Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!

Szegedi Közéleti Kávéház programok 2018

2018. szeptember 1 - 30. Szeged, Több helyszínen

A Közéleti Kávéház intézményét Szegedi Irodalmi Kávéház néven a TIT Szeged Városi Szervezete alapította alapította 1984-ben. Dr. Szondi Ildikó 1985 óta szerkesztője az esteknek, amelyek müködése feltételei biztosítására létrehozta 1989-ben a Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítványt. A Kuratórium elnöke Szeged város volt polgármestere, Dr. Szalay István matematikus, aki rendszeresen beszélgetőtársként is közremüködik az esteken, sok más szegedi, vagy Szegeden vendégeskedő mellett.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
E-mail cím: [szond...megnézem]
Kontakt személy: Dr. Szondi Ildikó
Cím: Szeged , Több helyszínen

2018. szeptember 02. vasárnap 10 óra

Szegedi emlékezet (séta a Belvárosi Temetőben)

Az igazán nagy emberek nevét, emlékét tetteik és alkotásaik őrzik, de sírjaik szülővárosuk vagy lakóhelyük temetőjében van. A Szegedi belvárosi temetőben tett kétórás sétánk során megállunk volt polgármesterek, megyei főispánok, írók, költők, festők, zenészek és kedves színészeink sírja előtt, hogy szavakkal és egy-két szál virággal felidézzük emléküket

A kétórás séta a Belvárosi Temető parkolójából, a Virágbolttól indul és a Bajai úthoz közeli bejáratnál ér véget.             

Részvételi díj: 1200 Ft/fő
A sétákat összeállították és vezetik a Szegedi Tourisma idegenvezetői

2018. szeptember 3. hétfő 18 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza Lajos krt. 54.)

A SZEGEDI KENDERGYÁR

Szabó István operatőr vetítése

Közreműködik: Meglepetés vendég

Házigazda: Bagdi Sándor főiskolai docens

2018. szeptember 5, szerda 18.00 óra SZAB székház (Somogyi u. 7.)

KRISTÓ LÁSZLÓ: AZ ÉN FELSŐVÁROSOM SZEMELVÉNYGYŰJTEMÉNYÉNEK KÖNYVBEMUTATÓJA

Háziasszony: Kovácsné dr. Faltin Erzsébet, aki egyben a mű mentora

Résztvevők:
Kristó László özvegye, Roik Ida asszony és lányuk, Kristó Tímea
Dobayné Deák Éva nyomdai előkészítő, tipográfia
Pozsik László lektor
Dr. Tóth István történész muzeológus
Dorozsmai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke, Deli Albin
Csongrád Megyei Honismereti Egyesület elnöke, Marjanucz László professzor
Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány alapítója dr. Hekáné dr. Szondi Ildikó és a kuratórium elnöke: Szalay István professzor

A téma: Garaczi László: Egy lemúr vallomásai
                                           Mintha élnél
                                           Pompásan buszozunk
                                           Arc és hátraarc
                                           Wunsch híd
                                           Hasítás

Háziasszony: Palotás Éva tanár

2018  szeptember 5. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

Bibliai Szabadegyetem előadássorozata

Zsoltárok könyve.
Előadó: Ócsai Tamás.
Ócsai Tamás teológus, lelkész, a Hetednapi Adventista Egyház jelenlegi elnöke. Budapesten él feleségével és két gyermekével.
A Bibliai Szabadegyetem négy félévesre tervezett előadás-sorozatának második féléve szeptemberben ismét elindul Szegeden. Hetente egy alkalommal, szerdánként egy-egy bibliai könyvvel ismerkedhetnek meg a Szentírás iránt érdeklődők, egy kb. egy órás előadás keretében.
A Bibliai könyveket teológusok, lelkészek mutatják be, igyekezve a régi szövegek megértését úgy segíteni, hogy a könyvek keletkezésének történelmi hátterére is kitérnek, és a mai ember számára is elérhető közelségbe hozzák mind a történetek szereplőit, mind azokat a hétköznapi és nem hétköznapi eseményeket, amelyeken keresztül végső soron Istennek a mai ember számára is szóló üzenetét megérthetjük.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, azokat is, akik általános műveltségüket szeretnék gyarapítani, azokat is, akik most először szeretnének közelebb kerülni a Biblia megismeréséhez és megértéséhez, és azokat is, akik már olvassák a világ egyik legnagyobb példányszámban kiadott „bestsellerét”, és további gondolatokat szeretnének kapni eddigi tudásuk elmélyítéséhez.
A szabadegyetem mindenki számára nyitott és ingyenes.
A kezdés időpontja: szerdánként 18 óra.

2018. szeptember 5, szerda 18.00 óra SZAB székház (Somogyi u. 7.)

KRISTÓ LÁSZLÓ: AZ ÉN FELSŐVÁROSOM SZEMELVÉNYGYŰJTEMÉNYÉNEK KÖNYVBEMUTATÓJA

Háziasszony: Kovácsné dr. Faltin Erzsébet, aki egyben a mű mentora

Résztvevők:
Kristó László özvegye, Roik Ida asszony és lányuk, Kristó Tímea
Dobayné Deák Éva nyomdai előkészítő, tipográfia
Pozsik László lektor
Dr. Tóth István történész muzeológus
Dorozsmai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke, Deli Albin
Csongrád Megyei Honismereti Egyesület elnöke, Marjanucz László professzor
Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány alapítója dr. Hekáné dr. Szondi Ildikó és kurátora: Szalay István professzor

A Facebook Régi Szeged oldalán 2016  október közepe táján jeleztem Kristó Lászlónak: Az én Fölsővárosom című gyöngyszemeit meg kellene jelentetni. Azonnal válaszolt: Megküldi. Hárítottam. (A világért sem vállalok fel egy esetleges szerzői jogi vitát.)– Október 30-án halálhírét olvastuk!– Lelkiismeret furdalás. Kis idő múlva úgy gondoltam, mégiscsak közzé kellene tenni. A Régi Szeged oldal tagjai közül legalább ötvenen azonnal támogatták az elképzelést. Kristó László hozzátartozóit is gyorsan elértem. Özvegye, Roik Ida asszony örömest egyetértett, későbbi szervezőmunkámat is készségesen segítette, melybe Tímea lányuk is bekapcsolódott. A szponzorálás is kedvezően alakult. Kristó László barátai, tisztelői révén rövid időn belül rendelkezésre állt a nyomdaköltség. Három szegedi civilszervezet – a Dorozsmai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület és a Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány –nyomban az ügy mellé állt. Összehoztuk a Felhasználási szerződést: a szerzői jog jogosultja, Kristó László özvegye a két Egyesületre bízta a mű megjelentetését és minden további publicitást. A három civil szervezet tagjai közül néhányan személyesen is bábáskodtak a mű megjelentetésén. Dobayné Deák Éva rögtön felajánlotta a nyomdai előkészítést, Szalay István professzor megírta a prológust, dr. Tóth István történész muzeológus az epilógust és tisztázta a közölni kívánt képek jogi státuszát, Deli Albin és Marjanucz professzor –az Egyesületek elnökei – a Felhasználási Szerződés aláírásával garanciát vállaltak a mű méltó gondozására. Szalay professzor és dr. Hekáné dr. Szondi Ildikó pedig a Közéleti Kávéház rendezvényei sorába iktatták bemutatását.

A bemutató során adjuk át a család és a szponzorok tiszteletpéldányait, s mindazok, akik vásárolni kívánnak, megtehetik.

2018. szeptember 6, csütörtök 18.00 óra SZAB székház (Somogyi u. 7.)

HALLOWAY JÁNOS: RENDSZERVÁLTÓ SZERELMEK című regényéről beszélget a szerzővel
Dr. Szalay István professzor

A szerző neve írói álnév, de a mai esten megtörténik a leleplezés, annak ellenére, Ő nem ismeretlen a kávéházi közönség számára. Csaknem negyven éve folytat pszichiátriai orvosi praxist. Kiemelt szakterülete a párterápia, amelynek során találkozott a házassági konfliktusok széles skálájával. A kávéház rendszeres látogatói már ráismerhetnek, de akik megőrzik a kávéházi programfüzeteket, még fényképéhez is juthatnak a júniusi programfüzet 18. oldalán.
Most pedig a könyvről  és önmagáról a szerző szavaival: “A regényt 2004-ben adta ki a Fekete Sas Kiadó. Akkoriban – igaz, csak szűk körökben- elég nagy vihart kavart. Voltak, akik irodalmi megfontolásból is lelkesedtek érte, mások az egykori Szabó család rádiós sorozat színvonalát emlegették, Ráadásul politikailag kényes témák is elő-előfordultak. Egyik szereplő anyja a következőket vágja fiacskája fejéhez: “Mondhatnak ezek a politológusok akármit (ezek is honnan a búsból bújtak elő, sőt még szaporodtak is, tíz évvel ezelőtt (a 2000-res évek elején, SZ.I.) még egy sem volt belőlük), a Horthy – rendszerben az urak dirigáltak a népnek, a komonizmusban (sic!) a komonisták (sic!) dirigáltak, a demokráciában viszont a demokratáknak kellene dirigálni, ez csak logikus, nem? Na de honnan lennének ebben az országban demokraták, mikor demokratákat csak a demokrácia nevel? Erre válaszoljon az ő okos kisfia!” Ám a legnagyobb kíváncsiságot mégis az váltotta ki, vajon kicsoda a szerző. Ugyanis a fülszövegből világosan kiderült, hogy hogy a Halloway János irodalmi álnév. Tandori Dezső egyszerűen megoldotta a kérdést: Ki az író? Lehet, hogy ismert ember tréfál velünk? Lehet, hogy egy elsőkönyves mester? Nem mindegy? Íme! Itt van e könyv, itt van ez a regény! Egykori önmagunk levonata egy letehetetlen könyvben, humorral, öngúnnyal, szatírával, ahogyan túlélni lehet, lehetett.” A szerző- elárulhatjuk- szegedi. Egyetem után került Budapestre, majd öregkorára visszaköltözött szülővárosába, akinek nagyon sokat köszönhet. Itt írt még négy regényt, amiből az egyik ez év februárjában jelent meg, a másik szeptemberben jelenik meg, a fennmaradó kettő még kiadóra vár.” 
Az utolsó mondatra szinte rímelnek az értő kritikus Weéry Imre sorai: ”Halloway János, akár ezen a néven, akár másikon úgyis további regényekkel fog megörvendeztetni bennünket a jövőben. Az alapvető intellektualizmus megkülönbözeti teljesítményét átlagos bestsellereinktől.”

Beszélgetőtárs: SZALAY ISTVÁN matematikus

2018. szeptember 7. péntek 18 óra SZAB Székház (Somogyi u.

INDIÁBÓL TUDÓSITOTTAM…

Előadó: Farkas József György tudósító
      Házigazda: Farkas István tanár

Szeptember 7-én ismét a Közéleti Kávéház vendége lesz Farkas József György külpolitikai újságíró, aki ezúttal indiai élményeit osztja meg a közönséggel. Farkas, aki 1960-ban a szegedi Ságvári gimnáziumban érettségizett, egyetemi tanulmányai során megtanult hindiül, s India államnyelvének ismeretében számos alkalommal kapta feladatul, hogy a világ második legnépesebb országából tudósítson. Ő készítette az utolsó interjút Indira Gandhival, s ő tájékoztatta a magyar közönséget Delhiből a miniszterelnök-asszony meggyilkolása utáni rendkívüli állapotról is. Izgalmasnak ígérkező beszámolóját saját szerkesztésű archív filmmel teszi még érdekesebbé.

2018. szeptember 8. szombat. 15 óra Somogyi Könyvtár előtt

• Mathias Rex manu propria  – kerékpáros emléktúra a Mátyás király-emlékév alkalmából

A 2018-as esztendőt Mátyás Király emlékévnek nyilvánították, királlyá választásának 560. és születésének 575. évfordulója alkalmán. Ezen jeles alkalmakból kerékpáros idegenvezetést szervezünk, mely során tematikusan végigjárjuk Hunyadi Mátyás szegedi emlékhelyeit.
Együtt felfedezzük, hogy a szobrok és terek mellett milyen komoly jelentősége volt Mátyásnak Szeged középkori történelmében, miket tett nálunk és mit olyat adott a városunknak, melyek jelentősége napjainkban is meghatározó.
Részvételi díja: 1000 Ft.

2018. szeptember 10. hétfő  16 óra Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terme

Őszi zsongás. verses - zenész összeállításra-
Meszlényi László és Dévai Kálmánné őszi hangulatot varázsol Vivaldi és Antonio Piazzolla gyönyörű zenéjével , Kosztolányi , Rilke és Márai szavaival
Zenei válogatás Meszlényi László, zeneművek hangulatát erősítő versek Dévai Kálmánné
Háziasszony Ferenczy Valéria
Közéleti Kávéház és a Nyugalmazott Igazgatók Egyesülete közös rendezvénye

2018. szeptember 10. hétfő  18 óra MTA SZAB Székház (Somogyi B. u. 7.)

SZINHÁZ – MUZSIKA – ÉLET
Vendég: Gyüdi Sándor a Szegedi Szimfonikus Zenekar főigazgatója
Beszélgetőtársak: Baradnay Gyula sebész professzor és Tráser László újságíró

2018. szeptember 11. kedd 18 óra Városháza Házasságkötő terem

                                      SZEGED KÖRNYÉKE
                             Dr. Somorjai Ferenc  300 képpel illusztrált előadása

Mórahalom – Ásotthalom, Fehér-tó – Sándorfalva – Ópusztaszer, Algyő – Hódmezővásárhely – Mártély, Deszk – Kiszombor – Makó – Óföldeák

Dr. Somorjai Ferenc idegenvezető, idegenforgalmi földrajztanár, művészettörténész és útikönyv-író, a Szeged, Csongrád megye, Kecskemét, Budapest, Magyarország útikönyv, szegedi Fogadalmi templom, szerb templom, zsinagóga ismertetőjének szerzője, Szeged és a régió egyetlen kiváló minősítésű idegenvezetője.

2018. szeptember 12. (szerda) 17 óra

Magyar Tudományos Akadémia SZAB Székház, 110-es előadóterem ( Somogyi utca 7.)

34. Program: Túróczi Tamás, Sófi-díjas történész utazási élménybeszámolója: Moszkva
"- Hová utazol legközelebb?
- Moszkvába.
- Moszkvába? Minek? Mi van ott?

Azok, akik ismernek és tudják rólam, hogy szeretek utazni, vágyom arra, hogy időről-időre új helyeket ismerjek meg, gyakran felteszik nekem a kérdést, merre visz az utam következőleg. Általában fokozott érdeklődéssel fordulnak a beszámolóim felé, amikor arról mesélek, mi újat, érdekeset és szépet láttam az utazásaim alkalmával, vagy, hogy mi a következő tervem. Legutóbb azonban szinte kizárólag értetlen, lenéző pillantásokat kaptam, amikor közöltem az érdeklődőkkel, hogy a következő kalandom Moszkva lesz…
Azóta is sokat gondolkodtam a kérdésen. vajon miért van ez így? Valami rossz történelmi beidegződés ennek az oka, vagy csak egyszerűen egyfajta megmagyarázhatatlan ellenszenv? Miért gondolja úgy az emberek többsége (szomorú, de 10-ből 8 esetben ezt tapasztaltam), hogy tőlünk keletre nincsenek szép dolgok, nincsenek értékelendő dolgok, egyáltalán nincs miért oda menni.
Erre keresem a választ a következő előadásom alkalmával, s közben - ahogy eddigi is - próbálok mesélni minél több érdekességet és megmutatni minél több szépséget... tőlünk keletre/keletről. Tisztelettel várom kedves közönségemet ezúttal is a már-már szokásos időutazásra."

2018. szeptember 12. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u.)

Bibliai szabadegyetem előadássorozata
Pédabeszédek könyve.

Előadó: Zámbó Zoltán.
Zámbó Zoltán teológus; tanulmányait a Sola Scriptura Teológiai Főiskolán, a Baptista Teológiai Akadémián, az Országos Rabbiképző Egyetemen Zsidó Művelődéstörténet szakon, valamint a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán vallástudomány szakon folytatta.

2018. szeptember 12. szerda 18  óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

Ciprus

Kovács Mária vetítéses előadása
Házigazda: Dr. Bagdi Sándor főiskolai docens

2018. szeptember 13. csütörtök 18 óra  Tátra téri plébánia, közösségi termében

FÖLDÖNKÍVÜLI TEOLÓGIA,
A FIDES ET RATIO ENCIKLIKA TÜKRÉBEN


“Egy német pap Giordano Bruno előtt 160 évvel idegen civilizációkról értekezett, de nem került máglyára sőt bíboros lett- mondja Paul Gábor jezsuita szerzetes, asztrofizikus. A Vatikáni Obszervatórium arizonai teleszkópjának vezetője exobolygókról és a finomhangolt világegyetemről.” (Heti Válasz XVII. évfolyam, 51-52. szám 2017. December 21, 76-78. oldal). “Alaptalan tehát föltételeznünk bármiféle versengést az ész és a hit között: egymásban laknak, s mindkettőnek megvan a kibontakozásához a saját tere.” (Szt. II. János Pál , Fides et ratio enciklikája, második fejezet, 17. pont első mondat.).

Beszélgetőtársak: Monsignore Prof. Dr. BENYIK GYÖRGY bibliakutató,
Prof. Dr. KISS JÁNOS vegyész egyben  ötletgazda,
Prof. Dr. SZALAY ISTVÁN ny. egyházügyi államtitkár.

2018. szeptember 14. péntek 16 óra Városháza Sajtószoba (Széchenyi tér 1.)

„A drága fiúk hullanak
vérben a hóra napra nap”
Babits Mihály és az I. világháború
IRODALMI BESZÉLGETÉS
Előadó: Dr. Rozsnyai Jenőné ny. középiskola tanár
Közreműködik: Németh Janó versmondó

2018. szeptember 14. péntek 18 óra Városháza Sajtószoba (Széchenyi tér 10.)

A SELYEMÚT TITKAI - ÜZBEGISZTÁN

Az ókori Kína nagy kincsét, a selymet évszázadokon át karavánutak hozták Ázsián keresztül Európa gazdag vidékeire, Velencébe, Spanyolországba, és Észak-Afrikába. A karavánutak olyan helyszíneket érintettek, mint a 2000 éves Khiva, mesés Bukhara, vagy az Ezeregyéjszaka egyik főszereplője, Szamarkand. Ezeken a helyeken tett útjáról számol be dr. Baneth Péter, sok fényképpel, diával, ókori és mai legendával és történettel. Jó szórakozást!

2018. szeptember 16. vasárnap 10-12 óra Klauzál téri Oroszlános kút

Sziszi
A legnépszerűbb magyar királyné nemcsak a magyar embereket, hanem a magyar városokat is, köztük Szegedet is nagyon kedvelte. Egyedi sétánk során felkeressük azokat az ismert helyeket, ahol megfordult, mesélünk a fiatal leányról, a császári fenségről, hétköznapjairól, félelmeiről, szépségtrükkjeiről, szépséghibáiról! Másfél órás gyalogos sétánk alatt nemcsak külső, de belső helyszíneken is megismerkedünk a valódi Sisivel.

Részvételi díj: 1200 Ft/fő

A sétákat összeállították és vezetik a Szegedi Tourisma idegenvezetői

2018. szeptember 17. hétfő 17 óra Városháza Házasságkötő terem (Széchenyi tér 10.)

DUGONICS ANDRÁS EMLÉKÉRE

A 200 éve elhunyt Dugonics Andrásról szóló szellemi játék értékelése, eredményhirdetése. Felidézzük a 3. fordulós játék kérdéseit, válaszait, és átadjuk a díjakat.

Védnökök: dr. Szondi Ildikó
                   prof. dr. Szalay István

Közreműködnek: Dr. Zenei József vers
                           Bíró Emese próza
                           Szűcs József próza
                          Hegedűs Szilveszter próza

Az emlékezést rendezte és vezeti: Dr. Nagy Péter

2018. szeptember 17-21. között Dugonics tér Szent-Györgyi Albert  szobor

Szentgyörgyi Albert emlékséta 
(iskoláknak, érdeklődő felnőtt csoportoknak, előzetes bejelentkezés alapján)
Szent-Györgyi Albert 1937-ben „..a biológiai égésfolyamatok, különösképpen a C-vitamin és a fumársavkatalízis szerepének terén tett felfedezéséért” Orvosi és Élettani Nobel-díjat kapott. A számos magyar származású Nobel díjas közül ő az egyetlen, aki Magyarországon, itt a Szegedi Egyetemen végezte kutatásait a díj elnyerésekor. Szent-Györgyi nemcsak kiemelkedő tudós, hanem sziporkázó egyéniség és kiváló tanár is volt, aki város társadalmi életében is fontos szerepet játszott. Sétánk során az ő munkásságával, szegedi emlékhelyeivel és nem utolsósorban lenyűgöző személyiségével szeretnénk megismertetni a látogatókat.

Részvételi díj (min.15 fő esetén): 500Ft/fő + 1db villamosjegy, vagy bérlet.

A sétákat összeállították és vezetik a Szegedi Tourisma idegenvezetői

2018. szeptember 19. szerda 17 óra Somogyi Könyvtár, Klubterem

Dr. Szondi Ildikó és Andóczi Balogh Éva ötlete alapján hónapról-hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 20 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 17 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.

64. Program: Ördögné Dr. Kolbert Zsuzsanna és Molnár Árpád
Közéleti Kávéház Szegedi tehetségek utazási élménybeszámolója sorozat:

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány 17 éve óta több millió forint ösztöndíjjal és sok szolgáltatást nyújtva támogatja a fiatal szegedi tehetségeket, akik körbeutazták a világot. A tehetségek vetítéssel illusztrált előadásokat tartanak szép és izgalmas utazási élményeikről hónapról-hónapra, amelyeken a Közéleti Kávéház közönsége megismerheti a világ csodálatos országait, városait és természeti szépségeit.

Vendégek:
Mester: Ördögné Dr. Kolbert Zsuzsanna egyetemi docens (SZTE, TTIK)
Tanítványa: Molnár Árpád biológus PhD hallgató (SZTE, TTIK)

Házigazda és beszélgetőtárs: Prof. Dr. Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumi Elnöke

Ördögné Dr. Kolbert Zsuzsanna 2005-ben kezdte kutatói pályáját az SZTE Növénybiológiai Tanszékén. Az azóta eltelt több mint 10 évben aktív oktatói-kutatói munkát folytat, melynek eredményeként 2017-ben habilitált. Az általa vezetett Reaktív nitrogénforma jelátviteli Kutatócsoportban a nehézfém stresszre adott növényi válaszok állnak a vizsgálatok középpontjában. Eddig számos Bsc és Msc szintű szakdolgozat mellett három PhD. hallgató szerzett doktori fokozatot a témavezetésével. Szerencsésnek tartja magát, hiszen kiváló tanítványokkal, munkatársakkal dolgozhat együtt, akik egyike Molnár Árpád. Árpád Bsc-s éveiben csatlakozott a kutatócsoporthoz, és kitartásával, tehetségével kiemelkedő eredményeket ért el, melynek ékes bizonyítéka a két alkalommal elnyert Sófi József Ösztöndíj is.
Molnár Árpád 1991-ben született a vajdasági Zomborban, középiskolai tanulmányait pedig 2010-ben Szabadkán fejezte be. Szegeden folytatva tanulmányait 2013-ban biológus alapképzést végzett, melyet 2015-ben az okleveles biológus mesterképzés elvégzése követett. Tanulmányai mellett részt vett a 2014-es Országos Környezettudományi Diákkonferencián, ahol egy különdíjat nyert el valamint a 2015-ben megszervezett XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián második helyet szerzett. 2014-ben Szeged Városi ösztöndíjat és Köztársasági ösztöndíjat kapott, 2015-ben pedig a mesterszakos kategória SZTE Sófi-alapítvány ösztöndíját, Talent ösztöndíj ezüst fokozatot és a Kar kiváló hallgatója címet nyerte el. A SZTE Sófi-alapítvány ösztöndíj doktorandusz kategóriájában 2017-ben 3. helyet, míg 2018-ban első helyet szerzett. Alapképzés második évében csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán lévő Növénybiológiai Tanszéken a Reaktív nitrogénforma jelátviteli kutatócsoportba és jelenleg is ezen a helyen tevékenykedik PhD hallgatóként. Szakmai érdeklődése a reaktív nitrogénformákra és az általuk okozott makromolekula módosulásokra terjed ki, melyet számos kísérletsorban vizsgált már kiváló témavezetés mellett. Szabadidejében is nehezen szakad el a biológiától, hiszen kedvenc foglalatosságai közé tartoznak a horgászat, természetjárás vagy épp új kulináris technikák kipróbálása.

2018. szeptember 19. szerda 16 óra MÁV Igazgatóság Palotája
105. tanácsterme (Tisza Lajos krt. 28-30. I. emelet)

90 éves a Kecskeméti Kisvasút
Vasúttörténeti előadás a KGV megalakulásáról, hétköznapjairól
Előadó: Nagy József a Vasúttörténeti Alapítvány kuratóriumi titkára
Házigazda: a VTA Kuratóriuma

Az előadás végeztével a Vasúttörténeti Alapítvány helyi gyűjteményének megtekintése, különös tekintettel a Kecskeméti Kisvasúttal kapcsolatos relikviákra.

2018. szeptember 19. szerda 17 óra SZTE Rektori Hivatal (Dugonics tér 12)

A Szegedi Közéleti Kávéházzal közös szervezésében ismét

KONFUCIUS TEAHÁZ

A Teaház vendége: Horváth Janisz grafikusművész, tipográfus, kalligráfus

Teaház témája: A kínai festészet rejtelmei

2018. szeptember 19. szerda 18 óra TIT Központ

Bibliai szabadegyetem előadássorozata
Prédikátor Könyve.
Előadó: Dr. Michelisz Richárd
Michelisz Richárd 2004-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, majd 15 évet dolgozott gyakorló jogászként a közigazgatásban a gyámügyi, majd az egészségügyi ágazatban, végül a területi közigazgatás törzskarában.
Teológiai tanulmányait ezzel párhuzamosan végezte, majd az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett diplomát szociáletika szakirányon 2014-ben, ahol doktori tanulmányait is folytatja. Jelenleg az Adventista Teológiai Főiskolán főtitkárként dolgozik, emellett 2012 óta jogi és rendszeres teológiai tárgyakat is oktat.

2018. szeptember 20. csütörtök 17 óra Somogyi Könyvtár

Lelkünk tükre az írás
Előadó: Raffa Éva grafológus tanár

2018. szeptember 20. csütörtök, 17.00-18.00. Bibliotéka Egyesület, Szeged, Kálvária sgt. 12.

DUGONICS ANDRÁS IRODALMI PÁLYÁJA MAI NÉZŐPONTBÓL
DR. BOGOLY JÓZSEF ÁGOSTON irodalomtörténész előadása

2018. szeptember 20. csütörtök 17 óra AGORA (Kálvária sgt. 23.)

Fényképezzünk drónnal
Dobóczky Zsolt fotóművész az építkezéseken és az utazásain készített képek mellet egy új eszközzel a drónnal is készít fényképeket. A drónt, mint eszközt az építészeti fotók tették szükségessé. A drónnal keresem azt a látványt, melyet fényképezőgéppel a földfelszínen még nem, a repülőről már nem lehet megörökíteni. Természetesen számomra ez esetben is az ősz és a tél a két legizgalmasabb évszak, de a különleges perspektíva szolgál egy két meglepetéssel is. A képek mellet természetesen szó lesz a technikai háttérről, lehetőségekről, a szükséges eszközökről is, a drónok fényképezésen túli hasznosításáról is.

Házigazda: Papdi Endre

2018. szeptember 20, csütörtök, 18 óra SZAB Székház (Somogyi u.7.)

A SZAB Előadó művészeti Munkabizottsága és a Közéleti Kávéház közös rendezvénye

MAGYAR HÉT ZÁGRÁBBAN NAGY IMRE ERIKKEL

2018 áprilisában, a horvát fővárosban rendezett magyar héten a szegedi komponista hat kamaraművét (köztük: Dankó concerto, Bach és Handel szárnyain, Farewell) szólaltatták meg.

Az estet megnyitja: Prof. Dr. KEREK FERENC, a munkabizottság elnöke.

Beszélgetőtárs: KISS ERNŐ, a BÁLINT SÁNDOR Művelődési Ház igazgatója
Házigazda: Prof. Dr. SZALAY ISTVÁN, a Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke.

Zagreb – Szeged…. Az utóbbi időben lábra kapott egy mondás:”……… igaz hogy a V.B. döntőt elveszítették a HORVÁTOK, de a szívünket megnyerték……” Ennek jegyében kaptam meghívást a fővárosukba, de a nagykövet segítsége is kellett hozzá. Zenés beszámoló, a kalandos utazásról.

2018. szeptember 21. péntek 16 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

Galapagos szigetek csodái - történelem és élővilág Equadorban –

Darwin evolúciós elméletének ihletői, az óriás teknősök, különleges növény és állatfajok
Pécsi Ágnes egyiptológus estje

2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órakor

AZ ORSZÁGOS SZÉCHENYI KÖR SZEGEDI TAGCSOPORTJA
tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait
GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN
születésének 227.  évfordulóján,
a Széchenyi téri szobornál tartandó megemlékezésre és koszorúzásra.

MEGTISZTELŐ RÉSZVÉTELÉT KÖSZÖNJÜK!

2018. szeptember 21. péntek 17.30 óra péntek SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)   

Törökország 2018. július

                                                        Nyilas Ildikó úti beszámolója

"Kis csoportommal egy olyan helyre kirándultunk, ahol a különböző népek kulturális öröksége összekapcsolódik a természeti szépségekkel és ehhez még hozzáadódik a helyiek szívből jövő vendégszeretete. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, amelyekről egy rövid összefoglalót szeretnék az érdeklődőkkel megosztani

2018. szeptember  25. kedd 18 óra  SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza Lajos krt. 54.)

Manipuláció – áldás vagy átok?
V i r á g  G e r g e l y  előadása

Nem vitás, hogy nap mint nap ki vagyunk téve a manipuláció válogatott formáinak. A kérdés az, hogy a manipuláció pusztít vagy épít? Ha pusztít, hogyan tudjuk felismerni, ha manipulálnak, és ha épít, hogy lehet hasznosítani azt? Ezeket a kérdésekre keressük a válaszokat az előadáson.

Az est szervezője: dr Elekszay Mária

2018. szeptember 25. kedd 18.00 óra, Városháza, a Dugonics Társaság ülése.

DUGONICS ANDRÁS MATEMATIKAI MUNKÁSSÁGA

Etelkát, az első magyar nyelven írt regényt tarja kezében a Dugonics – téren a Dugonics – szobor. Sokan nem is tudják, hogy a piarista nyelvújító irodalmár a matematika professzora volt a nagyszombati, majd onnan Budapestre költöző egyetemnek. Nyelvújító munkássága a matematikában is megnyilvánult és emellett kiváló matematika tanár is volt. Könyvei: Gondolat ébresztőnek egy ábrája:.
Szeged nagy fia halálának 300. évfordulója alkalmából az emlékét gondozó Dugonics Társaság emlékévet hirdetett meg. Ennek keretében kerül sor a matematikai életműről való megemlékezésre is, amelyet ezúttal  SZALAY ISTVÁN matematikus tart.

2018. szeptember 25. kedd 18:00 Szent-Györgyi Albert Agora Rendezvényközpont (Szeged, Kálvária sgt. 23. Látványlaboratórium, 2. emelet Szemináriumi terem)

Putyini kérdőjelek

Az ukrajnai polgárháború kevésbé ismert társadalom- és természetföldrajzi okait boncolgató előadás és az azt követő beszélgetés során betekintést kívánunk nyújtani a háború valódi okaiba, a média által meglehetősen tévesen bemutatott folyamataira, a véres csatákba és a hétköznapi emberek mindennapi életébe a háború árnyékában.
Tárgyaljuk az Orosz-EU ellentét földrajzi háttereit, szerepét és jövőjét, továbbá a teljesen új módszerekkel vívott lehetséges kimenetelét, a várható hatásait Magyarországra, valamint a jövő háborúira, konfliktusaira.

Előadó: Vasárus Gábor SZTE TTIK Doktorjelölt

Beszélgetőtárs: Gálity Hristifor

A beszélgetéssel egybekötött előadás a Magyar Humanista Társaság sorozatának része.
Az előadást élőben közvetítjük, és utólag felvételről is megtekinthető.

2018. szeptember 26. szerda 17 óra Somogyi Könyvtár

CSELLÓS ÉLETEM
Beszélgetés Fülöpné Markó Júlia cselló tanárnővel
Háziasszony: Czenéné Vass Mária népművelő

Művész családból származom. Édesapám zenetanár és karmester, Édesanyám balettoktató volt. Zenei tanulmányaimat  először  a Liszt Ferenc Zeneiskolában Édesapámtól kaptam, cselló szakon. A gyermekek iránti szeretet késztetett elsősorban arra, hogy a tanítás, valamint a Kulturális életben szinte minden felkérésnek szeretettel és örömmel tettem eleget. Szóló és különböző kamarazenei együttesekben léptem fel kedves kollégáimmal, rendszeresen. 1975- ben  kaptam tanári diplomát.
Elhangzanak J.S.Bach, Telemann, D' Hervelois, Beethoven, Dvorák, Schumann, Csajkovszkij, Kreisler, Saint Saens, Anton Rubinstein, Elgar, Schubert, J. Massenet művei a beszélgetés során.

2018. szeptember 26. szerda, 18 óra. SZAB Székház (Somogyi u. 7.)

A TARJÁNI SZENT GELLÉRT TEMPLOM ÉPÍTÉSE ÉS A HÍRES BRONZKAPUJA

Ötven évvel ezelőtt lakótelepet kezdtek építeni Szeged város északi, a tarjáni- és a Fodor- telepi, falusias jellegű részén. A gyorsan emelkedő sor- és toronyházak vallásos lakói lelki szükségleteinek kielégítésének hiánya elemi erővel tört a felszínre. Egy nemes lelkületű asszony telkét és házát ajánlotta fel miséző helyül a Szeged-csanádi püspökségnek. 1971-75 között a hívők és nemes lelkű segítőik önzetlenül, társadalmi munkájukkal templomot építettek fel maguknak a telken. A belső, a szakrális épületrészt a külső köznapitól kapuval szükséges elkülöníteni.  A püspökség a magyar éremművészet kiválóságát, a Szegeden élő Tóth Sándor Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész urat kérte fel a díszes kapu elkészítésére.
Az előadás az önzetlen társadalmi munka eredményét, a gyöngyszemnyi templomot és a híressé vált díszes bronzkaput mutatja be vetítés kíséretében.              
Előadó: Dr. Zenei József tanár                         
Az est házigazdája: prof.  dr. Szalay István, a kávéház kuratóriumának elnöke          
Az est díszvendége: Tóth Sándor Munkácsy Mihály- díjas szobrászművész
Szeretettel várjuk minden érdeklődő kávéházi tagtársunkat az estünkre!

A SZAB Magyar Irodalom Munkabizottság és a Közéleti Kávéház közös rendezvénye

2018. szeptember 26. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

BIBLIAI SZABADEGYETEM

Énekek Éneke

Előadó: Dr. Ősz-Farkas Ernő

Dr. Ősz-Farkas Ernő gyógyszerészként kezdte el teológiai tanulmányait. Amerikában prevenciós témakörben, az angliai Newbold egyetemen pedig vezetéstudományban folytatott tanulmányokat. Dolgozott körzeti lelkészként, jelenleg pedig a Hetednapi Adventista Egyház Egészségügyi Szolgálatok Osztályának vezetője. Rendszeresen szervez életmódtáborokat, egészségügyi szakmai konferenciákat. A Boldog Élet családi életmódmagazinnak főszerkesztője volt, jelenleg a kommunikációs vezetője. Az Adventista Teológiai Főiskolán a bioetika, keresztény életmód, Biblia és egészség tantárgyakat tanítja óraadó tanárként.

2018. szeptember 27. csütörtök 16.30 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

Egészségmegőrzés, kiemelten a diabetes prevenció
Interaktív előadás –
Téma: bőrgyógyászati és allergológiai problémák a mindennapokban
Előadók: Dr. Szolnoky Győző egyetemi adjunktus
Dr. Herczegfalvi Csanád szakgyógyszerész

2018. szeptember 28. péntek 17 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

El Camino - a Pireneusoktól az óceánigK
Dr. Szeghalmi Zsolt   vetített képes előadása
.
Hasznos tanácsok adása az utat fontolgatók számára

900 kilométeres gyaloglás észak-spanyolországi falvakon, erdőkön, folyókon és hegyeken át. 40 nap séta, több száz település, még több zarándok, valamint megszámlálhatatlan anekdota és élmény

2018. szeptember 29. szombat 15 óra Dugonics tér 12. (Millenniumi Kávéház épülete előtt)

• Pohárba töltött történelem – Körséta Szeged régi kocsmáinak és italmérős helyiségeinek színhelyén
Monostori András Idegenvezetések
A város régi, legendás vendéglátóhelyeinek – kocsmáinak borkiméréseinek, halászcsárdásinak, fogadóinak – színhelyeit keressük fel és járjuk végig a túra folyamán. Ugyan legtöbbnek már sajnos az épülete sem maradt meg, de a hozzájuk fűződő történetek és legendás anekdoták annál inkább. Ezeket elevenítjük fel az emlékséta folyamán.
Bemutatjuk hol és hogyan mulatott a szegedi nép, valamint bizonyságot szerzünk arról, miszerint a kocsmák "társadalma" már a XIX-XX. század fordulóján (és valamennyivel később) is képes volt cifrább képet mutatni a mainál.
Részvételi díja: 1000 Ft.

2018. szeptember 29. szombat 15 óra TIT Székház Kárász u. 11.

ŐSSEJTKUTATÁS
Műsorvezető: Prekup Mária pszichológus
Házigazda: Csonka Istvánné
Belépő: 1.000.-Ft


2018.09.01. - 2018.09.30.
Kapcsolódó időpontok

2018.09.21. - 2018.10.01. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szent Gellért Fesztivál - Nemzetközi Zenei Fesztivál
2018.09.22. 11:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik.. - Szeged IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.09.23. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
17. PICK UTCAI FUTÓFESZTIVÁL
2018.09.24. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szabadság és korlátok : Mikor lépjek közbe, és mikor ne? - Vekerdy Tamás előadása
2018.09.25. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Őszközép ünnep - Konfuciusz Intézet szervezésében
2018.09.14. - 2018.09.28. Szegedi gyerekprogramok 2018
A Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó BabaKuckó programjai
2018.09.28. - 2018.09.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Nemzeti Színház előadásai szeptemberben - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.09.28. 19:30 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Rákász Gergely - Lords of the Organ II. - Szeged - Felsővárosi Templom - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.09.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Konfuciusz Nap a Szegedi Konfuciusz Intézet szervezésében
2018.09.30. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Korábban Érkeztem Alapítvány - V. Jubileumi gála - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.01. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
2018.10.01. - 2018.10.31. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
XXIII. Őszi Kulturális Fesztivál
2018.10.04. Szegedi Vadaspark programok 2018
2018.10.04. Szegedi gyerekprogramok 2018
Állatok világnapja óvodás és iskolás csoportoknak a Vadasparkban
2018.10.04. - 2018.10.06. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Fool Moon Nemzetközi A’Cappella Fesztivál
2018.10.05. - 2018.10.31. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Nemzeti Színház előadásai októberben - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.07. Szegedi gyerekprogramok 2018
Állatok világnapja családi nap – Örökbefogadók napja a Szegedi Vadasparkban
2018.10.07. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Orfeum Vándorszínpad szüreti operett gála
2018.09.02. - 2018.11.10. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
XIV. SZEGEDI ŐSZI ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL
2018.10.09. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Réz András - A Star Wars tündöklése és bukása avagy Rapid randi a kultúrával
2018.10.09. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bródy - Ráadás - Szeged, Zsinagóga - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.09. 19:00 Zsinagóga koncert Szeged 2018. Online jegyvásárlás
2018.10.12. - 2018.10.14. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Paprikashow és Chili Weekend
2018.10.16. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Százszorszép Színház óvodásoknak az Agórában
2018.10.16. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Százszorszép Színház óvodásoknak az Agórában
2018.10.19. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.20. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.21. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.27. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bulfest 2018 - Bolgár néptánc- és népzenei est - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.30. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
IZP - estek: Gera Anita Társulata : Image / dot.Consla: I hear you - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.09. - 2018.11.10. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Jazz napok
2018.11.13. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Százszorszép Színház óvodásoknak az Agórában
2018.11.14. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
HABANA SOCIAL CLUB with the Stars of TROPICANA - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő? : Pál Ferenc (Feri atya) előadása
2018.12.11. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Százszorszép Színház óvodásoknak az Agórában
2018.12.27. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
2018.12.28. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi túra a Maros-gáton a deszki öreg tölgyfáig 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Szegedi fesztiválok 2018
2019.01.15. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Százszorszép Színház óvodásoknak az Agórában
2019.04.29. 18:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szabó Péter Országjáró Roadshow 2019 - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.21. - 2019.06.22. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.06.21. - 2019.06.22. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hullámzó világ - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.21. - 2019.08.19. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Szabadtéri Játékok 2019 - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.28. - 2019.06.29. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.06.28. - 2019.06.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
WE WILL ROCK YOU - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.05. - 2019.07.06. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
WE WILL ROCK YOU - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.05. - 2019.07.06. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.12. - 2019.07.13. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szerelmes Shakespeare - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.12. - 2019.07.13. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.19. - 2019.07.21. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Don Juan - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.19. - 2019.07.21. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.26. - 2019.07.27. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.26. - 2019.07.27. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Aida - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.02. - 2019.08.04. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.02. - 2019.08.04. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Koldusopera - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.09. - 2019.08.11. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.09. - 2019.08.11. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Titanic - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.16. - 2019.08.17. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Titanic - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.16. - 2019.08.19. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.16. - 2019.08.19. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hófehérke és a hét törpe - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
Találatok száma: 3

Tisza Hotel*** Szeged

Tisza Hotel*** Szeged

A Tisza Hotel egy elegáns belvárosi szálloda, mely a régi romantikus filmek díszletét idéző különleges miliőben kínál kényelmes szállást a belváros szívében. Az elegáns szegedi szálloda, a város és a ...


Science Hotel**** Szeged

Science Hotel**** Szeged

A Science**** Hotel Szeged a város központjában, 43 design szobával, extravagáns belső terekkel és négycsillagos szolgáltatásokkal várja a város pezsgő kulturális és üzleti élete után érdeklődő ...


Szivárvány Panzió

Szivárvány Panzió

Szeged központjától 1 km-re csendes, nyugodt környezetben található a Szivárvány Panzió. Hét darab szobával rendelkezik, melyekben összesen 19 főt tud elszállásolni. A szobák mindegyike fürdőszobával, ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Szegedi Közéleti Kávéház programok 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Lovas show

Legjobb élmények

Hogyan függ össze az önismereted az egészségeddel? Gyere el és megtudod!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Ló show Budapesten! Élmény és látvány együtt egy helyen!
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket