A Zelna borok a partra költöztek! Izgalmas borok, finom ételek és tartalmas esték várnak Füreden! Kedves kiszolgálásra, ízletes fine-bisztró fogásokra, stílusos belső térre, árnyékos teraszra, estébe nyúló borozásokra, és környékbeli termelők, borász barátaink legszebb tételei mellett elsősorban Zelna borokra.
A Zelna borok a partra költöztek! Izgalmas borok, finom ételek és tartalmas esték várnak Füreden! Kedves kiszolgálásra, ízletes fine-bisztró fogásokra, stílusos belső térre, árnyékos teraszra, estébe nyúló borozásokra, és környékbeli termelők, borász barátaink legszebb tételei mellett elsősorban Zelna borokra.
A Zelna borok a partra költöztek! Izgalmas borok, finom ételek és tartalmas esték várnak Füreden! Kedves kiszolgálásra, ízletes fine-bisztró fogásokra, stílusos belső térre, árnyékos teraszra, estébe nyúló borozásokra, és környékbeli termelők, borász barátaink legszebb tételei mellett elsősorban Zelna borokra.
Magyarország egyetlen valódi apátsági sörfőzdéje! A Zirci Ciszterci sörfőzés 1735-ben útnak indult, 280 éves hagyományát élesztettük újra 2015-ben az új sörfőzde megalapításával. A Zirci Apátsági Manufaktúra a Zirci Ciszterci Apátság gazdasági tevékenységi körébe tartozó szervezet. Az apátság minden gazdasági tevékenysége, így a sörfőzde is az apátság önfenntartását támogatja. Ide tartozik például a Ciszterci Gimnáziumok üzemeltetése, amelyek híresek magas színvonalú nevelői és oktatói munkájukról, ráadásul a legkiterjedtebb hazai Ciszterci rendbéli oktatási hálózat.
Magyarország egyetlen valódi apátsági sörfőzdéje! A Zirci Ciszterci sörfőzés 1735-ben útnak indult, 280 éves hagyományát élesztettük újra 2015-ben az új sörfőzde megalapításával. A Zirci Apátsági Manufaktúra a Zirci Ciszterci Apátság gazdasági tevékenységi körébe tartozó szervezet. Az apátság minden gazdasági tevékenysége, így a sörfőzde is az apátság önfenntartását támogatja. Ide tartozik például a Ciszterci Gimnáziumok üzemeltetése, amelyek híresek magas színvonalú nevelői és oktatói munkájukról, ráadásul a legkiterjedtebb hazai Ciszterci rendbéli oktatási hálózat.
Magyarország egyetlen valódi apátsági sörfőzdéje! A Zirci Ciszterci sörfőzés 1735-ben útnak indult, 280 éves hagyományát élesztettük újra 2015-ben az új sörfőzde megalapításával. A Zirci Apátsági Manufaktúra a Zirci Ciszterci Apátság gazdasági tevékenységi körébe tartozó szervezet. Az apátság minden gazdasági tevékenysége, így a sörfőzde is az apátság önfenntartását támogatja. Ide tartozik például a Ciszterci Gimnáziumok üzemeltetése, amelyek híresek magas színvonalú nevelői és oktatói munkájukról, ráadásul a legkiterjedtebb hazai Ciszterci rendbéli oktatási hálózat.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
A pincészet Pécselyen, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken dolgozik, 18 hektár szőlőt művel. Jellemzően családi borászat és pincészet, a munka nagy részét mezőgazdasági gépek segítségével a családtagok végzik. Jellemző szőlőtípusaik: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, rizling, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay. Vendéglátó kapacitásuk zárt térben 15-18 fő, nyitott teraszon 30-40 fő. Egész évben nyitva tartanak. Borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Az egykori Határ csárda helyén, annak több száz éves hagyományait és legendáit is szem előtt tartva igyekszünk az Önök kedvébe járni! Étlapunkat rendszeresen megújítjuk, ételeink elkészítésekor a hagyományos technikákat, modern konyhatechnológiával ötvözzük, törekszünk a házias ízélmények létrehozására. Legfőbb célkitűzésünk, hogy Önök elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk! Éttermünk rendkívül könnyen megközelíthető, közvetlenül a 71-es számú főút mellett található, kitűnő parkolási lehetőséggel rendelkezik.
Az egykori Határ csárda helyén, annak több száz éves hagyományait és legendáit is szem előtt tartva igyekszünk az Önök kedvébe járni! Étlapunkat rendszeresen megújítjuk, ételeink elkészítésekor a hagyományos technikákat, modern konyhatechnológiával ötvözzük, törekszünk a házias ízélmények létrehozására. Legfőbb célkitűzésünk, hogy Önök elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk! Éttermünk rendkívül könnyen megközelíthető, közvetlenül a 71-es számú főút mellett található, kitűnő parkolási lehetőséggel rendelkezik.
Az egykori Határ csárda helyén, annak több száz éves hagyományait és legendáit is szem előtt tartva igyekszünk az Önök kedvébe járni! Étlapunkat rendszeresen megújítjuk, ételeink elkészítésekor a hagyományos technikákat, modern konyhatechnológiával ötvözzük, törekszünk a házias ízélmények létrehozására. Legfőbb célkitűzésünk, hogy Önök elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk! Éttermünk rendkívül könnyen megközelíthető, közvetlenül a 71-es számú főút mellett található, kitűnő parkolási lehetőséggel rendelkezik.
Kisüsti pálinka főzde. A kisüsti pálinka készítésének, azaz a gyümölcscefre lepárlásának a legrégibb módszere, amely a hozzá használt, viszonylag kis méretű üstökről kapta a nevét. A tradicionális kisüsti módszerrel kiváló pálinka készül, így aztán nem vitatható a bakonyszentiváni pálinka kifőzde létjogosultsága. Magas értéket képvisel, sok esetben egyedi, kiváló minőséget ad. A kisüsti pálinka fontos jellemzője fajsúlyossága, íz- és illatgazdagsága, és a világos, tiszta aromák.
Kisüsti pálinka főzde. A kisüsti pálinka készítésének, azaz a gyümölcscefre lepárlásának a legrégibb módszere, amely a hozzá használt, viszonylag kis méretű üstökről kapta a nevét. A tradicionális kisüsti módszerrel kiváló pálinka készül, így aztán nem vitatható a bakonyszentiváni pálinka kifőzde létjogosultsága. Magas értéket képvisel, sok esetben egyedi, kiváló minőséget ad. A kisüsti pálinka fontos jellemzője fajsúlyossága, íz- és illatgazdagsága, és a világos, tiszta aromák.
Kisüsti pálinka főzde. A kisüsti pálinka készítésének, azaz a gyümölcscefre lepárlásának a legrégibb módszere, amely a hozzá használt, viszonylag kis méretű üstökről kapta a nevét. A tradicionális kisüsti módszerrel kiváló pálinka készül, így aztán nem vitatható a bakonyszentiváni pálinka kifőzde létjogosultsága. Magas értéket képvisel, sok esetben egyedi, kiváló minőséget ad. A kisüsti pálinka fontos jellemzője fajsúlyossága, íz- és illatgazdagsága, és a világos, tiszta aromák.