Rozé, Rizling és Jazz Napok 2021 Veszprém
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2021 Veszprém


A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos, igazi gasztro-kulturális minifesztivál Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén. A VeszprémFest kísérőrendezvénye a “10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében a Balatoni borrégió pincészeteinek kínálatával, a hazai jazzélet fiatal képviselőivel, valamint kézműves ínyencségekkel várja a kikapcsolódni vágyókat minden év nyarán. Mi már halljuk a jazzt és a dugók pukkanását: augusztus 13-22 között Rozé, Rizling és Jazz Napok! Ki lesz ott az Óváros téren?

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Rozé, Rizling és Jazz Napok

2021. agusztus 13 - 22.

Óváros tér Veszprém

A Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus 13. és 22. között várja vendégeit Veszprémben, immár tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren.

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 11 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

A fesztivál szervezőinek célja a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett „minifesztivál” létrehozása, amely körbe veszi a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt igényes kikapcsolódást és élményt.

• A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek
• A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a „terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait, a vezető pincészetek mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatoknak is lehetőséget adva
• A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek

A Rozé, Rizling és Jazz Napokon kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok jó része jazz - elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú – de emellett megjelennek a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy az ifjú, pályakezdő zenészeknek is helyük van a legizgalmasabb helyi zenekarok, és a hazai zenei elithez tartozó sztárfellépők mellett a Rozé, Rizling és Jazz Napok színpadán.

Program

Augusztus 13. péntek

18:00
Soul & Emotion

Az együttes 2016-ban alakult Veszprémben. Céljuk igényes egyedi hangzás létrehozása, ötvözve a modernebb zenei vonalakat a soul és funky tradicionális elemeivel. Repertoárjuk főként hasonló stílusú, külföldi zenekarok által előadott dalok feldolgozásából áll. A zenekarnak 2017-ben a III. Balatonfűzfői Utcazene Fesztivál szakmai zsűrije I. díjat adományozott. Énekesük számos zenei elismerést tudhat magáénak, többek között a Starfactory országos tehetségkutató verseny közönségdíját, valamint a Pannon Unifest nemzetközi összművészeti fesztivál Arany minősítését és különdíját is.

20:00 UTC
Moonshine Jamboree 

A Moonshine Jamboree a ’40-es, ’50-es évek Amerikájának autentikus zenei világába varázsolja el a nagyérdeműt. A formáció ötlete két hazai, korhű amerikai zenei világban járatos zenész fejéből pattant ki, akik korábban a Crazy Cat and the Blue Moons, valamint a Killer Diller Combo zenekarokban idézték fel a kor szellemét. Akkor még külön-külön, majd szépen közös zenekarrá formálták ötleteiket, előbb trió, később népesebb formáció keretein belül. A Moonshine Jamboree nem csak rockabilly, nem csak country, de nem is csak western swing. Mindez együtt, ráadásul hazánkban igen egyedi hangszereléssel és színpadképpel megspékelve. A jazzgitár a melódiákról, a swinges dob a feszességről, a csattogó nagybőgő a ritmikáról mesél, mindeközben a hegedű impozáns dallamai női és férfi énekkel egyaránt töltődnek.

22:00 
Szakcsi Lakatos Róbert Trió 

Szakacsi Lakatos Róbert a klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész. 1995-ben a Krakkói Nemzetközi Jazzversenyen elnyerte a "Legjobb zongorista" és a "Legjobb szólista" díjakat. 1996-ban a Baseli Rádió szervezésében megrendezett országos Bach zongoraversenyen első díjat kapott. 2001-ben megnyerte a Montreux Jazz Festival nemzetközi szólózongora-versenyét. 2005-ben az avignoni jazzfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együttesek számára kiírt vetélkedőn a legjobb szólista díját kapta. Neve egyre ismertebb Európában, számos híres jazzmuzsikussal koncertezik rendszeresen. A Rozé, Rizling és Jazz Napokon ezúttal triójával lép fel.

Augusztus 14. szombat

18:00 
Merry Go Round 

A duót Bokor Ádám, akusztikus gitár és Bokor-Hajdú Anett, ének alapította 2011-ben. A formáció igényes akusztikus lounge zenét játszik loop megoldásokkal és perka elemekkel színesítve. Saját dalaik mellett több, mint 200 különböző dalt tartalmazó repertoárt alakítottak ki, szeretik kiaknázni a teljes zenei potenciáljukat. Céljuk, hogy az adott helyszínen, az adott közegben a tökéletes hangulatot teremtsék meg. Megalakulásuk óta folyamatos mozgásban vannak: több évig zenéltek Cipruson, Bahreinben, majd óceánjáró hajókon dolgozva rengeteg csodálatos országba jutottak el. Az utazások között azonban mindig hazatértek, így a hazai zenei színtereken is rendszeresen felléptek. 2017 óta végleg hazaköltözve aktívan alakítják magyarországi karrierjüket.

20:00 
Szigeti Juli 

Szigeti Juli külföldön, Kínában és az Egyesült Királyságban elért zenei sikerei után hazaköltözött és 2018-ban megalapította formációját, amellyel a modernt és a régit ötvözve képviseli az electro swing stílust. Zenekarának tagjai Pávai Apor producer, dobos(+drumpad), billentyűs; Juhász Zoltán, gitáros; Drippey Máté, szaxofonos és klarinétos. Életigenlő dallamaik, könnyed vagy mély szövegeik magyarul és angolul is megszólalnak, koncertjeiket a vidám, vagány és egyedi színpadi jelenlét jellemzi. Minőségi zenéjükkel jókedvet, felszabadultságot és életerőt képviselnek, amitől minden hallgató lába ritmusra jár. 2019-ben debütált első kislemezük, a Benned a jövőd. 2020-ban sem hagyták abba a munkát és kiadójukkal – Electro Swing Thing - közösen egy új lemez (Wild&Groovy) megalkotásán dolgoznak.

22:00 
Garami Funky Staff 

A Garami Funky Staff a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor (Danubius Rádió, Class Fm, Sláger FM) régi nagy álmát váltja valóra: a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereinek megidézése professzionális hangzásban. Néhány előadó a repertoárból: Kool and the Gang, Earth Wind and Fire, James Brown, Aretha Franklin, Jamiroquai, George Benson, Stevie Wonder, M People, Prince, Diana Ross, Chic, Donna Summer, Sister Sledge, Herbie Hancock, Pointer Sisters. Első saját számuk, a Péntek éjszaka sikerén felbuzdulva elkészültek a további „Garamis” dalok. Így 2014-ben megjelent a zenekar első nagylemeze, olyan kiváló művészek vendégszereplésével, mint Veres Mónika Nika, Animal Cannibals, Bebe, Gitano Nagy Laci, Király Viktor, Oláh Gergő. 2017-ben elkészült a második lemez Funky Train címmel Dér Heni, Kollányi Zsuzsi, Veres Mónika Nika, Nagy Laci Gitano, Oláh Gergő és Burai Krisztián közreműködésével. 2020 júliusban „Kellett már a zene” c. dalukkal jelentkeztek.

Augusztus 15. vasárnap

18:00 
Swing-Swing 

Veszprém a zene városa, a Swing-swing pedig igazi veszprémi zenekar, amely több, mint 25 éve teremt lehetőséget a klasszikus jazz és tánczenei sztenderdek kedvelőinek, hogy a legjobb zenékkel rendszeresen találkozzanak kellemes kávéházi estéken a Hangvillában, vagy éppen a Rozé, Rizling és Jazz Napokon. Az össze nem téveszthető hangszínek, a többszólamúságban rejlő lehetőségek kihasználása, az 1900-as évektől a jelen időkig tartó időszak színvonalas zenéit felölelő változatos repertoár és a veszprémi kötődés egyaránt jellemzik az együttest, amelyet a zene szeretete tart össze szinte változatlan felállásban, a kezdetek óta.

20:00 
E. K. Avenue 

A 12 éves E. K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r'n'b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert, zongora, Szendőfi Péter, dob, Szuna Péter, basszusgitár. Erika kristálytiszta hangja és dalainak eredetisége különleges és megkapó zenei élményt ad. A dalok angol és magyar szövegeinek szerzője szintén az énekesnő, így egyedülálló harmónia és egység fogja össze a dalokat. Eddig két lemezük jelent meg az mTon gondozásában (Little Girl, 2010 és Moonbike, 2016), mindkettő az énekesnő szerzeményeit tartalmazza. A számokban keverednek a stílusok, de a hangzásukban meghatározó az elektronikus zene elemeivel vegyített R&B-funk jelleg, néha pedig a drum&bass stílus, a lüktetés szolgál alapul egy-egy dal hangszerelésében. A zenekar Magyarországon és Európa-szerte rengeteg koncertet adott, rendszeres vendégei mind a hazai, mind a határontúli jazz-kluboknak és fesztiváloknak.

22:00 
Ruby Harlem 

A Ruby Harlem az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar. A 2017 márciusban alakult, Budapest központú, Fonogram-díjas banda aktívan koncertezik és sorra jelenteti meg újabbnál újabb friss és energikus dalait. Alapítója és megálmodója Iván Szandra, énekes, zongorista, dalszerző, aki a világ számos országát bejárva szívta magába az életet. Ezen élményeit most már 8 fős, professzionális zenészekből álló csapatával együtt meséli el, a szokásostól eltérő, mégis könnyed stílusban. A magyar nyelven íródott dalok vokál centrikusak, ezt színesíti a rézfúvósok dögös hangzásvilága, mindez kerek egységet alkot a húzós ritmusszekcióval. Céljuk, hogy dalaik üzenete eljusson és fényt vigyen a lelkekbe, gyógyítson. Zenéjükben a szív a legnagyobb fegyver, hiszen szeretet nélkül nem lehet létezni, alkotni, zenélni. Jelenleg egy duettsorozaton dolgoznak, melynek meghívott előadói Charlie, Király Linda, Horányi Juli és Veréb Tomi.

Augusztus 16. hétfő

18:00 
Németh Kira Smallchestra minimal

A formációt alapító Németh Kira és Pingiczer Szilárd közös munkája 7 éve kezdődött egy szerencsés véletlennek köszönhetően, melyet azonnal megkoronázott egy hirtelen jött fellépési lehetőség a Budapest Jazz Klub Harmónia Műhelyének vezetője, Pallai Péter meghívására, akivel épp az első közös munkájuk estéjén találkoztak. Ekkor kezdett el a két muzsikus zenekart verbuválni és megalapítani a Németh Kyra Smallchestrát. A zenekar bejárta a nagyobb jazz klubokat Magyarország szerte, nagy sikerrel szerepeltek már a Rozé Rizling és Jazz Napok színpadán is, sőt az EKF programsorozatának keretein belül ők képviselték Veszprémet a Novi Sad-i Jazz Fesztiválon 2019-ben. Jelenleg ugyan csendespihenőt kell tartaniuk, mert az elmúlt nehéz időszak parkoló pályára állította a Smallchestrát, de minimál formátumban, azaz duóban szívesen vállalnak missziót a jazz, blues és soul zene népszerűsítésére.

20:00 
Jambalaya 

A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. 2005-ös alakulásuk óta hat önálló lemezt jelentettek meg, hazai- és külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták. A zenekar egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, mely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a mai napig megújuló New Orleans-i zenére jellemző. XXI. századi modern felfogású zenéjükkel több száz koncertet adtak a kezdetek óta, 2021-ben legújabb „Whatever Happens” című albumukat mutatják be Európa- és országszerte.

22:00 
Király Martina 

Király Martina pályáját az Equinox Jazz Quartetben kezdte, majd a 13 tagú, ”urbánus popzenét” játszó Anselmo Crew énekesnőjeként folytatta. Szerzőként, illetve előadóként dolgozott a Hobo Blues Band-del, Zoohackerrel, Palya Beával és Novák Péterrel. Első lemeze 2011-ben jelent meg, ”Ready for you” címmel. Az albumon hallható „Ballonkabát” második helyezést ért el a Jazzy Rádió 2012-es dalversenyén, a Magyar Jazz Szövetség különdíjával társulva. Martina dalszerzői tehetségét a Magyar Zeneszerzők Szövetsége 2013-ben az év könnyűzenei szerzőjét illető Orszáczky Jackie-díjjal ismerte el. A Király Martina Band repertoárját alapvetően Martina funk-soul-blues szerzeményei alkotják, de folk- rock és rap ihletésű darabok is felbukkannak, melyeket magas színvonalú hangszeres játékkal, helyenként improvizatív elemekkel adnak elő.

Augusztus 17. kedd

18:00 
Gyöngyhalász Latin Zenekar 

Az idén 22 éves zenekar Közép- és Dél-Amerika, valamint Spanyolország napfény-ízű zenéjét játssza. Előnyben részesítik a tradicionális alapokra épülő zenéket, melyeket akusztikus hangszerelésben dolgoznak fel. Ritkán, de előfordul, hogy egy-egy felkérésre szűkítik a fókuszt és tisztán mexikói, andoki, vagy épp kubai műsort adnak. A Rozé, Rizling és Jazz Napok felkérésére a mostani is egy ilyen tematikus műsor lesz, amelyben a zenekar kedvenc spanyolországi és az ahhoz tartozó kanári-szigeteki zenéit eleveníti fel. A zenekart érzékeny szálak kötik ehhez a mediterrán világhoz. Spanyolországban is többször megfordultak, de a zenekar két tagja egy hónapon át barangolt a Kanári-szigetek legnagyobbik szigetén, Tenerifén, hogy a helyi népzenéről minél többet megtudjanak.

20:00 
Bluesberry Band 

Ha rhytm 'n blues és Veszprém, akkor The BLUESBERRY Band... A VeszprémFest közönsége hallhatta már őket az Earth, Wind & Fire Experience és Marcus Miller előtt, de az Óváros téren, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon is felléptek már több alkalommal.

22:00 
Enyedi Sugárka Jazz Tett

Enyedi Sugárka neves jazzének versenyek díjazottjaként, rangos nemzetközi jazz fesztiválok fellépőjeként 2010-ben az Európa Jazzhíd fesztiválon mutatkozott be saját formációjával. A fiatal jazz generáció színe-javához tartozó Enyedi Sugárka Jazz Tett egyike a legszínvonalasabb produkcióknak a hazai jazz életben. A formáció a Művészetek Palotájában ez idáig három koncertet adott; rendszeresen koncertezik a Budapest Jazz Clubban, a BMC - Opus Jazz Clubban, az ország vidéki jazz klubjaiban, valamint művészeti, kulturális, és jazz fesztiválokon.
Koncertjeiken Sugárka saját dalait adják elő, melyekben az énekesnő latin- amerikai zenei világ iránti vonzalma is megbújik. A repertoárjukban szereplő dalok nagyrészt spanyolul szólalnak meg, finom szövetet alkotva a jazz tradíciójával, a magyar zenei gyökerekkel, valamint kelettől nyugatig más égtájak ritmus- és hangzásvilágával.

Augusztus 18. szerda

18:00 
Footprint 

A Footprints zenekar ősének számító Csopak Demizson Allstars Orchestra megalakulása 2010 környékére datálódik. A projekt baráti örömzenélésként indult, majd a kezdeti változó felállásból, havi egy jammelésből hamarosan a Balaton-felvidék borfesztivál jellegű rendezvényeinek gyakori fellépőjévé alakult át. A jelenleg aktív, egymásra hangolt formáció 2016-tól játszik együtt. A 2020-as év hozta változások nyomán a zenekar tagjai gőzerővel láttak neki, hogy a felszabaduló időt kreatív munkával kitöltve, megvalósítsák régóta dédelgetett terveiket: saját dalok írásába fogtak. A készülő és 2021-ben kiadásra kerülő albumuk könnyed és szórakoztató, funky-pop stílusú dalaiból az elsőhöz - Who Is My Destiny - már videoklipet is készítettek.

20:00 
Csondor Kata Soul Family 

A zenekar 2019-ben alakult, Csondor Kata, a Fonogram díjra jelölt, Jazzy-díjas énekesnő és jól ismert szinkronszínész (Scarlett Johansson) szárnyai alatt. Jellegzetességük az ismert világslágerek swing és vintage stílusú feldolgozása, vegyítve a legnagyobb soul világslágerekkel. A hazai jazz élet legkiemelkedőbb, többször díjazott muzsikus művészeivel pedig nem maradhatnak el az igényes hangszeres improvizációk sem.

22:00 
Red Baron Quintet 

A RedBaron együttes 2014-ben alakult, és azóta rendszeresen koncertezik budapesti, vidéki és külföldi klubokban, fesztiválokon. A zenekar könnyen befogadható, ugyanakkor igényes feldolgozásban és hangszerelésben mutat be jól ismert és ritkán hallható műveket, amelyeket dallamos improvizációkból és kidolgozott részekből arányosan felépített akusztikus zenei világba helyez.

Augusztus 19. csütörtök

18:00
M.C.S. Blues Band 

A zenekar története a 90-es évek közepére nyúlik vissza. A névadó gitáros Csincsi Balázs és az énekes Wágner Balázs közös munkahelyükön már 1996-ban bluesról, saját dalokról, zenekarról álmodoztak. Működő formációról 1998 áprilisa óta beszélhetünk, amikor is csatlakozott hozzájuk Németh Gábor basszusgitáros és Starcsevics András dobos. Még ez év októberében szállt be a közös zenélésbe Peresztegi Csaba szájharmonikás, aki azóta is nélkülözhetetlen színfoltja a zenekar játékának. A mai tagság 2009 óta létezik, amikor csatlakozott a zenekarhoz Pergely István dobos. A zenekar a feldolgozások mellett kezdettől fogva törekedett a saját dalok írására. Az M.C.S Blues Band célja a blues műfajának életben tartása és annak népszerűsítése saját zenei világukon keresztül.

20:00 
Sapszon Orsi 

Sapszon Orsi zenészcsaládban született, így egészen kiskorától kezdve klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, kórusokban énekelt. Később a jazz és a könnyűzene mellett tette le voksát, de a klasszikus gyökerek mindmáig nagymértékben hatnak Orsi zenei világára, éneklési stílusára. Geszti Péter Gringo Sztár nevű zenekarából ismerhette meg a nagyközönség. Saját zenekarát 2013-ban alapította Sapszon Orsi Quintet néven. Első szólólemeze 2016-ban jelent meg Találkozás címmel, melyen régi magyar dalok feldolgozásai találhatóak. Első saját dalával szerepelt a Dal című műsorban.

A zenekar kiváló zenészeit hangszerükön a legjobbak között tartják számon, a hazai klub- és fesztivál élet rendszeres fellépői.

22:00 
Jumping Matt & His Combo 

Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett szájharmonikás. Szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel. 2018 februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatják zenei pályafutásukat, “JUMPING MATT AND HIS COMBO” néven. A név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható. Alapvetően vidám “west coast jump”, improvizációkkal teli igényes zene, blues, boogie-woogie rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel. Pribojszki Mátyás régi vendég Veszprémben, legutóbb 2017-ben Tom Jones előzenekaraként lépett fel zenekarával, sőt egy számot közösen is eljátszott a sztárral.

Augusztus 20. péntek

18:00 
Lidi zene 

Fülöp Lídia és Görög Dániel 2013-ban döntöttek úgy, hogy a magánéleten túl, a zenében is párost alkotnak. Formációjuk egy klasszikus ének + gitár duó, amely megszólalásában ötvözi a jazz és blues hagyományok bensőséges hangzását a pop könnyedségével. Repertoárjukat áthangszerelt és saját ízlésükre formált pop dalok, valamint a ’30-as, ’40-es évek jazz örökzöldjei alkotják. Igyekeznek mindig valamilyen szokatlan csavart, extra réteget és az eredetitől eltérő, különös hangulatot adni a feldolgozásaiknak. Lidi bájos személyisége, közvetlen előadásmódja és az egyszálgitáros hangszerelés olyan intim atmoszférát teremt, amelyben organikusan összefonódik napjaink melankolikus indiepopja, a ’30-as évek vidám swingjével vagy a ’90-es évek hiphop és grunge zenéje a ’80-as évek szintipopjával. Duójukat az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Pálffy Károly szaxofonos egészíti majd ki.

20:00 
Medicolor

A Medicolor együttes közel tíz éve alakult. A formáció elnevezése az általuk játszott zene sokszínűségére utal, valamint arra, hogy a zenészek zöme az egészségügy területén dolgozik orvosként, gyógyszerészként. A melodikus jazztól a bluesig, a latinos dallamoktól a rock&rollig sokféle zenét játszanak az adott koncert jellegéhez, a közönség igényeihez igazodva. Elsősorban ismert melódiák korszerű, igényes feldolgozására törekszenek. A budapesti orvosbál és az orvosegyetemi végzős bálok visszatérő szereplői, valamint főleg egészségügyi rendezvényeken zenélnek. Emellett számos fővárosi és vidéki fesztiválon szerepeltek az elmúlt tíz évben.

22:30 
VALAMI SWING 

A VALAMI SWING zenekar tagjait Django Reinhardt zenéjének szeretete hozta össze, de már kezdetektől feszegetjük a Gipsy Jazz, a Jazz, a Manouche és a Swing kereteit.
A hosszú évek óta tartó közös zenélés alatt természetes módon alakítottuk ki saját stílusunkat, melyet úgy hívunk: HOT JAZZ & COOL SWING"
A Valami Swing tagjai:
Dr. Kis Kata - ének
Babindák István - klarinét - az ÉV KLARINÉTOSA 2020
Makk András - jazzgitár
Kádár Dávid - manouche gitár
Orbán György - nagybőgő - az ÉV NAGYBŐGŐSE 2020

Augusztus 21.  szombat

18:00
Nagy Gergő és Czuczor Tamás

Mi lehet a közös a Southern Rock, Blues, Jazz, Hard Rock és British Rock műfajokban? Ha más nem, az a több mint három évtizednyi barátság és örömteli együtt zenélés, ami ezt a két előadót összeköti. Emellett persze nem árt, ha az akusztikus, elektromos gitárok és a szájharmonikák ismerősen fülbemászó hangja, valamint az e műfajokon átívelő, közös stílusjegyek is besegítenek az élmény fokozásába, amelyet végül a közönség lelkesen átszellemült mosolya tesz igazán teljessé – foglalja össze formációjuk, zenei és előadói stílusuk lényegét a duó.

20:00
Danyi Dia Quartet

A fiatal énekesnő zenész családban nőtt fel. Már 6 éves kora óta foglakozik énekléssel, zenei tanulmányait 12 évesen kezdte. Az évek során ugyan klasszikus képzést kapott, mégis a legtöbb első helyezést magyar népdal énekléséért kapta. A Snétberger Tehetség központ kurzusai keretében tanult, az itt eltöltött 6 évben nem csak szakmailag, lelkileg és előadóművészként fejlődött sokat, hanem olyan helyeken is felléphetett, mint például a világhírű Madridi nagy Kaszinó, vagy hazánkban a Dohány utcai Zsinagóga és a Művészetek Palotája. Diána sokrétű művész, korát meghazudtoló módon közvetít érzelmeket. Ehhez természetes eszközei a magyar népdal, valamint a spanyol és portugál nyelven íródott dalok. Zenekarának tagjai Hidász Tamás, dob, ifjabb Jónás Géza bőgő, Salai Dávid, gitár.

22:00
Bogdán Norbert és zenekara 

Bogdán Norbert egyedi zenei világa a balkáni népzene, a magyar és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvessége és megnyerő, közvetlen színpadi jelenléte. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget. Saját szerzeményeit egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné. Zenekarával lép fel, melynek tagjai: Babindák István, klarinét, Jr. Farkas József, zongora, Kállai Géza, basszusgitár, Éles Máté, dob.

Augusztus 22.  vasárnap

18:00
Sofi & the Funktazi

A Sofi and the Funktazi zenekart egy veszprémi zenész házaspár - az énekes-basszusgitáros Cz. Nagy Zsófia és a klarinétos-szaxofonos Ladányi Péter alapította 2019-ben. A formáció egyrészt azzal a céllal jött létre, hogy kedvenc műfajaikon, a jazz és funk zenén keresztül tudják kifejezni saját üzenetüket, másrészt, hogy nagy előadók olykor méltatlanul elfeledett dalait tolmácsolhassák közönségük számára. A zenekar idén is megújult formációval lép színpadra, Petihez és Zsófihoz csatlakozik gitáron Peti öccse, Ladányi Gábor, aki számos országos hírű zenekar mellett Roby Lakatos világhírű jazz-hegedűművész zenekarának oszlopos tagja. Az együttest továbbá Gyugos Tamás dobjatéka és Szalai Bence billentyűzése és énekhangja teszi teljessé.

20:00 
Szőke Nikoletta

Szőke Nikoletta montreux-i versenygyőztes, Junior Prima díjas előadó, az ország egyik legnépszerűbb jazzénekesnője. Az egyik legnevesebb zenekritikus, Ted Gioia a világ legjobb nem-amerikai származású jazzénekesei között említi őt “The State of Jazz Vocals Today” című könyvében. A hazai koncerttermek és fesztiválok mellett lépett már fel nagy sikerrel többek között New York-ban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is, olyan nagy művészekkel énekelt, mint Michel Legrand vagy Bobby McFerrin. Eddig hét szólólemeze jelent meg, melynek mindegyike vezette Japánban az eladási listákat. Legutóbbi, Moonglow című lemezét a Grammy-díjas Helik Hadar producelte. 2017 tavaszán jelent meg első saját magyar nyelvű szerzeménye, Az út hadd vigyen címmel, azóta folyamatosan születnek új dalai. Legutóbb A Dal 2021 műsorában mutatta meg magát, ahol az első válogatót megnyerte “Új esély” című saját szerzeményével és egészen az elődöntőig jutott. Zenekarának tagjai mindannyian a magyar könnyűzenei élet élvonalába tartoznak, a formáció folyamatosan koncertezik itthon és külföldön egyaránt.

22:00
Gájer Bálint 

Gájer Bálint Fonogram díjas énekes - vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik - "a swing hercege" olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat. A koncertműsorban az eddig megjelent nagylemezeinek dalai kaptak helyet, magyar nyelvű saját dalok és nemzetközi slágerek egyedi feldolgozásai swing, latin és pop stílusban. Gájer Bálint zenekara visszatérő fellépője a Rozé, Rizling és Jazz Napok programjának.

Borászatok:

Jásdi pincészet– Csopak /Figula pincészet– Balatonfüred / Homola pincészet- Paloznak / Szent - Donát pincészet– Csopak / Laposa borbirtok- Badacsony / Kreinbacher birtok– Somló / Borbély pincészet- Badacsony / Skizo- Badacsony / Villa Tolnay– Csobánc / Káli kövek- Köveskál / Pállfy- Köveskál / 2 Ha birtok– Szent György – hegy / Petrányi pincészet- Csopak / Béla és Bandi- Balatonszőlős / Gellavilla– Balatonszőlős / Bökő Dávid– Balatonfüred / Guden Birtok– Paloznak / Dobosi pincészet– Szentantalfa / Fodorvin– Aszófő / Gazdag pince– Mencshely / Kristinus borbirtok– Kéthely / Wine & Vinyl– Bar & Store / Buborék Ház– Pezsgő, Champagne, Prosecco válogatás: Champagne Laurent – Perrier, Champagne Alfred Gratien, Francois pezsgő, Hungária pezsgő, Törley pezsgő, Mionetto prosecco / Borzsongó borszaküzlet válogatás: Kősziklás pincészet- Neszmély, Ritzu Tamás – Villány, Cseri pincészet – Pannonhalma, Holdvölgy - Mád

Gasztro kiállítók:

Oliva Étterem – Pástétomok, sajtok, hideg finomságok / Serpenyős Ház- BBQ és Burger, Kemencés kenyérlángos / Vitéz kürtös- Az eredeti kürtöskalács / Nobilis pálinka /Pannonhalmi Főapátsági Sörfőzde

További ajánlataink

2021.10.23. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Érdi Tamás ünnepi koncertje
2021.10.24. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Kiskalász Zenekar: Nyuszimotor
2021.10.26. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Békével jöttünk - Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis közös estje
2021.10.28. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Honeybeast – Cirkusz turné
2021.10.29. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Nemzeti Filharmonikus Zenekar - Requiem
2021.10.31. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Óváros Piac
2021.10.31. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
„Amit nem mondhattunk el...” - Balázs Fecó emlékest
2021.11.05. - 2021.11.07. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
VIII. Bakony Expo – bakonyi ízek vására
2021.11.12. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Péterfy Bori & Love Band
2021.11.14. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Óváros Piac
2021.11.28. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Óváros Piac
2021.11.29. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Traccs! - Dr. Almási Kitti
2021.12.04. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dlok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.08. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2021.12.12. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Óváros Piac
2021.12.27. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
A padlás
2021.12.30. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
A Pál utcai fiúk
2021.12.31. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Hotel Menthol
2022.01.28. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Hamar
2022.02.26. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk
2022.04.01. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Szőke András és Badár Sándor - Stand up és mozi
2022.04.25. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Francia `Klasszikusok`
2022.07.11. - 2022.07.17. Veszprémi fesztiválok 2021 / 2022
VeszprémFest 2022
2022.07.11. - 2022.07.17. Veszprémi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események
VeszprémFest 2022
Találatok száma: 21

Baláca Panzió

Baláca Panzió

Elegáns, első osztályú panziónk, mely egyidejűleg 35 fő befogadására alkalmas, ingyenes parkolóval, 17 teljesen felszerelt, összkomfortos szobával - amelyből egy akadálymentesített - valamint italbárral áll a pihenni és kikapcsolódni vágyó hazai és külföldi vendégek rendelkezésére. Nyugodt, csendes ... Bővebben


Dog Garden Home Kutyapanzió és Kutyanapközi Veszprém

Dog Garden Home Kutyapanzió és Kutyanapközi Veszprém

Kutyapanziónk várja rövidebb, hosszabb időre családi kedvenceiteket. Bővebben


Erdei Panzió

Erdei Panzió

Az Erdei Panzió városunk egyik legszebb részén, a Veszprémi Állatkert bejáratától 250 m-re található. A Balatonon és a Bakonyon kívül, a Séd-völgy kiránduló helyei és a hozzá tartozó műemlékek is várjákvendégeinket. Bővebben


Ezüsthíd Hotel **** és Étterem

Ezüsthíd Hotel **** és Étterem

Az Ezüsthíd Hotel Veszprém nyugati részén, egy kellemes, családias hangulatú kertvárosi övezetben található, a belvárostól 800 m-re. Az újonnan nyíló szálloda széleskörű szolgáltatásaival ideális helyszín szabadidős turisták és üzleti utazók, rendezvények részére is egyaránt. Bővebben


Gyarmati étterem és panzió

Gyarmati étterem és panzió

A panzió a Veszprémet övező körgyűrű és a Balatonfüredi út kereszteződésétől 300 méterre van. Ha üzleti úton van, nyaral, szeretteivel családi szobáink egyikében pihenni szeretne, vagy az otthon biztonságát adó szállásra vágyik akkor panziónk ideális választás. Hazai és különleges ételekkel várjuk ... Bővebben


Hotel Garni

Hotel Garni

A város szívében, a vásárcsarnok és az autóbusz-pályaudvar szomszédságában, családi környezetben várjuk vendégeinket. Gyalogosan, parkolási gond nélkül elérhető a város sétálóutcája és nevezetességei. Bővebben


Hotel Gizella*** és Étterem

Hotel Gizella*** és Étterem

Az első magyar királyné nevét viselő szálloda és étterem Veszprém történelmi városrészében, a vár tövében helyezkedik el. Ajánljuk ezt a környezetet mindazoknak, akik szeretnek feltöltődni a természet és a tradíciók szépsége által. A hotel éttermének szellemisége is ezt sugározza. A vár ódon, ... Bővebben


Hotel Historia & Historante ****

Hotel Historia & Historante ****

A szálloda Veszprém belvárosában fekszik, közel az Óváros térhez. 29 férőhellyel rendelkezik. A műemlék épületben kialakított kis szállodához 60 fős rendezvényterem tartozik, az éttermet egy 80 fős pinceterem egészíti ki. Bővebben


Hotel Historia Malomkert

Hotel Historia Malomkert

A festői környezetben megálmodott Hotel Historia Malomkert a műemlék épületek különlegességével, egyedi stílusával és egyedülálló panorámával a Veszprémi Várra várja a pihenésre, városnézésre érkezőket és üzleti utazókat. Legyen részese nem mindennapi élményekben szállodánkban! Bővebben


Hotel Jade

Hotel Jade

A Hotel Jade Veszprém nyugati részén, egy kellemes, családias hangulatú kertvárosi övezetben található, a belvárostól 800 m-re. A szálloda széleskörű szolgáltatásaival ideális helyszín szabadidős turisták és üzleti utazók részére is egyaránt. Szállodánk apartmanokkal, kétágyas illetve háromágyas ... Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 24

Daiquiri Kávéház és Koktélbár Veszprém

Daiquiri Kávéház és Koktélbár Veszprém

A Daiquiri Kávéház és Koktélbár célja, hogy otthon érezd magad. Bárhonnan jössz, bárhová mész. Barátságos, nem zsúfolt, igényes és kellemes. Elvonulhatsz egy védett sarokba, vagy ülhetsz az internet előtt. Bővebben


Gyarmati étterem és panzió

Gyarmati étterem és panzió

A panzió a Veszprémet övező körgyűrű és a Balatonfüredi út kereszteződésétől 300 méterre van. Ha üzleti úton van, nyaral, szeretteivel családi szobáink egyikében pihenni szeretne, vagy az otthon biztonságát adó szállásra vágyik akkor panziónk ideális választás. Hazai és különleges ételekkel várjuk ... Bővebben


Incognito Kávézó Veszprém

Incognito Kávézó Veszprém

Szeretettel várunk kávézónkba, Veszprém szívében baráti környezetben. Bővebben


KUNSZT Veszprém

KUNSZT Veszprém

Megnyílt Veszprém új dizájnboltja, galériája, bisztró-kávézója és közösségi tere a város központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg házban, a KUNSZT! Valódi közösségi tér, ahol nemcsak kifinomult dizájntárgyakkal, hanem remek ételekkel és italokkal várunk, kora reggeltől késő délutánig. Egy jó kávé, ... Bővebben


Kultúrmacska Kávézó Veszprém

Kultúrmacska Kávézó Veszprém

A kávék illata, teák harmóniája, meghitt hangulat és barátaink: a cicák - Kultúrmacska Kávézó Veszprémben. Egy klasszikus kávézóba érkezel, kicsit hátrébb megtalálod azt a bizonyos meghitt sarkot. Bővebben


Lucifer Pizzéria

Lucifer Pizzéria

Pizzériánk étlapjának egyediségét – a kiváló minőségű alapanyagok és a gazdag feltétek mellett – városunkban egyedülállóként, a fatüzelésű kemencében sült pizzái garantálják. Termeink kiválóan alkalmasak családi, baráti összejövetelek lebonyolítására, meghitt, romantikus randevúkra, és nem utolsó sorban, ... Bővebben


Malomkert Sörház

Malomkert Sörház

A festői környezetben megálmodott Hotel Historia Malomkert különleges szolgáltatásai közé tartozik a saját látvány sörfőzde és söröző, mely helyszíne lehet baráti összejöveteleknek és üzleti találkozóknak egyaránt. A sörözőhöz a házi csapolt sörökön kívül italritkaságok dukálnak: kézműves sörök és ... Bővebben


Oliva Hotel & Étterem Veszprém

Oliva Hotel & Étterem Veszprém

Hangulatos kis szálló, és a Balaton top10 éttermének egyike Veszprémben! Veszprém történelmi belvárosának szívében, közvetlenül a városközpontban, nyugodt környezetben, a vártól pár perc sétára mediterrán hangulatú szobákkal és étteremmel várjuk kedves Vendégeinket! Bővebben


Schőnig Cukrászda és Kávéház Veszprém

Schőnig Cukrászda és Kávéház Veszprém

Vállalkozásunkat közel húsz éve kezdtük, még a Zöld alma cukrászdával. Aztán 2004-ben elkészült saját üzletünk, Veszprém közkedvelt kertvárosában, a Jeruzsálemhegyen, mely hangulatos, igényes cukrászdája lett városunknak. Nyáron nagy teraszunk csobogóval, kerti tóval, aranyhalakkal, finom fagylaltjainkkal, ... Bővebben


Völgyikút Ház Étterem és Panzió Veszprém

Völgyikút Ház Étterem és Panzió Veszprém

Veszprém egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, egyhektáros park szomszédságában várja igényes, pihenésre, sportolásra, testi és szellemi felfrissülésre vágyó vendégeit a városközpontban a Völgyikút Ház. Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Jazz koncertek és jegyek

Online jegyvásárlás

Kiemelt események