A pipa meggyújtásának művészete
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A pipa meggyújtásának művészete

A legtöbbünknek a pipákkal és a dohányzással kapcsolatos preferenciái ugyanolyan változatosak, mint mi magunk. Egy dolog azonban közös, szükségünk van hozzá egy pipagyújtóra.

Számtalan kivitelben megtalálhatóak, és nehéz közülük választani, de bevalljuk hogy van egy termékcsalád, amely a mindennapi megbízhatóságában a többi fölé emelkedik. Ez pedig nem más, mint a Xikar öngyújtó, ami a Humidorshop.hu-ban is megtalálható.

Milyen öngyújtókat használjon a pipa meggyújtására?

Nagyon szeretjük ugyan a fáklyagyújtókat az egyszerűségük és könnyű használatuk miatt, itt azonban nem ajánlottak, mivel az intenzív, minden irányba terjedő láng nemcsak kényelmetlen, de károsíthatja a pipáját.

Ehelyett egy lágy láng magassággal ellátott öngyújtó ajánlott, mint amilyen Xikar Pipeline is. Egy klasszikus, vékony kialakítású, tűzköves gyújtású pipagyújtó, amely a megbízhatósága mellett még néhány felhasználóbarát funkcióval is el van látva. Az aljába be lett építve egy kihúzható pipatömködő, és szintén ezen a helyen van lehetőség szabályozni a láng méretét és újratölteni.

Hogyan gyújtson meg egy pipát?

A pipa meggyújtásának három fő lépése van, melyeket most részletesebben is ismertetünk.

Előkészületek

Kezdje azzal, hogy a lángot a dohányra helyezi, és körkörös mozdulatokkal mozgassa a pipafej teljes felületén. Közben végezzen néhány rövid szÍvást a pipán. Ne szívjon bele túl erősen, mert nem az a cél, hogy a dohányt meggyújtsa, hanem inkább felmelegítse. Ha először elszenesíti, eltávolítja a felesleges nedvességet belőle.

Amint ez megtörtént, hagyja, hogy a láng kialudjon. Majd egy szerszámmal vagy az ujjaival finoman nyomja vissza a dohányt a fejbe.

Meggyújtás

Ha kész, ugyanazzal a körkörös mozdulattal vigye fel újra a lángot a dohányra. Ha úgy tetszik, egy kicsit közelebb hozhatja, miközben sekélyen szívja a pipát.

Amint a dohány elkezd meggyulladni, lassan növelje a fújások mélységét, hogy a láng a pipafej alja felé irányuljon. Amikor megfelelő mennyiségű füstöt kap, a pipa meggyullad.

Újragyújtás

Jobb, ha hagyja kialudni a pipát, minthogy túlhevítse, így több mint valószínű, hogy alkalmanként újra meg kell majd gyújtani, vagy pedig tartson rövid szüneteket és akkor a pipa nem tud túl hevülni.

Először is távolítson el minden hamut úgy, hogy finoman megnyomkodja. Majd hagyja hűlni a pipát egy-két percig, mert ez egyenletes hőmérsékletet biztosít a dohány számára.

Gyújtsa meg újra, és óvatosan fújjon ki a pipán keresztül, hogy segítsen eltávolítani a hamut. Ha a pipa ezután folyamatosan kialszik, akkor lehet, hogy valami nem stimmel a tömési módszerrel, a pipa meggyújtásának módjával vagy a választott dohány fajtával.

Végső gondolatok

Remélhetőleg ezen utasítások követésével sikeresen meggyújtotta pipáját, és élvezi az ízletes aromákat. Ne feledje, hogy időre és gyakorlásra van szükség ennek a technikának az elsajátításához, de látni fogja, hogy a módszere folyamatosan javul, ahogy halad előre.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG