Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A világ egyik legértékesebb árucikke volt...

Mindennapi életünk természetes kísérőivé váltak az illóolajok, ezek a csodálatos elegyek. Az aromaterápia révén sok-sok problémánkra gyógyírt jelenthetnek. Korábban nem volt azért olyan egyszerű a természet e csodás ajándékaihoz hozzájutni. Mikor az ősidőkben becsíkozták, azaz bevagdosták a Boswellia fákat, és azok kérgén megjelentek a fa „könnyei”, a tömjéncseppek, más néven a tömjénfa vére, annak száradása és megkeményedése után az akkori világ egyik legértékesebb árucikkéhez jutottak, a tömjénhez.

A világ egyik legértékesebb árucikke volt...

Mindennapi életünk természetes kísérőivé váltak az illóolajok, ezek a csodálatos elegyek. Az aromaterápia révén sok-sok problémánkra gyógyírt jelenthetnek.

Korábban nem volt azért olyan egyszerű a természet e csodás ajándékaihoz hozzájutni. Mikor az ősidőkben becsíkozták, azaz bevagdosták a Boswellia fákat, és azok kérgén megjelentek a fa „könnyei”, a tömjéncseppek, más néven a tömjénfa vére, annak száradása és megkeményedése után az akkori világ egyik legértékesebb árucikkéhez jutottak, a tömjénhez.

A szent tömjénolaj

A Boswellia Sacra fa gyantájából desztillálják a Frankincense Sacra, más néven a „Szent” tömjén illóolajat. Az arab közösségben csak „al lubin”-ként emlegetik a tömjént. Neve igazi füstölést jelent és a bibliai időkből eredeztethető. A Boswellia fajnak számos példánya él Omántól Jemenig, de a Boswellia Sacra azonban csak Omántól délre, a Dhofar régióban. Innen származik a legfinomabb, legértékesebb tömjén még napjainkban is.

Az emberiség egyik legfontosabb kereskedelmi terméke volt, még a napkeleti bölcsek egyik ajándéka is ez volt a régi írások szerint. Még ma is gyógyítanak vele számos bajt.

Különleges képességekkel bír

A növény kivonatát alaposan megvizsgálták, gazdag monoterpénekben és szekszviterpénekben. Előbbiek segítik a májból és a veséből kiüríteni a toxinokat. Utóbbiak hatnak a hipotalamuszra, a tobozmirigyre és az agyalapi mirigyre, sőt a leukociták aktivitását is fokozzák a vérben, így a fertőzések elleni küzdelemben erőteljesen támogatják a szervezetet.

A tömjén hatóanyagainak különleges tulajdonsága, hogy meg tudja különböztetni egymástól az egészséges, a rákos vagy a gyulladt sejteket. Az EssentialHeal Szent tömjén illóolaj jó hatással van a bőrre, ajánlott pattanások, hegek és striák ellen. Fertőtlenít és az emésztési gondok esetén is bátran alkalmazhatjuk, hiszen a perisztaltikus mozgásokat beindítja.

Remek köptetőszer, a megfázás, influenza és még az asztma esetén is támogatja a gyógyulást, enyhíti a tüneteket. Az ösztrogéntermelést szabályozni képes, a menopauza utáni rendellenességek esetén számos jó hatásáról számoltak be. Védi és megtisztítja az energiamezőt, éppen ezért melegen ajánlott szertartásokra és meditáláshoz.

Jótékony és sokoldalú olaj

A Boswellia Scara illóolaját akár elixírnek is nevezhetjük. Nagyon gazdag antioxidánsokban. Több ráktípus elleni küzdelemben bevetették, erről például a nagy-britanniai Leicester Egyetemen végzett kutatások is beszámoltak. Szakértők állítása szerint a tömjén képes a módosult DNS molekulát korrigálni, miközben az ép molekulák sértetlenül maradnak. Mintha a tömjénolaj különbséget tudna tenni az ép és a beteg sejt között. Az EssentialHeal által forgalmazott Frankincense sacra illóolaj vadon termő fa gyantájából készül, közepesen erős illatú, valódi bázisjegy. Várandósság idején és szoptatás alatt is bátran használhatjuk.


Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!