500 faj, 5000 állat, 30 hektár! Csodálja meg az állatok birodalmát Nyíregyházán!
500 faj, 5000 állat, 30 hektár! Csodálja meg az állatok birodalmát Nyíregyházán!
Hazánk legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma várja Önt!
Hazánk legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma várja Önt!

Nyíregyháza újratelepítésének 264. évfordulója alkalmából programsorozat várja a városlakókat május 19-én a Kossuth téren. 1000 szelet kenyérlángos, forgatag, emléktábla avatás és izgalmas koncertek. Csütörtökön és pénteken ismét a város újratelepítésére emlékezik Nyíregyháza. Pontosan 264 éve lesz annak, hogy Károlyi Ferenc gróf békési és felvidéki tót családokat hívott a háborúk után elnéptelenedett szabolcsi birtokára. A városnapokon testvér és partnervárosi jubileumokról is megemlékeznek.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A kenyérlángost pénteken 15 órakor dr. Kovács Ferenc polgármester közreműködésével vágják majd fel és osztogatják az érdeklődők között a Kossuth téren. A városnap alkalmából szervezett ünnepi programok ugyanakkor már csütörtökön elkezdődnek.. Az alpolgármester elmondta, május 18-án délután kettőkor ünnepi közgyűlés kezdődik. Nemcsak a 264 éve történt újratelepítésről emlékeznek meg, megünnepelik azt is, hogy 25 éves a testvérvárosi kapcsolat a szlovákiai Eperjessel és 10 éves a partneri együttműködés a kárpátaljai Beregszásszal. 15 órakor a vendégekkel közösen megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát, majd 16:30-kor a Váci Mihály Kulturális Központban megnyílik a II. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-air művésztelep kiállítása. A csütörtöki programok a fél hattól kezdődő Cantemus díszelőadással zárulnak a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

Van a városnak egy komoly történelme, ami a múltat jelképezi. Meg azt is, hogy ez a város egy fiatalos, lendületes és egy élhető település. Egy szép várossá alakult, főként a rendszerváltást követően. Ez a két nap is erről szól lényegében. Egy statikus napról a protokollal, sok vendéggel, koszorúzással, az emlékezéssel. A pénteki nap pedig ennek az ellentéte, amely inkább a vidámságról, felszabadultságról, ami nemtől, kortól függetlenül szól a városlakóknak.

PÉNTEKEN IRÁNY A KOSSUTH TÉR!

– Pénteken már 10 órától színes forgatag nyílik meg a Kossuth téren – tette hozzá Ulrich Attila. Itt nemcsak vásárolni lehet majd, játékok, előadások várják a kisebbeket és nagyobbakat. 14 órakor a Magyar Kard Napja alkalmából emléktáblát avatnak a Széchényi utcában. Közben pedig a Kossuth téri nagyszínpadon egymást váltják a táncos-zenés produkciók. Aki zenei csemegére vágyik, annak 16 órától biztosan érdemes a Városháza előtt sétálni. Itt egy eperjesi banda, az LH Presovcan zenél majd, őket pedig egy látványos görögtüzes bemutató követi Zeusz és barátaival. Este héttől a fiatalok egyik kedvence, a Superstereo, majd kilenctől a Kállay Saunders Band húzza a talapalávalót.

Forrás: Nyíregyháza honlapja


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
Forrás: Nyíregyháza info

Kapcsolódó időpontok

2018.01.13. - 2018.09.30. Városnap programok 2018
Találatok száma: 2

Hotel Dzsungel**

Hotel Dzsungel**

Páratlan, semmihez sem hasonlítható körülmények közé kerül az a vendégünk, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenő-helyéül. Szállodánk a Nyíregyházi ...


Ózoon Hotel

Ózoon Hotel

A festői szépségű sóstói erdő szélén, egy buszmegállónyira a Nyíregyházi Állatparktól, mely 2015-ben Európa legjobb állatkertje lett, egy erdei tisztás közepén található az Ózoon Hotel. A Nyíregyházi ...