A világ egyik legértékesebb árucikke volt...
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A világ egyik legértékesebb árucikke volt...

Mindennapi életünk természetes kísérőivé váltak az illóolajok, ezek a csodálatos elegyek. Az aromaterápia révén sok-sok problémánkra gyógyírt jelenthetnek. Korábban nem volt azért olyan egyszerű a természet e csodás ajándékaihoz hozzájutni. Mikor az ősidőkben becsíkozták, azaz bevagdosták a Boswellia fákat, és azok kérgén megjelentek a fa „könnyei”, a tömjéncseppek, más néven a tömjénfa vére, annak száradása és megkeményedése után az akkori világ egyik legértékesebb árucikkéhez jutottak, a tömjénhez.

A világ egyik legértékesebb árucikke volt...

Mindennapi életünk természetes kísérőivé váltak az illóolajok, ezek a csodálatos elegyek. Az aromaterápia révén sok-sok problémánkra gyógyírt jelenthetnek.

Korábban nem volt azért olyan egyszerű a természet e csodás ajándékaihoz hozzájutni. Mikor az ősidőkben becsíkozták, azaz bevagdosták a Boswellia fákat, és azok kérgén megjelentek a fa „könnyei”, a tömjéncseppek, más néven a tömjénfa vére, annak száradása és megkeményedése után az akkori világ egyik legértékesebb árucikkéhez jutottak, a tömjénhez.

A szent tömjénolaj

A Boswellia Sacra fa gyantájából desztillálják a Frankincense Sacra, más néven a „Szent” tömjén illóolajat. Az arab közösségben csak „al lubin”-ként emlegetik a tömjént. Neve igazi füstölést jelent és a bibliai időkből eredeztethető. A Boswellia fajnak számos példánya él Omántól Jemenig, de a Boswellia Sacra azonban csak Omántól délre, a Dhofar régióban. Innen származik a legfinomabb, legértékesebb tömjén még napjainkban is.

Az emberiség egyik legfontosabb kereskedelmi terméke volt, még a napkeleti bölcsek egyik ajándéka is ez volt a régi írások szerint. Még ma is gyógyítanak vele számos bajt.

Különleges képességekkel bír

A növény kivonatát alaposan megvizsgálták, gazdag monoterpénekben és szekszviterpénekben. Előbbiek segítik a májból és a veséből kiüríteni a toxinokat. Utóbbiak hatnak a hipotalamuszra, a tobozmirigyre és az agyalapi mirigyre, sőt a leukociták aktivitását is fokozzák a vérben, így a fertőzések elleni küzdelemben erőteljesen támogatják a szervezetet.

A tömjén hatóanyagainak különleges tulajdonsága, hogy meg tudja különböztetni egymástól az egészséges, a rákos vagy a gyulladt sejteket. Az EssentialHeal Szent tömjén illóolaj jó hatással van a bőrre, ajánlott pattanások, hegek és striák ellen. Fertőtlenít és az emésztési gondok esetén is bátran alkalmazhatjuk, hiszen a perisztaltikus mozgásokat beindítja.

Remek köptetőszer, a megfázás, influenza és még az asztma esetén is támogatja a gyógyulást, enyhíti a tüneteket. Az ösztrogéntermelést szabályozni képes, a menopauza utáni rendellenességek esetén számos jó hatásáról számoltak be. Védi és megtisztítja az energiamezőt, éppen ezért melegen ajánlott szertartásokra és meditáláshoz.

Jótékony és sokoldalú olaj

A Boswellia Scara illóolaját akár elixírnek is nevezhetjük. Nagyon gazdag antioxidánsokban. Több ráktípus elleni küzdelemben bevetették, erről például a nagy-britanniai Leicester Egyetemen végzett kutatások is beszámoltak. Szakértők állítása szerint a tömjén képes a módosult DNS molekulát korrigálni, miközben az ép molekulák sértetlenül maradnak. Mintha a tömjénolaj különbséget tudna tenni az ép és a beteg sejt között. Az EssentialHeal által forgalmazott Frankincense sacra illóolaj vadon termő fa gyantájából készül, közepesen erős illatú, valódi bázisjegy. Várandósság idején és szoptatás alatt is bátran használhatjuk.

2021-08-21 20:28:38


Kiemelt ajánlatok