Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Solymári Búcsú 2018


Solymár település minden évben Mária nap hétvégéjén tartja a solymári búcsút, a templom védőszentjének, Szűz Máriának a tiszteletére. Az ünnep a pénteki szentmisével veszi kezdetét és hétfőn szintén misével záródik a program.

Solymári Búcsú 2018
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok 

2018. szeptember 7.

Római katolikus templom:
18.30 – Búcsú nyitó szentmise
Bauernhaus [Svábház]:
18.00 – Mesélnek a solymári borpincék!
A pinceséta során a Mentesi, Schäffer, Milbich, Marlok, Hamvas pincéket tekintjük meg borkóstolással egybekötve. Találkozó a Svábházban, részvételi díj: 2.000 Ft/fő

18.00 – KÖNYVBEMUTATÓ
Ritter György: Hazáink, Heimatländer c. könyvének bemutatója. A szerzővel Fuchs Sandra Titanilla beszélget.

Művelődési ház:
20.00 – Napfénypresszó
A Napfénypresszó sok fesztiválon és klubban ad koncertet, és garantálják az igazi buli hangulatot. A több stílus és az énekesek egyéniségei teszik sokszínűvé a zenekart. Nehéz besorolni a műfajt, de a pop, rock, rap, alternatív stílus áll a zenekarhoz a legközelebb. A cél a jó hangulat, a nyitottság, a közösség és a barátság zenévé formálása, talán időnként komolyabb elgondolkodtató szövegekkel kiegészítve.

21.30 – CsótányDzsó
2012-ben, baráti társaságként alakultak. Stílusukatt leginkább a rockabilly határozta meg, de az alternatív pop-rock hatás folya- matosan jellemezte zenéjüket. Nem rég még szwing és punk attitűdöket is beépítettek muzsikájukba. Ezek a hatások a későbbiekben egyre markánsabbá váltak és a mai felállás büszkén kijelenti, hogy egyedülálló stílust hozott létre, amit úgy hív: Alt'n'Roll, avagy Furabilly. Élőben meglehetősen dinamikusan adnak nyomatékot a zenéjüknek.

23.30 – AB/CD zenekar
A 2003-ban alakult a zenekar, AB/CD néven vált közismertté. Számos helyen felléptek már Európában, az AC/DC életérzést egy az egyben adják vissza a színpadon!  Magyarország legjobb AC/DC tribute csapata! A zenekar igyekszik eljuttatni mindenhova az AC/DC zenéjét, mivel az AC/DC nem lehet ott mindenhol.

Iskola „B” épület udvar:
21.00 – PÉNTEK ESTI DISCO – Buli a ma és a közelmúlt legkedveltebb dalaival
Szabó Róbert lassan 10 éve foglalkozik szórakoztatással, zenéléssel. Rengeteg céges rendezvényt, születésnapot, kisebb, nagyobb szabású bulit csinált már. Solymári lakosként szeret a térségben játszani. Az est zenei stílusa nem megkötött, a közönség aktuális hangulatához alkalmazkodó.

Szeptember 8. 

Római katolikus templom:
16.00 – Kisboldogasszony napi szentmise a Fatimai kápolnánál
18.30 – Esti szentmise
PEMŰ Sporttelep:
9.00 órától – SOLYMÁR OPEN
AMATŐR TENISZKUPA női, férfi mérkőzések (ingyenes nevezés a helyszínen).

Tűzoltószertár:
10 órától – NYITOTT SZERTÁR
Nyílt nap az új solymári Tűzoltószertárban! Szombaton 10 órától várjuk a gyerekeket és felnőtteket az új szertárunkban a Mátyás király utca 37-ben. A rendezvényen bemutatjuk a szertárat és tűzoltóságunk eszközeit.

Bauernhaus [Svábház]:
15.00 órától – „KaffEe und Kuchen”
Sütimustra a Sütőklub süteményeiből

17.00 – SOLYMÁR SZÉP CSILLAGA(i)
Fotókiállítás Milbich Tamás Solymáron gyűjtött képeiből. A kiállítást Dr. Szente Kálmán polgármester nyitja meg, közreműködik Bartha Katalin hegedűművész. A kiállítás november 8-ig tekinthető meg!

Iskola „A” épület előtt:
15–19 óráig – KREATÍV MEGÁLLÓ
Kreatív Műhely (legyező készítés, kavicsfestés, mandala-pecsételés, papírtányér állatfigurák, papírgyöngy fűzés)

Kud–Art kézműves sátor (óriás buborékeregetés, arcfestés, diótörő, megcsinálhatod saját „I love Solymár” jelvényedet, ékszerkészítés újrahasznosított anyagokból)

15.30 –16.00 Ringató foglalkozás

17.00 –17.45 „Pirosmalac” interaktív előadás (Napraforgó Játszóház)

Művelődési ház:
16.00 – TÁNCOLJ, SOLYMÁR! – néptáncműsor
A Cédrus Táncegyüttes, a Herbstrosen Tánccsoport valamint a Reményi Margit Táncegyüttes műsora.

18.00 – Tegnap, ma, holnap – Szulák Andrea műsora
Közreműködik: Elek Norbert

A sokoldalú énekesnő szívesen és nagy sikerrel próbálja ki magát különböző műfajokban a poptól a musicalen át a klasszikus ope- rettig, vagy a televíziós műsorvezetésig. Jelenleg prózai szerepben, a Kölcsönlakás című fergeteges vígjátékban láthatjuk a Játékszínben, és tavaly megjelent új lemeze, az „Így…” országos koncertturnéjának állomásain. Az albumon régi nagy pop- slágerek hallhatók – másképpen, ezt hivatott kifejezni a szűkszavú cím.

19.00 – Sambrasil Show
Vérpezsdítő ritmusoktól lesz hangos a művelődési ház udvara szombaton, kora este. A Sambrasil show táncosai igazi karneváli hangulatot varázsolnak a szabadtéri színpadra. A 4 szambatáncosnő és a 4 dobos-capoeirás fiú fergeteges műsora, a napjainkban  nagyon népszerű Capoeira és Macolele bemutatóval  fűszerezve. A produkció része a tánctanítás és a közös karneváli finálé a vendégek közreműködésével.

20.00 –  Drumsters
Egy dobzenekar, melynek tagjai ütőhangszeres zenészek, akiket nemcsak az ütőhangszerek varázslata tart össze, hanem az együtt zenélés öröme is.  „Mindannyian magunkkal cipeltük saját zenei stílusunkat. Így az általunk bemutatott számok nagy hányada csak táplálkozik az autentikus elemekből, nem mondható stílus hűnek. Ezzel együtt viszont igazán személyes.”

21.00 –  Suba Attila & The Soulfool Band
2014-ben Suba Attila soul énekes életre hívta a SoulFool Band- et. Céljuk az, hogy saját számaikban megmutassák a régi soul és gospel dalok hangulatát modern hangzásban. Amerikai hangzással izgalmas és interaktív koncerttel repítik vissza a közönséget az 50'-es évek és a mai New Orleans világába!

23.00 – Iván & The Parazol
Üstökösként robbant be 2010-ben, de azóta is töretlenül felfelé ívelő tendenciát mutat, a nemcsak hazánkban, de Európa szerte, sőt Amerikában is egyre népszerűbb budapesti beat rock’n’roll zenekar. Fiatal koruk dacára tökéletesen hozzák a 60-as 70-es évek óriásai – a Rolling Stones, vagy a Doors – feelingjét, zenéjük hangzása mégis teljesen mai.

Iskola „B” épület udvar:
16.00 – Rajzolok egy szép világot – Mikola Péter zenés játszótárs műsora
Mikola Péter hosszú évek óta a gyermekeknek énekel, de mi, felnőttek is szárnyra kapunk a dalaitól. Átrepítenek bennünket a réteken, a gondokon, a bánaton, a mindennapokon... Stílusával műfajt teremtett a 80-as évek végétől. Így több újságcikk is „Zenés játszótárs”-nak nevezte, mivel dalainak nagy része nem csak énekelhető, de el is játszható. A hangszerelés aláfesti, erősíti a dalok tartalmát, a játékok történéseit. A szövegek a gyerekek életéből merítenek, tréfás fordulatokkal.

17.00 – JOKER DANCE ROCK & ROLL DIVATTÁNC SE
Műsorunk során bemutatkoznak kezdő, haladó és verseny csoportjaink. Nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra, mivel minden versenyen ügyesen helyt állnak. Az akrobatikus rock&- roll-ban többszörös magyar bajnok csapataink mellett, az idén megrendezett World Dance Masters világbajnokságon hip- hop csapataink 2. és 3. helyezest értek el. Emellett junior csapataink az Európa Bajnokságon képviseltek hazánkat, ahol a dobogóra is állhattak. Óvodástól felnőtt korig szeretettel várunk mindenkit szeptemberben induló új csoportjainkba.

18.00 – SZABYEST
Szabyest a magyar tizenévesek Kasza Tiborja. Karrierje az egykor népszerű kérdezz-felelek oldalon, az ask.fm-en indult, ahol tízezrével válaszolt ismeretlenek kérdéseire és ezzel nagy népszerűségre tett szert. „Mondhatni minden a szobám mélyén kezdődött pár éve: folytonos dalírások és gyakorlások után egyre többen figyeltek fel a publikált dalaimra, amik hátterében abszolút én álltam, még technikailag is, köszönhetően a házilag összebarkácsolt stúdiónak. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett és érkezik azóta is.”

20 óra – SVÁBBÁL – DIE SPATZEN
A fiúk még általános iskolás kamasz éveiket járták, mikor a zene hatalma alá kerítette őket. A „zene”, mely alkalmas barátságok születésére, alkotásra, mulatásra; legyen bármilyen műfajról is szó. Ők a sváb kultúra zenéjét választották, mely körülölelte őket.

Szeptember 9.

Római katolikus templom:
10.30 – Vasárnapi nagymise, közreműködik a Corvinus Vegyeskar
18.30 – Esti szentmise
PEMŰ Sporttelep:
9.00 órától – SOLYMÁR OPEN
AMATŐR TENISZKUPA páros mérkőzések (ingyenes nevezés a helyszínen).

Iskola „A” épület előtt:
15–19 óráig –  KREATÍV MEGÁLLÓ
Kreatív Műhely (legyező készítés, kavicsfestés, mandala-pecsételés, papírtányér állatfigurák, papírgyöngy fűzés)

15.30 –16.00 Ringató foglalkozás

17.00 –17.45 Ágról ágra családi zenekar interaktív előadása

Bauernhaus [Svábház]:
14.00 órától – BOLHAPIAC – „KaffEe und Kuchen”
Felújított, viaszolt-festett régi bútorok vására, sütimustra a Sütőklub süteményeiből, lekvárstand, Hamvas fröccs-stand, hobby-kézművesek portékái

16.00 – Sax Norbert és családja sváb népdalokat énekel
17.00 – Ziribarer Musikanten
Fiatal zenészek sváb népzenét játszanak

19.00 – Csernák Tibor harmonikán játszik
Művelődési ház:
16.00 – Sax-O-Funk koncert
A zenészek zenekara, avagy: Ha nincs itthon a macska, cincognak az egerek.Komolyra fordítva: A session-zenészek, akik általában egy sztár mögött állnak a színpadon, most saját produkcióval állnak elő. Megpróbáljuk összeegyeztetni a popularitást a minőséggel, természetesen műfajilag a saját ízlésünkön belül maradva.

17.30 – „A swing hercege” – GÁJER BÁLINT
Gájer Bálint minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. A „Swing'n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Eddig három nagylemeze jelent meg, ebből a zenei anyagból ad ízelítőt 4 fős zenekarával. Világslágerek egyedi feldolgozása mellett, saját dalai is elhangzanak majd a koncerten.

19.00 – A Muzsikás együttes koncertje, utána táncház a Magyar Örökség díjas  Cédrus Táncegyüttessel
A több, mint 40 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.

Iskola „B” épület udvar:
16.00 – VÁSÁRFIA – a Holló együttes gyermekműsora
„A vásári komédiákat idéző vidám műsort, az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból, illetve a Holló együttes legsikeresebb számaiból állítottuk össze.” Az előadás során mindvégig nagy szerepet játszanak a gyerekek és a felnőttek, akikkel vagy a színpadról, vagy a színpadon együtt játszik, muzsikál az együttes. A szekszárdi együttes az elmúlt 30 év alatt, 12 gyerekeknek és felnőtteknek szóló albumot jelentetett meg. Számos szereplését rögzítette a Magyar Rádió és Televízió. A szekszárdi Német Színházzal közösen több német-magyar nyelvű gyerekműsort is bemutatottak. A Holló zenék ihletői: Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Tóth Árpád, Csokonai Vitéz Mihály, Nagy Bandó András, Csoóri Sándor, Nagy László...

17.30 – Seres Rezső ’50 emlékest – Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekarának műsora – Az előadás sztárvendége: Maros Gábor
A csodálatos zeneszerző-zongorista 50 éve fejezte be földi pályafutását, de a dalai halhatatlanná tették. Az egyik leghíresebb örökzöld dala a ’Szomorú vasárnap’ (Gloomy Sunday) volt, ami az egyetlen olyan magyar örökzöld, ami világslágerré vált, több mint 100 nyelven adták elő! Persze sok más slágere is örökzölddé vált, ilyen például a ’Szeressük egymást gyerekek’, ’Gyere Bodri kutyám’, ’Fizetek Főúr’, ’Ha néha visszaűznek téged’, ’Az élet egy nagy csodálatos semmi’, ’Csak átutazó vagyok itt a földön’, melyek kivétel nélkül felejthetetlen melódiákká váltak! Seress Rezső munkásságának tisztelegve a koncerten minden nagy slágere elhangzik. Az előadást Maros Gábor színművész-operaénekes teszi igazán hitelessé, aki színészi játékával tökéletesen alakítja a „kis” Seress szerepét, teljes átéléssel bemutatva életét!

20.00 – THE BITS – Beatles emlékzenekar
A Beatles-t mindenki ismeri és szereti. A The Bits 2013-as mega- lakulása óta a közép-európai régió egyik legjelentősebb Beatles emlékzenekarává vált. 2015-ben a liverpooli Beatles Week közel 70  fellépője  közül   egyedüliként  mutatta be az  50 éves Help! nagylemez teljes anyagát a Beatles mekkájának számító, le- gendás Cavern Clubban, ahová a szervezők 2017-ben is visszahívták az együttest. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney híres, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) művészeti elismerésének jeléül egyedüliként a The Bits-et támogatja a közép-európai régióban és a zenekaré lehetett a megtiszteltetés, hogy a világon egyedüliként közreműködhetett a legendás hangszer 60 éves díszünnepségén Németországban.

Találatok száma: 6

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Jászárokszállási Fogadó

Jászárokszállási Fogadó

A Jászárokszállási Fogadó magyaros ízekkel várja nap mint nap a Skanzen látogatóit. A fedett kocsibeálló 250 fős lakodalom megtartására is lehetőséget kínál. Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Böszörményi Csergetés 2019
Böszörményi Csergetés 2019
  • Hajdúböszörmény
2019. április 6.
Pásztortűz Egyesület programok 2019 Kiskunhalas
Pásztortűz Egyesület programok 2019 Kiskunhalas
  • Kiskunhalas
2019.01.21. - 03.30.

Pontos cím, geokód, térkép
2083 Solymár , Több helyszínen (lásd a programoknál)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Akciós tavaszi wellness csomagok a Tisza-tónál, programokkal és szauna rituálékkal a Balneumban
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Akciós wellness Gyulán, a Várfürdő szomszédságában teljes panzióval a Wellness Hotel Gyulában
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket