
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.

A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.

Gyöngyöstől északnyugatra tizenkét kilométer távolságra fekszik a falu, Budapestről is egy óra alatt elérhető, s mégis mintha egy másik országba vagy egy skanzenbe csöppenne az ember. Az ideérkező a „másságot” rögtön megérzi az itteniek beszédén, szokásain, viseletén, népi kultúráján, magán a levegőn. Itt határozottan történelmi illata van a légnek, kivéve az őszi hónapokat, mikor a must, az erjedő bor szaga legyűri a históriát. A falu lakói sokat is tesznek azért, hogy hagyományos életmódjuk, kultúrájuk fennmaradjon.Zárkózott, titokzatos ember a patai. Az emberpróbáló munka és az utóbbi ezer év formálta ilyenné. De van egy másik arca, a kíváncsi gyereké, a segítőkész felnőtté, a sublótból régi kincseket, viseleteket előrámoló asszonyé. Becsülik a pataiak csodálatos egyházi és világi műemlékeit.
Gyöngyöstől északnyugatra tizenkét kilométer távolságra fekszik a falu, Budapestről is egy óra alatt elérhető, s mégis mintha egy másik országba vagy egy skanzenbe csöppenne az ember. Az ideérkező a „másságot” rögtön megérzi az itteniek beszédén, szokásain, viseletén, népi kultúráján, magán a levegőn. Itt határozottan történelmi illata van a légnek, kivéve az őszi hónapokat, mikor a must, az erjedő bor szaga legyűri a históriát. A falu lakói sokat is tesznek azért, hogy hagyományos életmódjuk, kultúrájuk fennmaradjon.Zárkózott, titokzatos ember a patai. Az emberpróbáló munka és az utóbbi ezer év formálta ilyenné. De van egy másik arca, a kíváncsi gyereké, a segítőkész felnőtté, a sublótból régi kincseket, viseleteket előrámoló asszonyé. Becsülik a pataiak csodálatos egyházi és világi műemlékeit.

Gyöngyöstől északnyugatra tizenkét kilométer távolságra fekszik a falu, Budapestről is egy óra alatt elérhető, s mégis mintha egy másik országba vagy egy skanzenbe csöppenne az ember. Az ideérkező a „másságot” rögtön megérzi az itteniek beszédén, szokásain, viseletén, népi kultúráján, magán a levegőn. Itt határozottan történelmi illata van a légnek, kivéve az őszi hónapokat, mikor a must, az erjedő bor szaga legyűri a históriát. A falu lakói sokat is tesznek azért, hogy hagyományos életmódjuk, kultúrájuk fennmaradjon.Zárkózott, titokzatos ember a patai. Az emberpróbáló munka és az utóbbi ezer év formálta ilyenné. De van egy másik arca, a kíváncsi gyereké, a segítőkész felnőtté, a sublótból régi kincseket, viseleteket előrámoló asszonyé. Becsülik a pataiak csodálatos egyházi és világi műemlékeit.

Markaz a mátrai borvidék része, a község területén már a XV. századtól foglalkoznak szőlőműveléssel, bortermeléssel. A pincéket keményebb agyagba vágták, s jellemző volt a pince előtti nyeregtetős gádor. Külön érdekesség, hogy Gyöngyös környékén egyedül itt volt kóser pince, ahonnan e vidék nagyszámú zsidó népességét látták el borral. . A faluban több, minőségi borászatra törekvő pincészet is működik. A Vázsonyi Pincészet előzetes bejelentkezéssel látogatható.
Markaz a mátrai borvidék része, a község területén már a XV. századtól foglalkoznak szőlőműveléssel, bortermeléssel. A pincéket keményebb agyagba vágták, s jellemző volt a pince előtti nyeregtetős gádor. Külön érdekesség, hogy Gyöngyös környékén egyedül itt volt kóser pince, ahonnan e vidék nagyszámú zsidó népességét látták el borral. . A faluban több, minőségi borászatra törekvő pincészet is működik. A Vázsonyi Pincészet előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Markaz a mátrai borvidék része, a község területén már a XV. századtól foglalkoznak szőlőműveléssel, bortermeléssel. A pincéket keményebb agyagba vágták, s jellemző volt a pince előtti nyeregtetős gádor. Külön érdekesség, hogy Gyöngyös környékén egyedül itt volt kóser pince, ahonnan e vidék nagyszámú zsidó népességét látták el borral. . A faluban több, minőségi borászatra törekvő pincészet is működik. A Vázsonyi Pincészet előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Hagyományos magyar ételekkel - népi, tájjellegű, elfeledett receptekkel, vadhúsokkal, és sok egyéb érdekességgel várunk a várhoz vezető út mentén, a várparkoló után! Ha megmásztad a siroki várat, és kifújnád magad, ugorj be hozzánk egy frissítőre, vagy kóstold meg a magyar konyha hagyományos receptjei alapján készült ételeinket! Reméljük, hogy ízleni fog!
Hagyományos magyar ételekkel - népi, tájjellegű, elfeledett receptekkel, vadhúsokkal, és sok egyéb érdekességgel várunk a várhoz vezető út mentén, a várparkoló után! Ha megmásztad a siroki várat, és kifújnád magad, ugorj be hozzánk egy frissítőre, vagy kóstold meg a magyar konyha hagyományos receptjei alapján készült ételeinket! Reméljük, hogy ízleni fog!

Hagyományos magyar ételekkel - népi, tájjellegű, elfeledett receptekkel, vadhúsokkal, és sok egyéb érdekességgel várunk a várhoz vezető út mentén, a várparkoló után! Ha megmásztad a siroki várat, és kifújnád magad, ugorj be hozzánk egy frissítőre, vagy kóstold meg a magyar konyha hagyományos receptjei alapján készült ételeinket! Reméljük, hogy ízleni fog!