Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Óbuda Napja 2018


Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép tradíciókat. Egyik ilyen hagyomány a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, azaz tavaszünnep, mely egyszerre jelenti a tavaszt, a virulásnak indult természet ünnepét, illetve olyan ünnepnapok előtti tisztelgést, mint a Szent Flórián nap, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt a civil szervezetek, a gyermekzsivaj és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap. A rendezvény fő célja az, hogy a kerület lakóinak lokálpatriotizmusát szem előtt tartva, nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Idén már három napon át, több helyszínen zajlanak a programok. Bár az események központja a Fő tér és környéke, a kerület számos pontja kínál kellemes kikapcsolódást az itt élőknek, ide látogatóknak. Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat az immáron 3 nappá bővült Óbuda napja, május 3-5-éig.

Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Fő téri Esernyősből indul: május 3-án, csütörtökön 17.00 órakor a harmadik kerületi művészek kiállításmegnyitójával. Ezen a nyitónapon azonban, ugyanebben az időpontban a Kassák Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban és az Óbudai Platán Könyvtárban is lesznek programok.

A programok a következő napon, május 4-én, délután a Fő téren folytatódnak A Kutya Vacsorája koncerttel, amely után a jó hangulatot az Ivan & the Parazol együttes koncertje biztosítja, s ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora is. A 4-ei programok a Fő téren kívül is még több helyszínen zajlanak, lesznek programok a Kassák és a Kiscelli Múzeumban, illetve a Szent József Házban is.

Május 5-én, szombaton, még több helyszínen zajlanak a programok. A Fő téren napestig kínálják finomságaikat a kitelepült vendéglátóhelyek: minőségi pálinkák, bor- és sörkínálat, nemzetközi és hazai ízek, street foodok és édes finomságok széles választéka várja a vendégeket.

Az Esernyős szobroknál kialakított borudvar sok kiváló borvidék borászatával – ezen a helyszínen is koncertekkel – várja a borok szerelmeseit. Lesz kézműves vásár, színjáték-automata és ezernyi más játék és látnivaló, de akár egy sétát is lehet tenni Óbuda utcáin egy fess fiákeren.

A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek, majd a Langaléta Garabonciások következnek, utána pedig a Kincső Néptáncegyüttes műsora. Délután a Blahalouisiana, Budapest Voices majd este 20.30-tól a Kiscsillag lép színpadra.

A Zichy udvarban is sűrű programok lesznek. Itt a civil szervezetekkel ismerkedhetnek, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a felnőttek, a kicsiket pedig ezernyi játék várja.

Az ünnep alkalmából sor kerül a városrész első polgármestere, Harrer Pál szobrának megkoszorúzására is.

A Kórház utcában szabadtéri kiállítás nyílik Templomok a talpunk alatt - Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról. Köszöntőt mond Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere, a kiállítást Népessy Noémi az Óbudai Múzeum igazgatója nyitja meg.

A Kobuci kert ebben az évben központi helyszínné válik: 15.00 órakor Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket: az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet. Az átadó előtt a Danubia Zenekar kamaraformációja zenél.

Az esti programokat itt Petruska, majd utána a Nana Vortex koncertje zárja.

A hagyományokhoz hűen a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek, mely kutyás- majd katasztrófavédelmi bemutatóval indul. Ebéd után a rendőrzenekar koncertjét hallgathatják, s ezután kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Kelemen Viktória alpolgármester adja át az Óbuda Közbiztonságáért díjat.

Délután a Braunhaxler Dalkör, Bognár Szilvia, a Gólyalábas mutatványos kompánia és a Budapest Ragtime Band szórakoztatja a közönséget.

Egész nap itt lesz az Óbudai Egyetem a Tudományos Placcal, lesz kutyás bemutató, vidámpark, lovas és motoros járőrök, szakmai sátrak, vetélkedők.

Csillaghegy Napja változatos programokat kínál idén is a látogatóknak.

A Mátyás király út egy lezárt szakaszán Rutkai Bori Banda gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Puskás Péter alpolgármester köszöntője után kóstolhatja meg mindenki Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A kalóriák letáncolásához a Kis Göncöl tagjaitól leshetünk el tánclépéseket. A főként alsó tagozatos gyerekekből álló táncegyüttest a Bazseva zenekar kíséri. Ezután a Fodros Általános Iskola és a Csillaghegyi Általános Iskola szórakoztatja a közönséget előadásával. Az iskolások után a Cassandra Táncművészeti és Sportegyesület műsora, a Freak Fusion Cabaret lép színpadra, majd a Turbó Méhek koncertje következik. Nem maradhatnak ki a programból a közönség nagy kedvencei: Berecz András különleges meséléssel csal mosolyt az arcokra, majd a Göncöl Néptáncegyüttes előadása következik, amely végül táncházzá alakul. A nap záró koncertjét Csillaghegyen a Charlie Band adja.

Színes programokkal csatlakoznak az Óbuda Napjához a kerületi múzeumok, kulturális intézmények. A felsoroltak bizonyítják, hogy a kerület ünnepén unatkozni lehetetlen lesz, inkább az okoz majd fejtörést, hogy ebből a bőséges és ingyenes kínálatból miként szerkessze meg mindenki a saját programját úgy, hogy minél több élménnyel zárhassa a napot, s jusson idő ráérős beszélgetésekre is. A belépés a programokra és a múzeumokba mindenkinek ingyenes.

Műsornaptár – 2018. május 3-5.

05. 03. csütörtök

12.00 Ünnepi megemlékezés Szent Flórián szoborcsoport

17.00 Harmadik kerületi művészek kiállításának megnyitója Esernyős

17.00 Bevett hardver, avantgárd szoftver Kassák Múzeum

17.00 Stop Shop Kiállításmegnyitó Aquincumi Múzeum

18.00 Villamosok Óbudán Óbudai Platán Könyvtár

05. 04. péntek

16.00 Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában Kiscelli Múzeum

17.00 Albert Ádám: Minden a mienk! Tárlatvezetés Kassák Múzeum

18.00 Válogatás a T-Art Alapítvány Gyűjteményéből Szent József Ház

19.00 A Kutya Vacsorája Fő tér

20.30 Ivan & The Parazol Fő tér

05. 05. szombat

10.00 Civil udvar, gasztrosétány, kézműves vásár,
Színjáték-automata, Egy fess fiákeren Fő tér

10.00 Halász Judit Fő tér

10.00 Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők Csillaghegy

10.00 Rendőrségi Kutyás bemutató Békásmegyer

10.00 Panel-séta Óbudai Múzeum

10.00–18.00 Családi felfedező hátizsák Óbudai Múzeum

10.00–18.00 Ingyenesen látogatható a Goldberger Textilpari Gyűjtemény

11.00 Langaléta Garabonciások Fő tér

11.00–18.00 A Térszínház 32 éve Óbudán! Térszínház

11.00 Józsa Tamás Borudvar

11.00 Puskás Péter alpolgármester köszöntője
és Csillaghegy tortája Csillaghegy

11.30 Harrer Pál szobrának koszorúzása Harrer Pál utca

11.30 11.30 Templomok a talpunk alatt kiállítás megnyitója Kórház utca

11.30 Katasztrófavédelmi bemutató Békásmegyer

12.00 Kis Göncöl Csillaghegy

12.30 A helyi általános iskolák előadásai Csillaghegy

13.00 Rák Béla Combo Borudvar

13.35 A Cassandra Táncművészeti és Sportegyesület Csillaghegy

14.00 Kincső Fő tér

14.00 Freak Fusion Cabaret Csillaghegy

14.00 Rendőrzenekar Békásmegyer

14.00–16.00 Templomok a talpunk alatt – Történeti séta Óbudai Múzeum

14.00 Tárlatvezetés: Stop Shop Aquincumi Múzeum

14.15 Díjátadó Békásmegyer

14.30 Az Óbudai Danubia Zenekar kamaraformációja Kobuci kert

14.45 Braunhaxler Dalkör Békásmegyer

15.00 Díjátadó Kobuci kert

15.00 Turbó Méhek koncert Csillaghegy

15.30 Bognár Szilvia – Titoktok Békásmegyer

16.00 Blahalouisiana Fő tér

16.15 Berecz András mesél Csillaghegy

16.30 Gólyalábas mutatványos kompánia Békásmegyer

17.00 Petruska Kobuci kert

17.30 Farkas Izsák Borudvar

17.30 A Göncöl Néptáncegyüttes műsora és táncháza Csillaghegy

17.30 Budapest Ragtime Band Békásmegyer

18.00 Budapest Voices Fő tér

19.30 Nana Vortex Kobuci kert

20.00 Charlie Band koncert Csillaghegy

20.30 Kiscsillag Fő tér

Helyszínek, programok

Fő tér

05. 04. PÉNTEK

19.00 A Kutya Vacsorája

20.30 Ivan & The Parazol

05. 05. SZOMBAT

A rendezvény háziasszonya: Kurucz Éva

10.00 Halász Judit: Csiribiri koncert

11.00 Langaléta Garabonciások

14.00 A Kincső Néptáncegyüttes műsora

16.00 Blahalouisiana

18.00 Budapest Voices

20.30 Kiscsillag

Kórház utca

SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁSI TÉR

11.30 Templomok a talpunk alatt – Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról
A szabadtéri tárlat mintegy kiegészíti, összefoglalja az Óbudai Múzeum állandó kiállításainak középkori anyagát, bemutatva a látogatóknak az egykor a Fő téren állt Árpád-kori Szent Péter-bazilikát és a Piast Erzsébet által alapított gótikus Szűz Mária-templomot, valamint Óbuda területéről a ferences, a pálos, a klarissza kolostorokat és templomokat, a Szent Margit-plébániatemplomot és a királyi, királynéi várat. A kiállítás segítségével megismerheti a látogató az egykori királyi, királynéi városnak a korabeli Európa művészetével egyenrangú alkotásait, építészetét.  

  • Köszöntőt mond: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere
  • A kiállítást megnyitja: Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatója
  • Közreműködik: Csörsz-Rumen István, a Musica Historica Együttes tagja

Harrer Pál utca

11.30 Harrer Pál szobrának koszorúzása
A koszorút elhelyezi: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere

Zichy udvar

Játékudvar
Ügyesség és csalafintaság, kosaras körhinta, sok játék a legkisebbek és szüleik örömére.

Civil udvar

Kerületi civil szervezetek bemutatkozása
1848/49 Szabadságharc Budai 2. Honvédzászlóalj, Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány, Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Elveszett Állatok Alapítvány, Ganz Ifjúsági Műhely, Gézengúz Alapítvány – Cseppek Háza, Kamasztér Alapítvány, Kiss Áron Magyar Játék Társaság, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Origami Kör, Magyar Vöröskereszt Budai Régió III. kerületi Szervezete, Otthon Segítünk Alapítvány, Összefogás Óbudáért Egyesület, Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete, Wysocki Légió Hagyományőrző Egyesület

Gasztrosétány

Egész nap: minőségi pálinka-, bor- és sörkínálat, nemzetközi és hazai ízek, street foodok és édes finomságok széles választéka várja a vendégeket.

Kézműves vásár

Színjáték-automata
avagy színész diploma 5 perc alatt

Egy fess fiákeren
Lovas kocsizás Óbuda utcáin

Borudvar

05. 05. szombat

Az Esernyős szobroknál (Hajógyár u. – Laktanya utca)
Kizárólag hazai és minőségi borászok, pincészetek kínálják legjobb boraikat.

  • 11.00 Józsa Tamás gitárművész és fia
  • 13.00 Rák Béla Combo
  • 17.30 Farkas Izsák hegedűművész

Kobuci Kert

05. 05. szombat

14.30 Az Óbudai Danubia Zenekar kamaraformációja

15.00 Ünnepélyes díjátadó

Az Óbuda-Békásmegyer díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet átadja: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere.

17.00 Petruska

19.30 Nana Vortex

Békásmegyer

Csobánka tér

05. 05. szombat

Közbiztonsági nap

A nap háziasszonya: Pintácsi Viki

10.00 Rendőrségi kutyás bemutató

11.30 Katasztrófavédelmi bemutató

14.00 Rendőrzenekar

14.15 Ünnepélyes megnyitó és az Óbuda Közbiztonságáért díj átadása

A díjat átadja: Kelemen Viktória alpolgármester

14.45 Braunhaxler Dalkör

15.30 Bognár Szilvia – Titoktok koncert gyerekeknek

16.30 Gólyalábas mutatványos kompánia – Vásári mutatványos előadás és felvonulás

17.30 Budapest Ragtime Band koncert

ÓE Tudományos Placc  – Az Óbudai Egyetem érdekes kvízkérdésekkel és feladatokkal teli óriás társasjátéka, valamint izgalmas robotbemutatója minden korosztály számára. A legügyesebbekre pedig ajándék is vár.

Az EB OVO az Óbudai Felelős Gazdi programmal, a Magyar Autóklub a Közösségi Ház udvarán közlekedésbiztonsági és oktató játékkal várja a gyermekeket.

Egész nap vidámpark, lovas és motoros járőrök, szakmai sátrak, vetélkedők. A rendezvény ingyenes.

Csillaghegy

Mátyás király út

05. 05. szombat

Csillaghegy Napja

A nap házigazdája: Takács Bence

10.00 Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők – Bábos mesekoncert

11.00 Puskás Péter alpolgármester köszöntője

Csillaghegy tortája – A Cserfalvi Cukrászda felajánlásával.

12.00 Kis Göncöl

A fellépő csoport tagjai főként alsó tagozatos gyerekek. A műsor ideje alatt a Bazseva zenekar kíséri a táncosokat.

12.30 A helyi általános iskolák előadásai

Fodros Általános Iskola és Csillaghegyi Általános Iskola

13.35 A Cassandra Táncművészeti és Sportegyesület műsora

14.00 Freak Fusion Cabaret – Underground cirkuszi társulat

Az előadás a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti meg varietéhangulattal.

15.00 Turbó Méhek koncert

A Méhek formáció – Méhes Csaba és Hargitai Gábor – a magyar alternatív könnyűzene két fenegyereke. Kiváló zenészekkel kiegészülve már Turbó Méhek néven szórakoztatnak.

16.15 Berecz András mesél

17.30 A Göncöl Néptáncegyüttes műsora és táncháza

A Göncöl Néptáncegyüttes Csiki Gergely néptáncpedagógus vezetésével a generációkat a tánc szeretetével köti össze. A műsor ideje alatt a Bazseva zenekar kíséri a táncosokat.

20.00 Charlie Band koncert

10.00–18.00 KÍSÉRŐPROGRAMOK

Kiállítás – A Csillaghegyi Közösségi Ház kerámia és tűzzománc tanfolyamosainak munkáiból

Kézműves foglalkozások – Fonás-szövés, kerámiázás, kosárfonás, papírmegmunkálás, tűzzománc Közösségi házunk tanfolyamvezetőinek közreműködésével.

Hagyományőrző népi játékok – Felidézzük a régi korok vidám közösségi hangulatát.

Cirkuszvilág – a Freak Fusion Cabaret közreműködésével – A vásári cirkusz hangulatának felelevenítése, gólyalábas felvonulás, mutatványosok, a zsonglőrködés elsajátítása.

Mesejátszó – Juhász Lilla vezetésével

ÓE Tudományos Placc – Az Óbudai Egyetem színes kézműves programjai és izgalmas robotbemutatója minden korosztály számára. A legügyesebbekre pedig ajándék is vár.

Kiegészítő programok

Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

1033 Budapest, Fő tér 2.

05.03. csütörtök

Esernyős Galéria

17.00 Harmadik kerületi művészek kiállításának megnyitója

A T-Art Alapítvány és az Esernyős Galéria szervezésében bemutatkoznak a harmadik kerületben élő és tevékenykedő képzőművészek.
Köszöntőt mond: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere
A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész
Közreműködik: Kézdy Luca hegedűművész

05.05. szombat

Esernyős

Egészségkörút Óbudán
A Szent Margit Rendelőintézet szűrővizsgálatai: vérnyomás-, pulzus-, CO-, COPD-, InBody-testösszetétel-, koleszterin-, vércukormérés, táplálkozási tanácsadás, szájüregszűrés, anyajegyszűrés

Gázlámpa Kioszk

Nyit a Gázlámpa Kioszk!

Budapest legkisebb szabadtéri kávézója újra várja vendégeit Óbuda Fő terén. Élvezze Ön is teraszunkon világospörkölésű kávékülönlegességeinket, valamint krémes olasz fagylaltokból és paleo-vegán jégkrémekből összeállított kínálatunkat.

Óbudai Múzeum

1033 Bp., Fő tér 1. (bejárat a Szentlélek tér felől)

05. 05. szombat

10.00–12.00 Panel-séta
– Történeti séta az óbudai lakótelepekről Bel-Óbudán

Az Óbudai Múzeum ingyenes sétája bemutatja Óbuda mai „beton-arcának” kialakulását. Megismerteti az érdeklődőket többek között a kísérleti lakóteleppel, valamint a szanálást követően felépült panelházak történetével, érdekességekkel. A séta a Vörösvári úti McDonald’s épülete elől indul. Kérjük, a regisztrációhoz jelentkezzen be a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen. A regisztrációs levél tárgya: panel-séta. Időtartam: kb. 120 perc

14.00–16.00 Templomok a talpunk alatt
– Rejtőzködő templomaink, kolostoraink

A séta során megpróbáljuk rekonstruálni a középkori várost. A séta állomásai: a ferences kolostor és templom romjai – a klarissza kolostor maradványai – a középkori piactér – középkori lakóház a Lajos utcában – az Óbudai Múzeum pincéjében látható 14. századi gótikus Szűz Mária-templom alapfalainak részlete és nemrég nyílt állandó kiállítása – a református templom és parókia pincéje, az egykori királyi, királynéi vár várkápolnájának emlékei. Az Óbudai Múzeum különleges helyszínen berendezett új, állandó középkori kiállításában látogatóink megismerkedhetnek a középkori főtéren állt gótikus Szűz Mária-templom és az Árpád-kori Szent Péter-templom történetével, alapításával, pusztulásával, valamit Óbuda híres mecénásával, Lokietek Erzsébet királynéval. A találkozó helyszíne: az Óbudai Múzeum Szentlélek téri recepciója (1033 Budapest, Fő tér 1.). Kérjük, a regisztrációhoz jelentkezzen a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen.  A regisztrációs levél tárgya: templomos séta

10.00–18.00 Családi felfedező hátizsák

Városfelfedező hátizsákunk önállóan használható, közös családi játék. Célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék Óbuda történetét, nevezetes emlékeit, mindezt élményekkel, játékkal fűszerezve. Rejtvényes versikék vezetnek állomásról állomásra az Óbudai Múzeumban, majd kilépve a Fő térre, a különböző állomásokon izgalmas feladatok várják a gyerekeket. A hátizsákban minden szükséges eszköz és információ megtalálható a tartalmas szórakozáshoz, a benne lévő iránytű utat mutat a “sötét” középkor rejtelmeibe, a kavicsok pedig titkokat mesélnek el. A játék időtartama: kb. 1,5 óra. Ajánlott korosztály: 5–12 év + felnőttek. A hátizsák ingyenesen bérelhető az Óbudai Múzeum recepcióján letét fejében, regisztrálni nem szükséges, bérelhető nyitvatartási időben. Bővebb információ: Karsai-Diamant Lívia, 06 1 250 10 20 vagy diamant.livia@obudaimuzeum.hu

A belépés Óbuda Napja alkalmából minden látogató számára ingyenes.

Kassák Múzeum

1033 Bp., Fő tér 1.

A Kassák Múzeum Óbuda Napja alkalmából csütörtökön és pénteken is hosszabb nyitva tartással és tárlatvezetésekkel várja a látogatókat.

05. 03. csütörtök

17.00–17.45 Bevett hardver, avantgárd szoftver: Kassák Lajos folyóiratai 1915 és 1927 között

A Kassák Lajos avantgárd lapjaira épülő kiállításban azokat a lapszerkesztői fogásokat ismerhetjük meg, amelyekkel Kassák új, avantgárd szoftvert telepített a huszadik század elejére már bevettnek mondható művészeti folyóirat hardverére.

A tárlatvezetést Balázs Eszter történész tartja a Kassák! című állandó kiállításon.
05. 04. péntek

17.00–17.45 Albert Ádám: Minden a mienk!
Tárlatvezetés a Kassák Múzeum időszaki kiállításán

Albert Ádám új műveinek kiindulópontja a fővárosban megrendezett 1919. május 1-jei ünnepség vizuális képe, koreográfiája, vizuális nyelv és politikai mező összekapcsolása. A kiállítás azonban nem a történelmi eseményekre épülő múltfeldolgozás, hanem a politikai dizájn és a hatalmi reprezentáció ma is aktuális kérdéseinek vizsgálata a kortárs művészet eszközeivel. Albert Ádám 2007-ben a közép-európai művészek körében meghirdetett Essl Award fődíjasa volt, jelenleg az MKE egyetemi docense.

A tárlatvezetést Csatlós Judit, a kiállítás kurátora tartja az Albert Ádám: Minden a mienk! című kiállításon.

Térszínház

1033 BP., Fő tér 1. Zichy-kastély

05. 05. szombat

11.00–18.00 A Térszínház 32 éve Óbudán!

Óbuda Napján a Térszínház nyitva áll a nézők előtt! Interaktív játékok és történetek, kiállítás és filmvetítés, az elmúlt 32 év bemutatása, a színház bejárása. Büszkék vagyunk az Óbudán töltött 32 évre: 14 ősbemutató, 15 bemutató, 16 saját fejlesztésű darab, 15 könyv- és folyóirat-bemutató, 550 rendhagyó óra és cselekvő elemzés, több mint 2500 előadás, 125 külföldi vendégjáték!

Szeretettel vár mindenkit Bucz Hunor és a Térszínház társulata.

Szent Flórián szoborcsoport

Flórián tér / Serfőző utca kereszteződése

05. 03. csütörtök

12.00 A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tisztelettel meghívja Szent Flóriánnak, Óbuda védőszentjének ünnepnapja alkalmából rendezett megemlékezésére.

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

1036 Bp., Lajos utca 136-138.

05. 05. szombat

10.00–18.00 A belépés Óbuda Napja alkalmából minden látogató számára ingyenes.

Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

1037 Bp., Kiscelli u. 108.

05. 04. péntek

16.00 Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában

Irodalmi tárlatvezetés az állandó kiállításon. Megismerhetik a felső tízezer életmódját a monarchia éveiben: a nagypolgári lakások szalonbútorai, a dzsentri ruhatára, a kortárs mecenatúra egyaránt szóba kerül. Nem feledkezünk meg azonban az alsó középosztályról és a cselédségről sem. A vezetés sorvezetőjéül irodalmi alkotások szolgálnak.

Aquincumi Múzeum

1031 Bp., Szentendrei út 135.

05. 03. csütörtök

17.00 Kiállításmegnyitó: Stop Shop – Műhelyek és boltok világa a római kori Aquincumban. A kiállítást megnyitja: Dr. Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora. Kérjük, részvételi szándékát május 2-án 16 óráig jelezze az aquincum@aquincum.hu e-mail címen.

05. 05. szombat

14.00 Tárlatvezetés: Stop Shop – Műhelyek és boltok világa a római kori Aquincumban. Az óbudai lakosok számára ingyenes tárlatvezetést biztosítunk új időszaki kiállításunkban. Kérjük, részvételi szándékát május 4-én 16 óráig jelezze az aquincum@aquincum.hu e-mail címen!

Óbudai Platán Könyvtár

1031 Bp., Arató Emil tér 1.

05. 03. csütörtök

18.00 Villamosok Óbudán
Fotókiállítás és előadás Óbuda Napja alkalmából
Merre járt az 5-ös, hol kanyarodott a 11-es, miért volt 33-as a 33-as? Hol volt az óbudai remíz, és miért nem indult újra a troli?
A villamosok virágzása és romlása Óbudán címmel kiállításmegnyitó előadást tart Legát Tibor újságíró, a Közlekedik a főváros és más nagy sikerű közlekedéstörténeti könyvek szerzője. Óbuda egykori villamosközlekedését a II. világháború végétől az ezredfordulóig idézik fel beszélgetőpartnerével, Horváth Péter történész-muzeológussal, az Óbudai Múzeum munkatársával.
A kiállítás megtekinthető 2018. május 3. és június 25. között a könyvtár nyitvatartási idejében.

Szent József Ház

1038 Budapest, Templom utca 20.

05. 04. PÉNTEK

18.00 Grafikai válogatás a T-Art Alapítvány Gyűjteményéből

Éttermi kedvezmények

Cserfalvi Cukrászda

1039 Bp., Mátyás király út 71.

Cserfalvi Cukrászda-pékség

1037 Bp. Bécsi út 270.

Óbuda Napján 20% kedvezményt biztosítunk minden 1.000 Ft felett vásárló kedves vendégünknek, aki felmutatja a programfüzetet eladóinknak.

Don Bosco Cukrászda

1032 Bp., Bécsi út 177.
Nyitva tartás: 10.00–19.30. 15% kedvezmény a programfüzet felmutatóinak.

Pizza Paradicsom Non-Stop Étterem

1035 Bp., Vörösvári út 13.

Óbuda napján 20% kedvezményt biztosítunk minden kedves vendégünknek, aki felmutatja a programfüzetet felszolgálóinknak.

Rozmaring Kertvendéglő

1036 Bp., Árpád fejedelem útja 125.
(Slachta Margit rakpart)

A fogyasztásból 10 % kedvezmény a programfüzet felmutatásával. (Menüre és előre megállapodott menüárra nem érvényes a kedvezmény.)

Rózsalugas Étterem

1039 Bp., Ezüsthegy utca 42. Tel.: +36  1 408 7786
Óbuda napján 10% kedvezményt biztosítunk minden kedves vendégünknek, aki felmutatja a programfüzetet a felszolgálóinknak.

Sunny

1033 Bp., Szentendrei út 36./A

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00–3.00, szombat: 11.00–3.00
A Sunny megédesíti a napod! Gyere el hozzánk, és a főételed mellé adunk ajándékba egy finom desszertet.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Találatok száma: 6

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben




A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Badacsonytomaj Napja 2019 Városnap
Badacsonytomaj Napja 2019 Városnap
  • Badacsonytomaj (Badacsony)
2019. május 25.
Keszthely Város Napja 2019
Keszthely Város Napja 2019
  • Keszthely
2019.05.31. - 06.02.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
1032 Budapest III. kerület, Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Mars küldetés, Földön kívüli szórakozás
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket