Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
Programok online jegyvásárlási lehetőséggel

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok újdonsága a Népművészeti Fesztivál: augusztus 12-én és 13-án az élő népművészet költözik be a történelmi belvárosba. Jeles napokhoz, családi eseményekhez kötődő szokások elevenednek meg: az egyik sarkon legénybúcsúba csöppenhetünk, a másikon esküvőbe, de azt is megnézhetjük, hogyan mostak régen az asszonyok. A színes forgatag magja a népművészeti kirakodóvásár lesz, ahol a népi kismesterségek képviselői is bemutatkoznak. A fesztivál természetesen elképzelhetetlen népzene és néptánc nélkül. Ezúttal a legkisebbek lesznek főszerepben: augusztus 13-án, vasárnap 16 órakor a Zichy színpadon gyermek néptáncgála lesz, amelyet egy későbbi nemzetközi gyermek néptáncfesztivál beharangozó eseményének szánnak a szervezők. A fesztivál során megmozdulnak a Mozdulatlan legendák is: az Alba Regia Táncegyüttes népszerű produkciójának legfontosabb jeleneteit azoknál a szobroknál, köztéri alkotásoknál láthatja a közönség, amelyek az adott koreográfiáit ihlették.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Népművészeti Fesztivál Székesfehérvár

2017. augusztus 12–13., szombat–vasárnap

A népművészeti fesztiválon szombaton Sárköz, vasárnap a Felvidék népművészeti kincstára áll a középpontban. A bemutatott táncok, énekek, viseletek, népszokások is innen származnak, de nemcsak a hagyományok és az eszközök, hanem a közreműködő együttesek, vőfélyek, kocsmárosok és mesélők is.

PROGRAMOK

Augusztus 12., szombat

 • 10.00–18.00  Népművészeti vásár (Városház tér)
 • 10.00  A Nagylóki Bakakórus, az Alsónyéki Hagyományőrző Néptánccsoport és a tamási Pántlika Néptáncegyüttes műsora, kísér a Kóbor Zengő Zenekar (Mátyás király-emlékmű)
 • 11.00 és 15.00  Mozdulatlan legendák – az Alba Regia Táncegyüttes produkciójának tételei (Városház tér, Mátyás király-emlékmű, Varkocs-szobor, Zichy színpad – a helyszínek között zenészek és gólyalábasok kísérik a közönséget)
 • 16.15  Legénybúcsú (Kurta kocsma, Varkocs-szoborral szemben)
 • 16.45  Sárközi lánykikérés (Mátyás király-emlékmű)
 • 17.30  Százszoknyás karikázó és sárközi lakodalom (Városház tér)

Augusztus 13., vasárnap

 • 10.00–18.00  Népművészeti vásár (Városház tér)
 • 10.00  Tarsoly zenekar műsora (Mátyás király-emlékmű)
 • 10.00  Legénybúcsú (Kurta kocsma, Varkocs-szoborral szemben)
 • 10.30  Felvidéki lánykikérés (Mátyás király-emlékmű)
 • 11.15  Magyarbődi karikázó és felvidéki lakodalom (Városház tér)
 • 12.00  Faluvégi mosoda – hogyan mostak mosógép és centrifuga nélkül az asszonyok? (Varkocs-szobor)
 • 14.30  Az erdélyi Berkenye (Szilágycseh), az Adonyi Táncegyüttes, a felvidéki Bokréta Táncegyüttes, a pusztahencsei Vadvirág Népi Együttes és a Paksi Tehetségműhely táncosainak műsora, kísér a Tarsoly zenekar (Mátyás király-emlékmű)
 • 16.00  Faluvégi mosoda – hogyan mostak mosógép és centrifuga nélkül az asszonyok? (Varkocs-mosoda)
 • 16.00  Fehérvári Gyermek Néptáncgála, fellépők: Alba Regia AMI Pulutyka csoport, Székesfehérvár;
 • Nógrád Gyermek Néptáncegyüttes, Salgótarján; Szinvavölgyi Aprók Néptáncműhely, Miskolc; Gatyamadzag zenekar, Tordas; Abanda zenekar és Kösöntyű énekegyüttes, Aba; Marton Bendegúz, Úrhida (Zichy színpad – esőhelyszín: Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar)
 • 16.15  Legénybúcsú (Kurta kocsma, Varkocs-szoborral szemben)
 • 16.45  Felvidéki lánykikérés (Mátyás király-emlékmű)
 • 17.30  Magyarbődi karikázó és felvidéki lakodalom (Városház tér)

Közreműködnek:
Vadvirág Népi Együttes (Pusztahencse)
Paksi Tehetségműhely
Bokréta Néptáncegyüttes (Felvidék – Kéménd)
Adonyi Táncegyüttes
Berkenye Néptáncegyüttes (Erdély – Szilágycseh)
Nagylóki Bakakórus
Pántlika Néptáncegyüttes, Tamási
Hagyományőrző Néptánc Egyesület, Sárpilis
Alsónyéki Hagyományőrző Néptánccsoport
Alba Regia Táncegyüttes, Székesfehérvár
Alba Regia AMI Pulutyka csoport, Székesfehérvár
Nógrád Gyermek Néptáncegyüttes, Salgótarján
Szinvavölgyi Aprók Néptáncműhely, Miskolc
Gatyamadzag zenekar, Tordas
Abanda zenekar és Kösöntyű énekegyüttes, Aba
Marton Bendegúz, Úrhida

Bővebben az eseményekről

Aug. 12–13. 10.00–18.00 | Városház tér
Népművészeti vásár

A két nap során kézműves vásározók kínálják portékáikat és mutatják be mesterségük fogásait, amelyeket a járókelők maguk is kipróbálhatnak, és együtt alkothatnak a mesterekkel.

Aug. 12–13. délután, 13-án délelőtt is | Városház tér
Sárközi és felvidéki lakodalom

Szombaton sárközi, vasárnap felvidéki lagziba csöppenhetünk: a ceremónia legénybúcsúval indul a Varkocs-szoborral szemben található Kurta kocsmában, majd a lánykikéréssel folytatódik a Mátyás király-emlékműnél. Itt láthatjuk a szakácsné táncát, élőben a menyasszony öltöztetését, az esketést és a fogadalmat, majd a nászmenet elvonul a lakodalomba, a Városház térre.

A lakodalmat bevezető százszoknyás karikázót (szombat) és a magyarbődi karikázót (vasárnap) 40 fős, lányokból és asszonyokból álló tánckar mutatja be, melybe mindenki beállhat, hiszen a lépések nem bonyolultak és a hölgyek előre mutatják. A látványos karikázó átcsap egy fergeteges sárközi lakodalmi mulatságba, melybe már a legények is beállnak.

Szombat:
16.15 Legénybúcsú
16.45 Sárközi lánykikérés
17.30 Százszoknyás karikázó és sárközi lakodalom

Vasárnap:
10.00 Legénybúcsú
10.30 Felvidéki lánykikérés
11.15 Magyarbődi karikázó és felvidéki lakodalom
16.15 Legénybúcsú
16.45 Felvidéki lánykikérés
17.30 Magyarbődi karikázó és felvidéki lakodalom

Aug. 12. 11.00 és 15.00 | Városház tér, Mátyás király-emlékmű, Varkocs-szobor, Zichy színpad
Mozdulatlan legendák

Az Alba Regia Táncegyüttes produkciójának tételeit ezúttal a fehérvári szobrok előtt mutatják be a szereplők, közreműködik a Szabad Színház társulata, a Szedtevette zenekar, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, valamint gólyalábasok.

A nyitó tételt az Országalmánál láthatjuk, majd a produkció a közönséggel együtt a Mátyás király-emlékműhöz vonul át, itt a reneszánsz táncokat láthatjuk, aztán a Varkocs-szobornál a török időket idézik meg, végül a Zichy színpadnál a reformkorba repítenek az előadás résztvevői.

Aug. 12–13. | Varkocs-szoborral szemben
Kurta kocsma

A kocsmatöltelékek mindkét napon több órán át itt isznak, kártyáznak, mulatoznak, verekednek, és nem fogják szó nélkül hagyni, ha valaki elhalad mellettük – nem kímélik sem a járókelőket, sem a fellépőket. Szombaton és vasárnap is itt lesz a legénybúcsú, ahonnan a legények a lánykikérésre indulnak.

Közreműködnek:
Szombaton: a Nagylóki Bakakórus és a „sárközi legények” Sárpilisről, Tamásiból és Alsónyékről
Vasárnap: a „felvidéki legények” Pusztahencséről, Adonyból, Szilágycsehből, Paksról és a felvidéki Kéméndről

Aug. 12–13. 10.00–18.00 | Mátyás király-emlékmű
A viseletdíszítés fogásai

Szombaton sárközi hímzőasszonyok és sárközi gyöngyfűzők tartanak bemutatót és foglalkozásokat, közben pedig az árkádok alatt reneszánsz öltözékekbe lehet bújni, és a viseletet fotón megörökíteni.
Vasárnap ugyanitt felvidéki hímzőasszonyok és gyöngyfűzők bemutatóit lehet megnézni és bekapcsolódni a foglalkozásokba.

Aug. 12–13. 10.00–18.00 | Országzászló tér
Baromfiudvar

Juhok, kecskék, nyuszik, libák, kacsák, galambok, tyúkok, kakasok és különféle díszmadarak népesítik be két napra az Országzászló teret – természetesen karámokban és ketrecekben. A háztáji gazdaság világát népviseletbe öltözött házaspár mutatja be az érdeklődőknek, állatokat etetnek és mesélnek a régmúltról.

Aug. 12–13. 10.00–18.00 | Fő utca, Fekete Sas Patikamúzeum előtt
#fehervariprogram – vásári szelfi

A helyszínen vásári szelfit készíthetnek a járókelők. A fiúk, férfiak kalapot, zakót, mellényt, csizmát vehetnek fel; a lányok, asszonyok kendőt, vállkendőt, mellényt, pártát, alsó és felsőszoknyát, gyöngygallért ölthetnek magukra, hogy elkészíthessék telefonjukkal a páros vagy szóló képet.

Aki az augusztus 12–13-án az Instagramra vagy a Facebookra feltöltött szelfin szerepelteti a #fehervariprogram hashtaget, sorsoláson vesz részt, ahol értékes nyeremények találnak gazdára.

Aug. 13. 12.00 és 16.00 | Varkocs-szobor
Faluvégi mosoda

Hogyan mostak régen mosógép és centrifuga nélkül? A pusztahencsei lányok és asszonyok eredeti eszközök – vödrös kút, teknő, mángorló, sulyok – használatával mutatják be, miként zajlott egy mosás a régi időkben, és hogy mángorló segítségével hogyan simították ki a mosás közben keletkezett gyűrődéseket.  Sámlikon ülve énekelnek sárközi népdalokat, miközben kezük alatt ég a munka.

Aug. 13. 16.00 | Zichy színpad
Fehérvári Gyermek Néptáncgála

A gálán az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja, a salgótarjáni Nógrád Gyermek Néptáncegyüttes, a miskolci Szinvavölgyi Aprók Néptáncműhely táncosai mellett színpadra lépnek a Fölszállott a páva tehetségkutatóban megismert ifjú tehetségek, a tordasi Gatyamadzag Zenekar és az úrhidai Marton Bendegúz, valamint láthatja a közönség a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyen kiválóan szerepelt abai Abanda Zenekart és a Kösöntyű Énekegyüttest is.

Népművészeti fesztivál, ahogy még sosem láttuk Székesfehérváron
A népi hagyományok, a falusi élet ünnep- és hétköznapjainak bemutatása mellett hamisítatlan vásári hangulat várja a látogatókat a Népművészeti Fesztiválon, amelynek része lesz egy gyermek néptáncgála és az Alba Regia Táncegyüttes Mozdulatlan legendák című műsora is. A fesztivált idén először rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében.

A színes eseményen szombaton Sárköz, vasárnap a Felvidék népművészeti kincstára áll a középpontban. A bemutatott táncok, énekek, viseletek, népszokások is innen származnak, de nemcsak a hagyományok és az eszközök, hanem a közreműködő együttesek, vőfélyek, kocsmárosok és mesélők is. A fesztivál ötletgazdája Székesfehérvár önkormányzata, a részletek kidolgozója és az esemény megvalósítója a Fehérvári Programszervező Kft. Köszönet Iker Józsefné Györgyinek, aki segítette, hogy az elképzelések a valóságban is megjelenjenek és figyeljünk az eredethűségre.

Ez a két nap egy igazi interaktív néprajzi felfedező séta, amelynek során etethetnek állatokat, ihatnak egy jó bort a kocsmatöltelékkel, elviselhetik a kocsmárosné zsémbeskedését, szétválaszthatják a verekedőket, élőben megnézhetnek egy igazi lánykikérést, a vőfély vezetésével elkísérhetik a násznépet a lagziba, ahol be is állhatnak, sőt be is kell állniuk a mulatságba.

A két nap során megismerkedhetnek a közreműködőkön látható színes viseletek készítésének titkaival is, vasárnap pedig arra is lehetőségük lesz a járókelőknek, hogy megismerkedjenek a mosás rejtelmeivel, tanulmányozhassák, miként is zajlott ez régen.

A népdalok belemásznak a járókelők fülébe, a színpadon visszaköszönnek majd a zenekarok előadásában, és az egész eseménysorozatot megkoronázza az első alkalommal megrendezett Fehérvári Gyermek Néptáncgála.

Forrása: Szervezők   

Kapcsolódó időpontok

2018.03.22. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Beszélgetés Závodszky Noémival a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben
2018.03.22. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Babajátszó a Koronás Parkban
2018.03.22. Koronás Park programok Székesfehérvár 2018
2018.03.20. - 2018.03.25. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.03.26. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Babajátszó a Koronás Parkban
2018.03.26. Koronás Park programok Székesfehérvár 2018
2018.03.27. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Négykezes Kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
2018.03.27. - 2018.04.01. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.03.28. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.03.29. Koronás Park programok Székesfehérvár 2018
2018.03.29. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Babajátszó a Koronás Parkban
2018.03.29. - 2018.03.31. Koronás Park programok Székesfehérvár 2018
2018.03.29. - 2018.03.31. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Húsvéti kézműves foglalkozása Koronás Parkban
2018.03.30. 18:00 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Vujity Tvrtko Székesfehérváron - Túl minden határon - Fejér Megyei Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.03.01. - 2018.03.31. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
A Vörösmarty Színház előadásai márciusban - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.01. - 2018.04.30. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
A Vörösmarty Színház előadásai áprilisban - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.03. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Négykezes Kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
2018.04.03. - 2018.04.08. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.04.04. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.04.05. 19:30 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
HÚSVÉTI KONCERT - Szent Sebestyén Templom - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.07. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
VI. Fehérvári Halünnep
2018.04.10. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Négykezes Kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
2018.04.10. - 2018.04.15. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.04.13. - 2018.04.15. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Toros és Pálinkafesztivál
2018.04.17. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Négykezes Kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
2018.04.17. - 2018.04.22. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.04.18. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.04.20. 18:00 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
BORSODI HOMÁLYOS - Aranyosi Péter önálló estje - Dumaszínház, Székesfehérvár - Művészetek Háza - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.21. 18:00 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
BORSODI HOMÁLYOS - Aranyosi Péter önálló estje - Dumaszínház, Székesfehérvár - Művészetek Háza - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.04.24. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Négykezes Kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
2018.04.24. - 2018.04.29. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.04.26. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Ingyenes tárlatvezetés a Schaár Erzsébet kiállításon a Deák Gyűjteményben
2018.04.28. - 2018.04.29. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Floralia - Tavaszköszöntő ünnep Gorsiumban
2018.05.01. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Sportmajális
2018.05.01. - 2018.05.06. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Schaár Erzsébet kiállítás Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben
2018.05.04. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bolondballagás
2018.05.09. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.05.11. - 2018.05.19. Kortárs Művészeti Fesztivál 2018 Székesfehérvár
2018.05.11. - 2018.05.19. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
19. Kortárs Művészeti Fesztivál
2018.05.12. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Emlékhelyek Napja
2018.05.12. - 2018.05.13. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Ünnepi Könyvnapok
2018.05.13. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
VIRSKY - 80 éves jubilumi turné - A név, amely átírta a tánctörténelmet - Vörösmarty Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.14. 19:00 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
STRAVINSKY ÉS A BÉCSIEK - Vörösmarty Színház, Nagyszínpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.18. - 2018.05.21. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Pünkösdi Virágálom
2018.05.23. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.05.26. - 2018.05.27. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hetedhét Játékfesztivál
2018.05.30. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
III. Béla király kiállítás tárlatvezetéssel Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban
2018.01.01. - 2018.12.31. Szobrok Székesfehérváron, szoborséta idegenvezetővel csoportok számára
2018.01.01. - 2018.12.31. Székesfehérvári történelem, barokk városunk középkori rejtélyeinek felfedezése idegenvezetővel
2018.01.01. - 2018.12.31. Osztálykirándulás Székesfehérváron, programcsomagok diákoknak a Tourinform Iroda szervezésében
2018.01.01. - 2018.12.31. Hiemer-ház látogatás Székesfehérváron, ismerje meg velünk a városunk ékkövét!
2018.01.01. - 2018.12.31. Családi program Székesfehérváron, játékos és kalandos programok kisvonatozással, fürdéssel
2018.01.01. - 2018.12.31. Órajáték és óramúzeum látogatás belvárosi sétával, idegenvezetés Székesfehérváron csoportok számára
2018.01.01. - 2018.12.31. Székesfehérvári skanzen látogatás, felelevenednek az elfeledett néphagyományok
2018.01.01. - 2018.12.31. Játékmúzeum látogatás idegenvezetővel, és játékos ismerkedés a város történetével Székesfehérváron
2018.01.01. - 2018.12.31. Templomok Székesfehérváron, templomtúra a belvárosban a barokk művészet gyöngyszemei között
2018.01.01. - 2018.12.31. Székesfehérvár osztálykirándulás történelmi játszóparkunkban játékmesterek irányításával
2018.01.01. - 2018.12.31. Székesfehérvári születésnap a Koronás Parkban, szülinapi zsúr történelmi játszóházunkban
2018.01.01. - 2018.12.31. Szép kutak, ismerje meg Székesfehérvár belvárosának művészi kútjai egy vezetett sétán
2018.01.01. - 2018.12.31. Székesfehérvári belvárosi séta, fedezzük fel együtt a belváros gyöngyszemeit
2018.06.15. - 2018.06.17. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Székesfehérvár Rallye 2018
2018.06.15. - 2018.06.17. Székesfehérvár Rallye 2018
2018.06.23. Tűzzel-Vassal Fesztivál 2018 Székesfehérvár
2018.06.23. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Múzeumok Éjszakája
2018.06.23. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Tűzzel-vassal Fesztivál
2018.07.01. - 2018.07.02. Atlétikai Magyar Nagydíj 2018. Gyulai István Memorial
2018.07.01. - 2018.07.02. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Atlétikai Magyar Nagydíj 2018. Gyulai István Memorial
2018.07.05. Harmonia Albensis 2018. Templomi koncertsorozat Székesfehérváron
2018.07.12. Harmonia Albensis 2018. Templomi koncertsorozat Székesfehérváron
2018.07.19. Harmonia Albensis 2018. Templomi koncertsorozat Székesfehérváron
2018.07.25. - 2018.07.28. Fehérvári Zenei Napok 2018. FEZEN rock-metal és pop zenei koncertek Székesfehérváron
2018.07.25. - 2018.07.28. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
FEZEN
2018.07.26. Harmonia Albensis 2018. Templomi koncertsorozat Székesfehérváron
2018.07.30. - 2018.08.01. Alba Regia Feszt - Jazz Fesztivál 2018
2018.08.10. - 2018.08.20. Királyi Napok 2018 Székesfehérvár
2018.08.10. - 2018.08.20. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Székesfehérvári Királyi Napok
2018.08.11. - 2018.08.15. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál 2018 Székesfehérvár
2018.08.11. - 2018.08.15. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Nemzetközi Néptáncfesztivál
2018.08.12. Musica Sacra 2018 Székesfehérvár
2018.08.12. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Musica Sacra
2018.08.17. - 2018.08.19. Koronázási Ünnepi Játékok 2018 Székesfehérvár
2018.08.17. - 2018.08.19. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Koronázási Ünnepi Játékok
2018.09.08. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasság
2018.09.15. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek tárlatvezetése a `Művek az emeletről` című Schaár Erzsébet-kiállításban. A belépés díjtalan!
2018.09.15. - 2018.09.16. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Kulturális Örökség Napjai
2018.09.17. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Ingyenes tárlatvezetés a Csók István Képtárban, Párkányi Raab Péter szobrászművész és Tóth Norbert, a kiállítás kurátora részvételével
2018.11.30. - 2018.12.23. Fehérvári Advent 2018
2018.11.30. - 2018.12.23. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Fehérvári Advent
2018.12.01. 17:00 Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
HÓFEHÉRKE - Családi Musical - Alba Régia Sportcsarnok - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.31. Székesfehérvári programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szilveszter
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Népművészeti Fesztivál Székesfehérvár 2017