Alufólia, a tökéletes társ a legváltozatosabb helyzetekben
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Alufólia, a tökéletes társ a legváltozatosabb helyzetekben

A hétköznapok számos fontos területén alkalmazható a csomagolástechnika területének jolly joker terméke, az alufólia. Az egész világon elterjedt, nagyon népszerű árucikk. Olyan helyzetekben számíthatunk erre az igazán praktikus és olcsón beszerezhető anyagra, mint a géllakkozás vagy a sütés-főzés otthon vagy a nagyüzemi vendéglátás. Igen egyszerű a használata, praktikusan tárolható és könnyű a beszerzése. Ha szükségünk van rá, csak elő kell venni, a megfelelő mennyiséget letekerni a gurigáról és levágni vagy letépni. Máris kész a használatra.

Takarékosan és gazdaságosan használható segédeszköz

Az újrahasznosítható alumíniumból készített fóliatekercs nagyon vékony lapocskákból készül. A szabványos típusának vastagsága általában csak 0,016 mm, a nagy teherbírású változaté pedig már 0,024 mm. Lenyűgözően hajlékony, így egyszerűen a tárgyak köré tekerhető. A cadmas.hu webáruházban többféle vastagságban elérhetőek a nagyon jó minőségű alufólia tekercsek. Mivel mindig csak annyit kell leszakítani a gurigáról, amennyire szükség van belőle, igazán megéri a raktárban vagy a kamrában tartani belőle. Sőt az alufólia egymás után többször is felhasználható, ha nem lett nagyon zsíros vagy nem került rá ételmaradék a konyhában, vagy nem sérült meg az ipari alkalmazás során.

Rendkívül népszerű termék

Rengeteg alufóliát gyártanak a világon. Ennek 75 százalékát az élelmiszeripar, a kozmetikai ipar és a vegyipar használja csomagolásra, a maradék 25 százalékot pedig ipari alkalmazások: hőszigetelés, elektromos kábelek és elektronika. A laborokban is szeretik az alufóliát, de inkább a vastagabb, 30 mikronos típusait. Az átlagember pedig a leggyakrabban a konyhában veszi nagy hasznát az alufólia tekercseknek. Grillezéshez vagy egy-egy nagyon finom egyben sült húsétel sütőben való elkészítéséhez szoktuk leggyakrabban alkalmazni. Ehhez már a vékonyabb, 11 mikronos típus is elegendő. Sokkal szaftosabb marad így az étel, emellett még a sütési idő is lerövidül és még a sütőtér is tisztább marad. Tehát az alufólia használatával nemcsak energiát spórolhatunk, hanem még a sütőtakarításra fordítandó időt és erőt is.

Mire használhatjuk és mire nem?

A cadmas.hu webáruházban változatos méretben beszerezhető alufólia termékekkel tehát igazán sokat nyerhetünk. Ha késnek a vendégek, csak fedjük be az ételeket. Az alufólia segít a hőveszteséget csökkenteni. A friss felvágottak is tovább eltarthatók a hűtőben, ha alufóliába átcsomagolják. Akár még a mélyhűtőbe is rakható. Ám vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott az alufólia használata. Mikrohullámú sütőtérbe csak a speciálisan erre kifejlesztett alufólia tehető. A sütőtérben pedig az alsó rész kibélelésére nem ideális, hiszen pont a hőáramlást fogja megakadályozni. Nem ajánlott savas ételekhez. A süteményeket sem alufólián sütik, mert könnyen rátapad.

Érdemes körülnézni a kínálatban és az igényeknek megfelelőt választani.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG