Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet kapott egy somlói borkóstoláshoz, kiránduláshoz.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében, jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Az újra nyíló Baricska Csárda tulajdonosai azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.
Egész éves nyitva tartással, májustól szeptemberig pénteken és szombaton (ezen kívül igény szerint) vacsorával várjuk kedves vendégeinket Ábrahámhegyen családi borozónkban. Saját palackozású termelői borokat, röviditalokat, zsíros kenyeret kínálunk a hozzánk látogatóknak. A borozó körülbelül 50 fő befogadására alkalmas, remek választás születésnapi, baráti bulik, akár családi összejövetelek, osztálytalálkozók lebonyolítására. Jó időben vendégeinket a külső, fedett, teraszos helyiségben fogadjuk, télen pedig a zárt részen kandalló biztosítja a családias hangulatot és a meleget. Asztalfoglalásra van lehetőség, ezt főleg a nyári időszakban ajánljuk.
Balatonfüred egyik gasztronómiai nevezetességévé nőtte ki magát az 1992-ben megnyitott Petőfi Sándor u. 64. szám alatti Bergmann Cukrászda. Az igényesség és a békebeli elegancia ölt testet a kedves Vendég előtt, mikor ide belép. A tradicionális hagyományok ápolása és megőrzése mögött egy valóban XXI. századi modern cukrászműhely működik, elődeinkhez méltóan őrizve és ápolva a cukrászat hagyományait. A válogatott, kiemelkedő minőségű alapanyagokból tradicionális családi receptek alapján készült édes és sós ínyencségek hamar belopták magukat kedves Vendégeink szívébe.
Balatonfüred egyik gasztronómiai nevezetességévé nőtte ki magát az 1992-ben megnyitott Petőfi Sándor u. 64. szám alatti Bergmann Cukrászda. Az igényesség és a békebeli elegancia ölt testet a kedves Vendég előtt, mikor ide belép. A tradicionális hagyományok ápolása és megőrzése mögött egy valóban XXI. századi modern cukrászműhely működik, elődeinkhez méltóan őrizve és ápolva a cukrászat hagyományait. A válogatott, kiemelkedő minőségű alapanyagokból tradicionális családi receptek alapján készült édes és sós ínyencségek hamar belopták magukat kedves Vendégeink szívébe.
Balatonfüred egyik gasztronómiai nevezetességévé nőtte ki magát az 1992-ben megnyitott Petőfi Sándor u. 64. szám alatti Bergmann Cukrászda. Az igényesség és a békebeli elegancia ölt testet a kedves Vendég előtt, mikor ide belép. A tradicionális hagyományok ápolása és megőrzése mögött egy valóban XXI. századi modern cukrászműhely működik, elődeinkhez méltóan őrizve és ápolva a cukrászat hagyományait. A válogatott, kiemelkedő minőségű alapanyagokból tradicionális családi receptek alapján készült édes és sós ínyencségek hamar belopták magukat kedves Vendégeink szívébe.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a fogásokat.
Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a fogásokat.
Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a fogásokat.