Igazi értékes téli szünidei program. Óriási élmények egy mini világban!
Igazi értékes téli szünidei program. Óriási élmények egy mini világban!
Fergeteges balatoni retro dance szilveszter.
Fergeteges balatoni retro dance szilveszter.
A Karácsony mesés titkai Óbudán
A Karácsony mesés titkai Óbudán

Velencei Karnevál a Velence Korzón 2017. február 25. Az Úr 2017. évének második havában, annak is a huszonötödik napján, napkeltétől napnyugtáig, meg még annál is tovább tartó farsangi mulatsággal örvendezünk a tavasz közeledtére! Kigyúlnak a színes fények! Tartsanak velünk egy valódi időutazásra! Képzeljenek el egy reneszánsz karneváli hangulatot. A középkori ruhába bújtatott Velence Korzón és az előtte található piactér egyik sarkában éppen egy jós tekint a jövőbe, a bejáratnál artisták szórakoztatják a járókelőket, a karzaton vidám nevetés jelzi, hogy éppen különböző gyerekprogramok zajlanak, miközben a reformációt képviselő kis művészek álarcokat festenek, mindehhez pedig az udvari zenészek muzsikája adja a hátteret.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A hangulat emelkedtével megérkeznek a belvárosból a jelmezesek, akiknek célja, hogy elűzzék a telet, no meg a félelmeket, rossz tulajdonságokat, amelyeket a Tourinform irodában lévő télboszorkára lehet rátűzni előzetesen. A piactéren hatalmas jégtömbök várják a bátor lovagokat, akik csapatokat alkotva műalkotásokat faraghatnak belőlük, az egész napos dínom-dánom végeztével pedig elégetjük a télboszorkát, elűzve ezzel minden baljós árnyat.

Ezek után már nincs más dolgunk, mint Dj Smash zenéjére ropni a táncot.

A látványos középkori piactér hangulatfelelőse a székesfehérvári Szabad Színház társulata és a Sub Rosa régizenei együttes.
------------------------------------
Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy húzzon jelmezt e jeles napon és örvendezzen velünk a tavasz közeledtén! A legjobb jelmezt pedig egy két fő részére szóló utazással díjazzuk az Olaszországi Velencei Karnevál after partijára.

Figyelem! E jeles alkalomból jégszobrász versenyt hirdetünk! Jelentkezni 3-4 fős csapatokkal lehet, a nevezési díj 10 000 Ft, amit a Tourinform irodában kérünk befizetni 2017. február 15-ig. A nevezési határidő ugyancsak február 15. Szakértő zsűri bírálja el az alkotásokat. A zsűri tagjai közt köszönthetjük Péter Ágnes Munkácsy díjas szobrászművészt és M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrászt. 

Aki szeretne megszabadulni valós vagy vélt rossz tulajdonságától félelmeitől, az egy kis papírlapra felírhatja, és ha leadja a Tourinform irodában, mi felragasztjuk a télboszorkára és elégetjük vele együtt.

A jelmezes felvonulás 13:30-kor a Zöldliget Általános Iskolától indul.
15:00 órától a Garagulya társulat „Itt a farsang, áll a bál” vidám óriásbábos előadását tekintheti meg a nagyérdemű.
16:00 órától a táncos lábaké a főszerep a reneszánsz táncházban. A talpalávalót a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.
17:00 órától artista és zsonglőr bemutató látható majd, ahol a művészek egyedülálló produkcióval kedveskednek a kíváncsi nézőknek.
17:45-kor kiderül, ki faragta a nap folyamán a legszebb jégszobrot. Ezen kívül megcsodálhatjuk a legötletesebb, legszebb, leglátványosabb jelmezeket.
18:20-kor M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrász – látványos pirotechnikai show kíséretében -  10 perc alatt faragja ki látványos jégszobrát.
18:30-tól a Tűzfészek Társulat akrobatikus tűzzsonglőr show-val kápráztat el kicsiket és nagyokat.
19:00 órától  síppal-dobbal, zenével, jelmezben vonulunk az „égig érő” máglyához, ahol közösen égetjük el a  telet jelképező télboszorkát, s vele együtt félelmeinket.
19:30-tól DJ Smash karneváli partyjával zárjuk a napot.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

loading...
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Velencei Karnevál a Velence Korzón 2017