Szent György-hegy hajnalig 2021
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Szent György-hegy hajnalig 2021


2021-ben újra egész estés, szélesvásznú Szent György-hegy hajnalig! Immár negyedszerre jelentkezik az északi part egyik legnépszerűbb boros programja, mini fesztiválja! Ezen a szombaton megmozdul a hegy, a borászatok udvarairól zene szűrődik ki, és érdemes már kora délutántól nekiindulni, hogy felfedezd, milyen csodákat tartogat számodra a Balaton legtitokzatosabb tanúhegye.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Szent György-hegy hajnalig 2021 

2021. szeptember 3-5.

15+ pince
20+ program és borkóstoló
1 hegy
1000 csillag
A szőlősorok mentén barangolás, vagy a bazalt-falon üldögélés már önmagában kiránt a mindennapokból, de ha ez nem lenne elég, ott vannak a programok:
• Akusztikus koncertek, Eszter játszik, Magyar Bori - Ralph Eimann duó, Havai Gábor, jazz-terasz a Full Live Duoval (Román Iván hegedű, Őri Jenő zongora), balkáni rezesbanda, Palásti Máté, DJ Szita Viktor, Papa Áron, lesznek csendesebb chill-teraszok és DJ-szettek is.
• Kiemelt borok és melléjük finomságok: BBQ és füstös ételek, vegetáriánus konyha, langalló, fatüzelésű kemencében sült pizza, egytálételek és borkísérők.
• A nulladik napon, szeptember 3-án Ugron Zsolnával és Eke Angélával kortárs verses boros est lesz a Magyar Katalin & Kardos Dániel duó közreműködésével a Borbolt a völgyben kertjében
• A fesztivál másnapján, vasárnap „másnapos reggeli piknik” a Zöldülő teraszon hidegállal, egytálétellel, fonott kaláccsal, uborkás limonádéval, frisstő smoothieval és kávéval.
Résztvevő Pincészetek: Szászi Birtok, Hóbor Pince, Hoffmann Pince, Tarányi 1780, Gilvesy Winery, Napvirág Pince, Boksay Pince, Bajnóczy Pince, Pláne Badacsony borterasz X Földi Bálint, Nyári Pince, Molnár Pince, Angyal Pince, Kutyakaparó, Killer Pince, 2HA Szőlőbirtok, Pap Wines, Szent György-Pince / Kiegészítő programok: Borbolt a völgyben, Zöldülő terasz

PROGRAMOK

SZEPTEMBER 3.
BOR és VERS kóstoló a diófa alatt – 1 Bor 1 Vers bemutató

6 Szent György-hegyi bor és 6 kortárs vers ›› Kóstoljuk össze őket a diófa alatt szeptember 3-án este!

Helyszín: Borbolt a völgyben, Hegymagas

• Házigazda: Ugron Zsolna és Budavári Dóra

• Felolvas: Eke Angéla

• Zenél: Magyar Katalin és Kardos Dániel

• A 6 bor kóstolója 5000 Ft

• Csak a felolvasáson a részvétel becsületkasszás (ajánlott hozzájárulás 1000 Ft)

Egy bor, egy vers, és egy élmény, ami csak a tiéd. Idén nyáron 6 Szent György-hegyi borászat 6 tételére kerül rá 6 kortárs költő borhoz illő verse. 

SZEPTEMBER 4.

1. Hóbor Pince
A hegy bejáratánál családias vendégszeretettel várnak Hóborék, miközben Roland Emerich (M.C.) jól bevált retro szettje pörög. Bornak a Kéknyelűt ajánlják, melyről tudni érdemes, hogy őshonos magyar fajta, csak a Badacsonyi borvidéken termeszthető, termelhető, igazi hungarikum. Ha pedig megéheznétek, Pippi Papa lángosaival csillapíthatjátok.

2. Szászi Pince
A diófa alatt a házigazda, Szászi Endre távolbanézést javasol egy pohár Szent György-hegyi Olaszrizling mellett. Igazi vastag olaszrizling, a hegy minden sajátosságával. Olajos, sós, mellé egy jó adag trópusi gyümölccsel, bazaltkövön tálalva, a birtok ikonikus tétele. A hangulatot fokozza, hogy a házigazda, Szászi Endre kedvenc zenéi szólnak majd. A vinotéka, mint hajnalig helyszín 2-ig tart nyitva, étel: Fa-Burrito, fajitas tortillába csavarva

Az étterem este 9:30-ig tart nyitva, asztalfoglalás szükséges.

3. Hoffmann Pince
Vendégház, pince, fedett kiülő, szőlő, csodás panoráma a Balatonra. Egész este DJ Progbalu zenél, mellé mangalica zsíros, tepertőkrémes,      padlizsánkrémes kenyér lesz lilahagymával. És természetesen a borok: egy teljes izgalmas Olaszrizling sorozat 2015-2020, közte 2018: Borgazmus.

4. Gilvesy Pincészet
Ülj ki a Gilvesy Pincészet fűjébe piknikezni, nézz szét és kóstold meg magát a hegyet: Gilvesy Robert St. George borának az a célja, hogy megmutassa ezt a különleges terroirt. Organikusan művelt Rajnai, Olaszrizling és Furmint. 3 olyan fajta alkotja, amelyek régóta megtalálhatóak a borvidéken. A bográcsban szürkemarha vetrece és lecsó készül, mellé Búzalelke kenyeret lehet harapni. Este a tábortűz mellé hangulatos akusztikus zene szól!

5. Tarányi 1780
A hegy központi tere. A felújított Tarányi Présház előtti piknik placcot a Lengyel Kápolna és a kilátás keretezi, poharunkban Szent György-hegyi borok, tányérunkon frissen sült, helyi feltétekkel izgalmassá tett fatüzeléses kemencében sült pizza, és mellé szól majd Havai Gábor énekhanga és gitárja.

6. Boksay Pincészet
A Lengyel Kápolna alatti háromszögben, a hegy kiemelt pontján várja a látogatókat a Boksay jazz-terasza. 18:30-22:00 Full Live Duo (Román Iván hegedű, Őri Jenő zongora) teljesíti be a hangulatot, lesz piknik placc és Ranolder sajtok. Kóstoljátok meg a héjon erjesztett Szürkebarátot!

7. NAPVIRÁG borászat / Kápolnás ház
A legnagyobb összefüggő terület a Lengyel kápolna feletti részen, ahonnan páratlan a kilátás. Nagy Attila szerelme a borászat: „A 2020.as Furmintot ajánlom kóstolásra, amikor megkóstolom, mindig úgy érzem jelen van egy magasabb rendű szellemi és lelki állapot” – mondja. Zene: Emmer Péter gitárművész gitárestje. Étel: langalló sül frissen a fatüzeléses kemencében.

8. Bajnóczy Pince
Ha egyedi, autentikus, kicsit nomád, de barátságos, vidám és élénk helyet kerestek, akkor a hegy dél-keleti lejtői között megtaláljátok. Ne hagyjátok ki a Sárkánylelke Olaszrizlinget, mely a „Dédapám öröksége” nevet kapta, és 50 éves tőkék terméséből készült. Zene: élőzene Berki Barnával. étel: kacsazsíros kenyér lilahagymával.

9. Földi Bálint Pincéje X Pláne Badacsony borterasz
A badacsonyi Pláne idén is beköltözik Földi Bálint présháza elé. Az alaphangulatot a mesterien feltekert fényfüzérek, a tűz és a présház zöld ajtója és terméskövei adják, na meg persze a kilátás, ami mellé kötelező Földi Bálint Kéknyelűje. 21:00-kor kezd Eszter, bársonyos hangja belengi majd az éjszakát. Harapnivaló: Raclette by Lili.

10. Nyári Pince
A hegy egyik ikonikus családi pincéjében már a harmadik generáció dolgozik, Nyári Ödön és lánya, Emese együtt készíti a borokat. Idén kiemelt bornak ajánlják a Szent György-hegyi Hárslevelű 2018-as évjáratát, mely acéltartályban erjedt, majd hordóban finomseprőn érlelődött 1 évig. A Hárslevelű nem elterjedt fajta a környéken, igazi különlegesség.

19:00 Magyar Bori - Ralph Eimann duó - A Káli-medencéből hozzák a friss, bohém szemléletmódot, melyet a pop és világzenei dallamok fűszereznek meg.

Főz: Csomor Gábor Mesterszakács

11. Molnár Családi Birtok
Családi és baráti koccintások, nevetések, közös élmények: a Molnár Családi Birtok a Szent György-hegy déli oldalán gyönyörű kilátással vár. Étel: streetfood (kolbász, sültek), emellett lesz gitáros énekes Pop Seeds koncert. Kóstoljátok meg mellé a Rajnai Rizlinget!

12. Angyal Pince Meghitt Pihenőkert
Angyalék pincéje idén már igazi törzshely lett, nem lesz ez másként a hajnaligon sem. Kóstolásra a 2015-ös Olaszrizlinget ajánlják, mely a vendégek szerint a „Szent György-hegy íze”. A panorámateraszon a Kávéház a Vöröslóhoz vár mindenkit finom ételekkel, vetrece biztosan lesz.

Program: SATÖBBI Light koncert - 20:00

Este: Tüzek és béke szigete

13. Kutyakaparó - Puttkamer Bence és Mossop Péter pincéje
A Kutyakaparó két jóbarát, Bence és Peti közös alkalmi kocsmája „Balatoni panorámával, szép nőkkel, jó borokkal, lélekrezgető zenékkel”, ami csak különleges alkalmakra éled fel. Puttkamer Bence Rajnai Rizlingjét érdemes a pohárba tölteni, a jazz zenét Ballo Samu Trio feat. Kormányos Gergő szolgáltatja. étel: szüreti ragu és sütemény. Nyitva: éjfélig.

14. Killer Pincészet
Romantikus kiskert, a több mint 20 éve organikus művelésű területen, a gyönyörű sárga pince előtt. Az idei Hajnaligon engedik első útjára a 2018-as év Barrique hordóban érlelt Pinot Noir-ját. A megelőző évjáratok elegáns, testes, komplex vörösbora sok rajongót szerzett, Kívánságtokra az idén újra DJ H. szolgáltatja a jobbnál-jobb zenéket. Étel: Kistermelői grillkolbász, almás és borhab-desszertek

FB: Killer-Pincészet

15. PAP Wines
A hely, ahol a tulajdonosok indiai kalandjai és kedvenc receptjei, a koppenhágai éjszakai élet DJ-múltja, az organikus borkészítés, a vega életmód, a permakultúra és a design-elmélet forr egy egésszé. Az este folyamán balkáni rezesbanda húzza majd a talp alá valót. Étel: rajma, azaz szárazbab curry, tradicionális indiai egytálétel. Nyitvatartás: éjfélig.

16. 2HA Szőlőbirtok és Pincészet
A 2HA birtokon igazi mediterrán kertbe csöppenünk, burjánzó növényzet, öreg olajfák és toszkánából hozott Sangiovese tőkék szegélyezik utunkat. nem véletlen, hogy Török Csaba egy nagy vörösbort, a Tabunellót ajánlja kóstolásra. Érdemes megpihenni és a kortyot kiélvezve elmerülni a kilátásban. Zene: DJ Szita Viktor. Étel: a Parázsló csapatának izgalmas BBQ ételei.

17. Szent György Pince és Étterem
Tavaly már felmászhattatok a kis dombra, ahonnan talán a legjobba. kilátás a hegyen, szinte 360 fokos. Itt ezért is a nézelődésen, a beszélgetésen van a hangsúly, ami este csillagnézésbe vált át. Itt lehet hangolódni, és áthangolódni, meg megállni picit egy pohár félédes Rózsakő mellett.

18. Horváth Pince és LÁVA borterasz
Horváth Árpád és családja több generáció óta gazdálkodik a hegyen. A kemencében szokás szerint készülnek a sültek, kacsa, oldalas, csülök, de marha- és pacalpörkölt is lesz. Mellé jól fog esni a Ropogós Olaszrizling selection. Délután, este Palásti Máté Jazz és Flamenco gitárművész játszik. Éjjel: djszabogabor zenél.

TAXI / TRANSZFER
• BADACSONY -TAXI  (kiállás a Pláne alatt Badacsonyban valamint a hegy alján a pohárpontoknál visszafele) 1500 fejenként minimum 4 fő
• BADACSONYI BORTAXI  (kiállás a La Téne melletti hegyi taxi drosztnál Badacsonyban, valamint a hegy alján a pohárpontoknál) 1500 fejenként minimum 4 fő
• Tapolcáról max 8 fős kisbusz (min 4 fő, 1500/fő) 
Az oda- és visszajutás megoldása a vendég felelőssége, érdemes előre telefonálni, taxit foglalni
Az eseményre LIMITÁLT számú jegyet értékesítünk, mert azt szeretnénk, hogy a jelenlévők és a vendéglátók is kényelmesen élvezhessék ezt az estét, a hegyet, a borokat, a találkozást.
Ha biztosra akarsz menni, vedd meg a jegyedet előre!
Szeptember 3. éjfélig 4500 Ft
Szeptember 4-én, a rendezvény napjén 5000 Ft
A belépő tartalmazza:
• Szent György-hegy hajnalig pohár
• Karszalag (ennek ellenőrzése a pincészeteknél is megtörténik)
• Térkép és programfüzet

• A rendezvány 18 év alatt ingyenes, de 16 év felett ellenőrizük a védettségi igazolványt
• Az esemény az aktuális járványhelyzetet és kormányrendeleteket figyelembe véve kerül megrendezésre
Az eseményen CSAK érvényes védettségi igazolással lehet résztvenni, amennyiben ezt az aktuális rendeletek megkövetelik. A védettségi igazolványokat a személyi igazolvánnyal EGYÜTT a beléptetésnél ellenőrizzük.

Belépési pontok:

• Hóbor Pince mellett a Mókus körúton, a hegy feljártánál

• Szent György Pince és Étterem előtt

Forrás: a szervezők honlapja

Találatok száma: 1

Kovács Vendégház Hegymagas

Kovács Vendégház Hegymagas

A Kovács Vendégház Hegymagason várja vendégeit egész évben. Bővebben
Találatok száma: 9

Gilvesy Pincészet

Gilvesy Pincészet

Vulkanikus borok a Szent György-hegyről. A tulajdonos, Gilvesy Róbert 2012-ben hozta létre borászatát. A Vinotékában nyitva tartási idő alatt, valamint előre egyeztetve is lehet vásárolni, illetve kiszállítást is vállalunk. Kóstolóprogramot egyeztetés alapján szervezünk. Bővebben


Hoffer Pincészet

Hoffer Pincészet

Családi pincészet Hegymagason. Szőlőfajtáink: olaszrizling, rizlingszilváni, zengő, tramini, rajnai rizling, chardonnay, rózsakő. Bővebben


Horváth Pince Hegymagas

Horváth Pince Hegymagas

A Horváth Pince 1996-tól várja borkedvelő vendégeit a Szent György-hegy déli oldalán. Jelenleg 18 ha szőlőterületen gazdálkodunk. Pincénkben a modern feldolgozási technológia mellett egyes borainkat hosszabb ideig fahordóban ászkoljuk. Bővebben


Nyári Pince Hegymagas

Nyári Pince Hegymagas

A Nyári Pince a Szent György-hegy déli oldalán, a Tarányi Pincétől illetve a Lengyel-kápolnától 200 méterre várja vendégeit kitűnő boraival és csodálatos kilátásával. Folyó és palackozott borok is megtalálhatók pincénkben. Borkóstolók bejelentkezéssel. Bővebben


Szászi Birtok

Szászi Birtok

A Szent György-hegyi pince vinotékája egész évben, minden nap nyitva tart. A megújult Birtok központban tavasztól őszig a Viridárium konyha fogadja a gasztro- és borturistákat. Bővebben


2HA Szőlőbirtok és Pincészet Hegymagas

2HA Szőlőbirtok és Pincészet Hegymagas

Pincészetünk a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra is, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. A ... Bővebben


Bencze Családi Birtok Hegymagas

Bencze Családi Birtok Hegymagas

Borászat és agroturizmus a Szent György-hegyen. Családi vállalkozásban húsz hektáron gazdálkodnak a Szent György-hegy déli lejtőin. Vendégházakban szállás is foglalható. Bővebben


Boksay Pincészet

Boksay Pincészet

Pincészetünk, a Szent György hegy talán legkisebb pincészete, arra törekszik, hogy az itt termő különleges szőlőfajtákból egyedi, kézműves delikát borokat készítsen. Ezen borok kóstolásához nyújtunk kivételes hangulatot, érzést, amire mindig fog emlékezni. Előzetes bejelentkezés alapján borkóstolót tartunk 15-20 ... Bővebben


Tarányi Présház 1780 Hegymagas

Tarányi Présház 1780 Hegymagas

A Tarányi Présház 1780 az ország talán legszebb panorámájú barokk épülete, amely étteremként, kulturális találkahelyként, rendezvényhelyszínként várja látogatóit a varázslatos Szent György-hegyen. Vendégeink kedvükre válogathatnak állandó, valamint hetente változó - friss, szezonális alapanyagokból ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Mikulás Szigliget 2021
Mikulás Szigliget 2021
  • Szigliget
2021. december 5.
Várudvar programok Szigliget 2021
Várudvar programok Szigliget 2021
  • Szigliget
2021. december 5. 10:30
Szigligeti vár programok 2021
Szigligeti vár programok 2021
  • Szigliget
2022. augusztus 7.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8265 Hegymagas , Szent György-hegy
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hegymagasi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események