Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál 2020 Szeged
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
Bangó Margit születésnapi nagykoncert az Arénában!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
HOBO 75! Ünnepeljünk együtt!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Koncz Zsuzsa koncertre hívjuk az Arénába!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál 2020 Szeged


Az idei, sorrendben a 4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált 2020. május 26-30. között rendezik meg Szegeden a frissen felújított műemlék palotában, és a Belvárosi Moziban. Az idei fesztivál több okból is kiemelkedő jelentőségű: 90 éve született Zsigmond Vilmos és a mozi ebben az évben ünnepeli kapunyitásának 100. évfordulóját.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

A fesztivált előreláthatólag szeptemberben rendezzük meg, amint tudjuk, közöljük az új időpontot.

Zsigmond Vilmos  munkásságának minősége, generációkra gyakorolt hatása egyet jelent a fesztivál céljával: a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, illetve munkája jelentőségére irányítani a figyelmet.

Zsigmond Vilmos a világ legjobb operatőreinek egyike, Oscar-díjas, az amerikai filmkészítők társaságának (A.S.C.) életmű díjasa. Munkásságát itthon Magyar Köztársasági Aranyéremmel, és a Corvin Lánc adományozásával ismerték el. Szülővárosa Szeged 2004-ben díszpolgárrá választotta. Zsigmond Vilmos közel ötven filmet fényképezett. Nincs egyetlen napja sem az esztendőnek, amikor valamelyik tévéadón ne játszanának olyan filmet, amelynek ő alkotta meg a képi világát.

4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra. Eddig több mint 40 nagyjátékfilm, közel 300 kisjátékfilm és 25 kísérleti film érkezett. A kísérleti film kategória érdekessége, hogy azzal idén teret nyitottunk a mobiltelefonnal készült és az animációs filmek számára is.

A szakmai és sajtó körökben sok elismerést kiváltó fesztivál szervezői ez alkalomból szeretnék még szélesebbre tárni kapuikat: sok olyan programot terveznek, amelyek Szeged lakosságát, filmbarátait is megszólítják, valamint terveik szerint meghívják Zsigmond Vilmos családját, és mindazokat a filmes szakembereket, akik az elmúlt években támogatták, segítették a munkájukat, vagy zsűritagként vettek részt a fesztiválon.
Az életmű-díjas máris megvan, Popovits Lőrinc szobrászművész kisplasztikáját Ragályi Elemért és Kende Jánost követően az idén Máthé Tibor kapja.
A nevezések száma idén rekordot döntött: 67 nagyjátékfilmet, 430 kisjátékfilmet és 41 kísérleti filmet neveztek az alkotók. A legtöbb nevezés Spanyolországból, Mexikóból, Amerikából, Belgiumból, Németországból, Oroszországból és természetesen Magyarországról érkezett. A közelmúltban bemutatott magyar alkotások szinte mindegyikét nevezték az operatőr-fesztiválra, így a Drakulics elvtárs, a Valan, az Akik maradtak, a FOMO, a Seveled, a Guerilla, a Szép csendben, a Szeretlek mint állat, a Déva c. filmeket.
A neves, Kossuth-, diák Oscar- és Balázs Béla-díjas operatőrökből, rendezőkből álló válogató zsűri megkezdte munkáját, a versenybe került filmek listáját március 18-án teszik közzé a fesztivál honlapján.

Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
6700 Szeged , Belvárosi Mozi , Reök-palota
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás