A rendszeres és rendszerezett takarítás trükkjei
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A rendszeres és rendszerezett takarítás trükkjei

A takarítás egészen biztos, hogy a legtöbbünknek mumus a mindennapokban. De ettől függetlenül takarítani kell, akár kis lakásunk, akár nagy házunk van. Eltérőek a takarítási szokásaink. Van, aki arra esküszik, hogy rendszeresen elvégezze ezeket a tevékenységeket, így tudja fenntartani a tisztaság és rendezettség állapotát. Mások viszont a nagytakarítás hívei, amikor is a lakás minden zugát kitakarítják, a felesleges holmikon túladnak. Mindegyiknek vannak természetesen előnyei. Akik rendszeresen takarítanak, sosem kell sok időt fordítaniuk erre a tevékenységre, mert a lakás alapállapota is szinte mindig a rend. Akik pedig évente ritkábban és annál nagyobb eseményként élik ezt meg, náluk nagyobb változások érhetők el.

Legfontosabb szempontok minden takarításnál

Nem kérdéses, hogy az az alapvető, hogy minden háztartás rendelkezzen azzal a néhány nélkülözhetetlen kellékkel, amely nagy segítség ilyenkor. A Bonus Shop takarítási kisgépei és eszközei széles választékban elégítik ki a házimunkában jeleskedők vagy akár a ritkábban takarítók igényeit.

Ezen kívül jó, ha figyelembe veszünk néhány alapszabályt, amiket érdemes azért betartani, így gyorsabbak és hatékonyabbak leszünk. Az egyik, hogy érdemes mindig listát készíteni magunknak. Írjuk össze, melyek azok a dolgok, amelyeket napi szinten és melyek azok, amelyeket heti, havi gyakorisággal vagy akár lehetőség szerint ritkábban is megtehetünk. A lista segít összeszedni a szükséges munkákat, és ha valamit elfelejtenénk, ott mindig megtaláljuk.

Másik kardinális szempont, hogy bármelyik helyiségben is vagyunk, mindig felülről lefelé takarítsunk, így elkerüljük, hogy valamit kétszer kelljen elvégezni. Ez bagatellnek hangzik, de ha megtapasztaljuk, akkor már ügyelni fogunk rá a későbbiekben.

Mikor szortírozzunk?

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy amikor nekiállnak takarítani, rájönnek, hogy mennyi mindent kellene még pluszban csinálni, például szelektálni a hónapok alatt felgyülemlett holmikat.

Nagyon fontos, hogy ne a takarítás alkalmával tegyük ezt meg. Ha rábukkannunk ilyenkor egy ilyen kupacra, akkor tegyük félre, és máskor szenteljünk rá időt. Ha belekezdünk takarítás közepén a ruhák, kacatok válogatásába, akkor el fogunk veszni a részletekben, az pedig a takarítás rovására fog menni.

Mit végezzünk hetente és mit ritkábban?

Bármikor is takarítunk, ügyeljünk rá, hogy környezetbarát tisztítószereket alkalmazzunk, és ne vigyük túlzásba a vegyszerek felhasználását. Hetente egyszer érdemes portalanítani, viszont akár többször is porszívózni, felmosni és a konyhapultot, asztalokat lemosni. Ajánlott időnként az ajtók és a kilincsek lemosása, fertőtlenítése is, az ágyneműket, lepedőket viszont hetente cseréljük!

A konyhában hetente vagy havonta tisztítsuk meg a konyhaszekrények belsejét és a háztartási kisgépeinket is, és amelyik már nem használható, vigyük el szelektív udvarba. A Bonus Shopban a konyhai kisgépekből is széles kínálatot találsz, érdemes végigböngészni az oldalaikat!

 


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG