A nyers hús feldolgozásának legfőbb eszközei
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Őszi programajánló
Őszi programajánló

A nyers hús feldolgozásának legfőbb eszközei

A konyhában a legtöbben szeretünk gyorsan és tudatosan dolgozni, azonban ha nem a megfelelő eszközök vannak a kezünkben, akkor nem biztos, hogy minden úgy alakul majd, ahogy azt szeretnénk. Különösen igaz ez például a húsok feldolgozására és előkészítésére. A következő pár sorban most megtudhatja, hogy milyen vágóeszközökkel végezheti el biztonságosan és precízen ezeket a munkafolyamatokat. Arról is szó lesz, hogy melyek a legfontosabb szempontok a kések vásárlása során.

Húsfeldolgozás - Miért nem mindegy, hogy milyen kést használunk?

A vágóeszközök területén különösen fontos érvényesíteni a funkcionalitás elvét. De mit is jelent ez igazából? Azt, hogy valamennyi késnek megvan a maga feladata. Nem fogunk például egy kenyérvágó késsel húst szeletelni. A Gastro Bolt kései között mindannyian találunk olyan változatokat, amelyek különféle szituációkban képesek helytállni.

A húsfeldolgozás mondhatni, hogy veszélyesebb, mint bármilyen más alapanyag előkészítése. Ez azért van, mert ehhez masszív kialakítású késekre van szükség, amelyekkel nem sértjük meg magunkat, és stabil fogást biztosítanak számunkra. Ne próbálkozzunk silány minőségű darabokkal megoldani ezeket a helyzeteket, mert annak bizony csúnya vége lehet!

Melyik kés mire való?

Most pedig vegyük át szépen, hogy a húsok feldolgozása során pontosan milyen kések hasznosíthatók. A húsokat ugyanis nem szabad más feladatok elvégzésére alkalmas késekkel szeletelni.

A csontozókés egy speciális, hegyes pengével ellátott változat, amelyet nem másra, mint a csontok eltávolítására használnak. Általában 12-17 cm-es pengékkel rendelkezik.

A húsbárd már egy kicsit más kategóriába sorolható, hiszen ez a nagyobb méretű húsok hasításában támogat minket. A legtöbb hentes és szakács is alkalmazza ezt a technikát.

Végül, de nem utolsósorban szót kell ejtenünk a szakácskésről is. A szakácskés mindenki kedvence. Ezt ugyanis a zöldségek, gyümölcsök és a húsok szeleteléséhez, darabolásához egyaránt bevethetjük, tehát számos tevékenység alatt hasznunkra lesz. Nem is lep meg minket, hogy mára a konyhában ez a kés tölti be a “mindenes” szerepét, de gyakran a kések késének is szoktuk nevezni.

Hogyan ismerjük fel a minőségi késeket?

Mi sem egyszerűbb ennél! A minőségi eszközök rozsdamentes acélból készülnek, ezért éveken át megőrzik eredeti állapotukat. A markolat csúszásmentes kialakítású kell, hogy legyen. A kés pedig tökéletes súlyelosztással segíti munkánkat. Könnyen forgatható és a vágóéleinek teljesítményében sem fogunk csalódni.

Ha késeket szeretnénk beszerezni, érdemes beruházni azokra a termékekre, amelyekkel minden egyes mozdulat gyerekjáték. A minőség támogat minket a biztonságos munkakörülmények megteremtésében, plusz a vacsoravendégeink sem érzik majd magukat kellemetlenül a végeredmény láttán.

2022-10-14 12:37:00


Kiemelt ajánlatok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG