Orgonakoncertek Szeged 2020
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Orgonakoncertek Szeged 2020

2020. augusztus 19.

Ha szerda, akkor OrgonaPont Szegeden! Többek között Szegeden is találhatnak programot az érdeklődők, például az Éj királynőjének és a hangszerek királynőjének találkozásának is fültanúja lehet a közönség.

Mennyei találkozás augusztus 5-én a szegedi Dómban Miklósa Erikával, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésszel és Tóth László trombitaművésszel! Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő. 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz. A varázsfuvola Éj királynőjének szerepében meghódította a világ összes jelentős színpadát. Az opera műfaja mellett szívesen kalandozik a musical, az operett világába is. Számos exkluzív gálakoncert főszereplője. Somogyi-Tóth Dániel a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője, a Csokonai Nemzeti Színház zeneigazgatója, Debrecen város főzeneigazgatója. Tóth László trombitaművész repertoárja a historikus barokk zenétől a klasszikus műveken át egészen a kortárs műfajig terjed. A trió egy összeszokott páros, gyakran lépnek fel együtt hazai és határon túli székesegyházakban. Az OrgonaPont hangversenyén többek között felcsendülnek Händel, Vivaldi, Orff, Fauré és Léon Boëllmann művei.

Az OrgonaPont következő hangversenyére augusztus 12-én kerül sor Szegeden. Kővári Péter orgonaművész és Hajas Szilárd fuvolaművész Fuvorgano című estjét hallhatja a közönség. Kővári Péter orgonaművész 2005-től tagja a világhírű, Grammy-díjjal is kitüntetett Arnold Schoenberg Kórusnak. Lehetősége volt olyan világhírű karmesterekkel együtt dolgozni, mint Nikolaus Harnoncourt, Claudio Abbado, Pierre Boulez, Fischer Ádám, Jean-Christophe Spinosi, Berrnard Haitink, illetve Erwin Ortner. Hajas Szilárd fuvolaművész a világ több pontján szerepelt, többek között Peking, Szöul, Tajpej, Rabath, Moszkva, Gdansk, München, és még számos európai nagyvárosban. Emlékezetes turnéi között tartja számon Ennio Morriconeval való fellépéseit.

Augusztus 19-én Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Scheuring Kata fuvolaművésznő közös estjét hallhatja a közönség Szegeden. Mészáros Zsolt Máté fontos feladatának tartja a kortárs orgonazene népszerűsítését, nevéhez fűződik több magyarországi zenemű bemutatója is. A Filharmónia Magyarország Orgonák éjszakája című programjában az egy művész által, egy nap legtöbbet eljátszott kortárs orgonamű rekordját állította fel 2019-ben. Legyen szó zenekarban való zenélésről, kamarazenészi tevékenységről vagy önálló koncertezésről, versenyzésről, Scheuring Kata fuvolaművésznő folyamatosan keresi a kihívásokat, melyek tovább motiválják zenei pályájának kibontakozásában. A két fiatal művész előadásában hallhatunk Friedrich Kuhlau, Bartók és Philippe Gauber műveket, illetve az estén felcsendül több Franck és Wagner darab is.


2020.08.19.
További ajánlataink

2020.08.01. - 2020.08.30. OrgonaPont Fesztivál 2020

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

OrgonaPont Fesztivál 2020
OrgonaPont Fesztivál 2020
2020. augusztus 1 - 30.

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Koncertek a Várkert Bazárban 2020
Koncertek a Várkert Bazárban 2020
  • Budapest
  • I. kerület
2020. augusztus 15.

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
6724 Szeged , Szent Rókus tér
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás