Nyírbátori Zenei Napok 2021
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Gyulai öszi szüneti wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai öszi szüneti wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Nyírbátori Zenei Napok 2021


A nyírbátori Református templom ősi falai között 1967 nyarán csendült fel először Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusa, mely megalapozta a Nyírbátori Zenei Napokat. A jó minősítéssel fémjelzett komolyzenei, fél évszázados programsorozat követve a hagyományokat, évről évre változatos zenei kínálattal várja a zenekedvelő közönséget. A színes események újra és újra megmutatják a zene megannyi arcát.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

2021. augusztus 13. (péntek) 19.00
“Cimbalomvarázs” - a Magyar Kamarazenekar és Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész közös produkciója.

Helyszín: Római Katolikus Minorita Templom és rendház udvara

Koncertmester: Bánfalvi Béla Liszt - díjas hegedűművész
A Magyar Kamarazenekar hivatása, hogy a magyar zenekultúra értékeiből, hagyományaiból táplálkozó, magas színvonalú komolyzenei produkciókat hozzon létre; innovatív művészeti felfogáson alapuló, egyedi zenei programokat alkosson.
E küldetés jegyében született Lisztes Jenő világhírű cimbalomművésszel közös produkciójuk: a „Cimbalomvarázs”.
Páratlan, virtuóz örömzenét kínál e produkció a hallgatóság számára. A műsoron olyan nagyszerű művészek darabjai hangzanak el egyedi, különleges hangszerelésben, mint Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiája, Brahms Magyar Táncai, vagy Dinicu Tavaszi Horája. (A produkció teljes ajánlott műsorát a mellékelt színes ismertető tartalmazza. A műsor természetesen az igényeknek megfelelően változtatható. A produkció promo-hanganyaga cd lemezen elérhető.)
Lisztes Jenő cimbalomművész fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hall-t. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó művészekkel dolgozik együtt. Részt vett több hollywoodi sikerprodukció, többek között a Sherlock Holmes című mozifilm létrejöttében.
A nemzetközi hírű Magyar Kamarazenekar méltó társ ebben a rendkívüli zenei attrakcióban. A Zenekar a magyar zenekultúra nemzetközi hírű képviselője. Az alapvetően 16 tagú, olykor nagy szimfonikus zenekarrá is bővülő együttes tagjai a hazai komolyzenei élet jeles képviselői. A Zenekar elsődleges célja a magyar zenekultúra elmélyítése, képviselete, népszerűsítése Magyarországon, valamint a világ színpadain.
A Magyar Kamarazenekar rendszeresen dolgozik együtt világhírű magyar és külföldi szólistákkal, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóf hegedűművésszel, a szintén Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky nemzetközi hírű csellóművésszel. Rangos belföldi és külföldi fesztiválok, koncerttermek szereplője.
Repertoárja a klasszikus zene- és operairodalomra épül, de az egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog.
A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. A világ leghíresebb koncerttermeinek ünnepelt fellépői közé tartozik, pályafutása alatt eddig több, mint hatvan lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.
Harminc éven át a Zeneakadémia adjunktusa, docense volt. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető oktatója, a Doktori Tanács tagja.

A koncertek előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
A debreceni Martin Brass Rézfúvós Együttes már több éve, jelen felállásában azonban 5 éve működik. A hangszerek mögött a fiatal, tanuló zenészektől, a tanult, de jelenleg már hobbyból zenélő embereken át egészen a profi zenészekig megtalálhatóak. Külön büszkeséggel tölti el őket, hogy több profi zenészt is a soraikban tudhatnak a debreceni Kodály Filharmóniából.
A zenekar repertoárja sokszínű és folyamatosan bővülő. A barokk zenétől, a klasszikusokon és egyházi műveken át egészen a filmzenékig, modern, napjainkban is hallható darabokig.
Az együttes művészeti vezetője Györgyfi Zsolt.
Vezényel: Andrási Tamás.
A koncert ingyenes!

2021. augusztus 14. (szombat) 19.00
Wings - a Szent Efrém Férfikar műsora

Helyszín: Nyírbátori Görögkatolikus Templom

Négy földrész (Európa, Amerika, Afrika és Ázsia) szakrális zenéjéből válogat a Szent Efrém Férfikar műsora. Több mint 10 nyelven hangzanak fel az énekek a középkortól napjainkig.
A koncertek előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
A koncert ingyenes!

2021. augusztus 19. 17.00 (csütörtök)
Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar

Helyszín: Nyírbátori Református Templom

Az 1951. óta működő zenekar Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjelentősebb komolyzenei hangszeres együttese. A tagságot hivatásos zenészek alkotják, akik nagyobb részben a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola, valamint a megye és a szomszédos megyék zeneiskoláinak tanárai, rendszeres közreműködők hangversenyeiken a szomszédos megyék hivatásos zenekarainak művészei.
Több, mint 60 éves fennállásuk óta olyan jelentős karmesterek vezetésével adtak hangversenyeket, mint Kóródi András, Molnár László, Medveczky Ádám, Török Géza, Kovács László, Kováts Zoltán, Dorel Murgu, Bartal László, Ménesi Gergely, Somos Csaba, Paul Breidenstein, Antal Mátyás, Drahos Béla, Gál Tamás, Dobszay Péter. A hangversenyeken olyan neves vendégművészeket kísértek, mint Jandó Jenő, Falvai Sándor, Ruha István, Perényi Miklós, Perényi Eszter, Szenthelyi Miklós, Szecsődi Ferenc, Szabadi Vilmos, Fátyol Rudolf, Hauzer Adrienn, Molnár András, Kováts Kolos, Pitti Katalin, Matúz István, Jávorkai Sándor, Jávorkai Ádám, Allen Vizzutti.
2009. óta működnek együtt Szabó Soma karnaggyal, aki az utóbbi években hangversenyeiknek egyre több alkalommal karmestere is.
Zenekari repertoárjuk széles skálán mozog, mind a zenetörténeti korszakok, mind az előadói apparátus tekintetében, a barokk kamarazenétől kezdve, a klasszikus, romantikus, 20. sz.-i nagy szimfonikus alkotásokon át az oratorikus művekig, sőt az igényes szórakoztató zenéig.
Hazai vendégszereplések:
A megye városain kívül: Debrecen, Budapest, Aggtelek, Jászberény, Tokaj, Szerencs.
Külföldi fellépések:
Ungvár, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Nagykároly, Németország, Finnország, Lengyelország.
Cantemus Vegyeskar
A Cantemus Vegyeskar megalakulását a belső igény szülte. A közös éneklés gyermekkorban megélt nagyszerű élménye. A kórus első megjelenése 1993-ban a Kodály Iskola fennállásának 100 éves évfordulóján Thomas Tallis híres negyvenszólamú motettájával, a Spem in Aliummal nemcsak a közönségre tett nagy hatást, de már ekkor érezhető volt: elkerülhetetlen, hogy a kóruséneklés eme legteljesebb formájának, a vegyeskari éneklésnek ne legyen folytatása.
Műsor (szünet nélkül):
Mozart: Vesperae Solennes de Confessores KV 339 kb 27 perc
John Rutter: Hymn to the Creator of Light kb 8 perc
John Rutter: Gloria kb 16 perc
A koncert előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
A koncert ingyenes!

A részvétel feltételeit a koncert időpontjában érvényes kormányrendelet határozza meg!

Forrás: Nyírbátori Kulturális Központ közösségi oldala

Találatok száma: 4

Bástya Wellness Hotel*** Nyírbátor

Bástya Wellness Hotel*** Nyírbátor

A Bástya Wellness Hotel egy igazi kis ékszerdoboz a nevezetességeiről híres Nyírbátorban, amely egész évben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit. Nyírbátor a hagyományok, a kultúra és a történelmi legendák városa! Bővebben


Hotel Hódi

Hotel Hódi

A Hotel Hódi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától 35 km-re fekszik, egy történelmi hangulatú kisvárosban, Nyírbátorban. Nyírbátor történelmi és műemléki városközpontjában a Báthory család ősi fészkében, a Nyírség minden bájával - egyedi táj, hagyományos ízek, szokások, vendégszeretet - ... Bővebben


Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor

Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor

A panzió Nyírbátor történelmi belvárosának főterén 1905-ben épült, patinás épületben található. Közvetlenül mellette áll a Védnöki táblával kitüntetett és több szakmai elismeréssel büszkélkedő Kakukk Étterem a Nyírség gasztronómiai központja. Bővebben


Sárkány Apartman és Kemping

Sárkány Apartman és Kemping

A Sárkány Apartman & Kemping igazi zöld sziget a szürke hétköznapokban! Bővebben
Találatok száma: 2

Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor

Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor

A panzió Nyírbátor történelmi belvárosának főterén 1905-ben épült, patinás épületben található. Közvetlenül mellette áll a Védnöki táblával kitüntetett és több szakmai elismeréssel büszkélkedő Kakukk Étterem a Nyírség gasztronómiai központja. Bővebben


Kőtár Étterem Nyírbátor

Kőtár Étterem Nyírbátor

Ebédeljen és vacsorázzon középkori hangulatban a Báthori család ősi ebédlőpalotájában. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

REPUBLIC koncertek 2021 / 2022
REPUBLIC koncertek 2021 / 2022
2021. október 1. 20:00
Rákász Gergely koncertek 2021
Rákász Gergely koncertek 2021
2021. október 13. 18:00

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Nyírbátori programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események