TeatRom Fesztivál 2020
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

TeatRom Fesztivál 2020


A TeatRom fesztivál közel hatvan színházi eseménnyel, koncertekkel és roma ízekkel várja a közönséget augusztus 15-23. között Miskolcon és környező kistelepüléseken. Igazi kulturális csemegére számíthat, aki az augusztus végi hosszú hétvégén Miskolcra, vagy a Szikszói kistérségbe látogat. A különleges és minőségi programok mellett, a látogató egy sehol máshol nem hozzáférhető élményre tehet szert: megízlelheti a roma vendégszeretet különös ízeit, nagyvonalúságát.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

TeatRom Fesztivál 2020

2020. augusztus 15 - 23.

Miskolcon és a környező kistelepüléseken 

A fesztivál kilenc napja alatt, tucatnyi helyszínen (Miskolc - Vasgyár, Pereces, Lyukóbánya, Szikszó, Alsóvadász, Felsővadász, Kázsmárk, Selyeb, Hegymeg, Fügöd, Rásonysápberencs, Méra stb) helyi színházi produkciókat, profi színházi előadásokat, utcai és cirkusz-színházakat mutatunk be. 

A TeatRom elnevezés és a cigány himnuszból vett jelmondat – „Maladyilem Baxtale Romenca...” – azaz „Találkoztunk boldog cigányokkal” – közösségi választás. A szervezésben résztvevő csoport vezetők és települési aktivisták, szerették volna, ha a jelen pillanatban egyetlen magyarországi, sőt európai, alulról szerveződő, roma művészeti fesztivál elnevezése, a résztvevők jövőképe szerint, az egyenrangúságot jeleníti meg, és a saját kultúrájával békét kötő, abból erőt merítő roma társadalom képét sugallja az érdeklődők számára.

2020-ban a TeatRom minden eddiginél szélesebb merítésben mutat be és tart 8 napig mozgásban közel száz művészeti programot, közöttük 60 színházi előadást, melyek fele hivatásos színházaktól érkezik. Célunk egy országos láthatóságú fesztivál létrehozása, amely magas színvonalú kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, városrészekre, és a helyi kulturális értékeket teszi láthatóvá a szélesebb közönség számára. A helyben-készülő művészeti alkotások bemutatása erősíti az itt élők cselekvőképességét, az idelátogató művészek, önkéntesek személyes jelenléte inspiráló; a kísérőprogramok sokszínűsége csökkenti a térség elszigeteltségét.

A fesztivál résztvevői között szerepel, többek között, Csányi Sándor színművész, Müller Péter Sziámi AndFriends, a Romano Drom, a Vojasa és Parno Graszt formációi, a Romano Glaszo, a Tudás Hatalom Csoport, a Független Színház Magyarország, a Somnakaj musical, a Bélaműhely, a Ládafia Bábszínház, a Láthatáron Csoport, Nizsai Dániel bábművész és a Magyar Zsonglőr Egyesület artistái.

Az ingyenes művészeti fesztivál elsősorban színházi előadásokra épül, de olyan hagyományos fesztivál elemek is helyet kapnak benne, mint a spontán örömzenélés, mesterségbemutatók, közös főzés, iskolamarketing, és fórumszínházi események Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze vezetésével.

A TeatRom ingyenesen látogatható, azonban egyes előadások megtekintése, a járványügyi előírások betartása érdekében, előzetes regisztrációhoz kötött.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Szelidi-tó Fesztivál 2021. SzelidNoise
Szelidi-tó Fesztivál 2021. SzelidNoise
  • Dunapataj
2021. július 23 - 25.
Tihanyi fesztiválok 2021
Tihanyi fesztiválok 2021
  • Tihany
2021. július 23 - 25.
Csabai Kolbászfesztivál 2021
Csabai Kolbászfesztivál 2021
  • Békéscsaba
2021. október 28 - 31.

Pontos cím, geokód, térkép
, Miskolc és környező kistelepülések
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás