A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás. Ennek ünnepe az Aszúünnep, melyet 2025-ben szeptember 26-án és 27-én tartanak.
A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás. Ennek ünnepe az Aszúünnep, melyet 2025-ben szeptember 26-án és 27-én tartanak.
A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás. Ennek ünnepe az Aszúünnep, melyet 2025-ben szeptember 26-án és 27-én tartanak.