Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Papírmerítő és könyvkötészeti bemutatók.
Papírmerítő és könyvkötészeti bemutatók.
Szentendrei wellness pihenés egész évben.
Szentendrei wellness pihenés egész évben.

Tavasz Szentendrén a líra jegyében. Tavaszi Fesztivál Arany János születésnapjától a Költészet napjáig. A tavasz múzsája a magyar irodalom és költészet remekeit hozza el Szentendrére 2017. március 3. és április 11. között. A fesztivál több évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvény, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivállal párhuzamosan kerül megrendezésre. A városban több helyszínen zajlik, koncertek, színházi előadások, kiállítások szerepelnek a programjaiban. Remek színházi és zenei programok, irodalmi estek, kiállítások és múzeumi programok sokasága közül válogathat a közönség a Szentendrei Tavaszi Fesztivál kínálatában.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

2017. március 3. – április 11.

Arany János születésének 200. évfordulója után egy nappal, március 3-án a Szentendre Táncegyüttes és a Fitos Dezső Társulat megrázó erejű táncjátékával indul a fesztivál. Az Irgalom! című, Arany-balladák ihletettségében koreografált műben Pörge Dani, Rebi néni, Ágnes asszony, Dalos Eszti alakját idézik meg az alkotók.

Hamvas Béla születésének 120. évfordulóján két eseménnyel is adózunk az író munkássága előtt Szentendrén. A nemrég nyílt Offline Centerben A bor filozófiája klasszikus és sokat idézett Hamvas-műből ad elő részleteket Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, csellón közreműködik Kántor Balázs, az Operaház szólócsellistája, s közben a szentendrei nemes nedű, a Kőhegybor négyféle változatát kínálják a hallgatóságnak. A Pest Megyei Könyvtárban A valóságban felébredni című, Hamvas Béla eddig ismeretlen szövegeit, fotókat, kéziratokat tartalmazó kiadványt mutatják be filmvetítéssel egybekötve március 21-én. Március 24-én az íróról szóló dokumentumfilmet a P’Art Moziban is levetítik, majd azt követően Szathmári Botond orientalista, vallásfilozófus beszél a filmről.

Szintén érdekes irodalmi kalandozásra hív az Offline Center a Különbéke című esttel. Szabó Lőrinc lírájából válogat Adorjáni Bálint, s az összeállítást sok zene és dal fűszerezi. Ferences triptichon címmel különleges misztériumjátékot mutatnak be a Pasaréti Színjátszókör és a Csibe Kórus tagjai. Az előadás a kommunizmus ferences mártírjainak állít emléket.

A szerető álma című előadásban Tóth Krisztina írásaiból fűzött zenés-táncos lírai kompozíciót láthatunk Takács Katival, Widder Kristóffal, Ágoston Bélával és Mizsei Zoltánnal március 22-én, a Városháza dísztermében.

A zenei kínálat is oly színes lesz, mint egy friss tavaszi virágcsokor: Tompos Kátya és a Fugato Orchestra koncertjén a legnagyobb barokk zeneszerző, Bach motívumainak újragondolt változatát hallgathatjuk meg. Az együttes a minőségi könnyűzenét a mesterien megírt komolyzenével egyesíti. Borbély Mihály és zenekara most is a legjobb jazzmuzsikával vár, vendégük a tavaszi koncerten Fenyvesi Márton gitárművész lesz. Az Elevenkertben nívós hazai együttesek lépnek fel: az Ivan and the Parazol és az Európa Kiadó, és nem tréfa, április 1-jén a PMK színháztermében fellép a Ghymes Együttes, fennállása 33 évének legjobb szerzeményeivel. A megunhatatlan történet, A muzsika hangja minden korosztálynak szívet melengető pillanatokat tartogat. A családi musicalt március 19-én adja elő a MúzsArt Színházi Egyesület társulata. A legkisebbeket a Katáng Együttes megzenésített versekből összeállított mesekoncertje várja, ami után kézműves foglalkozás is lesz a gyerekeknek, de ezen a tavaszon fellép Szentendrén az Alma Együttes is. A Tavaszi Fesztivál zenei programjait a hagyományos Virágvasárnapi koncert és a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Tavaszköszöntő koncertje zárja.

Tavaszi Fesztivál szenzációja Ingmar Bergman Persona című művének szentendrei bemutatója lesz, melyet a Szentendrei Teátrum premierjeként láthatjuk idén, március 17-én a PMK Színháztermében. A csodálatos, titkokkal teli történet női karaktereit Györgyi Anna, Balsai Móni és Horváth Erika személyesíti meg.

A Bergman művek kedvelőinek szóló másik csemege pedig a Radnóti Színház, immáron csak Szentendrén látható előadása, melynek főszereplői Szávai Viktória és Schneider Zoltán. Ők játsszák el a sokak által ismert művet, mely két ember kapcsolatának állomásait veszi sorra megrázóan őszinte megfogalmazásban. A Jelenetek egy házasságból című darabot Bálint András rendezte.

Részletes program

2017. március 3. péntek, 20:30    

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
Fesztivál nyitóelőadás
SZENTENDRE TÁNCEGYÜTTES ÉS FITOS DEZSŐ TÁRSULAT: IRGALOM!
Táncjáték, Arany János balladái nyomán.

Pörge Dani, Sinkó Tera, Dalos Eszti, Tuba Ferkó, Rebi néni, Ágnes asszony egy úton jár, a bűn útján, egyfelé tart, a halálba. Kéjvágyuktól vezérelve az ördöggel cimborálnak, s kínok kínjával fizetnek. A bűntudat lelket kikezd, testet emészt, elmét megront. Egy bűnös sem menekülhet a bűnhődés fájdalmától. Álnok, vétkes világunk pusztulásra van ítélve, s mindenkinek a halál vet puha ágyat.

Zeneszerző: Ifj. Csoóri Sándor
Dramaturg: Kocsis Rozi
Díszlet-és jelmeztervező: Michac Gábor
Koreográfusok: Kocsis Enikő és Fitos Dezső
Rendező: Fitos Dezső

Belépőjegy: 2500 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online ide kattintva.

2017. március 4. szombat, 17:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)   
FERENCES TRIPTICHON
közösségi misztériumjáték a kommunizmus ferences mártírjainak és hőseinek emlékére.
Az előadásban a Pasaréti Színjátszókör és a Csibe Kórus tagjai vesznek részt.
Írta és összeállította: Meskó Zsolt

Az előadást az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatja.

A belépés díjtalan!

2017. március 7. kedd, 19:30

DMH Barlang (Duna-korzó 11/a.)
BORBÉLY MŰHELY JAZZ KLUB
Házigazda a Borbély Műhely: Borbély Mihály – szaxofon, fővós hangszerek, Tálas Áron – zongora, Horváth Balázs – bőgő, Baló István – dob
Vendég: Fenyvesi Márton - gitár

Belépőjegy: 1200 Ft, diák/nyugdíjas: 1000 Ft
Jegyek válthatók a helyszínen, kezdés előtt egy órával.
A program az NKA támogatásával jön létre.

A fiatal jazz zenész generáció kiemelkedő alakja, aki rengeteg stílusban mozog, zenéjét állandó útkeresés jellemzi. Nevével éppúgy találkozhatunk az experimentális zenét játszó Váczi Dániel Quintrioban vagy a Fekete¬Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrában, mint a popzenei ihletettségű Jónás Vera Experimentben. Eredményeit versenysikerei és elnyert ösztöndíjai is fémjelzik: az elsõ országos jazz zeneszerző versenyen elért I. díját és a legjobb jazz zenekarnak járó díjat 2008¬ban vehette át. 2010-ben döntőbe került a 12. Monaco-i nemzetközi jazz szólista versenyen, ahol legfiatalabb résztvevőként a 3. helyezést érte el. 2011-ben Junior Príma Díjat, 2012-ben pedig Artisjus Díjat kapott. A Revizor Online¬on így írnak róla: "Annak ellenére, hogy Fenyvesi Márton még csak húszas éveinek az elején jár, kidolgozott egy egyedi, egyetlen mai nagy gitároséhoz sem hasonlítható, fiatal korát meghazudtolóan komoly és következetesen alkalmazott hangzásképet." 2014-ben az EUJAM képzésben vesz részt Koppenhágában, Párizsban és Amszerdamban.

2017. március 10. péntek, 19:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)   
FUGATO ORCHESTRA & TOMPOS KÁTYA: HA EZT BACH HALLANÁ…
Barokk utórezgések a művészi könnyűzenében
Hogyan él tovább Bach művészetének üzenete a modern korban?

Az ellenpont mesterének zenei világát egy olyan általános szemléletrendszer teszi egyszerre szabályozottá, és csodás meglepetésekkel telivé, amely későbbi korok műfajait is meghatározó módon formálja. Az ellenpont, a kontrasztálás, a különböző alkotóelemek arányos egymásmellé rendezése, a felelgető “imitációs” szólamszerkesztés a komolyzenén kívül is változatos, igényes, művészi zeneművekben szolgál éltetőelemként.

A háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra, a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb formációja. Az együttes egyesíti a minőségi könnyűzenét a mesterien megírt komolyzenével. A Fugato színes és virtuóz hangzásvilágát a szimfonikus hangszerek dobbal, basszusgitárral és elektronikával történő társítása teszi egyedivé.

Belépőjegy: 2900 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

2017. március 11. szombat, 10:00-13:00

DMH Barlang (Duna-korzó 11/a.)    
KATÁNG EGYÜTTES: ADORJÁN TORTÁJA - mesekoncert
A koncert után kézműves foglalkozás (11 órától)

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar,  klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa.

A zenekar tagjai:
Chilton Flóra - kelta hárfa
Farkas Péter - ének, gitár, banjo, cinco, ukulele
Kaczúr Csilla - ének, harmonika, ír furulyák
Kas Bence - ének, ütős hangszerek
Misik Zoltán - bőgő Sólyom Imre (örökös tag) - vokál, bőgő

Belépőjegy: 1500 Ft

Jegyek válthatók a helyszínen, elővételben és kezdés előtt egy órával.

2017. március 14. kedd, 19:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
DUMA AKTUÁL - Dumaszínház
Fellépők: Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely
Műsorvezető: Lovász László

A műsor az elmúlt hónapok történéseit dolgozza fel - közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra másfél órában.
Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal.
Belépőjegy: 3100 Ft

Jegyek válthatók Pest Megyei Könyvtár portáján, vagy online ezen a linken.

2017. március 17. péntek, 20:00  premier!  

2017. március 24. péntek, 20:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
INGMAR BERGMAN: PERSONA
- identitáskeresés egy felvonásban
A Szentendrei Teátrum bemutatója
Színpadi változat: Garai Judit
Játsszák: Györgyi Anna, Balsai Móni, Horváth Erika
Díszlet- és jelmeztervező: Klimó Péter  
Dramaturg: Garai Judit
Zeneszerző: Nyitrai László    
Világítástervező: Vida Zoltán
Produkciós asszisztens: Kovács Henrietta
Rendező: Hidvégi Nóra

Ingmar Bergman csodálatos, titkokkal teli története a valóság és a képzelet határán mozog. Az emberi lélek kiváló ismerője női karakterek életén, gondolatain keresztül visz minket egyre mélyebbre és mélyebbre a személyiség kiismerhetetlen, sérülékeny rétegeibe. Mikor jön el az a pont, amikor egy híres színésznő feladja karrierjét, s ráadásul képtelen megszólalni? Ki az, aki segíthet neki, hogy visszatérjen a mindennapokba? Egyáltalán vissza akar-e térni? Mindenesetre egy ápolónő megpróbálja a lehetetlent. De vajon mi ennek az ára?
Belépőjegy: 3600 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

Az előadás az NKA támogatásával jön létre.

Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség engedélyével jött létre.

2017. március 19. vasárnap, 17:00   

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
A MUZSIKA HANGJA - családi musical
A MúzsArt Színházi Egyesület előadása

Az örökzöld történet és dallamok ismerősen csengnek minden korosztály számára.  Az elsöprő sikerű darab szeretett karaktereit a magyar kulturális élet szereplői, elismert művészek elevenítik meg.

A nevükről, arcukról, munkásságukról ismert színészeken kívül, az előadásban közreműködő gyermek színészek, a 2011-ben megmérettetett, Országos Musical Színjátszó Verseny nyertesei, az Arany Oklevéllel minősített ifjú tehetségek hozzák el a do-re-mi-fá-szo-lá-ti-do ismert dallamait a közönség számára.

A tradicionális darab korhatárra való tekintet nélkül egyformán kikapcsolódást nyújt, és egész estét betöltő szórakozást a családok és a zenekedvelők, kicsik és nagyok számára egyaránt.

Belépőjegy: 2500 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

2017. március 21. kedd 18.00

PMK Olvasóterem (Pátriárka u. 7.)
KÖNYVBEMUTATÓ ÉS FILMVETÍTÉS
Hamvas Béla: A valóságban felébredni

A tavaly év végén megjelent kötetben eddig még nem ismert Hamvas-szövegek, fotók, kéziratok is szerepelnek. A beszélgetést követően levetítik A nevezetes névtelen című, új Hamvas-filmet, mely a könyv DVD-melléklete. A könyv és a film alkotóival Bálint Edina rádiós szerkesztő-műsorvezető beszélget. A könyvből részletek olvas fel Lőte Attila. 

A programon a könyv kedvezménnyel megvásárolható.
A belépés díjtalan.

2017. március 22. szerda, 19:00, Városháza Díszterme (Városház tér 3.)

A SZERETŐ ÁLMA
Tóth Krisztina írásai zenével, tánccal körbevéve
Előadja: Takács Kati
Közreműködnek: Ágoston Béla, Mizsei Zoltán, Widder Kristóf
Háttér-képek: Magyarósi Éva

Tóth Krisztina írásaiban, a pontos helyzet- és emberismeretének kíméletlensége többnyire a legváratlanabb pillanatokban és szituációkban humorral oldódik, mert Ő a hétköznapokat, az emberi esendőséget, kicsi drámáinkat, botlásainkat, szerelmeinket olyan éles megvilágításba helyezi, amelyben apróságaink költészetté emelkednek és a helyzetek groteszkségének köszönhetően, hol pirulva, hol felszabadultan nevetve ismerünk rá magunkra és kicsi világunkra, és ez üt igazán szíven, ez vezet a katarzishoz.

Belépőjegy: 2000 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

2017. március 25. szombat, 20:00    

DMH Barlang (Duna-korzó 11/a.)
ELEVENKERT: IVAN AND THE PARAZOL
Előzenekar: THE LUCKIES
Early bird jegy: 1900 Ft (az első 100 db)
Belépőjegy: 2500 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, és online erre a linkre kattintva.

2017. Március 31. péntek, 19:00    

Offline Center (Ady Endre út 6/b.)
A BOR FILOZÓFIÁJA
Hamvas Béla-est borkóstolóval

Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész estje, csellón közreműködik Kántor Balázs, a Magyar Állami Operaház zenekarának szólócsellistája.

Valóban szükséges filozófiát "gyártani" a jó borhoz?

Talán elegendő, ha az alapvető kérdések, - hogy mit igyak, mikor igyak, hogyan igyak és hol igyak - megválaszolásához Hamvas Béla és Márai Sándor bölcs életszemléletét hívjuk segítségül, költők megzenésített bordalainak társaságában.

"Egy pohár bor, az ateizmus halálugrása."

A 4 féle nedűt és a sajtválogatást a Kőhegybor biztosítja, sommelier: Hidegkuti Gergely

Belépőjegy: 4000 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online a erre a linkre kattintva.

2017. március 31. - április 1. péntek-szombat 14:00-19:00

Református Gimnázium Kápolnája (Áprily Lajos tér 5.)
IX. ORSZÁGOS VERSENY A TOVÁBBKÉPZŐ ÉVFOLYAMOKRA JÁRÓ TANULÓK SZÁMÁRA
Oltai Adrienne emlékére. Az Oktatási Hivatal megbízásából szervezett országos művészeti verseny

A belépés díjtalan.

2017. Április 1. szombat 10:00

DMH Balett-terem (Duna-korzó 11/a.)
A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI - táncoló játékok
A VSG Táncszínház babaszínházi előadása

Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek! Egy igazi családi programot ajánlunk!

Belépőjegy: 1000 Ft

Jegyek elővételben kaphatók a Dunaparti Művelődési Házban.

2017. április 1. szombat, 19:00    

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
BEST OF GHYMES
Válogatás 33 év dalaiból

A GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága.

Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.

A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló ÉLŐ muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

A zenekar tagjai:
Szarka Gyula - ének, bőgő, gitár, tökcitera, fretless bass, lant, szájbőgő, kórus
Szarka Tamás - ének, hegedű, koboz, gitár, bőgő, fretless bass, ütősök, nagydob, tökcitera, szájbőgő, kórus
Kún Csaba - szintetizátor, kórus
Jelasity Péter - szaxofonok, fuvola, furulya, kórus
Jász András - altszaxofon, kórus
Lau János - ütősök, dobok
Horváth János - szintetizátor, nagydob, kórus
Varjú Attila - ütősök, dobok

Belépőjegy: 4200 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

2017. április 2. vasárnap, 11:00

Református Gimnázium Kápolnája (Áprily Lajos tér 5.)
IX. ORSZÁGOS VERSENY A TOVÁBBKÉPZŐ ÉVFOLYAMOKRA JÁRÓ TANULÓK SZÁMÁRA
Gálakoncert
A belépés díjtalan.

2017. Április 4. kedd, 18:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE
BÖDŐCS TIBOR ÖNÁLLÓ ESTJE
Vendég: Tóth Edu

Az élet értelme és kertészeti tippek, a Böllérbalett és a Cefre Palota után elkészült Bödőcs Tibor negyedik önálló estje: a Nincs idő gólörömre. A szerző továbbra sem kímél senkit, és nem felejti, amit a bucsuszentlászlói kocsma tiszta forrásából merített. Beszél, többek között, az emberi beszédről, utódairól, felmenőiről, és most sem hallgat a politikáról. Majd meglátják!

Belépőjegy: 3100 Ft
Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában.

2017. Április 4. kedd, 19:30

DMH Barlang (Duna-korzó 11/a.)
BORBÉLY MŰHELY JAZZ KLUB
Jazz a Kos jegyében

Házigazda a Borbély Műhely: Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek, Tálas Áron – zongora, Horváth Balázs – bőgő, Baló István – dob
Belépőjegy: 1200 Ft, diák/nyugdíjas: 1000 Ft
Jegyek válthatók a helyszínen, kezdés előtt egy órával.

2017. Április 5. szerda 18.00

Pest Megyei Könyvtár Olvasóterem (Pátriárka u. 7.)
ZSÍROSKENYÉR EXTRÁKKAL
Vendég: Háy János író
A közönséget zsíros kenyérrel és teával vendégelik meg a könyvtár munkatársai
A belépés díjtalan.

2017. Április 6. csütörtök, 19:00    

2017. Április 7. péntek, 19:00

PMK SZÍNHÁZTEREM (Pátriárka u. 7.)
JELENETEK EGY HÁZASSÁGBÓL
A Radnóti Színház előadása

Fordította: Osztovits Cecília
Marianne SZÁVAI VIKTÓRIA
Johan  SCHNEIDER ZOLTÁN
Dramaturg: Hárs Anna
Jelmez: Remete Kriszta
Díszlet: Khell Zsolt
Video: Bálint Dániel
Világítás: Baumgartner Sándor
A rendező munkatársa: Őri Rózsa
Rendező: BÁLINT ANDRÁS

Ingmar Bergman egy sor nagyszerű film elkészítése után írta és rendezte meg 1973-ban Marianne és Johan történetét, melyben könyörtelen pontossággal és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Mint a dráma előszavában írja: „Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetreméltók. Egyszerre.”

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Bergman olyannak mutatja hőseit, amilyenek. Ahogy ő maga mondta a forgatás után: külön örömöt okozott számára a tudat, hogy bosszanthatja vele az összes művészileg kifinomult embert, akik utálnak mindent, ami érthető.

Belépőjegy: 3100 Ft

Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva

2017. Április 7. péntek, 20:00

DMH Barlang (Duna-korzó 11/a.)  
ELEVENKERT
EURÓPA KIADÓ - koncert
Early bird jegy: 1900 Ft (az első 100 db)
Belépőjegy: 2500 Ft
Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

2017. Április 8. szombat, 10:00-13:00

Dunaparti Művelődési Ház (Duna-korzó 11/a.)
HÚSVÉTI BÜTYKÖLDE
kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
Húsvéti díszek készítése Szőllősi Katival.
A részvétel díjtalan.

2017. Április 8. szombat, 11:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
ZENEBONA MESEKONCERT

A Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei szeretettel várnak minden kalandvágyó gyereket egy közös játékra.

Stark Gábor meséje nyomán megelevenedik Fortissimo és Silentio harca, akik Zeneország és Csendország királyaiként jó barátok voltak, míg egy félreértés miatt Silentio fogságba nem ejtette a dallamokat.

Gyertek el Ti is és segítsetek a bátor hősöknek kiszabadítani a dallamokat.

Hozzatok Magatokkal jókedvet, bátorságot és énekhangot, hogy minden bebörtönzött hang és dallam újra szabad lehessen.

A küldetés alatt Zempléni, Mozart, Beethoven, Vivaldi és más híres zeneszerzők művei is felcsendülnek a zeneiskola növendékeinek előadásában
Ajánlott: 6 éves kortól

Belépőjegy: 500 Ft

Jegyek kaphatók a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában és kezdés előtt egy órával a helyszínen.

2017. Április 9. vasárnap, 10:00

PMK Színházterem (Pátriárka u. 7.)
ALMA EGYÜTTES - koncert

A több mint 20 éves Alma zenekar idén is fergeteges bulira készül Szentendrén!

Gyere és szaladj együtt "Khumba"-val, mutogasd el a "Nád a házam teteje"-t, vagy fújd el a gyertyát a "Ma van a szülinapom" c. dallal!

Jó szórakozást kívánunk, hamarosan érkezik a ALMA Zenekar!

Belépőjegy: 2500 Ft
Elővételben: 2200 Ft
Jegyek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában.

2017. Április 9. vasárnap, 18:00     

Református Gimnázium Kápolnája (Áprily L. tér..)
VIRÁGVASÁRNAPI HANGVERSENY

A Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar koncertje
Karvezető: Bokorné Forró Ágnes, koncertmester: Schuster Andrea.
Műsor:
Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr Missa Brevis KV 194.
Belépőjegy: 1500 Ft
Jegyek válthatók a helyszínen, kezdés előtt egy órával.

2017. Április 11. kedd, 17:00

Városháza díszterme (Városház tér 3.)
TAVASZKÖSZÖNTŐ KONCERT
A Vujicsics Tihamér Zeneiskola Népzene Tanszakának hangversenye
A belépés díjtalan!

2017. Április 11. kedd, 19:00    

Offline Center (Ady Endre út 6/b.)
KÜLÖNBÉKE
Szabó Lőrinc, ahogy Adorjáni Bálint látja. Irodalmi est ínyenceknek, sok-sok dallal és zenével. Szabó Lőrinc, akinek költészete – akárcsak személye – szenvedélyes, szemérmetlen és konok, egyidős a huszadik századdal, melynek már fiatalon egyik legkiválóbb költőjévé vált. Önmagáról és a világról is lesújtó véleménye volt, amit páratlan finomsággal és kedvességgel tudott költészetté varázsolni. Babits – korán felismerve tehetségét – tanítványává és barátjává fogadta, s Tóth Árpáddal közösen maguk mellé vették, hogy együtt fordítsák le Baudelaire életművét.

Szabó Lőrinc élete során több ezer verset ültetett át magyar nyelvre. Baudelaire, Verlaine és Villon költészete többek között neki köszönhetően vált a hazai irodalmi kultúra részévé.

Előadja: Adorjáni Bálint
Zongorán kísér: Nagy Szabolcs

Belépőjegy: 2000 Ft

Jegyek és bérletek elővételben válthatók a szentendrei Tourinform Irodában, vagy online erre a linkre kattintva.

FESZTIVÁLBÉRLET INFORMÁCIÓK:

Az idei fesztivál kiemelt előadásaira kedvezményes áron  bérletek is válthatók!

Bergman-bérlet 
Ha ezt Bach hallaná – Tompos Kátya & Fugato Orchestra koncertje (03. 10. PMK)
Ingmar Bergman: Persona (03.24. PMK)
Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból (04.06. PMK)
A bérlet ára 20% kedvezménnyel: 8000 Ft

Hamvas-bérlet
A szerető álma (03.22. Városháza díszterme)
A bor filozófiája (03.31. Offline Center)
Különbéke (04.11. Offline Center)
A bérlet ára 25% kedvezménnyel: 6400 Ft 

A P’Art Mozi programjai

Duna-korzó 18.
        
Február 27. - március 5.
3. MAGYAR FILMHÉT

Március 6-12.
OSCAR DÍJAS FILMEK HETE
A 89. Oscar díjkiosztó gála főbb díjazottjai

Március 11. szombat 16.00
SZIDDHÁRTA – sorsútja, a te utad is… 
ERDÉLYI LILI ADA pódium estje
Hangfelvételről közreműködik: Mohai Gábor
Rendező-dramaturg és zene: Németh Márton
(Az előadás 105 perc szünet nélkül.)
Jegyár: 1300 Ft

Március 25. szombaton  és április 2. vasárnap 16.00
A MŰVÉSZET TEMPLOMAI: BOTICELLI : DANTE POKLA (96’)(12)
Egy lebilincselő művészettörténeti nyomozás, Európán keresztül,
amely felfedi Boticelli Isteni színjáték illusztrációinak, köztük a pokol
térképének titkait.

Parti Medve programok:     
Parti Medve Könyvesbolt és közösségi helyszín (Városház tér 4.)

Március 3. péntek, 18:00–22:00
GARÁZSFUVOLA
Mit keresett Shakespeare a pincében? Pizsamaparti nagyóvodás–kisiskolás gyerekeknek Tóth Olivér Artúr drámapedagógus vezetésével. Előzetes jelentkezés szükséges (partimedve@gmail.com)! Részvételi díj: 4000 Ft/fő, testvéreknek 3000 Ft/fő.

Március 11. szombat, 17:00–18:30
NAGY DIÁNA
Kiállítás megnyitó és memóriajáték-készítő workshop óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. A kiállítás anyagát a Scolar Kiadónál megjelent Angol-magyar és Japán-magyar képes szótár képeiből válogattuk.

Március 14. kedd, 16:30–18:00
VÍZCSEPP
Tavaszváró papírszínház és kézműveskedés Pásztor Csörgei Andreával.

Március 17. péntek, 17:30–19:00
SÜNIMANÓ
Mesekönyv bemutató és manópalacsintázás Mészöly Ágnes íróval.
Erdei ízek a manók konyhájából.

Március 22. szerda, 17:30–19:00
A Víz Világnapja
ÚSZÓSULI. A NAGY ÁLOM
Könyvbemutató és papírhajó-úsztatás a Bükkös patakon.
Finy Petra íróval beszélget Lovász Andrea és Nyulas Ágnes. 

Március 24. péntek, 18:00–20:00
TAVASZI FELHŐKERGETŐ
Ki mondta, hogy játszani csak a gyerekeknek szabad?
Drámajátékok, improvizáció a színházon innen és túl, kamaszoknak és/vagy felnőtteknek. Itt a helyed, ha szeretnéd megismerni magad egy új oldalról, vagy letenni az elmúlt tél minden nyűgét, vagy csak nevetni egy jót! A parti házigazdái Pásztor Csörgei Andrea és Tóth Olivér Artúr drámapedagógusok. Részvételi díj: 1500 Ft/fő.

Március 28. kedd, 16:30–17:30
EGY PÖTTYÖS NAP
Tavaszváró papírszínház és kézműveskedés Pásztor Csörgei Andreával.

Április 7. péntek, 17:30–18:30
FÉNY SEBESTYÉN
Könyvbemutató és gépgyerekműhely Kertész Erzsi íróval és Orosz Annabella illusztrátorral.

Április 11. kedd, 17:30–18:30
A Költészet Napja
PROGRESSZÍV ÉS SZEMÉLYES
Új hangok a gyerekköltészetben.
Beszélgetés és versfaragóműhely Kollár Árpád és Krusovszky Dénes költőkkel.

A Ferenczy Múzeumi Centrum programjai:
        
Kiállítások

KÖZÉPKEZDÉS -  VINKLER ZSUZSI KIÁLLÍTÁSA
Ferenczy Múzeum, Szentendre-terem (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.)
Kurátor: Kopin Katalin
Megtekinthető: február 17. – április 2.

KÓSZA SÍPOS LÁSZLÓ
Szentendrei Képtár (Szentendre, Fő tér 5.)
Kurátor: Muladi Brigitta
március 2. – április 16.

A FÉNY RÉGÉSZETE
Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.)
Kurátor: Rajna András
Megnyitó: március 16., csütörtök 18:00
A kiállítás megtekinthető: március 16. – április 15.

LAPTOPOK -  Kortárs szentendrei művészet
Barcsay Múzeum (Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.)
Kurátor: Rappai Zsuzsa
Megnyitó: március 23., csütörtök 18:00
A kiállítás megtekinthető: március 23. – május 7.
Ennyi szentendrei művész ritkán állít ki együtt, ráadásul használaton kívüli laptopokat, amelyekből jókedvű, remek alkotások születtek.

HAZATÉRT KÉPEK  - Czóbel Béla művei
Czóbel Múzeum (Szentendre, Templom tér 1.)
Kurátor: Barki Gergely
Megnyitó: április 1., szombat 18:00
A kiállítás megtekinthető: április 1-től
A tavalyi újrarendezéshez képest is számos újdonsággal találkozhat az idén márciustól a múzeumba látogató közönség: az életmű legkorábbi, párizsi, belgiumi és nagybányai korszaka mellett ezúttal az első világháború idejére eső hollandiai és az azt követő berlini időszak reprezentáns művei is vendégeskedni fognak, sőt az 1925 utáni második párizsi korszak, illetve a ’30-as évektől Hatvanban és Szentendrén töltött évek terméséből is a falakra kerül egy-egy ritkábban látható remekmű hazai és külföldi gyűjteményekből egyaránt. Idén különös figyelmet fordítunk Czóbel úgynevezett kétoldalas képeire, azaz a vásznak mindkét oldalát felhasználó festményeire, melyek közül ezúttal többet is mindkét oldalán megtekinthet a tárlatlátogató.

A KÜSZÖBÖN TÚL  - Bukta–feLugossy–Szirtes
MűvészetMalom (Szentendre, Bogdányi utca 32.)
Kurátor: Gulyás Gábor
Megnyitó: április 8., szombat 18:00
A kiállítás megtekinthető: április 8. – június 11.

A kortárs magyar képzőművészet három olyan kiemelkedő alkotójának új munkáit láthatja a nagyközönség, akiknek pályája szorosan kötődik Szentendréhez, de már rég nem élnek a városban. Ilyen módon egyszerre látják kívülről és belülről a helyet, reflexiójuk közvetlenül érinti saját alkotói pályájukat is. Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János műveinek témája a túl-lét. Itt és ott, kint és bent – mindig túl a küszöbön. Átlépve a város határait, de vissza is térve oda. Elindulni a házból az utcára, a természetbe, majd megérkezni haza. Ebben a perspektívában új értelmet nyer a hely. A fizikai és a szellemi, a valóságos és a virtuális hely. Az otthon és az otthontalanság megélése, a vándorlás és a megállapodás igénye. A művészet és a művész helye.

A kiállítások megtekinthetők: hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Programok Ferenzy Múzeumi Centrum

MÁRCIUS 5., VASÁRNAP 15 ÓRA
KOPIN KATALIN MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ KURÁTORI TÁRLATVEZETÉSE
a Középkezdés című kiállításban

Március 6., 13., 20., 27.
HétfőKKetten
A KÖZÉPKEZDÉS című kiállítás ideje alatt, hétfőnként, a múzeumi szünnapon a kiállítótér találkozási hellyé alakul. Előzetesen egyeztetett időpontra várom azokat, akik szeretnének egy ilyen helyzetet és találkozást kipróbálni. Mi vár itt? Kreatív tér és értő figyelem. Kik találkoznak? Egy művész és egy befogadó, egy ember és egy szakember, két individuum.
Mi lesz a téma? Ami ott és akkor ebben a találkozásban történik.
Mire lehet ez jó? Tapasztalatszerzés önmagadról, ami akár máshol is hasznosítható. Lehet, hogy valami tudatosodik, letisztul, elindul benned. Egy találkozás az „itt és most”-ban.
Időtartam: 50 perc.
Találkozótárs: Vinkler Zsuzsi, képzőművész/coach
Helyszín: Ferenczy Múzeum - Szentendre Terem (Kossuth Lajos u.5.)

A hétfői alkalmakra telefonon keddtől péntekig 16 és 18 óra között lehet bejelentkezni.

Március 12., vasárnap 10- 12 óráig
Családi nap
MINDEN HÓNAP MÁSODIK VASÁRNAPJÁN
10-től 11 óráig 4-7 év közötti
11-től 12 óráig 8-13 év közötti gyerekeket várunk
Helyszín: Középkezdés Vinkler Zsuzsi kiállítása, Ferenczy Múzeum - Szentendre Terem (Kossuth Lajos u.5.)
Belépőjegy 500 Ft/fő. 7 éves korig egy kísérőnek ingyenes.

Március 18. szombat 16 óra
VINKLER ZSUZSI ANGOL NYELVŰ TÁRLATVEZETÉSE

Március 21., kedd,  16-18 óráig
Nyitott Műhely
Minden hónap harmadik keddjén
13 éven felülieknek
A Nyitott Műhelyben ebben a félévben a pozitív és negatív formákkal, a dombormű-készítéssel és a gipszöntéssel ismerkedünk meg.
Helyszín: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.)
A programra regisztráció szükséges. Egy-egy alkalommal legfeljebb 15 főt tudunk fogadni! Játszóruha ajánlott.
Belépő: 500 Ft/fő

Március 22., szerda, 11-12 óráig
SZENIOR SZERDA
Minden hónap negyedik szerdáján
kiállításokhoz kötődő programok nyugdíjasok részére
Helyszín: Középkezdés - Vinkler Zsuzsi kiállítása, Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.)
Belépőjegy: 600 Ft/fő

Március 24., péntek 17 óra
IDŐVONAL WORKSHOP
A FOGLALKOZÁS SORÁN MINDEN RÉSZTVEVŐ ELKÉSZÍTHETI SAJÁT IDŐVONALÁT, AMIT EGY KÖZÖS BESZÉLGETÉS KÖVET.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

JEGYVÁSÁRLÁS:

Tourinform Szentendre
Dumtsa Jenő u. 22.
Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 9-17 óráig.
telefon: + 36 26 317 966
e-mail: tdm@szentendre.hu
Online: a Programturizmus.hu oldalon
A helyszíneken kezdés előtt egy órával.


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2017.10.20. - 2017.10.23. Szentendrei programok 2017
Mozinet Filmnapok | P’Art Mozi
2017.10.21. - 2017.10.23. Szentendrei programok 2017
1956 falun - Ünnepi program a Skanzenben
2017.10.23. 17:00 Szentendrei programok 2017
AZ ’56-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA
2017.10.25. 18:00 Szentendrei programok 2017
Művészettörténet – Szentendréről nézve 2. | A szürrealizmus
2017.10.26. 18:35 Szentendrei programok 2017
KitűNŐK – Farkas Bori textiltervező
2017.10.26. 19:00 Szentendrei programok 2017
Sikeres-e a magyar gazdasági modell? | Előadó: György László
2017.10.27. 21:00 Szentendrei programok 2017
Gyík zenekar | Pótkulcs
2017.10.28. 16:00 Szentendrei programok 2017
Szabotőr vagy áldozat? – előadás
2017.11.04. 09:00 Szentendrei programok 2017
Garázsvásár a V-8-ban
2017.11.04. 14:00 Szentendrei programok 2017
Rajzfilmünnep 2017 | P’Art Mozi
2017.11.04. 15:00 Szentendrei programok 2017
Rofusz Kinga kiállításmegnyitó
2017.11.05. 19:00 Szentendrei programok 2017
Richard Baer: Hitted volna? | Szentendrei Teátrum
2017.11.05. 19:00 Szentendrei programok 2017
Hitted volna? - Pest Megyei Könyvtár - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.11.08. 19:00 Szentendrei programok 2017
L’ART POUR L’ART Társulat: Halványlila gőz
2017.11.10. 19:00 Szentendrei programok 2017
Hunyadi István kiállitása – Construction a Pótkulcsban - megnyitó
2017.11.11. - 2017.11.12. Szentendrei programok 2017
Szent Márton Újbor Fesztivál és Libator
2017.11.12. Szentendrei programok 2017
Szerb séta Szentendrén
2017.11.12. 18:00 Szentendrei programok 2017
KI FUT A NŐ UTÁN - vígjáték - Barcsay Iskola , Barcsay Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.11.15. - 2017.11.16. Szentendrei programok 2017
Jelenetek egy házasságból - Pest Megyei Könyvtár - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.11.15. 19:00 Szentendrei programok 2017
Jelenetek egy házasságból | Szentendrei Teátrum
2017.11.16. 19:00 Szentendrei programok 2017
Jelenetek egy házasságból | Szentendrei Teátrum
2017.11.17. Szentendrei programok 2017
Szentendre a konyhában főzőkurzus
2017.11.17. 19:00 Szentendrei programok 2017
Termőhelyek – Az Új világ: Új Zélandtól – Kaliforniáig | Winetrek (3/4)
2017.11.18. 20:00 Szentendrei programok 2017
Szanaksz Jazz Trió koncert a Pótkulcsban
2017.11.23. 19:00 Szentendrei programok 2017
Szerdai gyerek | Vendég: Vecsei Kinga és Miklós | Nyisd ki a szemed! filmklub
2017.11.25. 18:00 Szentendrei programok 2017
PRAH - (Spiró György) - Barcsay Iskola , Barcsay Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.11.28. 19:00 Szentendrei programok 2017
THREE STARS: Badár Sándor, Beliczai Balázs, Mogács Dániel - Dumaszínház, Szentendre - Pest Megyei Könyvtár - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.12.03. 18:00 Szentendrei programok 2017
SKÓT MÁMOR (premier) - Barcsay Iskola , Barcsay Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.12.08. 21:00 Szentendrei programok 2017
Halál;orgazmus újra Szentendrén! | Pótkulcs
2017.12.09. 18:00 Szentendrei programok 2017
FEJÜNK FELÖL A TETŐT - Barcsay Iskola , Barcsay Színpad - JEGYVÁSÁRLÁS
2017.12.12. 19:00 Szentendrei programok 2017
Mi a titok? | Vendégünk: Richárd atya
2017.12.13. 18:00 Szentendrei programok 2017
Dr. Vekerdy Tamás Szentendrén! Jól értem a gyerekemet?
2017.12.15. Szentendrei programok 2017
Szentendre a konyhában főzőkurzus
2017.12.15. 19:00 Szentendrei programok 2017
Borstílusok – Mindenki másképp csinálja | Winetrek (4/4)
2018.03.01. - 2018.05.30. Tavaszi fesztiválok 2018
Találatok száma: 14

Bükkös Hotel**** & Spa

Bükkös Hotel**** & Spa

Szállodánk az első és egyetlen 4*-os szentendrei wellnesshotel, ahol a pihenés és a városi kalandok tökéletesen kiegészítik egymást egy wellness hétvége alatt is. Boutique szállodánk tökéletes ...


Jászárokszállási Fogadó

Jászárokszállási Fogadó

A múzeum területén, az Alföld tájegységben működő Jászárokszállási Fogadó Magyarország gasztronómiai hagyományaiból ad ízelítőt. A múzeumban látható épület a Jászárokszálláson ma is álló egykori ...


Erika Vendégház

Erika Vendégház

Vendégházunk egész évben várja a kirándulni vágyó, ismereteket, élményeket gyűjtő szállóvendégeit, melyhez Szentendre és környéke kíváló lehetőségeket biztosít. A vendégházban három kétágyas szobánk ...


Zita Panzió

Zita Panzió

A panziót családias hangulatú, virágokkal teli kert övezi. A házban 6 kétágyas, nagy, pótágyazható kábeltévés szoba van, melyekhez fürdőszoba, WC tartozik. A panzió jól felszerelt kis konyhával ...


Aradi Panzió Vendégház

Aradi Panzió Vendégház

Látogasson el panziónkba és élvezze Szentendre barátságos és elbűvölő hangulatát! Olcsó szálláslehetőséget kínálunk. Panziónk könnyen és jól megközelíthető helyen található, mégis csendes és ...


Horváth Fogadó Panzió

Horváth Fogadó Panzió

A Horváth Fogadó és Panzió Szentendre történelmi belvárosában a Dalmát domb (Szamárhegy) lábánál, csendes helyen, zöldövezetben helyezkedik el, mégis a város központjától 5-10 perces gyalogos sétára ...


Ilona Panzió

Ilona Panzió

Az Ilona Panzió Szentendre belvárosában, a Fő tértől pár percre, a Dunakorzó és a Dunakanyar körút között helyezkedik el. Családias hangulatával, az udvaron gyermekcsúszdával igazi családi pihenést ...


Jeszi Szállás

Jeszi Szállás

Szentendre kertvárosi részében, nagy zárt kerttel rendelkező családi házban tágas apartmanok kiadók. Szentendre kertvárosi részében, nagy zárt kerttel rendelkező családi házban tágas apartmanok ...


Kőhegyi Menedékház

Kőhegyi Menedékház

Szentendre és Pomáz közigazgatási területének határán fekszik a Visegrádi-hegység délkeleti „végváraként” is értelmezhető Kő-hegy. A hegy lapos fennsíkján található Kő-hegyi Menedékház ...


Panni Pihenőház

Panni Pihenőház

A belvárosban egy családi ház tetőterében 4 szoba kiadó. Szép kert és az udvaron a gépkocsi parkolása megoldott. A szobák mind 2 ágyasak, egy szoba pótágyazható.


1 2   


Találatok száma: 16

Aranysárkány Vendéglő

Aranysárkány Vendéglő

Az Aranysárkányt, Magyarország első privát vendéglőjét Máhr Attila alapította Szentendrén 1977-ben. Az elnevezés a város szerb múltjára, a szerbek védőszentjére, Sárkányölő Szent-Györgyre utal. A Fő ...


BeoCafe Bár

BeoCafe Bár

Saláták, erdei és tengeri előételek, pizzák, tészták, édességek. Minden nap várjuk vendégeinket!


Café Christine

Café Christine

A mindenki által kedvelt szentendrei Dunakorzó frekventált részén található étterem-kávézó várja minden kedves vendégét. Abban az esetben, ha reggelizni, ebédelni kíván kollégájával, vagy egy üzleti ...


Corner Szerb Étterem

Corner Szerb Étterem

Tradicionális szerb és magyaros étel és ital specialitásokkal szolgálunk.


Dorothea Bistro Café

Dorothea Bistro Café

Soul Food és vegetáriánus étterem. 80 féle bor, 47 féle pálinka, 100 féle koktél.


El Mariachi Étterem

El Mariachi Étterem

Az éttermünkbe ellátogató vendégek kellemes mediterrán környezetben, színvonalas kiszolgálás mellett élvezhetik a hazai és a nemzetközi konyha egyedi ételválasztékát. Kora tavasztól késő őszig a ...


Görög Kancsó Étterem

Görög Kancsó Étterem

A Görög Kancsó Étterem Szentendre egyik legrégebbi utcájában, a Fő térről a Dunakorzóra vezető Görög utca alján helyezkedik el. Az étterem 1961-ben nyílt meg. Olyan hírességek is megfordultak már az ...


Határcsárda

Határcsárda

A Dunakanyar kapujában, Szentendre és Leányfalu határán, festői környezetben várjuk vendégeinket. 120 fős Dunára néző teraszunkon, 50 és 80 fős termeinkben kínáljuk a méltóképp világhírű magyar konyha ...


Korona Étterem

Korona Étterem

Éttermünk a város főterén, Szentendre legrégebbi és legnagyobb étterme, több mint kétszáz éve folyamatosan üzemel. Berendezése, rusztikus, kerthelyiségünket, mely félig fedett, a múltat idéző régi ...


Művész Étterem és Bisztró

Művész Étterem és Bisztró

A Művész Étterem és Bisztró Szentendre belvárosában található. A minőségi zenét befogadó, csodálatos helyen, a kiváló muzsika mellett finom étel-különlegességek is várják a vendéget. Étlapjukon a ...


1 2   


KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2017

Programajánlat

Szentendrei programok 2017
Szentendrei programok 2017
  • Szentendre
2017. október 20 - 23.
Tavaszi fesztiválok 2018
Tavaszi fesztiválok 2018
2018.03.01. - 05.30.
Nemzeti hétvége a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ünnepi hétvége a szentendrei Skanzenben
Ünnepi hétvége a Skanzenben
  • Szentendre
2017. október 21 - 23.
Október 23 Szentendrén, Városi Ünnepség
Október 23 Szentendrén, Városi Ünnepség
  • Szentendre
2017. október 23. 17:00