Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2020 - ELMARAD!!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2020 - ELMARAD!!


Tatabányán 2020-ban is megrendezésre kerül a Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozat. Kiváló helyi és meghívott művészek színesítik a programkínálatot. Oldalunkon online jegyvásárlási lehetőség a programokra!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2020

Programok online jegyvásárlási lehetőséggel

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA
MÁRCIUS 20. PÉNTEK, 19:00

A Tavaszi Fesztivál nyitórendezvénye

Egy évtizede annak, hogy Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész (gitározik, hegedül és kavalozik) megalapította a folkos, poprockos, funkos – kamarazenével is flörtölő – zenekarát. A mély szövegeiről, egyedi hangzásvilágáról és összetéveszthetetlen karakteréről ismert zenei formáció megalakulása óta szinte minden évben jelentkezett egy-egy albummal: saját szerzemények, önfeldolgozás és megzenésített versek. Valamennyi a sikerre vitt, határbontó és műfajépítő ‘szabóbalázsbandája-megszólalással’ lopta be magát a közönség szívébe.

S most a banda megérkezik Tatabányára, hogy megnyissa – de sokkal inkább: berobbantsa – a Tavaszi Fesztivált!

Oroszlánkirály - a Silhouette Balett előadása
MÁRCIUS 22. VASÁRNAP, 18:00

Az Oroszlánkirály történetét sokan zárták a szívükbe. A kis Simba arra született, hogy bölcs, jóságos és igazságos uralkodóvá váljék az állatok felett. Ám ehhez nagyon nehéz út vezet, miután – egy árulás következtében – árvává lesz, s elhagyni kényszerül otthonát. De aki királynak születik, az nem hátrál meg. Simba – új barátainak is köszönhetően – kalandokkal és veszélyekkel teli út során ismeri fel, hogy mi is az ő küldetése.

Ezt a szép történetet a mozgás nyelvén meséli el az oroszlányi Silhouette Balett Együttes.

FÜLEI BALÁZS zongoraművész
MÁRCIUS 23. HÉTFŐ, 19:00

Fülei Balázs fiatal zongoraművész iskoláit, tudományos fokozatát, díjait, koncertjeit, a formációkat, amelyekben játszott és játszik hosszan sorolhatnánk. Ez a szokás, és meg is található mindenhol, ahol csak felmerül a neve. Legpontosabban és abszolút tárgyilagosan saját weboldalán, az életrajz rovatban olvashatunk erről.

Az Agora amellett, hogy hagyománytisztelő, szeret új utakat keresni, időnkét formát bontani. Most is ezt tesszük, s leírjuk, hogy miért hívtuk Fülei Balázst az idei tavaszi fesztiválra, s miért örülünk olyan nagyon, hogy elfogadta felkérésünket. Egyszersmind ezért ajánljuk az Önök figyelmébe a koncertet, mert Fülei Balázs
- egyedi, bátor hang a komolyzene világában
- koncertjeinek jól megkülönböztethető karaktere van
- átütő színpadi jelenléte mellett is mindig érezni az embert
- kísérletező és inspiráló
- Riga, Szófia, Helsinki, New York, Washington mellett Tatabányának – de a viszáki Pajtaszínháznak is – helyet szorított a naptárában

PROGRAM

Debussy: Metszetek
-  Pagodák
-  Granadai este
-  Kertek az esőben
- César Franck: Prelúdium, korál és fúga

Ludwig van Beethoven: f-moll (“Appassionata”) szonáta, Op. 57

Liszt Ferenc: Velence és Nápoly
- Gondoliera
- Canzone
- Tarantella

TATABÁNYAI BLACK DIAMOND BIG BAND
MÁRCIUS 25. SZERDA, 19:00

Vendégművészek:
Pocsai Kriszta és Gyárfás István

A várost az ország “jazztérképére” helyező Tatabányai Black Diamond Big Band koncertje elmaradhatatlan része a Tavaszi Fesztiválnak.

A jazz éppen divatos fősodra mellett a műfaj gyökereit is mindig megmutató együttes a fesztiválra minden évben új programmal készül, s vendégművészekkel egészül ki. Idén az egyik legnépszerűbb magyar jazzénekesnő, Pocsai Kriszta és a műfaj nagyágyúival különböző formációkban fellépő és alkotó Gyárfás István (Gyafi) lép színpadra a big banddel.

A művésztanárokból, növendékekből és jazz zenészekből álló – több mint húsz éves – formáció hitvallása: a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, s közkinccsé tenni annak értékeit, a szakmai tapasztalatot pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak.

Az együttes alapítója és vezetője: Ludányi Tamás
Művészeti vezető: Elek István

FRENÁK PÁL TÁRSULAT: BIRDIE
MÁRCIUS 26. CSÜTÖRTÖK, 19:00

A Tavaszi Fesztivál fal- és tabudöntögető produkciója

Bezártság és izoláció. Szabadság és végtelenség. Frenák Pál koreográfus előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok. Mi az, ami bezár és elválaszt minket? Mi az, ami megnyit és felszabadítja a korlátokat? Hogyan működik a fantázia, a képzelet – hogyan konstruálunk új, párhuzamos valóságokat azért, hogy élhetővé tegyük jelenünket vagy újrarajzoljuk a múltunkat? Repülés? Szárnyak? Kalitkák? Mi történik, ha a külvilág szembesít minket azzal, hogy a valóság, amelyben élünk, mégsem a közösség által valóságosnak ítélt realitás?

Az új kreációban a Frenák Pált hosszú évek óta foglalkoztató repülés-motívumon túl Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon’s San Clemente című dokumentumfilmje szolgál inspirációul a koreográfus számára, és ahogy az tőle megszokott, az új produkció is izgalmas és egyedi térélményt kínál. Frenák Pál ez alkalommal a Tervhivatal építészcsoport tervezőivel együttműködésben alkotja meg a táncelőadás különleges díszletét. A 3D-s grafikai tervezőprogramok világát idéző, közel 2,5 méter magas elemekből, átjárható különleges fémlabirintus, lenyűgöző és grandiózus térrendszer épült, amelyet Lakos Dániel építész formatervezési díjat nyert, innovatív térbeli kirakós játéka, a Logifaces ihletett. Frenák Pál ezúttal is nemzetközi csapattal dolgozott: kubai, francia és magyar táncművészek lépnek színpadra, és természetesen az előadás hangkulisszája is nemzetközi együttműködésben született. A produkció zenei anyaga a fiatal és elképesztően tehetséges berlini zeneszerző, Norman Levy munkája. A társulatra jellemző intenzív, magával ragadó elektroakusztikus zenei világ most klasszikus zenei etűdökkel ellenpontozódik, Kertész Endre nagyszerű csellójátékával a színpadon.

HIDAS QUARTETT
MÁRCIUS 27. PÉNTEK, 19:00

A vonósnégyes Zeneakadémista hallgatókból alakult 2019-ben.  A közös zenélés részben az alakulásuk előtt jelen volt, hiszen egy házaspár és egy testvérpár alkotja a formációt. A harmonikus közös munka, és a családias hangulat jellemzi próbáikat és előadásaikat is.

Az együttes tagjai:
Hidasné Reiter Boglárka (hegedű)
Blahunka Adrienn (hegedű)
Hidas János (brácsa)
Blahunka Flóra (cselló)

Műsor:
J.S. Bach: d-moll partita No.2,  BWV 1004,  Chaconne
F. Mendelssohn-Bartholdy: a-moll vonósnégyes op. 13. no.2
D.D. Sosztakovics: c-moll vonósnégyes op.110. no. 8

RÁHANGOLÓ - A mezők fehér lovagja
MÁRCIUS 29. VASÁRNAP, 10:00

A RáHangoló az idei Tavaszi Fesztiválra is új produkcióval készül. A korai zenei nevelés helyi zászlóshajója ezúttal egy misztikus elemekre épülő orosz népmesét dolgozott fel.
Két árva fiatal – Iván cárevics és a szépséges Vaszilisza – küzd meg a szláv mitológiai jellegzetes alakjával, Baba Jagával a Mezők fehér lovagja című zenés mesejátékban.

Közreműködik: Demeniv Igor harmonikaművész és a Forgórózsa Népművészeti Központ táncosai
Rendező-dramaturg: Hasenfratz-Szegvári Júlia
Koreográfus: Szegvári Ildikó
Szerkesztő, műsorvezető: Ocskai Gabriella

Rejtelmek, ha zengenek - Jordán Tamás és Sebő Ferenc ‘József Attila’-estje
MÁRCIUS 29. VASÁRNAP, 18:00

Kísér a Sebő Együttes

József Attila a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Bár nagyon fiatalon halt meg, mégis teljes életművet hagyott hátra. Filozofikus – az egyetemességre törekvő – gondolkodásmódja páratlan lírában öltött testet. Két élet is kevés lenne hozzá, hogy ennek minden színét és rétegét maradéktalanul megérthessük. Költészete valódi mentsvár: nincs az az élethelyzet, amelyhez ne találnánk tökéletes verset: olyat, ami vigasztal, esetleg velünk dühöng, sír, toporzékol, szeret, gyászol vagy egész egyszerűen „csak átérez”.

József Attilát tolmácsolni felelősség. Jordán Tamás és Sebő Ferenc illő tisztelettel – és nem utolsó sorban tehetséggel – nyúl a versekhez. 15 éve járják az országot 'József Attila'-estjükkel, amely valójában párbeszéd az előadók és a közönség között. Szó nincs szavalásról: prózában és dalban – halk, bensőséges tónussal – szólaltatják meg József Attila gondolatait.
Jordán Tamás, Sebő Ferenc és zenésztársaik műsora katartikus színházi élményt ígér!

Snétberger - Mesterek és tanítványok
ÁPRILIS 3. PÉNTEK, 19:00

A Snétberger Tehetségközpont tanárai és tanítványai koncertje kikerül a fesztivál programjai közül. Későbbi időpontban – várhatóan az idén őszön – tűzzük műsorra. A már megvásárolt belépőjegyeket a vásárlás helyszínén visszaváltjuk.
A programokkal kapcsolatos változást technikai okok indokolják.

SNÉTBERGER ZENEI TEHETSÉG KÖZPONT

„Ha az ember komolyan foglalkozik jó tanítványokkal, az segíti a saját előmenetelét is. Rengeteg dologra jövök rá tanítás közben: olyasmire, amit elfelejtettem, esetleg nem gondoltam rá korábban. Számít a tanár és a növendék személye is, de tudom, hogy együtt rengeteget lehet tanulni.”
(Snétberger Ferenc)

A Snétberger Ferenc által létrehozott – Felsőörsön működő – tehetségközpont olyan, az iskolai rendszer mellett működő intézmény, amelyben komplex és egyedi módszertannal végzik a hátrányos helyzetű gyermekek zenei képzését. A tudás megszerzésén túl az itt tanuló fiatalok sok más dologgal is gazdagodnak: a közösséghez való tartozás, az egymásra figyelés, a tehetséggel való együttélés, a munka szeretete mind a részét képezi annak, amit úgy hívnak, tehetséggondozás.

A Tavaszi Fesztiválon a központ hallgatói és pedagógusai közös koncertet adnak.

Tehetség, szív, improvizáció – felemelő élményt ígérő program!

Fellépnek:
Antóni Benjámin | Dominika Pavliková | Fehér Elemér | Gulyás Sándor
Farkas-Szajkó-Snétberger trió (Farkas Zsolt, Szajkó Adrián, Toni Snétberger)

EXPERIDANCE: GYÖNGYHAJÚ LÁNY BALLADÁJA
ÁPRILIS 4. SZOMBAT, 18:00

EXPERIDANCE PRODUKCIÓ
A MUSICAL-EK ALFÁJA ÉS OMEGÁJA!

Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”!

A RaM Colosseumban és az ország számos színpadán nagy sikerrel szerepelt a Gyöngyhajú lány balladája című musical, amely egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton-partot és a tó ősi, mitikus legendáit.

A színpadon 24 táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Egy történet, egy érzés, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!
Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Bogi és Békefi Viktória főszereplésével állította színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a címadó Gyöngyhajú lány...

A műsorban elhangzó dalok:
Start - Hűtlen barátok - Holló - Fekete pillangó - Nem tudom a neved - Kötéltánc - Ha én szél lehetnék - Gyöngyhajú lány - Petróleumlámpa - Őrültek órája - Nyári éjek asszonya - Hazug lány - Napot hoztam csillagot - Régi csibészek - Boldog angyalok - Ezüst eső - Trombitás Frédi - Addig élj - Meghívás

Március 25-29. | 10 előadás
MOST FESZT MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál
Jászai Mari Színház, Népház
TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ


Ingyenes programok

Március 21., 10:00 h
XI. DALLAM REGIONÁLIS KÓRUSTALÁLKOZÓ
A Vértes Agorája | nagyterem
Ingyenes rendezvény

Kórusban énekelni – bizonyítottan pozitív hatású – különleges élmény. Ugyanakkor nagy fegyelmet és egymásra figyelést kívánó – s éppen ezért rendkívüli kohéziót létrehozó – tevékenység. Kodály Zoltán, a zenepedagógia világszerte ismert és követett alakja, a kóruskultúra hazai elemekre épülő ápolását is kiemelkedően fontosnak tartotta.

Egy ilyen élmény befogadása is örömteli. A kórusban megszólaló emberi énekhang semmi máshoz nem hasonlítható varázslatos hangszer benyomását kelti.

A Tavaszi Fesztiválnak minden évben részét képezi a Dallam Regionális Kórustalálkozó, ahol bárki átélheti ezt a felemelő élményt.

A program célja: bemutatkozási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a kórusok számára, valamint baráti és szakmai kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget. A családias jellegű fesztivál nem verseny, de a rendezvény végén szakavatott zsűri összegzi a hallottakat, és kiemel néhány különösen magas színvonalú produkciót. Az értékelés után rendszerint különdíjak átadására is sor kerül. A fesztivál közös énekkel indul és zárul.

Szervező: Dallam Zeneiskola.

Március 24., 18:00 h
UFO – NYITOTT REZERVÁTUM

Pajor Tamással
A Vértes Agorája | Kortárs Galéria
Ingyenes rendezvény

A Tavaszi Fesztiválon is kinyílik a rezervátum. Csendes Toll az ünnepi alkalomra Pajor Tamást (Neurotic, Ámen) hívta vendégül. Az apropót Pajor új kötete a Haladó magyar adta.

„Biográfiám fellelhető itt-ott, ezért inkább arról írok, ki vagyok belül. Egy éhező, aki szomjazó. Egy népkutató, aki nem képmutató. Egy szívkutató, doktori fokozat nélkül. Egy kereső, aki jól kereső, és ez találó. Kis részben feltaláló. Egy fényfeltáró újságíró, a szellem újságában. Egy elveszett törzs megtalált tagja. Törzs, gárda nélkül. Törzs, vendég.”
(Pajor Tamás)

Március 27., 17:00 h
IMPORT: SZENTENDRE
Vajda Lajos Stúdió
A Vértes Agorája | Kortárs Galéria
Ingyenes rendezvény

Szentendre genius locija akkor is működik, ha épp nem az európai festészet újjáélesztése, vagy a világháborúk utáni művészet-fogalmak újradefiniálása a cél. Kijelenthetjük, hogy a városban az egy négyzetméterre eső, képekkel foglalkozó alkotók száma továbbra is kiemelkedően magas – akár csoportba tömörülnek, akár nem. Ismertetőjegyeik közé tartozik a gondolati és műfajbeli sokszínűség, egyfajta megfontolt nyitottság és diplomáciai hozzáállás. Mindezeken kívül jellemezhetők még egy folyamatos egyensúlykereséssel a mesterségbeli tudás és a konceptualizmus, az edukatív vagy a társadalmi szerepvállalás és az élethosszig tartó műhely-lét között.
Barátok, pályatársak, Vajda Lajos szavaival élve „hídépítők”.

Alkotók: Krizbo, Albert Farkas, Farkas Dániel, Gazdag Ágnes, Deim Balázs, Regős Benedek, Hugyecsek Balázs, Verebélyi Diána, Szabó Gergely, Juhász Gergő Kaska, Mákó Bori

Április 3., 17:00 h
TÉRVÁLTÁS - válogatás a múzeum képzőművészeti gyűjteményéből
Tatabányai Múzeum
Ingyenes rendezvény

A kiállítást megnyitja: Tóth Enikő művészettörténész

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 2

Kristály Imperial Hotel****

Kristály Imperial Hotel****

A Kristály Imperial Hotel **** `Az Ország legrégebben működő szállodája`- A Tata központjában álló, megújult műemlék épület Magyarország legrégebben működő szállodájaként fogadja a hazai és külföldi Vendégeket, ma is ugyanazzal az eleganciával és nyugalommal, amivel az Esterházyak idején. Szállodánk ... Bővebben

Kiemelt partner

Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér

Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér

Az ország egyik legromantikusabb kisvárosa Tata, mely ősszel is számos élményt és látnivalót tartogat az ide látogatóknak. Legyen szó az angolkerti sétáról, egy csónakázásról az Öreg-tavon vagy akár egy kerékpártúráról. Nem csoda, ha az itt megfordulók imádják a barokk kisvároska minden szegletét. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Emberi test kiállítás Budapest 2020. BODIES 2.0, a bennünk rejlő univerzum
BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum
  • Budapest
  • IX. kerület
2020.12.11. - 2021.01.03.
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
  • Pécs
2020. december 11 - 13.

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!

Corinthia Hotel Budapest
Corinthia Hotel Budapest
  • Budapest
  • VII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
2800 Tatabánya , Szent Borbála tér 1.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események