Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Múltidéző jelmezeivel, színpadi előadásaival és családias vásári forgatagával Óbuda Napja hosszú évek óta a lokálpatrióták legfontosabb helyi eseménye. Ők azok, akiket elsőkként szeretnénk ezen a májusi hétvégén III. kerületi közösségünk köreiben köszönteni, azonban a városrész határain túlról érkezők is szívesen látott vendégek. Annál is inkább, mivel sokan gondoljuk úgy, hogy Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, Kaszásdűlő, Ófalu és városrészünk megannyi zuga mind egy-egy felfedezésre érdemes pontja kerületünknek. Ismerje meg a kerület kitüntetett polgárait, tekintse meg a bemutatókat, és koncerteket, legyen részese a kulináris élvezeteknek! Jöjjön egyedül vagy családosan, kisgyermekkel vagy barátaival, május 5-én este, és 6-án mindannyiukat szeretettel várjuk.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Óbuda Napja 2017

május 5., 19:00–május 6., 22:00

Szentlélek tér, Budapest 1033,

A rendezvény háziasszonya: Barabás Éva

PROGRAMOK

SZENTLÉLEK TÉR
Május 5. péntek – Óbuda Napja előestéje
19.00 Ivan & The Parazol
20.30 Quimby

Május 6. szombat
10.00 Halász Judit
11.00 Langaléta Garabonciások
14.00 The Luckies
16.00 Kerekes Band
18.00 Esti Kornél
20.30 Vad Fruttik

FŐ TÉR
Május 6. szombat
Gasztrosétány – egész nap

Kézműves vásár
10.00–19.00 Gyerekeknek és örök gyerekeknek
Circus mechanikus
Vitéz László bábjáték automata

Egy fess fiákeren – Óbuda utcáin

11.30 Harrer Pál szobrának koszorúzása

KOBUCI KERT
14.30 Az Óbudai Danubia Zenekar kamarazenekara
15.00 Ünnepélyes díjátadó
Az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet átadja Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere.
17.00 Frenk akusztik
19.30 Biorobot

AZ ESERNYŐS SZOBROKNÁL
(Hajógyár u.–Laktanya u.)
Borudvar
11.00 Józsa Tamás gitárművész
13.00 Weszely Ernő harmonikázik
17.00 Császári PillanatmŰvek

ZICHY UDVAR
Játékudvar
Civil udvar - Kerületi civil szervezetek bemutatkozása
Egészségkörút Óbudán (Szent Margit Rendelőintézet): szűrővizsgálatok, vérnyomás- és pulzusmérés, in Body testösszetétel-mérés, táplálkozási tanácsadás, a tüdő állapotának felmérése, anyajegyszűrés, szájüregi szűrés.

KIÁLLÍTÁSOK
Május 6. szombat 11.30
Kórház utca – szabadtéri kiállítási tér
A Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története
A kiállítást megnyitja: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere és dr. Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója

Május 6. szombat 17.00
Esernyős Galéria
Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2. +36 1 229 5825, +36 30 883 1953
Óbudai Tavaszi Tárlat
A T-Art Alapítvány szervezésében bemutatkoznak a harmadik kerületben élő és tevékenykedő képzőművészek.
Köszöntőt mond: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere
A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti író
Közreműködik: Mogyoró Kornél ütőhangszeres
Legutóbbi bejegyzések

Tóth Cintia Vanessza — Heni Telkes majus 6, 20:30 ;)
13 órája
Bővebben

Incze Péter — Bálint Hammer Dávid Balogh kihajózunk?
április 10., 22:32
Bővebben

Gázlámpa Kioszk — Óbuda Napján újra nyit a város legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszk. #gázlámpa #óbuda #főtér
április 5., 11:41


Bővebben a programokról

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők.

Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép tradíciókat. Egyik ilyen hagyomány a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, azaz tavaszünnep, mely egyszerre jelenti a tavaszt, a virulásnak indult természet ünnepét, illetve olyan ünnepnapok előtti tisztelgést, mint Szent a Flórián nap, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt a századfordulós kosztümök, a gyermekzsivaj és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap. A rendezvény fő célja az, hogy a kerület lakóinak lokálpatriotizmusát szem előtt tartva, nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak.

Bár az események központja a Fő tér és környéke, a kerület számos pontja kínál kellemes kikapcsolódást az itt élőknek, ide látogatóknak.

Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat május 5-én, Óbuda Napja előestéjén, majd 6-án egész nap.

Idén a rendezvény grafikai megjelenítése a Kassák Lajos emlékév előtt tiszteleg. Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Kassák Múzeumból indul: május 5-én, 17.00 órakor Szemző Tibor „K” metszetek című mozikoncertjét láthatják, hallgathatják a nyitóprogramra érkezők.

A jó hangulatot később a Szentlélek téren az Ivan & the Parazol, majd a Quimby együttes koncertje biztosítja, s ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora is.

Május 6-án, szombaton, több helyszínen folytatódik a rendezvény.

A Fő téren napestig kínálják finomságaikat a kitelepült vendéglátóhelyek: Ráchel flódnija, Panyolai pálinka, Cziniel Cukrászda, Don Bosco Cukrászda, számos food truck kínálata, kenyérlángos, hamburgerek, különleges levesek, nemzetközi és hazai ízek, kézműves sörök várják a vendégeket. Az Esernyős szobroknál kialakított borudvar sok kiváló borvidék borászatával – újdonságként ezen a helyszínen is koncertekkel – várja a borok szerelmeseit.

Lesz kézműves vásár, Circus Mechanicus, Vitéz László Bábjátékautomata és ezernyi más játék és látnivaló, de akár egy sétát is lehet tenni Óbuda utcáin egy fess fiákeren.

A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek, majd a Langaléta Garabonciások következnek. Délután a The Luckies, Kerekes Band, Esti Kornél, majd a Vad Fruttik lépnek színpadra.

A Zichy udvarban is sűrű programok lesznek. Itt a civil szervezetekkel ismerkedhetnek, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a felnőttek, a kicsiket pedig ezernyi játék várja.

Az ünnep alkalmából sor kerül a városrész első polgármestere, Harrer Pál szobrának megkoszorúzására.

A Kórház utcában szabadtéri tárlat nyílik Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története

címmel, melynek apropóját Hadrianus császár 1900 évvel ezelőtti trónra lépésének évfordulója adja. A kiállítást Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere és dr. Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója nyitja meg.

A Kobuci kert ebben az évben központi helyszínné válik: 15.00 órakor Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket: az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet.

Az esti programokat itt Frenk akusztik, majd utána a Biorobot koncertje zárja.

Színes programokkal csatlakoznak Óbuda Napjához a kerületi múzeumok, kulturális intézmények. A felsoroltak bizonyítják, hogy a kerület ünnepén unatkozni lehetetlen lesz, inkább az okoz majd fejtörést, hogy ebből a bőséges és ingyenes kínálatból miként szerkessze meg mindenki a saját programját úgy, hogy minél több élménnyel zárhassa a napot, s jusson idő ráérős beszélgetésekre is. A belépés a III. kerületi lakosok részére ezen a napon ingyenes.

A hagyományokhoz hűen a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek, mely katasztrófavédelmi bemutatóval indul. Ebéd után a rendőrzenekar ad koncertet, s ezután kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Kelemen Viktória alpolgármester adja át az Óbuda Közbiztonságáért díjat.

Délután a Braunhaxler Dalkör, a Hosszúlépés óriásbábos felvonulása, az Bergengóc Zenegóc koncertje és a Ritmo 2003 Batucada Band dobos felvonulás szórakoztatja a közönséget. A nap záró koncertjét a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar adja.

Csillaghegy Napja változatos programokat kínál idén is a látogatóknak.

A Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Csintekerintő, Bognár Szilvi és zenekara gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntője után kóstolhatja meg mindenki Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A kalóriák letáncolásához a Kis Göncöl tagjaitól leshetünk el tánclépéseket. A főként alsó tagozatos gyerekekből álló táncegyüttest a Bazseva zenekar kíséri. Ezután a Fodros Általános Iskola és a Csillaghegyi Általános Iskola szórakoztatja a közönséget előadásával. Fabók Mancsi Bábszínháza A háromágú tölgyfa tündére műsorával lép színpadra, majd a Muzsikáló esztendő című interaktív, zenés produkció következik. Nem maradhatnak ki a programból a közönség nagy kedvencei: Berecz András különleges meséléssel csal mosolyt az arcokra, majd a Göncöl Néptáncegyüttes előadása következik, amely végül táncházzá alakul. A nap záró koncertjét Csillaghegyen Kovács Kati adja.

A részletes műsort megtalálják a rendezvény műsorfüzetében, a rendezvény honlapján és közösségi oldalán.  


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Forrás: Szervezők

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Óbuda Napja 2017

Programajánlat

Óbudai Társaskör programok 2018. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör programok 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2018. február 21 - 23.
Térszínház Budapest műsor 2018
Térszínház Budapest műsor 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. február 23.
Óbudai Társaskör koncertek 2018. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör koncertek 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2018. március 12. 19:00
Óbudai programok 2018
Óbudai programok 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018.01.01. - 12.31.
Krúdy-negyed programok 2018
Krúdy-negyed programok 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. május 13.

Szolgáltató

Budapest Galéria
Budapest Galéria
 • Budapest
 • III. kerület
39-esek Étterme Flórián Udvar
39-esek Étterme Flórián Udvar
 • Budapest
 • III. kerület
Aquincum Hotel Budapest
Aquincum Hotel Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
Bátor Tábor Alapítvány
Bátor Tábor Alapítvány
 • Budapest
 • III. kerület
Fürdő Múzeum Aquincum
Fürdő Múzeum Aquincum
 • Budapest
 • III. kerület
Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Goldberger Textilipari Gyűjtemény
 • Budapest
 • III. kerület