskola 7 -8. osztálytól
A foglalkozás díja: 1200 Ft/fő
A foglalkozás időtartamán kívül a múzeum további kiállításainak megtekintése 600 Ft/fő kiegészítő belépőjegy megváltásával lehetséges.

Autizmusbarát múzeum

5 ingyenes alkalom speciális csoportok részére

A Mezőgazdasági Múzeum nyári IKSZ-es tábora keretében kidolgozott egy programot az autizmusbarát múzeum kialakításáért. Ennek kézzel fogható eredményeit hirdetjük meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében először, mint a Múzeum új szolgáltatásait.

Öt alkalommal két új foglalkozásunkra várjuk a speciális csoportokat a múzeumba:

Az Erdő, pagony, rengeteg című foglalkozás során először a magyarországi erdőt, mint élőhelyet vizsgáljuk meg. Közelről is megnézzük, milyen élőlényekkel találkozhatunk itt. Azt is megnézzük, milyen kincseket rejt számunkra az erdő, miért fontos nekünk. Ennek kapcsán pedig az erdőgazdálkodás szempontjaival is megismerkedünk.

Az vagy, amit megeszel? címmel a mezőgazdaság fogalmával, a mai világban betöltött szerepével foglalkozunk, abból a kérdésből kiindulva, hogy honnan is kerül a tányérunkra pl. egy hamburger sült krumplival. Mely alapanyagok, honnan érkeznek hozzá? Majd végül megállapítjuk, hogy vajon miért nem ezt az ételt ették a pásztorok vagy a kávéházakban, vendéglőkben étkező pestiek. Egyáltalán elkészülhetett volna ez az ínycsiklandó étel 150 évvel ezelőtt?

Nemcsak kiállító- és közönségforgalmi tereinkben, hanem online felületeinken is bemutatjuk, hogy egy múzeumi látogatás során milyen autizmusbarát kiegészítő szolgáltatásokkal és anyagokkal várjuk látogatóinkat.

Füge manó hazatér

Mesés kalandjáték a szabadban nagycsoportos óvodás csoportoknak és általános iskola alsó tagozatos osztályoknak

Füge Fridát egy óvatlan szellő távolra repítette az otthonától. Segítségre van szüksége, hogy visszajusson fügekuckójába. Remélem, számíthat rátok! A Széchenyi-sziget növényeinek közös felfedezése közben megtalálja majd a családját: Füge Flórát, Frigyest és Ferdinándot.
Praktikus információk

Célcsoport: nagycsoportos óvodások, általános iskola alsó tagozatosok

A foglalkozás időtartama: 60 perc (A foglalkozásokat 60 percre tervezzük, de a foglalkozás időtartamát a pedagógussal személyesen egyeztetve igazítjuk a csoport igényeihez.)

Részvételi díj:
óvodásoknak: 800 Ft/fő
általános iskolásoknak: 1200 Ft/fő

Forrás: Múzeum honlapja

Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 29

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Célunk, hogy vendégeink nagyon kellemes, igényes környezetben kóstolhassák meg a tradicionális olasz régiók konyháinak ízeit. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2022 / 2023. El Greco
Tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban 2022 / 2023. El Greco
 • Budapest
 • XIV. kerület
2022. december 9 - 11.
Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2022 / 2023 Budapest
Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2022 / 2023 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2022. december 9 - 11.

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
 • Budapest
 • XIV. kerület

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
Ballon-kilátó Városliget
Ballon-kilátó Városliget
 • Budapest
 • XIV. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
1146 Budapest XIV. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események