ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A nyers hús feldolgozásának legfőbb eszközei

A konyhában a legtöbben szeretünk gyorsan és tudatosan dolgozni, azonban ha nem a megfelelő eszközök vannak a kezünkben, akkor nem biztos, hogy minden úgy alakul majd, ahogy azt szeretnénk. Különösen igaz ez például a húsok feldolgozására és előkészítésére. A következő pár sorban most megtudhatja, hogy milyen vágóeszközökkel végezheti el biztonságosan és precízen ezeket a munkafolyamatokat. Arról is szó lesz, hogy melyek a legfontosabb szempontok a kések vásárlása során.

Húsfeldolgozás - Miért nem mindegy, hogy milyen kést használunk?

A vágóeszközök területén különösen fontos érvényesíteni a funkcionalitás elvét. De mit is jelent ez igazából? Azt, hogy valamennyi késnek megvan a maga feladata. Nem fogunk például egy kenyérvágó késsel húst szeletelni. A Gastro Bolt kései között mindannyian találunk olyan változatokat, amelyek különféle szituációkban képesek helytállni.

A húsfeldolgozás mondhatni, hogy veszélyesebb, mint bármilyen más alapanyag előkészítése. Ez azért van, mert ehhez masszív kialakítású késekre van szükség, amelyekkel nem sértjük meg magunkat, és stabil fogást biztosítanak számunkra. Ne próbálkozzunk silány minőségű darabokkal megoldani ezeket a helyzeteket, mert annak bizony csúnya vége lehet!

Melyik kés mire való?

Most pedig vegyük át szépen, hogy a húsok feldolgozása során pontosan milyen kések hasznosíthatók. A húsokat ugyanis nem szabad más feladatok elvégzésére alkalmas késekkel szeletelni.

A csontozókés egy speciális, hegyes pengével ellátott változat, amelyet nem másra, mint a csontok eltávolítására használnak. Általában 12-17 cm-es pengékkel rendelkezik.

A húsbárd már egy kicsit más kategóriába sorolható, hiszen ez a nagyobb méretű húsok hasításában támogat minket. A legtöbb hentes és szakács is alkalmazza ezt a technikát.

Végül, de nem utolsósorban szót kell ejtenünk a szakácskésről is. A szakácskés mindenki kedvence. Ezt ugyanis a zöldségek, gyümölcsök és a húsok szeleteléséhez, darabolásához egyaránt bevethetjük, tehát számos tevékenység alatt hasznunkra lesz. Nem is lep meg minket, hogy mára a konyhában ez a kés tölti be a “mindenes” szerepét, de gyakran a kések késének is szoktuk nevezni.

Hogyan ismerjük fel a minőségi késeket?

Mi sem egyszerűbb ennél! A minőségi eszközök rozsdamentes acélból készülnek, ezért éveken át megőrzik eredeti állapotukat. A markolat csúszásmentes kialakítású kell, hogy legyen. A kés pedig tökéletes súlyelosztással segíti munkánkat. Könnyen forgatható és a vágóéleinek teljesítményében sem fogunk csalódni.

Ha késeket szeretnénk beszerezni, érdemes beruházni azokra a termékekre, amelyekkel minden egyes mozdulat gyerekjáték. A minőség támogat minket a biztonságos munkakörülmények megteremtésében, plusz a vacsoravendégeink sem érzik majd magukat kellemetlenül a végeredmény láttán.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig