A kerítés, aminek minden szomszéd a csodájára jár: a WPC
LAKÁS ŐSZ 2021 kiállítás és vásár - Találd meg álmaid otthonát!
LAKÁS ŐSZ 2021 kiállítás és vásár - Találd meg álmaid otthonát!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A kerítés, aminek minden szomszéd a csodájára jár: a WPC

A házunk megjelenésének összképét a kerítés nagyban befolyásolja. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen megoldást választunk a területünk határainak kijelölésére. Ez az elem a későbbiekben akár egy áremelő tényező is lehet, ha úgy döntesz, eladod a házad és költöznél. Jól meg kell tehát gondolni, hogy a kerítés építésekor egy filléres, de nem éppen mutatós vadhálót választunk vagy egy időtálló és mutatós megoldást. Ezek közé tartoznak a WPC elemekből épült kerítések is. Az alábbi cikkben ezek előnyös tulajdonságairól olvashatsz.

A kerítés, aminek minden szomszéd a csodájára jár: a WPC

A házunk megjelenésének összképét a kerítés nagyban befolyásolja. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen megoldást választunk a területünk határainak kijelölésére.

Ez az elem a későbbiekben akár egy áremelő tényező is lehet, ha úgy döntesz, eladod a házad és költöznél. Jól meg kell tehát gondolni, hogy a kerítés építésekor egy filléres, de nem éppen mutatós vadhálót választunk vagy egy időtálló és mutatós megoldást. Ezek közé tartoznak a WPC elemekből épült kerítések is. Az alábbi cikkben ezek előnyös tulajdonságairól olvashatsz.

Mi is az a WPC?

A WPC egy fa-műanyag kompozit anyag, nevét az angol kifejezés (Wood-Plastic Composite) rövidítéseként kapta. A kompozit anyagokkal szemben alapvető elvárás, hogy a végeredmény jobb, kedvezőbb tulajdonságokkal bíró legyen, mint a kiindulási anyagoké. A WPC alkotóelemeit tekintve javarészt újrahasznosított anyagokból áll. Eszerint 60%-ban tartalmaz faanyagokat (például bambuszt, mogyoróhéjat, szalmát, fahulladékot), 30%-ban műanyag hulladékot (például PVC csövek vagy újrahasznosítható PET palackok) és 10 %-ban ragasztót, festéket és különböző stabilizátorokat, amivel ellenállóvá teszik az időjárás hatásaival szemben.

A rengeteg újrahasznosított anyagnak köszönhetően a WPC elemek lényegesen környezetbarátabb megoldásnak számítanak, mint a keményfából készült társaik. Ezenfelül a karbantartásuk is jóval kevesebb időt, pénzt és energiát igényel, hiszen sokkal ellenállóbbak a szél, a csapadék vagy az UV-sugárzás hatásaival szemben.

Szeretnél Te is egy olyan kerítést a házad elé, aminek csodájára járnak a szomszédok? Nem akarsz évente órákat tölteni a kerítés karbantartásával? Nézd meg a Mi kerítésünk WPC kerítéseit, hogy megtaláld az ízlésednek leginkább megfelelő darabot!

Mire használhatóak a WPC elemek?

Leggyakrabban ezeket a fröccsöntött elemeket teraszok burkolására vagy kerítésrendszerek építéséhez használják. Ezenkívül nem ritka, hogy ajtó- vagy ablakkeret dekorálására használják fel. Előfordul, hogy kerti padok vagy beltéri bútorok készítésénél is szerepel a felhasznált anyagok között.

Könnyű telepíthetőség

Amellett, hogy igazán mutatós megjelenésű a WPC, még szemtelenül könnyen kezelhető is. Amennyiben úgy döntesz, hogy szeretnéd saját kezűleg megépíteni a kerítésedet, vagy megcsinálni a teraszod burkolatát, akkor ez egy ideális anyag a számodra, ugyanis nem igényel különösebb szakértelmet a kezelése. Persze azért nem árt, ha van benned némi affinitás a barkácsoláshoz. A WPC elemeket kérheted méretre vágva, így neked már csak a rögzítésről kell gondoskodnod, ami mehet vasszerkezetre kapupántcsavarral, U-profilra vagy speciális WPC oszlopokra.

2021-08-21 20:35:50


Kiemelt ajánlatok