Szegedi Füvészkert Lótusz Napok 2022

Szegedi Füvészkert Lótusz Napok 2022


Lótusz Napok a Szegedi Fűvészkertben, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolunk a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézzük a kelet varázsát.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Lótusznapok Szegeden

2022. július 30-31.

Távol-keleti hangulatú rendezvény a szegedi füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

A szegedi lótusz története

Itt, a szegedi Füvészkert tavában található Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állománya.

Az indiai lótusz Ázsia mérsékelt égövi területének déli-, délkeleti vidékén őshonos. Később, a Buddhizmus terjeszkedésével jutott el a szubtrópusi-, forró égövi vidékekre is, egészen Ausztrália észak-keleti részéig. Napjainkban széles körben hatalmas vízi ültetvényeken termesztik. Dísz- táplálék és gyógynövényként is jelentős.

A növény levelei magasan a víz felszíne fölött állnak, pajzs alakúak, kékeszöld színűek. Pompás megjelenésű virágai hosszú kocsányukkal a levelek fölé emelkednek, illatosak. Virágaik rovarmegporzásúak. A Szegedi Füvészkert tavában látható sötét rózsaszínű virágok mellett fehér változata is létezik a növénynek.

A növény első levelei már májusban megmutatkoznak a víz felszínén, igazi szépségét azonban július-augusztus folyamán mutatja. Ekkor a tavat zöld levélszőnyeg és a belőle kiemelkedő rózsaszín virágok tömkelege borítja. Ebből a virágpompából szeptemberre már csak az elfásodott, de még így is dekoratív termések szálai maradnak meg.

1932-ben egyik gyűjtőútja során Győrffy István talált rá az indiai lótuszra az óföldeáki Návay-kastély parkjában. Az itt található tóból származtak az első füvészkerti tövek, melyeket lovaskocsin szállítottak a Füvészkertbe.

Betelepítése óta a növény folyamatosan jelen van a tóban, mára a tó vízfelületének nagy részét birtokolja.

2022. július 30. szombat

Színpadi program

10.00 Közös napindító jóga gyakorlás
A gyakorlást vezeti a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület oktatója

11.00 MantraSOUND koncert
A MantraSOUND a jógában, filozófiában és zenében kapcsolódó baráti csapat. India világából merít mantrákat, és meditációs zenével, ambient és new age zenével ötvözi, amihez klasszikus, elektronikus és keleti hangszereket használ. A meditatív zenét versmeditációk és klasszikus indiai tánc egészítik ki.

A csapat tagjai: Dr. Bakos Judit Eszter/Virinchi Shakti – ének, keyboard; Bakos Attila – versmeditációk; Vadas Zsuzsanna – handpan; Berki Éva – klasszikus indiai tánc (bharatanátjam)

12.00 A Szegedi WU DE Iskola kung fu bemutatója
A WU DE Harcművészeti Egyesület Kínából származó Wing Tsun Kung-Fu és Chi-Kung oktatással foglalkozik. Igyekszünk minden alkalommal adni valamit a diákoknak, amit az alapvetően nyugati szemléletű értékrendjükkel össze tudnak egyeztetni, ezáltal bővíteni a látószögüket, vagy egyszerűen csak fókuszba hozni az egyszerűséget, a tisztaságot, az állhatatosságot, a becsületet, a tisztességet és más értékes erényeket.

12.30 Do-in bemutató Kovács Eszter vezetésével
A do-in egy ősi japán módszer energiakeringésünk harmóniájának helyreállítására. A do-in segítségével lassú mozgás és tudatos légzés révén harmonizáljuk a testünkben áramló életenergiát (japánul Kí, kínaiul Csí). A gyakorlatok egyszerűek, minden korosztály bátran végezheti őket, előképzettség nem szükséges. Rendszeres használatukkal fejlődik test-tudatosságunk, illetve elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóbbak legyünk, könnyebben tudjunk jól koncentrálni és pihenni.

13.00 Krisna zene
Egy többezer éves kultúrát és eredeti indiai hangszereket keltenek életre Krisna-völgy zenészei. A felemelő és jókedvű hangszeres kíséretű közös mandtrameditációban minden kedves érdeklődő részt vehet.

13.30 Japán teaszertartás
A Magyarországi Japán Tea Egyesület bemutatója

A hosszú évszázadokon keresztül formalizálódó zöld tea fogyasztás Japánban a 16. században egy új művészeti ág, a japán teaművészet megszületéséhez vezetett. A Tea Útján való járás formálja a gyakorló személy mozgásától kezdve, a gondolkodásmódján keresztül, az emberekhez és a természethez való viszonyát.

14.00 Wu stílusú Tai Chi bemutató és Chi Kung gyakorlás
A szegedi Tai Chi Iskola tanítványai már 2010 óta részt vesznek a Lótusz Napokon. Kung Fu iskolájuk Szegeden a Róna utca 27. szám alatt működik, az iskola vezetője sifu Tóth Zoltán. Mesterük a Tai Chi mellett Lo Man Kam Wing Chun Kung-fut is oktat.

A Lótuszos tó mellett lévő standjukon egyesületük tanítványaival közösen lehet majd szombaton tai chit, valamint chi kungokat gyakorolni, kipróbálni.

A tai chi belső erős harcművészet, amelyben a technikákat lassú tempóban, a légzés és a mozgás összehangolásával végezzük. Amellett, hogy a testet kíméletesen átmozgatja, az elmét is ellazítja, ezzel relaxál és felüdülést nyújt, a folyamatos tanulás pedig karbantartja az agyat.

Hasonló elven alapulnak és szintén lassan végzett gyakorlatok a csikungok is, amelyek a légzés szabályozásával, lassú mozgással végrehajtott gyakorlatsorok, amelyek életenergiánk, vagyis a csi (chi) erősítését, kiegyensúlyozását szolgálják, valamint a befelé figyeléssel segítenek a mentális ellazulásban és a stressz oldásában is. A harcművészek is végeznek különféle csikung gyakorlatokat, ezekkel fejlesztik a belső erejüket.

15.00 Túri Virág Réka és tanítványai, a Parvati Tánccsoport előadása
Odisszi klasszikus indiai tánc bemutató

Virág 2003 óta foglalkozik Odisszi tánccal, a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezett moderntánc pedagógus és tanár (MA) szakon. 2006-tól első mesteréhez évenként járt tanulni Indiába, majd eltávozása után Rahul Acharya tanítványa lett. 2015-ben ICCR ösztöndíjat kapott az indiai tanulmányok támogatására, melyet az indiai állam ad ki. 2020 óta a Magyar Nemzeti Táncszínház rendszeres fellépő művésze. 2017-ben megalakult az ODRA Odissi Dance and Research Academy magyar részlege is, amelynek keretében tanulhatnak az elkötelezett érdeklődők.

Szereplők: Túri Virág Réka, Szegedi Anita, Kelló Krisztina, Vágó Zsanett, Nagy Míra, Kiss Noémi, Zadravecz Ildikó, Gimesi Szilvia

16.00 Virágh Balázs és Harkeerat Singh Mangat Dhrupad koncertje
Harkeerat Mangat 2010 óta a Dagarvani Dhrupad stílusban tanul a világhírű Pandit Uday Bhawalkar és Shri Arijit Mahalanabis irányítása alatt. Mangat énekstílusa Bhawalkar tonális tisztaságát ötvözi Mahalanabis ritmikus játékosságával.

Virágh Balázs Pandit Mohan Shyam Sharma tanítványa. Játékstílusa a Pakhawaj Nathdwara stílusát képviseli.

A Dhrupad az indiai klasszikus zene legrégebbi máig fennmaradt stílusa, mely az ősi szanszkrit szövegek kántálásából alakulhatott ki. Mivel a Dhrupad-ot inkább szóban, mint írásban tanítják, az előadás az újrateremtés aktusa, amelyben a hagyományos elemek spontán, egyedi módon állnak össze. Ez magában foglalja azt, amit a nyugati világban úgy neveznénk, hogy improvizáció.

A zene témája a spirituális odaadás, az előadás pedig egy ablak, amelyen keresztül a külvilág bepillanthat e hagyomány végtelen gazdagságába.

17.00 Raga Fusion
Lantos Zoltán (hegedű) és Chirayu Bhole (tabla)

Indo-Jazz, Ambient, Fusion, hegedű, elektronika, tabla. Többezer éves zenei nyelv,
szintézis, XXI. századi interpretációban. De mindig tisztelettel, alázattal, az ősi indiai klasszikus Rágák világából táplálkozva, „tiszta forrásból”, tradicionálisan, ugyanakkor mai, kortárs zenei megközelítésből. Lantos Zoltán 9 évig élt és tanult Indiában, később többször is visszatért különböző koncertkörutakra. Ottani tanulmányai és a zenei utazásában világszerte szerzett tapasztalatai oltódnak össze különleges
kompozícióiban és improvizációs nyelvezetében.

Chirayu Bhole indiai tablaművész ősei hagyományait viszi tovább, egzotikus ütőhangszerén.

A műsorban több hagyományos Észak- és Dél-Indiai Rága is elhangzik – olykor elektronikával és egymásra játszott szólamokkal dúsítva – a saját kompozíciók mellett.

Elefánt tisztás – Műsorsátor

12.00 „Az istenek kedvenc virága” – a lótusz szimbolikája és jelentősége az indiai kultúrában
Mit jelképez a lótusz az indiai kultúrában, a spiritualitásban és a jógában? Hogyan sajátíthatjuk el a lótuszban megjelenő minőségeket, hogy kivirágozhassunk a mindennapi életben? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk Révai-Bere Anita jógaoktató és ájurvéda-konzulens előadásából.

Az előadás után lótuszmeditációt gyakorolhatunk.

14.00 Zhou Xingsi ´Ezer írásjegyes mű´ verses szövege Zhao Mengfu hat írásstílusú kalligráfiájával
Könyvbemutató

Horváth Janisz kínai kalligráfia- és festészet oktatóval, a könyv írójával, szerkesztőjével Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója beszélget

16.00 Amikor minden változik – válság és újjászületés az asztrológus szemével
Márton Ibolya előadása

Márton Ibolya a jeltudomány világából érkezett, szakterülete az ember- és világismeret, ahogy az a klasszikus nyugati asztrológiából kinőtt jungiánus asztrológiában művelhető. „Tudathang: életre hangoló” néven végzi tevékenységét. Hivatása, hogy abban segítsen a hozzá fordulóknak, hogy megismerjék, megértsék, ha kell, megváltoztassák, vagy jól éljék meg önmagukat és a világukat.

2022. július 31. vasárnap

Színpadi program

10.00 Közös napindító jóga gyakorlás
A gyakorlást vezeti a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület oktatója

11.00 Túri Virág Réka és tanítványai, a Parvati Tánccsoport előadása
Odisszi klasszikus indiai tánc bemutató

Virág 2003 óta foglalkozik Odisszi tánccal, a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezett moderntánc pedagógus és tanár (MA) szakon. 2006-tól első mesteréhez évenként járt tanulni Indiába, majd eltávozása után Rahul Acharya tanítványa lett. 2015-ben ICCR ösztöndíjat kapott az indiai tanulmányok támogatására, melyet az indiai állam ad ki. 2020 óta a Magyar Nemzeti Táncszínház rendszeres fellépő művésze. 2017-ben megalakult az ODRA Odissi Dance and Research Academy magyar részlege is, amelynek keretében tanulhatnak az elkötelezett érdeklődők.

Szereplők: Túri Virág Réka, Szegedi Anita, Kelló Krisztina, Vágó Zsanett, Nagy Míra, Kiss Noémi, Zadravecz Ildikó, Gimesi Szilvia

13.00 Krisna zene
Egy többezer éves kultúrát és eredeti indiai hangszereket keltenek életre Krisna-völgy zenészei. A felemelő és jókedvű hangszeres kíséretű közös mandtrameditációban minden kedves érdeklődő részt vehet.

14.00 Mediball
Az Osu-No Seishin Kyokushin Karate, Mediball és Életmód Fejlesztő Sportegyesület bemutatója

A MediBall feltalálója Prof. Bai Rong, a Shanxi tartomány Jinzhong Városi Egészségügyi Iskolájának testnevelő tanára volt. 1991-ben szabadalmaztatta találmányát a Rouliball (MediBall) labdajátékot. A feltaláló célja az volt, hogy egy olyan labdajátékot hozzon létre, melyben a Tai Chi lágy körkörös mozdulatait használva eddze a testet úgy, hogy elkerülje a test sérülését, ugyanakkor fejlessze a szervezet fiziológiás funkcióit, mentális egészségét és lelki megnyugvást ad, ami az egészség alapja. Magyarországon hivatalosan 2008 óta van jelen ez a sportág.

14.30 Jóga bemutató – Devá Yoga Stúdió
A Devá Yoga története 7 évvel ezelőtt a Himalaya lábánál egy ashramban kezdődött.

Itt döntötte el Detti, hogy Indiából hazatérve tanítani fog. Itthon találkozott tanítványával Lillával, aki később saját maga is önálló oktatóvá fejlődött. Ezzel megalakult közös csapatuk, mely ma a Devá Yoga alapkövét jelenti.

Jógaszemléletük magában hordozza a tradíciót és az integrációt. A hatha jógától kezdve az ashtanga jógán át a Yin és Gerincterápiás jógáig szeretnék ezt a csodálatos tudományt mindenki számára elérhetővé és testhezállóvá tenni.

Számukra a legfontosabb az autentikusság és a precizitás, ezért tanárként is folyamatos tanulással igyekeznek a lehető legszínvonalasabb szolgálatot tenni.

15.00 A Kala Sangam tánccsoport dél-indiai klasszikus Bharatanatyam táncelőadása
16.00 Fire Fantasy – távol-keleti zsonglőr bemutató
A zsonglőrködés több ezer éve része a keleti kultúráknak. A legtöbb feljegyzés Indiából és Kínából származik, de számos korai kultúrából – egyiptomi, görög, római skandináv, azték és polinéziai civilizációkból – maradt fenn olyan emlék, mely zsonglőrök művészi tevékenységét rögzíti. Indiában a nőknek kötelességük volt megtanulni, a 3 labdás zsonglőrködést. Az ősi kínai művészetben is előkelő helyet foglalt el a zsonglőrködés, erről több irodalmi és képi ábrázolás tanúskodik.

17.00 Samsara Boulevard – Világok mantrái koncert
A Samsara Boulevard zenéje olyan tapasztalt muzsikusok világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást. Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, hibáit, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig.

Elefánt tisztás – Műsorsátor

10.00 Az Ájurvéda a mindennapi életben
Pál Tamás ájurvéda szakértő, spirituális író, tanácsadó előadása

A világ legősibb egészségmegőrző és önismereti tudománya az Ájurvéda. Hogyan tudjuk ezt a bölcsességet mai, hétköznapi emberként megismerni, alapszinten elsajátítani? Miként lehet áldásos hatásait mindennapjainkba építve jobb egészséget nyerni? Gyakorlatba ültetve ezt a tudást lehetséges volna, hogy legyen több energiánk, tisztább gondolataink, nagyobb siker az életünkben és békesség a szívünkben?

12.00 Gyógy- és fűszernövények a konyhánkban és a kertünkben
Hajduné Varga Judit előadása

14.00 Hangfürdő bemutató tibeti hangtálakkal
Egész életünk során hangok és rezgések vesznek minket körbe, sokszor azonban nem tudatosul bennünk, hogy milyen hatással is lehetnek ezek akár a testünkre. Ezen a bemutatón megismerkedhetsz több hangfürdőkön alkalmazott hangszerrel: tibeti hangtállal, szélharangokkal, esőbottal, csengőkkel és tingshával. Egy rögtönzött kis mini koncert keretében pedig meg is megtapasztalhatod a hangok és rezgések játékát.

A hangfürdőt Novák Andrea Szilvia tartja.

Találatok száma: 59

Alfa Hotel Szeged

Alfa Hotel Szeged

A szálloda pár perc sétára található a belvárostól, csendes városrészen, közel az Árkád Szeged Bevásárlóközponthoz. A szegedi hotelnek egy modern épület ad otthont, és kínál kényelmes szálláslehetőséget az üzleti céllal Szegedre érkező, illetve a kikapcsolódni, üdülni vágyó vendégeink számára. Bővebben


Anna Panzió

Anna Panzió

A szálláshely biztosítja a munkához és a pihenéshez egyaránt elengedhetetlenül fontos nyugalmas környezetet. A gondtalan, kellemes kikapcsolódást szolgálja a gyönyörűen parkosított udvarunk. Bővebben


Apáthy István Kollégium

Apáthy István Kollégium

A kollégium Szeged történelmi belvárosában, a Dóm tér belváros felé nyúló sarkánál fekszik, mely Apáthy István zoológus egyetemi tanár nevét viseli. Az Apáthy István Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 234 férőhelyes, ... Bővebben


Aquarius Vendégház Szeged

Aquarius Vendégház Szeged

Vendégházunkban 7 darab elegáns belső kialakítású, füstmentes szoba található, amelyek összesen 16 férőhelyet biztosítanak. Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik, melyekben az önálló zuhanyzó és toalett egyaránt megtalálható. A szálláshely szobái meglehetősen tágasak, a legkisebb szoba mérete 18 m2. Az ... Bővebben


Art Hotel Szeged****

Art Hotel Szeged****

Az Art Hotel Szeged a belvárosban, közvetlenül a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a színházrajongó, városlátogató, művészeteket, vízi sportokat kedvelő és üzleti utazó vendégeket. Négycsillagos szobáink, modern éttermünk, rendezvénytermeink és wellness részlegünk szolgáltatásai együttesen teszik ... Bővebben


BL Luxusapartman Ház Szeged

BL Luxusapartman Ház Szeged

Családias apartmanházunk nyugodt, csendes környezetben, Szeged város szívében található. Egész évben várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó családokat, párokat. Minden vendégünk számára díjtalanul igénybevehető a nyitható/fedhető úszómedencénk. Bővebben


Bella Hotel*** Szeged

Bella Hotel*** Szeged

A szálloda 500 méterre fekszik Szeged központjától, a Rókus-templom és a Mars téri buszpályaudvar közvetlen közelében. Bővebben


Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Borostyán Birtok Szeged-Gyálarét

Az egységes stílusban épített, illetve felújított épületek, az egy hektáros, nyárfa, platán- és fűzfaligettel körülölelt horgásztó ideális pihenést és kikapcsolódást nyújtanak az idelátogatóknak. A 20 holdas területen található a férőhelyes Étterem , melynek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a ... Bővebben


Brindza Vendégház

Brindza Vendégház

Barátságos,tiszta, fiatalos, olcsó szállás Szeged legjobb helyén. Bővebben


City Hotel Szeged

City Hotel Szeged

Központi elhelyezkedésének köszönhetően a város főbb nevezetességei, számos éttermei gyalogosan is könnyen és gyorsan megközelíthetők. A Tisza-folyó alig 200 méterre található, a fogadalmi templomot már 5 perces sétával elérheti. Tágas szobáinkból panorámás kilátás nyílik a városra, az esti fényekben úszó ... Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


Találatok száma: 65

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé Szeged

A2 Gastro Caffé reggeliző és brunch étterem Szegeden. A brunch a mindennapok része, ahol az egyszerűség, a hagyományok, a minőség és az elegancia találkozik. Bővebben


Barcraft Szeged

Barcraft Szeged

Magyarország első eSport bárja végre megérkezett Szegedre! Nálunk megtalálhatsz mindent ami geek. Bővebben


Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

Bistorant - Bistro Restaurant Winebar

A Bistorant kiváló minőségű ételeket kínál fiatalos, kötetlen környezetben, így tökéletes helyszín családi és baráti összejövetelekhez vagy beszélgetéshez egy finom koktél, vagy egy jó bor mellett. Bővebben


Classic Grill szerb étterem és pince

Classic Grill szerb étterem és pince

Ha szereted a grill ételeket, a családias hangulatot, a barátságos kiszolgálást, szeretettel invitálunk, hogy tedd próbára délvidék egyedülálló Parázskonyháját! Bővebben


Cukkini Gyorsétterem

Cukkini Gyorsétterem

Éttermünk gyorsétteremként üzemel ahol a magyaros ízek kedvelői, illetve a vegetáriánus vendégeink is megtalálhatják számításukat. Naponta kétfajta levesből és 8 féle főételből választhatnak vendégeink ideértve a vegetáriánus ételeket, főzelékeket,pörkölteket, rostonsülteket, frissensülteket és a salátákat. ... Bővebben


Fasor Vendéglő és Semiramis  Kávézó

Fasor Vendéglő és Semiramis Kávézó

Fasor vendéglő, a hagyományos értékek étterme. Úgy hisszük, hogy ahonnan a vendég jóllakottan távozik és később örömmel tér vissza, az egy jó étterem. Bővebben


Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Főzelékmegálló Gyorsétkezde

Az étterem fő kínálata - nevéből adódóan elsősorban magyar termelőktől vásárolt zöldségekből és gyümölcsökből készült - főzelék, amely mellé különböző húsos és húsmentes feltétek választhatók. Napi menü kínálatunkból vegetáriánusok is kedvükre választhatnak, egyrészt a vegetáriánus menü minden nap ... Bővebben


Garden Bistro & Beach Szeged

Garden Bistro & Beach Szeged

Garden hangulattal, megújuló ízekkel, ital akciókkal, óriás kivetítővel várunk benneteket hangulatos kerthelyiségünkben. Reggeli, ebéd, vacsora, lazulás.. Bővebben


Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Gombóc Túróbár Manufaktúra Szeged

Helló Szeged! Bárkit kérdezel róla, hogy szereti-e a túrógombócot, tízből kilenc esetben a válasz: PERSZE! Amikor a kifinomult modern gasztrológia találkozik egy évszázados múlttal büszkélkedő népi étellel, egy olyan különleges fogás születik, ami egyszerre gyönyörködteti a szemet, kényezteti az ... Bővebben


Görög Pizzéria

Görög Pizzéria

Családi vállalkozásként üzemelő kertvárosi éttermünkben nem csak pizzákat készítünk. A görög ízeket is ide varázsoljuk sültjeinkben és salátáinkban. Az étterem földszinti része minden nyáron hangulatos terasszal bővül. Az emeleten 40 fő részére különterem és hozzá kapcsolódó terasz várja vendégeinket. ... Bővebben


1 2 3 4 ... 7   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
6726 Szeged , Lövölde u. 42.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG