Pihenjen pár napot Pápán! Szeretettel várjuk.
Pihenjen pár napot Pápán! Szeretettel várjuk.
Somló borkóstoló, szervezett program baráti társaságoknak, cégeknek a Villa Classica Hotelben

A Somlóhoz közeli Pápán szállodánk borkóstoló programokat szervez munkahelyi és baráti közösségek számára. Választható Somló hegyi túra és borkóstolás. Túra a vulkanikus hegyen és a Kitaibel tanösvényen. Borkóstolás a Csordás-Fodor Borházban, a Tornai Pincészetben és a Fazekas Borpincében. A borkóstoló programokhoz szállást és étkezést is tudunk biztosítani. Outdoor és indoor csapatépítő programkínálattal is rendelkezünk.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A Kisalföld déli részén emelkedik ki a síkságban változatosságot teremtő Somló-hegy, amely a jellegzetes kúpjával messziről vonzza a szemet, oldalának az európai hírű, páratlan természeti képződményei, az úgynevezett "bazaltorgonák" látványossága pedig kedvelt kirándulóhellyé teszi. A Somló másik kincse a szőlő.

Az Alpok és a Bakony közötti terület sajátos mikroklímája, valamint különleges összetételű talaja miatt sajátos és egyedi a "hegy levének" íze és illata. Somló bora ugyanolyan karakteres, mint a hegy, ezért minősége és híre vetekszik Badacsonnyal, de talán még Tokajjal is. Somló azért a legkisebb történelmi borvidék, mert a szőlőtermesztés nem terjed ki a környékre, hanem kizárólag a hegyoldalra korlátozódik. Ezért jobbára csak az igényesek, az ínyencek ismerik és többnyire csak ők koccintanak vele, meghitt ünnepi alkalmakkor, szűk családi vagy baráti körben. Somlóit kínálni, ajándékba adni és kapni az emberi megbecsülés kifejezése is.

A somlói hegyoldal kizárólag fehér borszőlő fajtákat nevel: olaszrizling, furmint a leggyakoribb fajták. Különleges ízű-illatú száraz bort ad a juhfark-szőlő. A somlói borok nagy extrakt- és alkoholtartalmuk, robosztus savaik miatt nem a mindennapi gyorsfogyasztás borai. Nem túloz a régi hagyomány, amely szerint ebben a borban gyógyító erő rejlik.

Gyakran emlegetik a somlói bort, mint a "nászéjszakák borát".

Somlói gyalogtúra és borkóstoló túra a vulkanikus hegyen és a Kitaibel tanösvényen

A Marcal-medence sík vidékéből szigetszerűen kiemelkedő magányos óriás, a Somló számos természeti értéket őriz napjainkig: a különleges bazaltformák, ritka növény- és állatfajoknak nyújtanak otthont. Hazánk kultúrtörténeti értékei közé soroljuk a hegytető hajdan virágzó bronzkori települését és az ugyancsak évezredes múltra visszatekintő - híres borokat adó - hegylábi szőlőművelést. E páratlan szépségű, 1993-ban alapított Somló Tájvédelmi Körzet nevezetességeit mutatja be a botanikus Kitaibel Pál (1757-1817) nevét viselő, 3 km hosszú, 9 állomásból álló önmagába visszatérő tanösvény (és az ehhez kapcsolódó vezetőfüzet).

Állomáshelyek: 1. Kiindulási pont, 2. A bazalt pusztulása, 3. Élet a bokorerdőben, 4. Kaszálórét, 5. A gyepek állatvilága, 6. Somló vára, 7. Bazalttufa, 8. Az északi lejtők erdei, 9. Az erdők állatvilága.

Az ösvény könnyen megközelíthető a nyolcas útról leágazó, a Somló felé vezető bekötőútról. A hegy oldalában, a Margit-kápolnánál található az ösvény első állomása.

Somlói borkóstolás a Csordás-Fodor Borházban

A somlóvásárhelyi Csordás-Fodor Borház felejthetetlen hangulatú pincéjében saját termelésű minőségi somlói borainak kóstolását, és vásárlási lehetőséget biztosít.

Megközelíthetőség: A Hotelből elindulva Kéttornyúlak irányába, majd Dáka, Nagyalásony, Vid felé haladunk. Innen Kisszőlős, Somlószőlős, Somlójenő érintésével jutunk el Somlóvásárhelyre.

Somlói borkóstolás a Tornai Pincészetben

A Tornai Pincészetet 1946-ban Tornai Endre alapította 0,7 ha szőlőterülettel. Az egykoron alig egy holdas birtok azóta 54 hektár termőterületre bővült. A Somló-hegy legjobb adottságú dűlőiben - Ilona-, Grófi-, Apátsági-, és Aranyhegy -számos hagyományos somlói fajtát, mint például Furmint, Juhfark, Olaszrizling, Hárslevelű, Tramini, és néhány közkedvelt a helyi adottságokat jól tűrő szőlőfajtát telepítettek: Szürkebarát, Zeusz, Zenit, Pinot blanc, Savignon blanc. Gondot fordítanak a régi magyar fajták bemutatására is, mint például a Korona, a Sárfehér és a Csomorika.

A pincészet két meghatározó borcsaládja a Top Selection és a Tornai Classic borcsalád. A Top Selection borcsaládban szereplő tételek válogatott dűlőből, válogatott szőlőből készült kézműves borok alkotják. Minerális, nagy testű, tartalmas, mégis kimondottan gyümölcsös borok, úgy érik el harmonikus ízvilágukat, hogy közben megőrizik a különleges somlói terroir karakterét. A Tornai Classic borcsalád már a szélesebb fogyasztói réteg számára is elérhető igazi zamatos somlói borfajtákat vonultat fel, melyek készítése során ötvözik a korszerű és a hagyományos technológiát.

A Tornai Pincészet 2010-ben érte el mai - véglegesnek tervezett - nagyságát, megteremtve a feltételeket boraik méltó bemutatásához és kóstolásához. A birtokközpontban 120 fős Borbemutató terem csoportos borkóstoltatásra, céges és családi rendezvények megtartására egyaránt alkalmas. A csoportok étkezési igényeit korszerűen felszerelt konyha biztosítja. A teremből kilépve 200 fős borterasz kínál csodálatos panorámát. A borbemutató terem mellett található a vinotéka, ahol palackos boraik teljes választéka kerül bemutatásra, lehetőséget nyújtva a vendégeknek kóstolásra és vásárlásra. Az 50 fős, boltíves kóstolóteremben, melyet csak egy üvegfal választ el az ászokhordóktól, a külvilág zavaró körülményeinek teljes kizárásával áldozhatunk Bacchus oltárán. Rövid sétát tehetünk a Somló egyetlen, a Tornai Pincészetnél található múzeumában. A hangulatos szentélyben, a fölénk magasodó egykori vulkán és a lankáin folyó szőlészet – borászat minden részletével, titkos fortélyával megismerkedhetünk, miközben a szőlőműveléshez elengedhetetlen, évszázados eszközök tekintenek ránk.

Somlói borkóstolás a Fazekas Borpincében

A Fazekas Borpince hazánk legkisebb történelmi borvidékén található a Bakony hegység nyugati lábánál fekvő bazaltorgonás hegyen, a Somlón. A legenda szerint a „Nászéjszakák borának” nevezett Juhfarkat és társait Fazekas András, a Fazekas Borpince tulajdonosa ajánlja a leendő és a már visszatérő vásárlóinak Somlóvásárhelyen, a Vasút út 14. szám alatt.

A több mint 200 éves családi pincészetünkben kerülnek üvegekbe a Somló összes nevezetes fajtájú borai: a Juhfark, a Rizling, a Furmint, a Hárslevelű, a Tramini és Shardonnay. A borokat 2-3 éves érlelés után 0,5 és 0,75 l-es egyedi palackokba töltik. A Fazekas Borpince borai külföldön is jól ismertek, mivel szállítottak már Németországba, Hollandiába, Kanadába, Japánba és az USA-ba.

A legváltozatosabb, fantáziadús ötleteket is megvalósító palackozású, igény szerinti csomagolású, feliratozású vagy címkézett borokkal üzleti partnereit, szeretteit is megajándékozhatja a megrendelő. A pezsgőbarátok pezsgőt is kóstolhatnak: száraz, félszáraz és édes változatban. A pezsgő kizárólag somlói borból (furmint, olaszrizling, juhfark, hárslevelű fajtákból) készül, már a szüreteléskor a teljesen ép és egészséges fürtöket gondosan különválogatják. A pincészetben lehetőség van csoportok (nyugdíjas találkozók, családi, baráti összejövetelek, jutalom rendezvények, osztálytalálkozók) fogadására 10-100 főig, a bor-és pezsgőpalackozó meglátogatására, pezsgőkóstolással egybekötve. A somlói borok mellé kívánság szerint hideg vagy meleg ételekkel is szolgálnak, igény esetén akár zene kíséretében is.

A különleges borokon kívül még egy kuriózuma van a Fazekas Borpincének: 1998 óta titkos receptúra alapján itt készül a válogatott minőségű somlói borokból érlelt, antik zöld üvegekbe töltött, 14 karátos aranyozásos díszítésű címkével ellátott, parafadugós SOMLÓ PEZSGŐ.

Csapatépítő hétvége, céges buli Pápán

Eljött az idő egy kis lazításra a kollégákkal ! Van, mikor csapatodnak nem tréningre van szüksége, sokkal inkább arra, hogy laza hangulatban kicsit megismerjétek egymást civilben is.

Erre kiváló lehetőség szállodánk, városunk és közvetlen környékünk, a Bakony vagy a Somló hegy környékei.

Ehhez ajánljuk különleges hangulatú, pótágyazható szobáinkat, apartmanjainkat, Safari klubunkat, vagy exkluzív különtermeinket az elegánsabb megoldások kedvelőinek. Közös wellness a szállodában, vagy a pápai termál- és élményfürdőben, finom somlói borok kóstolása hangulatos borospincénkben, vagy a környék kínálta outdoor programlehetőségek kipróbálása…

    Ez mind elérhető nálunk, íme néhány kidolgozott ajánlat:

 •     Szállás mindenféle variációban hangulatos szobáinkban, vagy egyedi kialakítású apartmanházunkban
 •     Svédasztalos reggeli és 3 fogásos vacsora (a vacsorát a csapat a saját termébe kérheti)
 •     Légkondicionált 60 illetve 100 fős különtermeink, 30 fős Safari klubunk vagy 10 fős Esterházy borospincénk használata az igényeknek megfelelő elrendezéssel és technikai eszközökkel: kép- és hangtechnika, plazma TV, DVD lejátszó, Internet-csatlakozási lehetőség (wifi), vetítővászon, flip chart tábla papírral és filcekkel.
 •     A szálloda keleties hangulatú wellness & fitness részlegének használata: jacuzzi, finn szaunák,, infra szaunák, vödrös- és esőzuhanyok, futógép és ellipszis gép
 •     Fürdőköntös használat
 •     Ingyenes Internet-használati lehetőség a szobában, saját laptoppal, wifi
 •     Ingyenes parkolási lehetőség közvetlenül a szálloda előtt

Kitűnő csapatépítési lehetőségeket ajánlunk Önnek:

 •     quadozás, lovas program Pápa határában
 •     bakonyi túrák
 •     múzeumkereső, kincskereső programok
 •     Sobri Jóska bakonyi kalandpark
 •     Somló-hegyi túrák
 •     Paintball
 •     skeet-lövészet
 •     horgászverseny, főzés a környékbeli horgásztavakon
 •     egy nap a pápai Várkertfürdőben
 •     különbusz

Az extra programlehetőségeket megszervezzük, az árakról érdeklődjön a recepción, vagy kérjen ajánlatot a weboldalunkon keresztül!


2018.01.01. - 2018.12.31.
Kapcsolódó időpontok

2018.06.01. - 2018.08.31. Pápai strand és élményfürdő, wellness a Hotel Villa Classica vendégeként
2018.06.01. - 2018.08.31. Félpénzes nyaralás Pápán wellness programokkal a Bakony szívében!
2018.01.04. - 2018.06.04. Bakonyi üdülés wellness kikapcsolódás szállodánkban, fürdő vagy múzeumi belépővel és programokkal
2018.01.04. - 2018.06.04. Wellness csomagok pároknak aromafürdővel, gyertyafényes vacsorával wellness szállodánkban
2018.01.04. - 2018.06.04. Házassági évforduló wellness programokkal romantikus környezetben a Bakonyban
2018.01.04. - 2018.06.04. Bakonyi fürdő hétvége a Villa Classica Hotelben, ingyenes fürdőbelépővel, 30 perces masszázzsal
2018.01.05. - 2018.06.04. 1 éjszakás romantika akciós áron Pápán a Villa Classica Hotelben
2018.01.05. - 2018.06.04. Egy éjszakás wellness akció Pápán, reggelis vagy félpanziós ellátással a Villa Classica Hotelben
2018.03.01. - 2018.06.04. Tavaszi felfrissülés Pápán, wellness pihenés a bakonyi Villa Classica Hotelben
2018.03.01. - 2018.06.04. Akciós wellness hétvége pároknak Pápán, romantika évfordulóra, születésnapra, névnapra
2018.03.01. - 2018.06.04. Akciós wellness hétvége a Bakonyban kedvezményes árakon a Villa Classica Hotelben
2018.06.07. - 2018.08.20. Pápai aquapark vakáció és wellness kikapcsolódás szállással a Villa Classica Hotelben
2018.06.07. - 2018.08.20. Bakonyi nyaralás wellness élményfürdőzéssel, kerékpár kölcsönzéssel a Villa Classica Hotelben
2018.06.07. - 2018.08.20. Nyári akciós üdülések a Bakonyban, 4+1 éjszaka fürdőbelépővel a Hotel Villa Classica szállodában
2018.08.23. - 2018.10.15. Őszi kikapcsolódás Pápán, indián nyár rengeteg programajánlattal a Villa Classica Hotelben
2018.09.01. - 2018.11.30. Őszi hétvége akció, wellness és kirándulás a Bakonyban, kényeztető programokkal a Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Somlói bortúra hétvége a bor jegyében 4 csillagos szállással a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Vadász esküvő Pápa barokk belvárosában, a Hotel Villa Classicában ajándék nászutas lakosztállyal
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai gyógyfürdő hétvége reumatológiai panaszok esetén, wellness szállással
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai uszoda, sportos hétvége a Hotel Villa Classica vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Gyógyüdülés, gyógyvizes terápia
2018.01.01. - 2018.12.31. Mozgásterápia, mozgásszervi rehabilitáció fürdőbelépővel és wellness szállással
2018.01.01. - 2018.12.31. Fizikoterápia, gyógyüdülés, rekreáció a Villa Classica Hotelben, belépővel a pápai Várkertfürdőbe
2018.01.01. - 2018.12.31. Esküvő Pápán, stílusos esküvői helyszín a belvárosi Villa Classicában ajándék nászutas lakosztállyal
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai buli afrikai hangulatban, leány- vagy legénybúcsú, születésnapi mulatság, zártkörű rendezvény
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai rendezvény exkluzív környezetben, a Villa Classica Hotel különtermeiben
2018.01.01. - 2018.12.31. Csillagvizsgáló Bakonybélben, wellness hétvége Pannon Csillagda látogatással exlkuzív szállással
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi gyalogtúrák Pápáról, kirándulás a Boroszlán tanösvényen a Hotel Villa Classica vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Csapatépítés a Bakonyban
2018.01.01. - 2018.12.31. Nászút a Bakonyban, wellness romantika egy barokk kisvárosban, a pápai Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Ajándék fürdőbelépő a Villa Classica Hotel vendégeinek a pápai Várkertfürdőbe
2018.01.01. - 2018.12.31. Rekreáció Pápán a Villa Classica Hotelben, és a Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Nászút wellness hotelben a Bakonyban, romantika a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Tematikus szálloda a Bakonyban, francia idill és afrikai szafari hangulat egy helyen
2018.01.01. - 2018.12.31. Szállodai ajándékutalvány, lepje meg szeretteit egy pápai városnézős wellness pihenéssel
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi apartmanok, szállás tematikus szobákban és apartmanokban Pápán, a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi horgászat, horgász hétvége a Malom -horgásztónál, a Villa Classica Hotel vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi kerékpártúra, kerékpáros túraajánlatok kerékpár bérlési lehetőséggel
2018.01.01. - 2018.12.31. Kastély Pápán, városnéző hétvége főúri kastélylátogatással, wellness szállással
2018.01.01. - 2018.12.31. Lovaglás Pápán, lovas hétvége élményfürdőzéssel, városnézéssel wellness szállodánkban
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai termálfürdő hétvége a Várkertfürdőben, a Hotel Villa Classica vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Alakformáló torna személyi edzővel a Villa Classica vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Fáradt láb kezelése, fürdő és masszázs kezelések választható csomagban a Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai fitness hétvége a Várkertfürdőben, kiúszó-, élmény-, ülő- és csúszdás medencével, szaunákkal
2018.01.01. - 2018.12.31. Sárkányrepülés Pápán, élményhétvége a bakonyi Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Sétarepülés a Bakonyban, élményprogram pápai wellness szálláslehetőséggel
2018.01.01. - 2018.12.31. Skeet lövészet, olimpiai és vadász skeet hétvége a Bakonyban szálláslehetőséggel a Villa Classicában
2018.01.01. - 2018.12.31. Squash Pápán, aktív hévégi bakonyi pihenés a Hotel Villa Classica és a Várkertfürdő vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. Szépségkúra, szépségnapok wellness kezelésekkel a pápai Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Reumatológiai gyógyászat a Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Wellness kezelések, kényeztés egyedül vagy kettesben a Hotel Villa Classicában
2018.01.01. - 2018.12.31. Méregtelenítő kúra wellness kezelésekel a pápai Várkertfürdőben
2018.01.01. - 2018.12.31. Ballagási menü Pápán, a Hotel Villa Classica éttermében
2018.01.01. - 2018.12.31. Fallabda Pápán, aktív sportos hétvége a Hotel Villa Classica és a Várkertfürdő vendégeként
2018.01.01. - 2018.12.31. SZÉP Kártyával Pápán, wellness pihenés a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Lovas hétvége bakonyi wellness szállodánkban, hobbi és sportlovaglás, oktatás
2018.01.01. - 2018.12.31. Somlói borok, szervezett borkóstoló program cégeknek, baráti társaságoknak
2018.01.01. - 2018.12.31. Teke Pápán, hétvégi tekézés szállással a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai galéria látogatás és városnézés pihenéssel wellness szállodánkban, a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Múmiák Pápán, óegyiptomi koporsó és múmia látogatás, városnéző hétvége wellness pihenéssel
2018.01.01. - 2018.12.31. Pápai templomok, városnéző hétvége wellness szállodánkban, a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Szauna hétvége masszázsprogramokkal a pápai Várkertfürdőben, szállással a Villa Classica Hotelben
2018.01.01. - 2018.12.31. Rendezvény és konferencia helyszín exkluzív környezetben Pápán a Villa Classica Hotelben
2018.10.20. - 2018.10.24. Akciós wellness október 23-án, pápai ünnepi hétvége fürdő vagy múzeumi programmal
2018.10.22. - 2018.11.25. Őszi szünet a Bakonyban, hétvégi kikapcsolódás aktív programokkal Pápán a Villa Classica Hotelben!
2018.10.26. - 2018.11.04. Mindenszenteki wellness, családi kikapcsolódás kedvezményes fürdőbelépővel bakonyi szállodánkban
2018.12.01. - 2018.12.31. Téli hétvége a Bakony lábánál Pápán, wellness és fitnesz részleg korlátlan használatával
2018.12.03. - 2018.12.09. Mikulás wellness pihenés, családi kikapcsolódás bakonyi wellness szállodánkban
Találatok száma: 3

Hotel Villa Classica****

Hotel Villa Classica****

Hotel Villa Classica szállodánk Pápa első négycsillagos szállodája. Szobáink kényelme, valódi otthonossága, különleges hangulata, a reggelik bőséges választéka és a vacsorák minden igényt kielégítő ...


Apartman lakások Pápa

Apartman lakások Pápa

A Hotel Villa Classica főépületének szomszédságában elkészült apartman házunk, melyben 2 szoba és 3 apartman található. Ezekhez egy hangulatos mediterrán udvar is tartozik, melyet kizárólag az itt ...


Pápai Apartmanház

Pápai Apartmanház

Az apartmanház mediterrán udvaráról nyílnak a Moulin Rouge és a Hacienda Mexicana tematikus szobák. Az apartmanház első részében, a földszinten kapott helyet az Esterházy apartman, míg Provence ...
Találatok száma: 1

Villa Classica Étterem & Pub

Villa Classica Étterem & Pub

Éttermünk az 50-es évek amerikáját idézi fel, ahol garantáltan minden korosztály jól fogja érezni magát. A mediterrán teraszunkra nyíló éttermünkben az ötvenes évek hangulatában találkozhat James ...
KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Somló borkóstoló, szervezett program baráti társaságoknak, cégeknek a Villa Classica Hotelben

Szállás Pápán

Étkezés Pápán