A BFYC barátságosan és igazi vendégszeretettel várja a vízről érkezőket, jöjjenek akár túracélpontként több éjszakára, akár egy ebédre vagy egy jó kávéra. Behajózva a kikötőbe, az a megnyugtató tény fogad, hogy egyértelműen látszik, hol a vendéghely, azaz nem kell egy idegen helyen forgolódni, kérdezősködni, a kikötőmester pedig már ott is áll, hogy elkapja a kötelet.
A BFYC barátságosan és igazi vendégszeretettel várja a vízről érkezőket, jöjjenek akár túracélpontként több éjszakára, akár egy ebédre vagy egy jó kávéra. Behajózva a kikötőbe, az a megnyugtató tény fogad, hogy egyértelműen látszik, hol a vendéghely, azaz nem kell egy idegen helyen forgolódni, kérdezősködni, a kikötőmester pedig már ott is áll, hogy elkapja a kötelet.
A BFYC barátságosan és igazi vendégszeretettel várja a vízről érkezőket, jöjjenek akár túracélpontként több éjszakára, akár egy ebédre vagy egy jó kávéra. Behajózva a kikötőbe, az a megnyugtató tény fogad, hogy egyértelműen látszik, hol a vendéghely, azaz nem kell egy idegen helyen forgolódni, kérdezősködni, a kikötőmester pedig már ott is áll, hogy elkapja a kötelet.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Modern, európai bisztrókonyhánkban, ételeink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a glutén-, és tejérzékeny vendégeink igényeire, így étlapunkon minden évszakban fellelhetőek a vegetáriánus és a vegán fogások is. Az italkínálatban kizárólag magyar Ginből készült italok és minőségi champagne válogatások szerepelnek. A vegán ételek mellett, idén is nagy sikere van a sós eperrel készült kacsamájnak és az óriás túrógombócnak. Látogasson el éttermünkbe akkor is, amennyiben nem a Zen Garden Resotban szállt meg.
Modern, európai bisztrókonyhánkban, ételeink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a glutén-, és tejérzékeny vendégeink igényeire, így étlapunkon minden évszakban fellelhetőek a vegetáriánus és a vegán fogások is. Az italkínálatban kizárólag magyar Ginből készült italok és minőségi champagne válogatások szerepelnek. A vegán ételek mellett, idén is nagy sikere van a sós eperrel készült kacsamájnak és az óriás túrógombócnak. Látogasson el éttermünkbe akkor is, amennyiben nem a Zen Garden Resotban szállt meg.
Modern, európai bisztrókonyhánkban, ételeink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a glutén-, és tejérzékeny vendégeink igényeire, így étlapunkon minden évszakban fellelhetőek a vegetáriánus és a vegán fogások is. Az italkínálatban kizárólag magyar Ginből készült italok és minőségi champagne válogatások szerepelnek. A vegán ételek mellett, idén is nagy sikere van a sós eperrel készült kacsamájnak és az óriás túrógombócnak. Látogasson el éttermünkbe akkor is, amennyiben nem a Zen Garden Resotban szállt meg.
Nagy Imre balatonakali borász, a jó nevű szakember már több évtizede bizonyítja, hogy kitűnően ért a borokhoz. A Barátcsuha hangulatos borozóban várja nagy szeretettel a buszon vagy hajón érkező csoportokat, és az egyéni kóstolókat. A borházban lehetőség van folyó és palackozott borok vásárlására. A borház túrákat is szervez a műemléki pincesorhoz.
Nagy Imre balatonakali borász, a jó nevű szakember már több évtizede bizonyítja, hogy kitűnően ért a borokhoz. A Barátcsuha hangulatos borozóban várja nagy szeretettel a buszon vagy hajón érkező csoportokat, és az egyéni kóstolókat. A borházban lehetőség van folyó és palackozott borok vásárlására. A borház túrákat is szervez a műemléki pincesorhoz.
Nagy Imre balatonakali borász, a jó nevű szakember már több évtizede bizonyítja, hogy kitűnően ért a borokhoz. A Barátcsuha hangulatos borozóban várja nagy szeretettel a buszon vagy hajón érkező csoportokat, és az egyéni kóstolókat. A borházban lehetőség van folyó és palackozott borok vásárlására. A borház túrákat is szervez a műemléki pincesorhoz.
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.