Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.

A Virág Judit Galéria és Aukciós Ház fő profilja a XIX. és XX. századi kvalitásos magyar festmények és szecessziós Zsolnay kerámiák forgalmazása, bemutatása.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A Zsolnay-gyár a 20. század elején Európa egyik vezető kerámiaüzeme volt. A Zsolnay név egybeforrott a megbízhatóság, a minőség fogalmával, társadalmi presztízst jelentett Zsolnay tárgyat birtokolni.

Nem volt olyan közép-, nagypolgári vagy arisztokrata magyar család, bankár, kereskedő, politikus, művész, akinek az enteriőrjében ne lett volna Zsolnay kerámia.

A most árverésre kerülő gyűjtemény historikus anyagában megtalálhatóak a manufaktúra legfontosabb művészeinek a kerámiái; Klein Ármin, Zsolnay Teréz és Júlia, illetve Sikorski Tádé darabjai. A gyár kollekcióiból számos sorozatot is megtalálunk, többek között az Arab-, a Wanda és a Mályvasorozat tárgyait is. Az egész gyűjtemény színvonalát bizonyítja az is, hogy számos az átfedés a Gyugyi László gyűjtemény darabjaival.

Az árverés szecessziós anyagában számos egészen kivételes darabot, ritkaságot, mintadarabot és tökéletes kidolgozású tárgyat találunk. A szecessziós művészgárda szinte valamennyi jelentős tervezője képviselve van formaterveikkel és dekorjaikkal, így Mack Lajos, Apáti Abt Sándor, vagy éppen Sikorski Tádé.

Több mint 20 évet vártunk arra, hogy elárverezhessünk egy ilyen kvalitású Zsolnay gyűjteményt. Ez az esemény nemcsak a galériánk, hanem a magyar és a nemzetközi műkereskedelem számára is kivételes esemény, hiszen az általános nemzetközi figyelem ellenére ez lesz a világ első Zsolnay árverése – egy olyan aukció, ahol kizárólag Zsolnay tárgyak szerepelnek.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, Bartók terem

Zsolnay kiállítás

Az aukciós kiállítás megtekinthető november 6. és 19. között minden nap 10-től 18 óráig a Virág Judit Galériában.

1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.

Találatok száma: 1

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Zsolnay aukció a Virág Judit Galéria és Aukciós Ház szervezésében a Budapest Kongresszusi Központban

Programajánlat

Szolgáltató