Turizmus Program

Halünnep

Pünkösd

A titkok hercege

Gyereknap

Irány Siófok!

Sportágválasztó

Mézesvölgyi nyár

DumaFüred

TOP 100 úticél

Jegyvásárlás

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Szent István-nap Tatabánya 2024

Államalapító királyunk, Szent István ünnepére színes programkínálattal készülünk Tatabányán a Csónakázó-tónál.
Szent István-nap Tatabánya 2024

A fotó illusztráció. Forrás: Pixabay.com

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Szent István-nap Tatabánya

2024. augusztus 20.

Programok:

10:00
Kenyérsütés otthon – előadás és bemutató

11:00
Fabók Mancsi Bábszínháza

16:00
Kenyérszentelés
Gedő Attila címzetes esperes közreműködésével
Ünnepi köszöntő
Műsor a Bányász Táncegyüttessel és a Dűvő Zenekarral

16:40
Tatabánya kenyere – zsűrizés és eredményhirdetés

17:00
HellóPisti koncert

17:45
Az ország tortája – bemutató és kóstoló

18:30
Lóci játszik koncert

20:30
Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának koncertje

21:00
Tűzijáték

Kísérőprogramok:

10:00-18:00

  • Kézműves vásár és piac
  • vendéglátás
  • kézműves foglalkozások
  • vidámpark

Tatabánya kenyere

Szent István-napi kenyérverseny

Az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódva – immár hagyományosan – az idén is kenyérsütő versenyt hirdetnek a Tatabánya kenyere cím elnyeréséért.

A felhívás otthon sütőkhöz és amatőr pékekhez szól, nevezni két kategóriában lehet, egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban.

A verseny időpontja:
2024. augusztus 20.

A kenyerek leadása:
10:00-15:00 között a verseny helyszínén, a Csónakázó-tónál

Az eredményhirdetésre és a díjátadóra – várhatóan – 17:00 órakor kerül sor.

A verseny menete:
A termékeket mindenki saját maga készíti el, otthoni körülmények között. A zsűrizéshez a kenyér 0,5 kg tömegegységben készülhet, a nevezőknek a verseny helyszínén 2 db, azonos sütésből származó, készre kisütött kenyeret kell leadniuk. Az egyiket a zsűrizéshez vágjuk fel, a másikat kiállítjuk, és az eredményhirdetés után kóstolásra kínáljuk.

A sétáló süteményből 6 db, azonos sütésből származó terméket várunk.

A jelentkezéshez, és a versenyre nevezett kenyerekhez mellékelni kell az alábbi jelentkezési lapot és termékleírást:

Nevezés: legkésőbb augusztus 18-ig, online vagy A Vértes Agorája információs pultjánál.

A jelentkezők száma limitált.

A termékeket független szakmai zsűri bírálja el. A legtöbb pontot kapott versenyző kenyere elnyeri a Tatabánya kenyere címet, emellett a zsűri kategóriánként további egy nyertest hirdet. A versenyzők saját pontszámaikat az eredményhirdetést követően ismerhetik meg, és kérhetik a zsűri véleményét.

A győztest (vagy győztes csapatot) díszoklevéllel és értékes díjakkal jutalmazzuk.

1. kategória: Szent István-napi (hagyományos) kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:
A tészta döntő részben gabonaőrleményekből készüljön, hagyományos, kovászos technológiával, élesztő nélkül, legalább kétféle liszt felhasználásával, kizárólag magyar alapanyagokból, természetes összetevőkből, célkeverékek, adalékanyagok nélkül.

Az elbírálás szempontjai:
– érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz
– eltarthatóság, frissesség megőrzése

2. kategória: Innovatív kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:
Innováció, újdonság jelenjen meg a termékben. A kenyér kizárólag magyar alapanyagokból, természetes összetevőkből készüljön, célkeverékek, adalékanyagok felhasználása nélkül.

Az elbírálás szempontjai:
– érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz, harmónia
– eltarthatóság, frissesség megőrzése
– innovatív jelleg – mennyiben jelent újdonságot a termék?

3. kategória: SÓS sétáló sütemény

Termékkel szembeni elvárás:
Kelt tésztából készült, kreatív, dekoratív megjelenésű, sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható legyen. Előállításához, töltéséhez engedélyezett: tejtermék, magok, fűszerek (zöldfűszerek, aszalványok, pirított hagyma).
A termék súlyegysége 80-120 g

Az elbírálás szempontjai:
– érzékszervi tulajdonságok: alak, megjelenés
– megfelelő tésztaszerkezet, illat, ízharmónia
– fontos szempont, hogy séta közben is fogyasztható legyen

Mindhárom kategória esetében:
A minőségi és fogyaszthatósági szempontok mellett a zsűri kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre.

Forrás: az eseményközösségi oldala

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete