Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!

Szegedi Közéleti Kávéház programok 2018

2018. november 1 - 30.

A Közéleti Kávéház intézményét Szegedi Irodalmi Kávéház néven a TIT Szeged Városi Szervezete alapította alapította 1984-ben. Dr. Szondi Ildikó 1985 óta szerkesztője az esteknek, amelyek müködése feltételei biztosítására létrehozta 1989-ben a Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítványt. A Kuratórium elnöke Szeged város volt polgármestere, Dr. Szalay István matematikus, aki rendszeresen beszélgetőtársként is közremüködik az esteken, sok más szegedi, vagy Szegeden vendégeskedő mellett.

Szegedi Közéleti Kávéház programok 2018

2018. november 6. kedd 17 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

TIT Szabadegyetem Pszichológia tagozat
Az önértékelés és a lélek immunrendszere
Előadó: Dr. Csomortáni Domokos Zoltán Klinikai szakpszichológus, pár-és családterapeuta
Személyiségünk bonyolult szerkezetének, folyamatos mozgásban kialakuló egyensúlyának fontos eleme az önértékelés. Egészséges lelki működésünkhöz fontos, hogy pozitív személynek éljük meg magunkat, valamint az hogy legyünk épp annyira kritikusak önmagunkkal, hogy fejlődésünk folyamatos legyen. Életünket a biztonság és a kihívások közötti folyamatos egyensúlyozásban töltjük és hogy le ne essünk lelkünk feszülő köteléről, a helyes önértékelés elengedhetetlen eszközünk, erről lesz szó ebben az előadásban.

2018. november 6 kedd.  18  óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar   (Tisza L. krt54.)

           Régi Szegedi képek vetítése

Előadó: Dr. Simoncsics Janos jogász - népművelő

2018. november 7. szerda 18 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar társalgó

(Tisza L. krt. 54.)
Izrael 1. Rész

Kovács Maria DVD Vetítése
Házigazda Bagdi Sándor főiskolai docens

2018. november 7. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11).

Ámósz próféta könyve. Abdiás próféta könyve. Előadó: Zámbó Zoltán

Zámbó Zoltán teológus; tanulmányait a Sola Scriptura Teológiai Főiskolán, a Baptista Teológiai Akadémián, az Országos Rabbiképző Egyetemen zsidó művelődéstörténet szakon, valamint a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán vallástudomány szakon folytatta.
A Bibliai Szabadegyetem négy félévesre tervezett előadás-sorozatának második féléve szeptemberben ismét elindult Szegeden. Hetente egy alkalommal, szerdánként egy-egy bibliai könyvvel ismerkedhetnek meg a Szentírás iránt érdeklődők, egy kb. egy órás előadás keretében.
A bibliai könyveket teológusok, lelkészek mutatják be, igyekezve a régi szövegek megértését úgy segíteni, hogy a könyvek keletkezésének történelmi hátterére is kitérnek, és a mai ember számára is elérhető közelségbe hozzák mind a történetek szereplőit, mind azokat a hétköznapi és nem hétköznapi eseményeket, amelyeken keresztül végső soron Istennek a mai ember számára is szóló üzenetét megérthetjük.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, azokat is, akik általános műveltségüket szeretnék gyarapítani, azokat is, akik most először szeretnének közelebb kerülni a Biblia megismeréséhez és megértéséhez, és azokat is, akik már olvassák a világ egyik legnagyobb példányszámban kiadott „bestsellerét”, és további gondolatokat szeretnének kapni eddigi tudásuk elmélyítéséhez.
A szabadegyetem mindenki számára nyitott és ingyenes.

2018. november 8. csütörtök 17 óra Magyar Tudományos Akadémia SZAB Székház, 110-es előadóterem (Somogyi utca 7

Közéleti Kávéház Szegedi tehetségek utazási élménybeszámolója sorozat:

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány 17 éve óta több millió forint ösztöndíjjal és sok szolgáltatást nyújtva támogatja a fiatal szegedi tehetségeket, akik körbe utazták a világot. A tehetségek vetítéssel illusztrált előadásokat tartanak szép és izgalmas utazási élményeikről hónapról-hónapra, amelyeken a Közéleti Kávéház közönsége megismerheti a világ csodálatos országait, városait és természeti szépségeit.

36. Program: Dr. Szepes Borbála, kétszeres Sófi-ösztöndíjas orvos utazási élménybeszámolója: Loire menti szépségek

A képvetítéssel illusztrált élménybeszámoló során bemutatásra kerül Franciaország észak-nyugati vidéke, kiemelten a Loire menti Nantes és Angers városa. Borbála harmadéves tanulmányai során fél évet töltött ezen a csodaszép vidéken és a kórházi, valamint kutatási tapasztalatai megosztása mellett szeretné elmesélni a francia életstílussal kapcsolatos benyomásait is. Számos festői képet láthatnak majd a vidékre jellemző építészetről, kis kitérővel Párizsra és az Atlanti-óceán menti településekre. Bepillanthatnak egy természetbarát, bioborászat szüreti teendőibe, valamint a francia egyetemista lét szépségeibe.

2018. november 11. vasárnap10 óra Klauzál téri Kossuth szobor

Retro séta a Szegedi Tourismával

Könnyed időutazásra invitálunk benneteket a régmúlt világába!
Mi volt akkor a menő, hol vásároltak, söröztek, ebédeltek, buliztak szüleink/ nagyszüleink? Mi volt jellemző a rendszerváltás előtti Szegedre? Milyen volt tanulni, dolgozni, élni az egykori Napfény városában?
Gyere velünk és megmutatjuk! Virágozzon a nosztalgia

Sétánk a Klauzál téri Kossuth szobortól indul 2018.11.11-én, 10.00-kor lehetne 11.00 óra is? jól nézne ki
Részvételi díj: 1200 Ft/fő

2018.  november 13. kedd 17 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

Szőregi csata
Vetített előadás.
Előadó: dr. Vass László ügyvéd.

Házigazda: Gazda Gyula

2018. november 13. kedd 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

Dr   T Ó T H  M I K L Ó S
pszichiáter, író
  
e l ő a d á s a

Az erotika és a szexualitás     kultúrtörténete
             2. rész
Most a középkorról és az újkorról lesz szó. Mindkettőre jellemző a szex-szel kapcsolatos kétarcúság. Szex mindig volt, de a szerelmet - ahogy Szerb Antal írja - "fel kellett találni." Ezt a munkát a provanszál trubadúrok kezdték el, de Petrarcáék fejezték be. Emellett a középkorban bizony ezen a területen is igen nagy vaskosságok voltak. Gondoljunk csak a közös fürdőházakra. Az újkorban meg különösen érdekes az a bizonyos viktoriánus korszak, mikor - rendőrségi statisztikák alapján - az 1850-es, 60-as években 80 000 prostituált grasszált London utcáin. Szóval, lesz miről beszélni.
Előadó: dr. Tóth Miklós pszichiáter szakorvos, pszichoanalitikus
Moderátor: dr. Elekszay Mária jogász

2018. november 13. kedd 18:00 Szent-Györgyi Albert Agora Rendezvényközpont (Szeged, Kálvária sgt. 23. Látványlaboratórium, 2. emelet Szemináriumi terem)

Chemtrail – csíkok az égen

A chemtrail – azaz vegyicsík szórás – korunk legismertebb és talán a legtöbb tudományosan bizonyítható résztézissel bíró konspirációs teóriája. Az előadás és az azt követő vita során tárgyaljuk az elméletet alátámasztó és cáfoló bizonyítékokat, valamint külön kitérünk az időjárás-befolyásolás múltjára és jelenére, röviden értékeljük annak katonai és állami alkalmazását. Az előadás végén megpróbáljuk elhatárolni az elmélet-csoport valós részeit a tévhitektől.

Előadó: Vasárus Gábor SZTE TTIK doktorjelölt

A beszélgetéssel egybekötött előadás a Magyar Humanista Társaság sorozatának része.
Az előadást élőben közvetítjük, és utólag felvételről is megtekinthető.

2018. november 13. kedd 18 óra Korzó Zeneház (Feketesas u. Anna kút felőli sarok)

SZEGEDI FRAGOTT TRIÓ

A trió negyedszázada a kamarazenélés bűvkörében él. Felnőtt és ifjúsági koncertjeik során céljuk mindig a zene és a fagott megszerettetése volt Bőséges repertoárjuk jelentős részét átiratok képezik melyek Hotzi Zoltán és Belházy Gyula készítettek.
Vizsolyi Lívia a Szegedi Szimfonikus Zenekar örökös tagja, az SZTE-ZMK oktatója és a Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium tanára
Belházy Gyula a Szegedi Szimfonikus zenekar szólamvezető első fagottosa és a Triola Alapfokú  Művészeti
Iskola tanára
Hotzi Zoltán a Szegedi Szimfonikus Zenekar fagottosa és kontrafagottosa és a Király -Kőnig Zeneiskola tanára

2018 november 13 kedd 18:15 óra  Zöld Terasz (Földvári utca 3 )

Az Őszirózsás Forradalomtól Trianonig
A történelmi témájú előadás és az azt követő beszélgetés kezdete egy sorozatnak, amelyben a Szegedi Civil Háló tagsága közös gondolkodásra hívja az érdeklődőket huszadik századi történelmünk jelentős eseményeiről.  Az első világháború befejezésének századik évfordulóján azt próbáljuk megérteni, hogy a Magyarország sorsát hosszú ideig meghatározó békeszerződések milyen körülmények hatására formálódtak, voltak-e alternatívák és az ismert végeredmény hogyan alakult ki.
Előadónk, Jeremy Floutier francia történész , a Montpellier-i egyetemen szerzett oklevelet, jelenleg PhD hallgató a párizsi Sorbonne-on és a Szegedi Egyetemen, kutatási témája a magyar történelem a dualizmustól a rendszerváltásig.
A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2018. november 14, szerda 17 óra SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tudástár
Boldogasszony sugárút 6.

Egy „hídember” Skóciából : Clark Ádám

Budapest és Magyarország egyik világhírű szimbóluma a Széchenyi Lánchíd, mely igazi mestermű. Az építéséhez négy ember kellett: gróf Széchenyi István, a megálmodó, báró Sina György, a pénzember, William Tierny Clark, a tervező és Clark Ádám, a kivitelezés felügyelője. Közülük egyedül Széchenyi volt magyar. Az előadás bemutatja azt az életutat, melynek során a skót Adam Clarkból magyar Clark Ádám lett.
Előadó: Papp Éva

A SZÉCHENYI KÖR PROGRAMJA

2018. november 14. szerda 17 óra Somogyi-könyvtár, Klubterem (Szeged, Dóm tér 1-4.

Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden sorozat:

Dr. Szondi Ildikó és Andóczi Balogh Éva ötlete alapján hónapról-hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 20 millió forint ösztöndíjjal és számos szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 17 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.

69. Program: Beszélgetés Almási Éva, Sófi-ösztöndíjas biológushallgatóval
Vendég: Almási Éva, Sófi-ösztöndíjas biológushallgató (SZTE, TTIK)

Házigazda és beszélgetőtárs:  Büky Beáta színművész
Almási Éva, 1994-ben született Pécsen, 2013-ban érettségizett a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban. 2018-ban biológus diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán. Diplomamunkáját a másodlagos egyszerűsödés evolúciós és genetikai hátteréről készítette a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban Dr. Nagy László témavezetésével. Szekciójában első helyezést ért el a SZTE TTIK Tudományos Diákköri Konferenciáján 2016-ban. Kétszer nyerte el a Nemzeti Tehetség Program „A Nemzet Fiatal Tehetségeiért” kitüntetését (2015, 2017), valamint a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat (2016, 2017). 2016-ban az SZTE Tehetségpont Kiválósági Listájának bronz, míg 2018-ban ezüst fokozatú kitüntetésében részesült. 2018-ban elnyerte a Sófi József Alapítvány Fődíját a Biológia mesterképzés kategóriájában. 2018-ban SZTE TTIK Kiváló hallgatója címet nyerte el. Tanulmányai során 3 nemzetközi és számos hazai konferencián vett részt előadóként és poszter-szerzőként. Egyetemi évei során a Móra Ferenc Szakkollégium lakója volt, ahol számos kollégiumi konferencián vett részt, illetve aktív tagja volt a kollégium közösségi életének, 4 éven át filmklubot szervezett.

2018. november 14. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

Jónás próféta könyve. Mikeás próféta könyve. Előadó: Bihari Csaba

Bihari Csaba Szamosújváron született. Tanulmányait az Adventista Teológiai Főiskolán (BA) és az UNISA – Dél-Afrikai Egyetemen, missziológia szakon (MA) végezte. Az Adventista Teológiai Főiskolán a Bevezetés a missziológiába tantárgy oktatója.
A bibliai könyveket teológusok, lelkészek mutatják be, igyekezve a régi szövegek megértését úgy segíteni, hogy a könyvek keletkezésének történelmi hátterére is kitérnek, és a mai ember számára is elérhető közelségbe hozzák mind a történetek szereplőit, mind azokat a hétköznapi és nem hétköznapi eseményeket, amelyeken keresztül végső soron Istennek a mai ember számára is szóló üzenetét megérthetjük.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, azokat is, akik általános műveltségüket szeretnék gyarapítani, azokat is, akik most először szeretnének közelebb kerülni a Biblia megismeréséhez és megértéséhez, és azokat is, akik már olvassák a világ egyik legnagyobb példányszámban kiadott „bestsellerét”, és további gondolatokat szeretnének kapni eddigi tudásuk elmélyítéséhez.
A szabadegyetem mindenki számára nyitott és ingyenes.

2018. november 14. szerda 17 óra SZTE Rektori Hivatal díszterme (Dugonics tér 13.)

2018. november 14-én, szerdán, 17 órakor
a Szegedi Közéleti Kávéházzal közös szervezésben ismét
Helyszín:
Rektori Hivatal Díszterme
Szeged, Dugonics tér 13.
A Teaház vendégei:
Bene Ildikó és a deszki Tiszavirág Táncegyüttes
A Teaház témája:
Kínán innen, Ningbo-n túl…
A KONFUCIUSZ TEAHÁZ rendezvénysorozat célja, hogy a Kína iránt érdeklődők egy csésze – Szegeden egyedül nálunk kóstolható igazi – kínai tea mellett beszélgetve ismerkedhessenek meg Kínával.

2018. november 15. csütörtök  16 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar Társalgó

Az Isteni Kilencség története, az istenek emberi vonásai, tulajdonságai, megjelenítésük az ókori Egyiptom művészetében

Ozirisz és Izisz történetét számtalan formában megjelenítették, láthatjuk Abydosban, valamint Alsó- és  Felső Egyiptom csodálatos színes sírjaiban. De vajon az Istenek is lehetnek olyanok, mint az emberek? Féltékenyek, bosszúállók, hűtlenek...?

Előadó: Dr. Pécsi Ágnes egyiptológus

2018. november 15. csütörtök 17 óra MTA SZAB Székház Díszterem (Somogyi u. 7.)

Klauzál Gábor (1804-1866) – ügyvéd, táblabíró, Csongrád vármegye követe, Szeged város országgyűlési képviselője, a Batthyány-kormány minisztere, kistétényi birtokos és gazdálkodó születésének 214. évfordulójára emlékezve

III. KLAUZÁL EMLÉKEST

Program

17.00-17.10 Köszöntő -Dr. Nagy Péter, az est házigazdája

17.10-17.50 Örségváltás Deák Ferenc és Klauzál Gábor között
Előadó -Dr. Bogoly József Ágoston C.Sc. irodalomtörténész és kultúrakutató
Kis Virág Cukrászda(6720 Szeged, Klauzál tér 8.)
18.00-18.10 Klauzál-emléktáblánál virágcsokor elhelyezése – Glattfelder Tamás, a Klauzál Gábor Társaság elnöke és Dr. Szondi Ildikó, a Szegedi Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány alapítója

Házigazda: Kecskeméti Tibor informatikus mérnök-tanár
A Szegedi Közéleti Kávéház Klauzál Gábor munkásságára emlékezve, születése napjának hetén emlékest szervezésével évente visszatérő hagyományt teremtett Szegeden.
a Budapesti Klauzál Gábor Társasággal közösen.

2018. november 16. péntek 16 óra SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

MI LESZ VELED SZOKE TISZA HAJO?
Vendégek: a hajó ügyének részesei
Házigazda: Szilágyi Arpad városvédő polgár

2018. november 16. péntek 14 óra Zöld Terasz (Földvári u. 3.)

Nemzeti Tanácsok és az 1918-as őszirózsás forradalom
A Népköztársaság kikiáltásának 100.-évfordulóján egy újabb vitaest.

A beszélgetésen részt vesznek: Falusi Norbert, Horváth Csaba, Pálinkó Attila és Sipos József. történészek

2018. november 19. hétfő 17 óra Bibliotéka (Kálvária sgt. 14)

Mátyás király, a reneszánsz uralkodó

2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Mátyás király volt a magyar történelem egyik legismertebb és máig legnépszerűbb uralkodója, akinek idején Magyarország jelentős középhatalommá vált Európában. Az erőskezű államférfi a  művészetek és a tudományok fejlődését is nagyon fontosnak tartotta, így nem csoda, hogy emléke nemcsak a történetírásban maradt fenn, hanem az irodalomban, sőt még a mesékben is.

Ezen a rendezvényen Hunyadi Mátyás uralkodásának kultúra-, művészet- és irodalomtörténeti vonatkozásait mutatjuk be. Kitérünk a reneszánsz kultúra magyarországi meggyökeresedésére és tovább élésére, megvizsgáljuk, miért él úgy Mátyás király a nemzeti emlékezetben, ahogyan azt mi is ismerjük. A rendezvényt hangszeres kísérettel előadott reneszánsz dalok színesítik.

Közreműködők:

Dr. (Diószegi) Szabó Pál költő, történész
Dr. Mórocz Gábor irodalomtörténész
Baranyi Dulics Tímea – ének
Szvetnyik Margit – hegedű

2018. november 19. hétfő 18 óra SZAB Székház (Somogyi u. 7.)

Elöregednek, elfogynak a házi orvosok?
  Ki pótolja hiányukat, mi lesz az alapellátással? Egyre több az „üres körzet” növekszik az ellátatlan betegek száma, hová lesznek a frissen végzett orvosok?

Vendégeink: dr. Pördi Nándor  …. és Tichy-Rács Csaba szegedi háziorvosok.

Beszélgetőtárs Baradnay Gyula sebész professzor és Tráser László.

2018. november 20. kedd 16 óra SZAB Székház (Somogyi B. u.)

           BARANGOLÁSAIM A NAGYVILÁGBAN 1.
Erdei László biológus professzor vetített képes előadása

2018. november 20. kedd 18 óra SZAB Székház (Somogyi B. u.

Anderle Ádám emlékest

Szegedről a hispán világba - Emlékezés Prof. Dr. Anderle Ádámra

Vendégek: Dr. Csikós Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi docens, SZTE Hispanisztika Tanszék
                   Dr. Cserus Sándor és J. Nagy László történészek és Dékány András filozófus

Prof. Dr. Anderle Ádám, a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékének alapítója és vezetője hosszú éveken keresztül, nemzetközi szinten is a hispán világ kiemelkedő kutatójának számított. Magas rangú magyar és nemzetközi kitüntetések, számos önálló kötet és tanulmány mutatja, hogy Spanyolország és Latin-Amerika kapcsán széleskörű tudással rendelkezett, amit iskolateremtő egyetemi oktatóként és kutatóként évtizedeken keresztül osztott meg hallgatóival és az olvasóközönséggel.
Halálának második évfordulóján pályatársai és közeli barátai idézik fel emlékeiket Anderle professzorral kapcsolatban, amely segítségével kirajzolódik egy rendkívül színes és izgalmas pálya képe.

A program a Tudósklub és a Közéleti Kávéház közös rendezvénye

2018. november 21. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

Náhum próféta könyve. Habakuk próféta könyve.
Előadó: Dr. Szilvási András
Dr. Szilvási András 1985-ben fejezte be teológiai tanulmányait Budapesten, az Evangélikus Teológiai Akadémián. 2005-ben az Andrews Egyetemen (Michigan) szerzett lelkészdoktori címet kultúraközi vezetésből. Lelkipásztori szolgálata mellett 1993 óta az Adventista Teológiai Főiskola adjunktusa, gyakorlati teológiát és vezetéstudományt tanít.
A Bibliai Szabadegyetem négy félévesre tervezett előadás-sorozatának második féléve szeptemberben ismét elindult Szegeden. Hetente egy alkalommal, szerdánként egy-egy bibliai könyvvel ismerkedhetnek meg a Szentírás iránt érdeklődők, egy kb. egy órás előadás keretében.
A bibliai könyveket teológusok, lelkészek mutatják be, igyekezve a régi szövegek megértését úgy segíteni, hogy a könyvek keletkezésének történelmi hátterére is kitérnek, és a mai ember számára is elérhető közelségbe hozzák mind a történetek szereplőit, mind azokat a hétköznapi és nem hétköznapi eseményeket, amelyeken keresztül végső soron Istennek a mai ember számára is szóló üzenetét megérthetjük.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, azokat is, akik általános műveltségüket szeretnék gyarapítani, azokat is, akik most először szeretnének közelebb kerülni a Biblia megismeréséhez és megértéséhez, és azokat is, akik már olvassák a világ egyik legnagyobb példányszámban kiadott „bestsellerét”, és további gondolatokat szeretnének kapni eddigi tudásuk elmélyítéséhez.
A szabadegyetem mindenki számára nyitott és ingyenes

2018. november 24. szombat 10 óra Klauzál téri oroszlános kút

Ajándékséta a Szegedi Tourismától
Idei utolsó sétánkat hűséges vendégeinknek, sétálóinknak ajánljuk, azoknak, akik sétajeggyel, ajándékutalvánnyal vagy a nélkül, de legalább egyszer sétáltak velünk ebben az évben.         
A séta természetesen ingyenes, hiszen ajándék Tőlünk Nektek, a témája pedig legyen meglepetés
Sétánk a Klauzál téri oroszlános kúttól indul 2018.11.24-én, 10.00 órakor

2018. november 24. szombat 16 óra Zöld Terasz (Földvári u. 3.)

AZ ALKOTMÁNYOSSÁG VISSZAÁLLÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEIRŐL
Vendég: Majtényi László alkotmányjogász,  volt adatvédelmi biztos (Eötvös Károly Közpolitikai Intézet)
Beszélgetőtárs: Kaczur Ágnes tanár – könyvtáros (SZTE)

Alkotmánybíróság. 2011 április 18-án fogadta el az országgyűlés Magyarország új alaptörvényét. Az alkotmányozási folyamatot is sokan bírálták, így törvényszerű volt, hogy az elfogadása után is sokan támadták az alaptörvényt. Az alaptörvény január elsejei hatálybalépése után nem sokkal Sólyom László fogalmazott meg kritikákat a HVG-ben. A volt köztársasági elnök szerint az alaptörvény elfogadása körül is anomáliák vannak, például a zárószavazás előtti érdemi módosítás szégyene is megesett vele. Ezekről a kérdésekről fogunk beszélgetni Majtényi Lászlóval.

2018. november 26. hétfő 17.00 óra 90c étterem (Kelemen u.7)

KÁOSZ sorozat
KÉT PÓLUS KÖZÖTT AZ EURÓPAI ÚNIÓBAN?
Mint várható volt, az októberi KÁOSZ – esten a Sargentini – jelentés „elvitte a Showt”, másra nem is nagyon maradt idő. Közben újabb fejlemények történtek, történnek. Példaképpen:
• Jelentősen romlott Magyarország és Ukrajna viszonya. Ukrajna kiutasította a beregszászi magyar konzult, Magyarország viszonossági válasza egy  ukrán  konzul kiutasítása volt. A diplomáciai helyzet a kettős állampolgárság kérdésében mérgesedett el, amely nemcsak a magyar nemzetiségű ukrán állampolgárokat érinti, hanem sokkal inkább az Ukrajnában élő oroszokat, akik Ukrajna keleti felén már önállósították  magukat. Attól lehet tartani, hogy a Krím félsziget elszakadásához hasonlóan ez a terület is leválik az Európai Unióba illetve a NATO tagok közé belépni kívánó Ukrajnától. Ha a keleti terület leválik, akkor ez bekövetkezhet Ukrajna nyugati felén is?
• Október második hetének elején Magyarországra látogatott a török köztársasági elnök. Törökország Atatürk idején világi állammá vált, ma közelít az iszlám vallás szerepének hangsúlyozásához. Magyarország tart a keresztény és iszlám kultúrák ütközésétől. Magyarország (és az Európai Unió) érdeke, hogy a több millió menekültet Törökország lefoglalja. Törökország ezért árat kér.  A török hódoltság (a Magyar Királyság három részre szakadása) kora Magyarország történetének fekete lapjaira tartozik, Törökországnak a dicsőség időszaka volt. Vajon az idő feloldotta ezt a feszültséget?
Kérdések, amelyekre aligha adhatunk végső választ, de amelyekről beszélgetni kell, hiszen a Nyugat keleti felén, a Kelet nyugati felén vagyunk, akárcsak Ukrajna vagy Törökország.
Beszélgetőtársak: SZALMA IBOLYA szakpszichológus, CZÍGNER JENÓ fül-orr-gégész professzor és SZALAY ISTVÁN matematikus.

2018. november 26. hétfő 18 óra AGÓRA (Kálvária sgt.)

""Erdő -mező titkos élete"

Csehó Gábor Juhász Gyula TKK Tudástár munkatársának vetített képes előadása.
Erdő-mező élővilágának ritkán látható és nehezen megfigyelhető lényeinek fotókkal történő   bemutatása egy szakmailag nagyon felkészült és az élővilág védelmére régóta elhivatott kutató segítségével. Csehó Gábor Szakmai kutató munkáján  felül nagy energiával irányítja a Csermely természetvédő Egyesület széleskörű tevékenységét, amely kiterjed az ismeretterjesztésre a gyermekek és felnőttek körében és  a fontos élőhelyek védelmére az egyes években kiemelt fajok részére.

2018. november 27 kedd. 17.00 TIT Székház (Kárász utca 11.)

TIT Szabadegyetem Földrajz tagozat
Kanári szigetek 2
Előadó: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens
La Gomera
Folytatjuk a Kanári-szigetek felfedezését egy turisták által kevéssé ismert szigetén. A Kolombusz szigeteként is ismert, meredek tengerpartokkal rendelkező sziget fő látványossága az ősi köderdő, amely nem véletlenül szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Emellet hangulatos településeit is felkeressük.

2018. november 27. kedd 18 óra  SZTE Állam-és Jogtudományi Kar (Tisza L. krt. 54.)

MEGEMLÉKEZÉS KŐRÖSI IMRÉRŐL ÉS SZ. LUKÁCS IMRÉRŐL

Vendégek:

Gyulay Endre volt megyéspüspök
Szalay Istvan volt egyházügyi államtitkár

Házigazda: v. Szilágyi Árpád városvédő  polgár

2018. november 27. kedd, 19 óra Korzó Zeneház

KÍNAI HALLGATÓK OPERAESTJE

Az SZTE ZMK, az SZTE Konfuciusz Intézet és a Szegedi Közéleti Kávéház közös szervezésében:
Az SZTE Zeneművészeti Karán tanuló kínai hallgatók műsorában fellép:
Zhu Yuwei
Chen Quingxin Crystal
Ma Jian
Guo Youjing
és felkészítő tanáruk:
Zhang Yu Carolyn

Zongorán közreműködik:
Koczka Ferenc

2018. november 28. szerda 16 óra Zsidó Hitközség díszterme (Gutenberg u. 20.)

KÖNYVBEMUTATÓ
BÁCSKAI  ÉVA: SZÁZADOK HULLÁMAIN
Az íróval beszélget: Várnai Pál, PhD. Nyug. kanadai egyetemi irodalom tanár. Az Életeim c. önéletrajzi könyv szerzője. Harminc éve a Szombat folyóirat szerzője, külsős munkatársa
Az író, Bácskai Éva sokévi kutatómunka után írta meg a város és saját családja históriáját. Nehéz eldönteni, mi az, ami értékesebb a kötetben – a város leírása, ami épp úgy mesél nekünk régi szegedi emberekről, utcákról, boltokról, anekdotákról, amik szinte intim közelbe emelik mindezt, vagy talán a család eredetének, szegedivé válásának, zsidó-magyarságának büszke vállalásának, boldogulásának, örömeinek-bánatainak hosszú sora. A család férfijainak 1848-as szabadságharcban részt vett hősiessége, az I. világháborúban elesettek és kitüntetettek, s végül a II. világháború poklában a haláltáborokba elhurcoltak sorsának leírása megragadóan érzékelteti a kort, amelyben mindez megtörtént.

Bácskai Éva könyvének óriási előnye a rengeteg korabeli fotó, ami felöleli a régi Nagy-Magyarország kicsike falvait, bemutatja hajdani és mai állapotukat, hogy végül elvezessen Szegedre, amit a család kinevezett maga-választotta hazájának. Találkozhatunk a legszebb szegedi középületek és otthonok fényképeivel, Ferenc József látogatásainak megörökítésével és a tragikus, mindent elsöprő nagy szegedi árvíz döbbenetes képeivel. És ott a sok-sok családi fénykép – az ősöktől a pici gyermekekig, az esküvői felvételektől az üzleti hirdetésekig, mind-mind izgalmassá és színessé teszi ezt a könyvet.

A századok hullámain azoknak az olvasóknak fog tetszeni, akik szeretik a történelmet, akik szeretik a családtörténeteket, akik szeretik nézegetni a régi fényképeket – tehát mindenkinek!

2018. november 28. szerda 18 óra TIT Székház (Kárász u. 11.)

Zofóniás próféta könyve. Haggeus próféta könyve.

Előadó: Hegyes-Horváth Géza
Hegyes-Horváth Géza felsőfokú tanulmányait Magyarországon és Angliában végezte. 1992-től szolgál lelkészként, kezdetben Békés megyében, majd Heves megyében. Három gyermek édesapja. Két felnőtt lánya Budapesten tanul, ő feleségével és fiával Debrecenben él, ahol jelenleg a Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterületének elnökeként dolgozik.
A Bibliai Szabadegyetem négy félévesre tervezett előadás-sorozatának második féléve szeptemberben ismét elindult Szegeden. Hetente egy alkalommal, szerdánként egy-egy bibliai könyvvel ismerkedhetnek meg a Szentírás iránt érdeklődők, egy kb. egy órás előadás keretében.
A bibliai könyveket teológusok, lelkészek mutatják be, igyekezve a régi szövegek megértését úgy segíteni, hogy a könyvek keletkezésének történelmi hátterére is kitérnek, és a mai ember számára is elérhető közelségbe hozzák mind a történetek szereplőit, mind azokat a hétköznapi és nem hétköznapi eseményeket, amelyeken keresztül végső soron Istennek a mai ember számára is szóló üzenetét megérthetjük.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, azokat is, akik általános műveltségüket szeretnék gyarapítani, azokat is, akik most először szeretnének közelebb kerülni a Biblia megismeréséhez és megértéséhez, és azokat is, akik már olvassák a világ egyik legnagyobb példányszámban kiadott „bestsellerét”, és további gondolatokat szeretnének kapni eddigi tudásuk elmélyítéséhez.
A szabadegyetem mindenki számára nyitott és ingyenes.

2018. november 29. csütörtök  17.óra TIT Székház, 6720 Szeged Kárász utca 11.

TIT Szabadegyetem Élettan tagozat
Mobileszközök és webes felületek alkalmazása az oktatásban
Előadó: Balassa Emese

A mai diákok annak a generációnak a részei, amely, már úgy nőtt fel, hogy a számítógép, a mobiltelefonok, a tablet és más interaktív eszközök a mindennapjaik természetes részét képezik. A digitális technika megjelenése az ingerküszöb kiszélesedéséhez vezetett ,mindezekre a változásokra pedig tanárként, a pedagógiai cél elérése érdekében, szükséges reagálni új módszerekkel, új eszközökkel, újfajta megközelítéssel. 
Az oktatási célokra készült IKT-eszközök ismeretével megújulhat, színesedhet a tanári módszertár, a hagyományos pedagógia kibővítésére szolgálnak, megférnek mellette.
Az előadás célja olyan platformok bemutatása, amelyek a digitális térben mozogva segítik a tanulás-tanítás folyamatát. Olyan mobiltelefonos alkalmazásokról és webes felületekről lesz szó, amelyek segítségével interaktívvá, izgalmassá  válhat a tanulás folyamata és amelyeket  saját nyelvtanári tapasztalatomon keresztül mutatok be .

2018. november 29. csütörtök 18 Városháza, Házasságkötő terem (Széchenyi tér 10.)

Sass Sylvia a "Krinò" vendége

Sass Sylvia operaénekesnő a "Krinò" Whorkshop of Thinking vendégeként egy nemrég megjelent művét, A szárny című könyvet mutatja be. A művésznő a  kulturális szervezet felkérésére a kreativitásról alkotott gondolatait is megosztja a szegedi közönséggel.
Az előadást megnyitja Sollazzo Federico és Kovács Mária, a "Krinò" alapító tagjai.

2018. november 30. péntek 16 óra Városháza, Sajtószoba

Dél Amerika varázslatos tájain hajóztunk
Rio de Janeiro, Montevideo, Buenos Aires,
Ádok János pszichológus vetített képes előadása

2018. november 30 péntek 18 óra AGÓRA (Kálvária sgt.)

"Hegyek és hegymászás, fotós szemével"

Puskás János hegymászó és fotós vetítéses előadása. Már évtizedek óta megszállott hegymászó,aki sok túrán és utazáson tette magát próbára a nehéz terepen és tapasztalta meg a hegymászás máshoz nehezen hasonlítható örömeit és fáradalmait. Ezeket az élményeket maga és barátai részére megörökítette fotókon és videón. Melyeket a Szegedi Fotókör tagjai részére valamint  kiállításokon és élménybeszámolókon oszt meg az érdeklődő  közönséggel. Ezekkel népszerűsítve a számára fontos és különleges és élménygazdag  tevékenységeke


2018.11.01. - 2018.11.30.
Kapcsolódó időpontok

2018.11.17. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.21. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bambuszfestészeti tanfolyam
2018.11.21. 17:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
A KALÁKA családi koncertje az Agórában
2018.11.21. 18:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
ÉLETED FILMJE - Kovács András Péter önálló estje, előzenekar: Ráskó Eszter - Dumaszínház, Szeged - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.21. 20:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
ÉLETED FILMJE - Kovács András Péter önálló estje, előzenekar: Ráskó Eszter - Dumaszínház, Szeged - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.22. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.23. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Orfeusz és Euridiké - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.24. - 2018.11.25. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Kövi Szabolcs koncert
2018.11.07. - 2018.12.30. Szegedi gyerekprogramok 2018
A Kövér Béla Bábszínház gyermekelőadásai
2018.11.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Dr. Kemény Dénes: Ars poetica
2018.11.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő? : Pál Ferenc (Feri atya) előadása
2018.11.02. - 2018.11.30. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Nemzeti Színház előadásai novemberben - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.30. - 2018.12.06. Szegedi gyerekprogramok 2018
2018.12.01. - 2018.12.31. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Nemzeti Színház előadásai decemberben - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.01. 18:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Napfényes Gyermekarcok Jótékonysági koncert - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.04. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.04. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
CSÍK30 - 30 Év Boldogság - Szeged, Városi Sportcsarnok - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.05. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bambuszfestészeti tanfolyam
2018.12.05. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.06. 20:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Horváth Tamás klubkoncert - JATE Klub - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.09. 15:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Magyar Zenés Színház: Operett és musical koncert - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.09. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Magyar Zenés Színház: Operett és musical koncert - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.11. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Katáng együttes karácsonyi koncertje: „ Itt van a szép, víg karácsony...” az Agórában
2018.12.12. 18:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Dr. Csernus Imre előadása / A boldogság hajszolása - SZTE TIK Kongresszusi terem - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.15. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Diótörő - Szegedi Nemzeti Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.16. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Moszkvai Patriarchátus Kórus - Szeged - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.19. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Bambuszfestészeti tanfolyam
2018.12.27. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
2018.12.27. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Karácsonyi Dixie Gála - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.27. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
L`art pour l`art: Mintha elvágták vol - Szegedi Nemzeti Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.28. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi túra a Maros-gáton a deszki öreg tölgyfáig 2018
2018.12.28. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Legyen a feleségem! - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.29. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
HAKOL BESEDER - Docpiano Band koncertje - Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.01.01. - 2018.12.31. Szegedi fesztiválok 2018
2018.12.31. 17:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szilveszter 2018 - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.31. 19:30 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szilveszter 2018 - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.01.15. 10:00 Szegedi gyerekprogramok 2018
Hókirálynő Zenés mesejáték a Hókirálynő Meseszínpad előadásában az Agórában
2019.01.21. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
`Jubileumi Gálakoncert` - Dr. Molnár Gyula 75 éves - Molnár Dixieland Band 55 éves - Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.03.08. 19:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
MAJKA Aréna Show / Szeged - Városi Sportcsarnok - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.04.29. 18:00 Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szabó Péter Országjáró Roadshow 2019 - IH Rendezvényközpont - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.21. - 2019.06.22. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.06.21. - 2019.06.22. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hullámzó világ - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.21. - 2019.08.19. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szegedi Szabadtéri Játékok 2019 - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.06.28. - 2019.06.29. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.06.28. - 2019.06.29. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
WE WILL ROCK YOU - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.05. - 2019.07.06. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
WE WILL ROCK YOU - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.05. - 2019.07.06. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.12. - 2019.07.13. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Szerelmes Shakespeare - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.12. - 2019.07.13. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.19. - 2019.07.21. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Don Juan - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.07.19. - 2019.07.21. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.26. - 2019.07.27. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.07.26. - 2019.07.27. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Aida - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.02. - 2019.08.04. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.02. - 2019.08.04. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Koldusopera - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.09. - 2019.08.11. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.09. - 2019.08.11. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Titanic - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.16. - 2019.08.18. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Titanic - Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.16. - 2019.08.19. Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.08.16. - 2019.08.19. Szegedi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események
Hófehérke és a hét törpe - Szegedi Szabadtéri Játékok, Újszegedi Szabadtéri Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
Találatok száma: 3

Tisza Hotel*** Szeged

Tisza Hotel*** Szeged

A Tisza Hotel egy elegáns belvárosi szálloda, mely a régi romantikus filmek díszletét idéző különleges miliőben kínál kényelmes szállást a belváros szívében. Az elegáns szegedi szálloda, a város és a régió legpatinásabb szállodája. A hotelben 5 db kényelmes korabeli hangulatú lakosztály és 45 db ... Bővebben


Science Hotel**** Szeged

Science Hotel**** Szeged

A Science**** Hotel Szeged a város központjában, 43 design szobával, extravagáns belső terekkel és négycsillagos szolgáltatásokkal várja a város pezsgő kulturális és üzleti élete után érdeklődő vendégeket. A szálloda megálmodóinak jelszava a `Merész stílus és kényelem a belvárosban.` volt, mely a ... Bővebben


Szivárvány Panzió

Szivárvány Panzió

Szeged központjától 1 km-re csendes, nyugodt környezetben található a Szivárvány Panzió. Hét darab szobával rendelkezik, melyekben összesen 19 főt tud elszállásolni. A szobák mindegyike fürdőszobával, színes televízióval felszerelt. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Szeged , Több helyszínen
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
Kontakt személy:
Dr. Szondi Ildikó
További információt kér? Írjon levelet!
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Nem találja, amit keresett?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Szegedi Közéleti Kávéház programok 2018

Programajánlat

Szegedi gyerekprogramok 2018
Szegedi gyerekprogramok 2018
  • Szeged
2018. november 21. 17:00
Szegedi fesztiválok 2018
Szegedi fesztiválok 2018
  • Szeged
2018.01.01. - 12.31.

Szolgáltató

Legjobb élmények

Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket